apiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić nalazi se na pripremama sa svojom novom ekipom Sevillom.
Spahić je ovog mjeseca u transferu vrijednom 1,5 miliona eura pojačao ekipu sa Sanchez Pizjuan stadiona odakle je došao iz francuske ekipe Montpelliera, a u razgovoru za SportSport.ba sa našim je čitaocima podijelio prve utiske iz Andaluzije.
Kapiten Zmajeva, kako kaže u razgovoru za SportSport.ba, oduševljen je novom ekipom i sredinom.
"Za sada je sve super! Zaista nemam riječi, sve ide odlično", kaže Spahić u razgovoru za SportSport.ba.
"Grad je zaista prelijep! Od kako sam prvi put sletio u Sevillu pa do sada neprestano se uvjeravam u sve ono što su mi ljudi govorili o njoj. Zaista sam impresioniran ljepotom Seville".
Kakve su ambicije kluba u sezoni koja je pred nama?
"O ambicijama kluba sam saznao na prvom sastanku sa predsjednikom Seville, koji mi je odmah rekao da me nisu kupili da bi igrali u Europa ligi i bili peti u prvenstvu. Znači, nama je cilj jedno od prva četiri mjesta i plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Uostalom, to je ono što i ja želim i što mi je cilj", kaže naš kapiten.
Kakva je konkurencija na pozicijama stopera?
"Konkurencija mi je stvarno jaka. U ekipi ima šest stopera i svih šest su reprezentativci: Fazio, Escude, Alexis, Caseres i Bernardo su tu zajedno samnom".
S kim se kapiten za sada najviše zbližio u svom novom klubu?
"Sreća pa mi je Raketa (Ivan Rakitić op.a.) tu. Mnogo mi pomaže, nema šta. Osim njega, u pomoć su mi odmah skočili Kanute, Negredo, Alexis i Escude. Sad, dok je Ivan na liječenju u Hrvatskoj oni su mi stalno 'blizu'."
Utisci o novom treneru?
"Marcelino je tip trenera koji od nas traži da smo stalno na maksimumu na treninzima, disciplinirani, koncentrirani, odgovorni i, u normalnim granicama, bezobrazni. Voli puno raditi na taktici, te tehnički dotjeranom stilu fudbala. Ima odličan pristup igračima, iako je jako kratko tu. Respekt igrača prema njemu je ogroman, ali isto je i u obrnutom smjeru".
"Trenutno se nalazimo na pripremama u Marbelli, a zatim smo u Italiji".
Nedostaje li Montpellier?
"Moram priznati, fali mi malo Montpellier i moja 'klapa' s kojom sam stalno na liniji, ali to je život. Stalno se čujem telefonom sa trenerom, predsjednikom i nekim, sad već bivšim, suigračima. U petak ću ih posjetiti i oprostiti se od njih, te se zahvaliti na prelijepom vremenu koje sam proveo u Montepllieru. Čuo sam da je trener Montpelliera izjavio da im je teško bez mene... Hvala mu na tome i to mi je jako važno i drago čuti, jer znači da sam u Francuskoj ipak nešto napravio. Ipak, nadam se da će oni i bez mene biti pravi, a u meni će uvijek imati vječnog i iskrenog navijača", dodao je Emir Spahić na kraju razgovora za SportSport.ba.
Inace Capel je blizu Sportinga iz Lisabona,

za nekih 6 mil eura on bi trebao u Portugal .
Ne mogu da vjerujem da ce pustiti takvog igraca,istina da je vise grijao klupu nego sto je igrao ,al opet fantastican mladi igrac . Atletico prije 2 sezone za njega davao 15 mil

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