Druga Liga - grupa Sjever

Zoom088
Kontakt:

Re: Druga Liga - grupa "Sjever"

Post Postao/la Zoom088 » 13 sep 2011, 01:37

Cuj 7 utakmica?? :o

Jel' registrovana utakmica? U ciju su korist presudili, tj. ko je dobio bodove?
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 13 sep 2011, 13:06

tabela:
1. Radnički Lukavac 5 4 1 0 10 : 2 8 --- 13
2 .Bosna Kalesija 5 4 1 0 12 : 5 7 --- 13
3. Mramor 5 3 1 1 18 : 5 13 --- 10
4. Mladost Puračić 5 3 1 1 9 : 5 4 --- 10
5. Slaven Živinice 5 3 0 2 8 : 3 5 --- 9
6. Dizdaruša Brčko 4 3 0 1 6 : 3 3 --- 9
7. Sloga Tojšići 5 2 1 2 11 : 9 2 --- 7
8. Radnik Lipnica 5 2 1 2 7 : 6 1--- 7
9. Mladost Malešići 5 2 1 2 5 : 7 -2 --- 7
10. Dinamo D.Mahala 5 2 1 2 7 : 12 -5 --- 7
11. Ingram Duboki Potok 5 1 2 2 8 : 6 2 --- 5
12. Tuzla 5 1 1 3 6 : 7 -1 --- 4
13. Priluk 5 1 0 4 2 : 7 -5 --- 3
14. Bosna Mionica 5 1 0 4 8 : 18 -10 --- 3
15. Mladost Tinja 4 0 2 2 5 : 9 -4 --- 2
16. Hajduk Orašje 5 0 1 4 3 : 21 -18 --- 1

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 13 sep 2011, 20:21

senad_flamin je napisao/la:A to jos ne znam gdje god budu htjeli ,morat ce platiti niko neda teren dzaba,a sa parama smo 0,ja bih najsretniji bio kad bi istupili iz lige,,,
ovo bi mogle iskoristiti ekipe koje se bore za vrh tabele sto na posten nacin dobiti utakmicu i na onaj manje lijep kupiti utakmicu jer ce tako moci "domacin" platiti stadion i ostale dugove i + mozda i zaraditi....da li se sad zna gdje bi mogli igrati tih 7 utakmica? i da li vam je stadion mramora najblizi?

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 13 sep 2011, 20:22

Najblizi stadion nam je u Dubokom Potoku "Ingram" ali nista jos ne znam,ohladilo mi je sve nakon one tuče !

Ako nesto saznam javim ovde
-RIVALDO-

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 13 sep 2011, 23:19

Nema to veze koji vam je stadion najblizi. Ako vam budu odrezali tu kaznu onda cete morati igrati barem 30 km udaljeno od Tinje. A za to bi vam Lukavac bio idealan i mi bi vam svakako ustupili stadion.

Medjutim, danas sam kontaktirao ljude iz Uprave, oni nista ne znaju o suspenziji stadiona :?:

Jedan igrac je kaznjen, bice i neka novcana kazna, ali suspenziju terena niko nije spominjao (jos uvijek).

I utakmica Tinja-Dizdarusa je registrovana sluzbenim rezultatom 3-0 u korist Tinje jer su gosti napustili teren iako su postojali uvjeti da se utakmica nastavi.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 16 sep 2011, 01:14

Zoom088 je napisao/la:Nema to veze koji vam je stadion najblizi. Ako vam budu odrezali tu kaznu onda cete morati igrati barem 30 km udaljeno od Tinje. A za to bi vam Lukavac bio idealan i mi bi vam svakako ustupili stadion.

Medjutim, danas sam kontaktirao ljude iz Uprave, oni nista ne znaju o suspenziji stadiona :?:

Jedan igrac je kaznjen, bice i neka novcana kazna, ali suspenziju terena niko nije spominjao (jos uvijek).

