Najbolji fudbaler bh 1992-2011

Najbolji fudbaler bh 1992-2011

Barbarez
111
35%
Salihamizdic
96
31%
Spahic
11
4%
Dzeko
42
13%
Misimovic
13
4%
Baljić
10
3%
Bolić
26
8%
Konjić
5
2%

Ukupno glasova: 314

Titova-Juga
Kontakt:

Re: Najbolji fudbaler bh 1992-2011

Post Postao/la Titova-Juga » 23 apr 2011, 13:43

Pasodzigera je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:

Da vratim film unazad deceniju i da ti nabrojim ? :lol:
Sjecam se situacija gdje bi doticni bivao pozvan na prijateljsku i ne bih se odazvao radi "TEZE" ozljede,
a vec u sljedecoj bi nastupio za Bayern.
Pa kad se sjecas navedi tu utakmicu? Ili si cuo sta ublehas Baho kaze?
I ako je tako ,to je jedna utakmica,to je bio razlog da mu se skida glava?
Ja znam o kojoj se utakmici radi,ali cu te pustiti da prokontas sam,Hasan je dosao na pregled kod ljekara BH reprezentacije,koji mu nije odobravao nastup,a na to sve Sliskovic mu je rekao (nisi trebao ni dolaziti) .Sta bi ti momcino na to sve uradio? Da Hasan je odigrao za Bayern,ali nakon 7 dana i jedne propustene utakmice za Bayern,nije tacno da je odmah poslije odigrao za Bayern,LAZ!

Ne sjecam se tacno i necu da lupam ali se sjecam da je bilo vise od jedanput da je na isti nacin otkazao reprezentativni prijateljski dvoboj zbog "tezih" ozljeda, da bi u sljedecem kolu vec nastupao za klub.
Od tada je izgubio moje simpatije kao igrac iako je bez premca to i bio.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 23 apr 2011, 14:42

NeToBoLa je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:Hasan niko mu ni vode ne moze dodat ni po treofejima ni nicemu,igro covjek u bayernu,juvetu...
To je to. Znači naučen u Veležu, igrao u Hamburgu, Bayernu i Juventusu. Nema dalje. 8-)
naucen u Turbini :D :D :D
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 apr 2011, 16:26

Ne sjecam se tacno i necu da lupam ali se sjecam da je bilo vise od jedanput da je na isti nacin otkazao reprezentativni prijateljski dvoboj zbog "tezih" ozljeda, da bi u sljedecem kolu vec nastupao za klub.
Sve se zasniva na REKLA-KAZALA ,kao i obicno,po cemu su Bosanci i poznati. Il navedes primjere ili nemoj nista o tome pisati,natakrite se dzaba na covjeka koji je dao svoj maksimum za reprezentaciju dok je mogao. Vise je Hasan proveo po bolnicama,nego nasi svi reprezentativci zajedno. U 2 godine, 2 puta perisao koljena i pauziro po 4-5 mjeseci,pa operacija trbusnog zida,da ne govorim o manjim povredama. Bitno je Bosancu sr.ati po nekome,a ne postavljajuci pitanje,sta sam to ja za svoju drzavu uradio!
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 apr 2011, 17:03

Sve se zasniva na REKLA-KAZALA ,kao i obicno,po cemu su Bosanci i poznati. Il navedes primjere ili nemoj nista o tome pisati,natakrite se dzaba na covjeka koji je dao svoj maksimum za reprezentaciju dok je mogao. Vise je Hasan proveo po bolnicama,nego nasi svi reprezentativci zajedno. U 2 godine, 2 puta perisao koljena i pauziro po 4-5 mjeseci,pa operacija trbusnog zida,da ne govorim o manjim povredama. Bitno je Bosancu sr.ati po nekome,a ne postavljajuci pitanje,sta sam to ja za svoju drzavu uradio!

A šta ti nisi Bosanac/Hercegovac pa u ovom slučaju ne štitiš "prava" svog omiljenog igrača ?
To što se ja ne mogu sjetiti, ne znači da jednom neko drugi neće upasti sa datumom i utakmicom koji tebi opet neće biti dovoljan dokaz koliko je samo puta propustio braniti boje svoje domovine, a nije jer je tvoj omiljeni reprezentativac ili jedan od omiljenih.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 apr 2011, 17:15