I utakmica Tinja-Dizdarusa je registrovana sluzbenim rezultatom 3-0 u korist Tinje jer su gosti napustili teren iako su postojali uvjeti da se utakmica nastavi.
Pa zašto onda kazna Tinji :? ? I to čuj 7 utakmica :shock: ,Slavija dobije 2 utakmice kazne što su njihovi "navijači" pjevali nešto što nema nikakve veze sa sportom,isto tako Široki zbog fašističkih zastava Škripara dobije 1 utakmicu zabrane.Pitam se šta su ovi uradili pa su dobili 7 utakmica ?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 16 sep 2011, 01:24

ma kakvih 7 utakmica sta vam je???nije jos nista ni odluceno a teren nece 100% biti suspendovan...dvojica igraca ce biti kaznjena i dobice se kazne neke za lose organizovanu utakmicu..kakva crna suspenzija terena???
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 16 sep 2011, 01:30

jasko_juve je napisao/la:ma kakvih 7 utakmica sta vam je???nije jos nista ni odluceno a teren nece 100% biti suspendovan...dvojica igraca ce biti kaznjena i dobice se kazne neke za lose organizovanu utakmicu..kakva crna suspenzija terena???
Tako reče ovaj momak iz Srebrenika koji prati taj klub @senad_flamin.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 16 sep 2011, 18:19

Sudijska mafija ponovo na djelu: Zbog nepravdi Sloga istupa iz lige?

Tojšićki drugoligaš Sloga na samom početku prvenstva suočila se sa sudijskom krađom, zbog čeka najozbiljnije razmišljaju o istupanju iz lige...

U Bosni i Hercegovini ponovo su zavladali skandali, ustvari, bolje se zapitati kada su i prestali? Naime, u drugoj ligi Sjever vlada sudijska mafija, a šta može da prouzrokuje, najbolje je na svojim leđima ojsetila tojšićka Sloga.

Tojšićani su pokradeni u sva tri gostovanja u novoj sezoni, tj. u Tinji, Mramoru i Donjoj Mahali. Kap koja je prelila čašu, bilo je gostovanje u Donjoj Mahali, pa u Tojšićima ( općina Kalesija), ozbiljno razmišljaju o istupu iz lige.

Izašli su i sa saopćenjem za medije, koje mi sa zadovoljstvom u cjelosti vam prenosimo:

Uprava FK „Sloga“ Tojšići saopćenjem za javnost želi upoznati širu sportsku javnost i nadležne organe o nemilim dešavanjima na početku takmičenja Druge nogometne lige Federacije BiH –„ SJEVER“. Riječ je, prije svega o sudijskim krađama i lakrdijama, koje je naš klub doživio na prve tri gostujuće utakmice.

U prvoj utakmici u Tinji, koja je završena rezultatom 2:2, oba gola domaćina postignuta su iz očiglednih nedozvoljenih pozicija. Situacije su bile tako očigledne da se ništa druge ne može zaključiti osim da je sudac imao namjeru da nas svjesno ošteti.

Druga naša gostujuća utakmica u Mramoru je bila još drastičnija. Samo da bi domaćin pobijedio, sudac nam je pokazao pet žutih i dva crvena kartona, a kad je vidio da ni to ne pomaže, u sudijskoj nadoknadi dosudio je nepostojeći kazneni udarac za domaćina. Pri tome je našem golmanu rekao da će ponoviti izvođenje udarca ako odbrani.

I, konačno, u Donjoj Mahali sudac ponovo protiv nas a za domaćina dosuđuje dva nepostojeća kaznena udarca kako bi domaćinu omogućio pobjedu od 3:2. Čak se sudac Nermin Omerović poslije utakmice izvinjavao i rekao da je moralo tako biti.

Nakon svih ovih dešavanja postavlja se opravdano pitanje: zašto igrati? Uprava FK „Sloga“ najozbiljnije razmišlja o istupanju iz lige. Ovo nije tek puka prijetnja. Nisu mala sredstva koja moramo obezbijediti da bi se klub mogao takmičiti, ali nakon svega postavlja se pitanje svrhe i smisla ovakvog takmičenja. Ako se ovako radi na početku prvenstva, možemo samo zamisliti šta će biti u drugom dijelu i u samoj završnici.

U Tojšićima su svi gosti uvijek mogli komotno igrati bez ikakvog pritiska. Nastojali smo da imamo pošten odnos prema sportu bez obzira što nam neki govore da smo mi „sami sebi krivi jer jedini glumimo poštenje“.

Na kraju, pozivamo sportsku javnost i nadležne nogometne organe da učine sve kako bi se sve ove negativnosti otklonile, kako bi takmičenje imalo smisla. Uprava i navijači FK „Sloga“ neće biježati ni od najradikalnijih mjera da zaštiti interes, ugled i ime svoga kluba koje s ponosom nosi više od 50 godina.