A šta ti nisi Bosanac/Hercegovac pa u ovom slučaju ne štitiš "prava" svog omiljenog igrača ?
To što se ja ne mogu sjetiti, ne znači da jednom neko drugi neće upasti sa datumom i utakmicom koji tebi opet neće biti dovoljan dokaz koliko je samo puta propustio braniti boje svoje domovine, a nije jer je tvoj omiljeni reprezentativac ili jedan od omiljenih.
Svi su meni reprezentativci omiljeni,pogotovu oni ,koji su poceli igrati za BIH,kad joj je najpotrebnije bilo,pogotovu oni,koji su o svom trosku dolazili,jer im domovina nije bila u stanju platiti,pogotovu oni koji su dzaba igrali bez ikakvih primanja,pogotovu oni,koji su mogli zaigrati i za svijetske sile,al ipak izabrali BIH,pogotovu oni,koji su na pocetcima igrali za BIH bez ikakvih uslova,kratkih rukava zimi,bez trenerki,pogotovu oni koji su vlastitim novcem placali smjestaj,jer BH repka nije imala od cega da obezbjedi,pogotovu oni koji su stvorili reprezentaciju.Treba nauciti biti ZAHVALAN,a ne bubati,a pojma nemati kako je prije bilo,najgore kad se neko upetlja pricati o reprezentaciji,ko je poceo da prati reprezentaciju od ere Cire Blazevica. HASANU VELIKA HVALA,BIO I OSTAO VELIKI I COVIJEK/HUMANISTA KAO I VELIKI FUDBALER!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 apr 2011, 17:24

Svi su meni reprezentativci omiljeni,pogotovu oni ,koji su poceli igrati za BIH,kad joj je najpotrebnije bilo,pogotovu oni,koji su o svom trosku dolazili,jer im domovina nije bila u stanju platiti,pogotovu oni koji su dzaba igrali bez ikakvih primanja,pogotovu oni,koji su mogli zaigrati i za svijetske sile,al ipak izabrali BIH,pogotovu oni,koji su na pocetcima igrali za BIH bez ikakvih uslova,kratkih rukava zimi,bez trenerki,pogotovu oni koji su vlastitim novcem placali smjestaj,jer BH repka nije imala od cega da obezbjedi,pogotovu oni koji su stvorili reprezentaciju.Treba nauciti biti ZAHVALAN,a ne bubati,a pojma nemati kako je prije bilo,najgore kad se neko upetlja pricati o reprezentaciji,ko je poceo da prati reprezentaciju od ere Cire Blazevica. HASANU VELIKA HVALA,BIO I OSTAO VELIKI I COVIJEK/HUMANISTA KAO I VELIKI FUDBALER!

Ma bola ja nikako ne pratim repku, taj sam dio posla tebi ostavio jer je ti volis, ja je ne mogu smislit, sta ti je.
Nisam je ni u Cirino vrijeme pratio, sta cu ja to pored tebe takvog informiranog :lol: .
Nije samo tvoj omiljeni Hasan igrao kada je BiH bilo najteze, bilo je tu velikih imena osim tvog Brace, poput Baljica, Bolica, Konjica i ostalih.
Pricajuci o humanizmu, Barba ga je za Bracu doktorirao i pokazao koliko se voli svoja domovina.

P.S

"pogotovu"
"covijek" ?

Smrt nacionalizmu !!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 apr 2011, 17:43

Ma bola ja nikako ne pratim repku, taj sam dio posla tebi ostavio jer je ti volis, ja je ne mogu smislit, sta ti je.
Nisam je ni u Cirino vrijeme pratio, sta cu ja to pored tebe takvog informiranog :lol: .
Nije samo tvoj omiljeni Hasan igrao kada je BiH bilo najteze, bilo je tu velikih imena osim tvog Brace, poput Baljica, Bolica, Konjica i ostalih.
Pricajuci o humanizmu, Barba ga je za Bracu doktorirao i pokazao koliko se voli svoja domovina.

P.S

"pogotovu"
"covijek" ?
Ne znas ,a samo jedan primjer,Hasan je mnogo,mnogo prije dero gu.zove za repku od Barbareza,kojeg isto gotivim,al onako da se zna ;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 apr 2011, 20:30

"pogotovu"
"covijek" ?
Ne znas ,a samo jedan primjer,Hasan je mnogo,mnogo prije dero gu.zove za repku od Barbareza,kojeg isto gotivim,al onako da se zna ;)[/quote]

Ma naravno :lol:

Smrt nacionalizmu !!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 apr 2011, 20:34

Ma naravno :lol:
Razumijem te,u nedostatku argumenata,moras se smijati,sta ti drugo preostaje ;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 apr 2011, 22:28

Ne znam sta ti citas, ja sam svoje argumente iznijeo.
Umjesto sto svu svoju energiju ulazes u ljubav prema jednom igracu, malo istu preusmjeri u realnost i logiku svojih upisa.

Smrt nacionalizmu !!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 24 apr 2011, 01:05

Titova-Juga je napisao/la:Ne znam sta ti citas, ja sam svoje argumente iznijeo.
Umjesto sto svu svoju energiju ulazes u ljubav prema jednom igracu, malo istu preusmjeri u realnost i logiku svojih upisa.
Kakvi crni argumenti? Tvoji argumenti se svode na rekla-kazala,kako se ti necega sjecas,a nisi siguran,tebi je to argument.Evo kako su ljage pravljene na racun Hasana,u oktobru 2005 igramo kuci protiv San Marina,pobjedjujemo utakmicu 3-0,na kojoj je Hasan dobio zuti karton,nebi to bilo uopste tragicno,da mulac Baho nije izmislio Hasanu jos jedan zuti,i svalio na Hasana kako je to namjerno uradio,da nebi igrao u Srbiji uzvratnu(isti mjesec,4 dana nakon San Marina) i kako se cuvao. Iz kabine Topalbecirevica se reflektiralo odma na obliznju tribinu,pa tako na cijeli stadion,gdje su poceli uzvici Hasane -pede.ru,pa da mu se psuje majaka sa tribina. Jos veci mulac Sliskovic,mjenja Hasana ,da bi mu nakon izlaska jos vise psovali. A istina prava bjese,da je to Hasanu bila,prva zuta i da je Braco bio u Srbiji,iako poraz jedini zapazen na terenu. OVO SU ARGUMENTI MOJ JUGICU,a ne rekla kazala,ovako se ophodilo prema najuspjesnijem bosanskom igracu ikad,lazima i prevarama,kao sto i ti sa svojim rekla -kazala argumentima.A sto se mojih ljubimaca tice,vrati se 2-3 stranice unazad pa ces vidjeti,ko je taj,al nije jedini.
1.Baljic
2.Salihamidzic
3.Bolic
4.Kodro
5.Hibic
6.Konjic
7.Barbarez,ovo je 7 najboljih reprezentativaca BH ikad,sve i jedan moji ljubimci,a ako hoces mozemo i o Barbi raspravljati,nikakav problem.
Ja se samo drzim cinjenica i argumenata,drugo me ne interesuje,a posjedujem preko 60 snimaka utakmica nase A reprezentacije,nista mi promaci ne moze,a odgledo sam 90% utakmica nase reprezentacije.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 apr 2011, 11:32

kivi je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:Hasan niko mu ni vode ne moze dodat ni po treofejima ni nicemu,igro covjek u bayernu,juvetu...
To je to. Znači naučen u Veležu, igrao u Hamburgu, Bayernu i Juventusu. Nema dalje. 8-)
naucen u Turbini :D :D :D
Znao trčati u Turbini i onda došao kao dijete u Veležu i napravili igrača od njega. Da je ostao u Turbini, dobar bi bio u cjepanju drva.
Who dares, wins !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 apr 2011, 13:10

Rekla - kazala ? Pa cijela BiH je bila zaprepastena njegovim odbijanjem igranja nekih utakmica za "najdraziji" grb. Covjek je u to vrijeme zaradjivao ogromne pare u njemackoj. Ja sam ti rekao, da cim se sjetim ili se raspitam o kojim je utakmicama rijec, da cu ti napisati dokaz. Ja protiv Brace nemam apsolutno nista. Da je Barbarez (jedan od mojih najdraziji igraca u repki) radio isto, isto bi razmisljao i o njemu. Cijelu karijeru Barbe stavljam u samo jednu sliku, onu na Beogradu kako suznih ociju pokusava sudcima reci sta se radi na tribinama.

Smrt nacionalizmu !!

yaran
Kontakt:

Post Postao/la yaran » 25 apr 2011, 12:51

Obojica su legende na svoj nacin ,Braco je dao vise na terenu jer je duze igrao
dok je Barba za kraci period na terenu medijski bio vise eksponiran i znao je to dobro iskoristiti
ali isto treba priznati pored Marakane gdje se pokazao kao pravi kapiten i lider generacije kad
se cekalo da progovori javno protiv saveza nikad to nije uradio ....svi imamo/imaju mane ,tako i oni
Znaci svako na svoj nacin je dao svoj maximum repci ,a to se vidi i na anketi da su njih dvojica zauzeli prve dvije pozicije...

Moje skromno misljenje :P , posto sam novi na forumu ...pozz svim forumasima ;)

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 25 apr 2011, 18:40

yaran je napisao/la:Obojica su legende na svoj nacin ,Braco je dao vise na terenu jer je duze igrao
dok je Barba za kraci period na terenu medijski bio vise eksponiran i znao je to dobro iskoristiti
ali isto treba priznati pored Marakane gdje se pokazao kao pravi kapiten i lider generacije kad
se cekalo da progovori javno protiv saveza nikad to nije uradio ....svi imamo/imaju mane ,tako i oni
Znaci svako na svoj nacin je dao svoj maximum repci ,a to se vidi i na anketi da su njih dvojica zauzeli prve dvije pozicije...