Sportski pozdrav!

hdmed
Kontakt:

Post Postao/la hdmed » 16 sep 2011, 21:39

ja bi lično volio da Sloga istupi iz lige ,sta oni pricaju o nekom svom (zele na strani posteno sudenje )postenju i lopovluku saveza i td,, jbg oni da mogu na kraju sezobne bi prodali sve bodove koje imaju viska samo bi ostavili onoliko da ne ispadnu iz lige ,,pogledajte zadnjih par godina prodali su utakmicu Gradiini kad je ulazila u 1 feder. zatim ove godine prodali su Gračanici i ranih godina da ne nabrajam vise,, jbg zar je to dozvoljeno u fudbalu javno prodavati utakice naravno da nije ,,zato neka sute i i trpe hoce na strani posteno sudenje dfa bi kuci prodavali,, ja bi njih izbacio iz lige davno zbog prodavanja utakmica ili neka sute i nebune se nista.nisu ni oni med i mlijeko.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 17 sep 2011, 15:10

Parovi VI kola Druge nogometne lige FBIH grupa Sjever ( 17 i 18 Septembar)

Subota od 16:30h

LUKAVAC: Radnički - Bosna Kalesija: (Derbi kola)
MRAMOR: Mramor - Slaven Živinice:
ORAŠJE: Hajduk - Mladost Puračić:
TOJŠIĆI: Sloga - Mladost Malešići:
TUZLA: Tuzla - Bosna Mionica:

Nedjelja od 16:30h

TINJA: Mladost - Radnik Lipnica:
DONJA MAHALA: Dinamo - Dizdaruša Brčko:
ŽIVINICE: Priluk - Ingram Duboki Potok:

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 17 sep 2011, 19:58

Radnički-Bosna Kalesija 3:0
Sloga Tojsici 2:0 Mladost Malesici
Tuzla 1:0 Bosna Mionica
Mramor - Slaven 2:0

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 sep 2011, 08:40

aktuelna tabela (sa svim mogućnostima analiza, grafikona i međusobnih poređenja klubova): http://www.sportsport.ba/tabela/Druga-liga-Sjever/375" onclick="window.open(this.href);return false;

molim sve forumaše da pomognu da prikupimo grbove svih klubova kako bi tabela ljepše izgledala, a stranice klubova bile potpunije. samo ovdje zalijepite grbove koji nedostaju.

hvala.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 19 sep 2011, 08:48

Ingram
slika

Bosna Mionica
slika

Bosna Kalesija
slika

Sloga Tojšići
slika

Priluk
slika

Mladost Tinja
slika

Hajduk Orašje
slika

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 sep 2011, 09:04

admin je napisao/la:aktuelna tabela (sa svim mogućnostima analiza, grafikona i međusobnih poređenja klubova): http://www.sportsport.ba/tabela/Druga-liga-Sjever/375" onclick="window.open(this.href);return false;

molim sve forumaše da pomognu da prikupimo grbove svih klubova kako bi tabela ljepše izgledala, a stranice klubova bile potpunije. samo ovdje zalijepite grbove koji nedostaju.

hvala.
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Eto, admine, našao sam sve osim FK Dizdaruše (koje je nemoguće naći), al' potrudiću se da i to obavim. ;)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 sep 2011, 09:07

ovaj dinamo je isti kao zagrebački? ili si mi pogrešan grb zalijepio.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 sep 2011, 09:09

admin je napisao/la:ovaj dinamo je isti kao zagrebački? ili si mi pogrešan grb zalijepio.
Ne, njihov grb je skoro identičan. Klub je i dobio ime od "pravog" Dinama, a grb im je skoro isti s razlikom da kod zagrabačkog Dinama nema "NK". Evo slika pa uporedi:

slika

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 19 sep 2011, 10:40

admin je napisao/la:aktuelna tabela (sa svim mogućnostima analiza, grafikona i međusobnih poređenja klubova): http://www.sportsport.ba/tabela/Druga-liga-Sjever/375" onclick="window.open(this.href);return false;

hvala.
evo jedan link koji ce vam sigurno koristiti
http://www.brckosport.net/sport.php?tod ... sj1011.l98 ima tabela i rez,a mozete vidjeti i kakvi su grbovi pa naci na netu :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 sep 2011, 20:36

slika

Evo od Dizdaruse malo sam pogledao pa reko da vam pomognem,nije neka rezolucija ali mozda moze pomoci. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 sep 2011, 20:58

tabela dopunjena grbovima: http://www.sportsport.ba/tabela/Druga-liga-Sjever/375" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: studeni i 1 gost.