Moje skromno misljenje :P , posto sam novi na forumu ...pozz svim forumasima ;)
Ja sam Yarane za Balju glaso,znas mene :mrgreen:

yaran
Kontakt:

Post Postao/la yaran » 27 apr 2011, 13:10

U to ne sumnjam.... :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2011, 06:33

Titova-Juga je napisao/la:Rekla - kazala ? Pa cijela BiH je bila zaprepastena njegovim odbijanjem igranja nekih utakmica za "najdraziji" grb. Covjek je u to vrijeme zaradjivao ogromne pare u njemackoj. Ja sam ti rekao, da cim se sjetim ili se raspitam o kojim je utakmicama rijec, da cu ti napisati dokaz. Ja protiv Brace nemam apsolutno nista. Da je Barbarez (jedan od mojih najdraziji igraca u repki) radio isto, isto bi razmisljao i o njemu. Cijelu karijeru Barbe stavljam u samo jednu sliku, onu na Beogradu kako suznih ociju pokusava sudcima reci sta se radi na tribinama.
Da su im bogdo rekli na terenu kako je bog rekao,a ne nakon gola Kezmana,ko da su cuvali rezultat :roll:
Kad vec spominjes odbijanje igara.Nije se lose sijetiti tekme protiv Irana.Uvijek su nas irancani karali a evo jednog od razloga.
Barba rece Baki da je yebeno povijedjen i da ne moze igrati.A Braco imao tezak mec u nedelju navecer da bi ujutro bio na putu za Sarajevo i odmah zatim za Teheran.Nebi to ni bila neka prica,nego dva dana nakon tekme repke.
Barba ti zaigra za svoj klub,zabi dva gola,asistencija.a povreda???hmm to ti nebih znao reci nisam odavle.
Zato dobro treba odvaditi kad se jedan dize a drugi spusta.Da se tako ne izrazim.
Mene je Braco kupio jos onda kad je javno odbio mladu repku Svaba i bez razmisljanja zaigrao za BIH repku.Jos onda kad je u Ljubljani ko' nenormalan pjevao himnu ''jedna si i jedina''a drugi zurili u kameru ko da su sa Marsa spali,jos onda kad je protiv najacih vazda davao maksimum i italiju poselamio i obrukao.
E sad sto je narod lako slagati i obrlatiti,to je druga prica.
Posto se ovdje trazi najbolji igrac a ne najdrazi,onda bi to barem trebalo da se odvadi.
Bola za mene ima vazda glas,kako rekoh.Igracina na terenu(vazda su mu najbolji golmani bili zrtve)a bogami i van terena.Jedini progovorio u javnost.Dok su svi pa i Barba sutili ko' hinje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 apr 2011, 13:50

opet mij harishp ustane u sest i napise post

KRALJ!!!
Thomas Müller - Fußballgott

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 28 apr 2011, 20:57

konjic je bio solidan evropski stoper ali nije nista posebno, nema titula i vecinu karijere je proveo u 2. engleskoj ligi ( sto naravno nije toliko lose)...
bolic je zabio najvise golova u istoriji reprezentacije, ali je karijeru svoju proveo u fenerbahce i rajo vallecano prosjecni klubovi...
baljic je igrao za real madrid bio jedan od najskupljih igraca svijeta ali se tamo zbog povrede nije mogao bas dokazati..pored reala igrao je i za galatasaray..
misimovic je sa wolfsburgom bio prvak njemacke i rekordni asistent bundeslige, mada je i on do sada proveo vecinu svoje karijere u prosjecnim evropskim klubovima..
dzeko je postao prvak njemacke sa wolfsburgom, bio glavni strijelac i najskuplji transfer bundeslige u istoriji..on je sad presao u veliki klub i osjeti itekako da je tesko biti glavni igrac velikog kluba ali mislim da ce on svoje tek pokazati u buducnosti..
spahic je kapiten reprezentacije odlican stoper i borben, mada je i on svoju karijeru do sad proveo u prosjecnim klubovima..mozda na ljeto ide u veliki arsenal ako je neko to zasluzio onda je to emir spahic..
salihamidzic je bio oko 10 godina standardan igrac velikog kluba kao sto je bayern, osvojio je sve sto se moze osvojiti u evropskom fudbalu i vazio je za jednog od najboljih igraca svijeta..
barbarez je bio glavni strijelac bundeslige,dominirao je 10tak godina bundesligom igrao je za dobre klubove hsv dortmund i leverkusen ali i on nije nikada zaigrao za veliki klub i nije osvojio nesto puno titula...

za mene je hasan salihamidzic najbolji fudbaler a nakon njega dolazi barbarez...mislim da ce dzeko u buducnosti nadmasiti cak i salihamidzica a slicnu karijeru bi mogao napraviti i miralem pjanic..
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 apr 2011, 21:01

Gdje je Hibic ? glasao sam za Sergeja a dvoumio sam se izmedju njega i Hasana iza njih tu je Bolic
pa tek ostali .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.