BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

hammers
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi!!!

Post Postao/la hammers » 24 dec 2008, 11:17

Adnan Secerovic 17 god (Roda holandija) trenutno u Slavenu Zivinice dok ne napuni 18 god...odlican igrac
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

CheGuevara
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la CheGuevara » 29 dec 2008, 10:09

Sta je, ovo kao krenula neka akcija medija obracanja paznje na nase talente po evropi..dobra ideja, samo ukoliko pomaze, ukoliko ce se neko naci zaduzen za to da nesto uradi, to je najvece pitanje...

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-11048.htm
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-11049.htm

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 29 dec 2008, 10:14

Ovog malog treba malo pripaziti..igra u mojim starom klubu, pratio sam ga par puta i sigurno da mali ima potencijala..mlad je..brz..fina tehnika..samo jos malo vise prohe i graha da se najede i sigurno ce biti dobar napadac..jes da imamo sigurno najvise talenata u napadu, ali ipak ga treba malo pripaziti buducu godinu dana, kako ce se razviti ;) ..ma da, mogao bi se i sada vec pozvati za mladu selekciju..sigurno da nije nista losiji od recimo handzica ;)

http://www.transfermarkt.at/de/spieler/ ... rofil.html

aris
Kontakt:

Post Postao/la aris » 02 jan 2009, 18:43

NIkola Saric=Liverpool drugi tim! sa 17 godina

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 03 jan 2009, 10:25

http://www.****/content/view/23431/159/

Evo jedan od mene ! ;)
Samo sumnjam ali eto...
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 03 jan 2009, 20:53

Mene nesto muci s ovim talentima.Sad mogu nazalost reci da nije samo savez kriv sto ovi mladi igraci nastupaju za pola Europe.Najvise je krivice kod roditelja jer djeca se zapuste nema kontakta pa ovi zavrse cak i bez skole na zapadu a o maternjem jeziku da ne govorim.Djeca se brzo asimiliraju pa nece ni da misle na Bosnu ni da se kao Bosanci izjasnjavaju.Tu jos dolazi problem nacionane pripadnosti pa vecina njih bude vrbovana od strane komsijskih (ali i drugih)saveza i rezultat znamo svi decki igraju za druge repke.Ovdje se nazalost poklopi sve negativno (takva nam i drzava)pa covjeku dodje da pukne od muke.Znam npr.licno ljude koji su javno(mislim pred ljudima)govorili da ce uzeti drzavljanstvo doticne drzave da mu sin moze igrati za reprezentaciju.Zalosno ali je tako.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 03 jan 2009, 22:42

Ammim je napisao/la:Mene nesto muci s ovim talentima.Sad mogu nazalost reci da nije samo savez kriv sto ovi mladi igraci nastupaju za pola Europe.Najvise je krivice kod roditelja jer djeca se zapuste nema kontakta pa ovi zavrse cak i bez skole na zapadu a o maternjem jeziku da ne govorim.Djeca se brzo asimiliraju pa nece ni da misle na Bosnu ni da se kao Bosanci izjasnjavaju.Tu jos dolazi problem nacionane pripadnosti pa vecina njih bude vrbovana od strane komsijskih (ali i drugih)saveza i rezultat znamo svi decki igraju za druge repke.Ovdje se nazalost poklopi sve negativno (takva nam i drzava)pa covjeku dodje da pukne od muke.Znam npr.licno ljude koji su javno(mislim pred ljudima)govorili da ce uzeti drzavljanstvo doticne drzave da mu sin moze igrati za reprezentaciju.Zalosno ali je tako.
Ima i takvih..ali za takvima se neplace..ma da se mora reci da su ih puno cekali na taj poziv, nisu ga dobili, pa su iz nuzde uzeli to drugo drzavljanstvo...tu ipak onda dolazi nesposobnost saveza na izrazaj!!!

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 04 jan 2009, 14:23

CheGuevara je napisao/la:
Ammim je napisao/la:Mene nesto muci s ovim talentima.Sad mogu nazalost reci da nije samo savez kriv sto ovi mladi igraci nastupaju za pola Europe.Najvise je krivice kod roditelja jer djeca se zapuste nema kontakta pa ovi zavrse cak i bez skole na zapadu a o maternjem jeziku da ne govorim.Djeca se brzo asimiliraju pa nece ni da misle na Bosnu ni da se kao Bosanci izjasnjavaju.Tu jos dolazi problem nacionane pripadnosti pa vecina njih bude vrbovana od strane komsijskih (ali i drugih)saveza i rezultat znamo svi decki igraju za druge repke.Ovdje se nazalost poklopi sve negativno (takva nam i drzava)pa covjeku dodje da pukne od muke.Znam npr.licno ljude koji su javno(mislim pred ljudima)govorili da ce uzeti drzavljanstvo doticne drzave da mu sin moze igrati za reprezentaciju.Zalosno ali je tako.
Ima i takvih..ali za takvima se neplace..ma da se mora reci da su ih puno cekali na taj poziv, nisu ga dobili, pa su iz nuzde uzeli to drugo drzavljanstvo...tu ipak onda dolazi nesposobnost saveza na izrazaj!!!
Poslije Pjanića za mene nema opravdanja niti jedan od tih momčina koji su po mom mišljenju samo tražili razlog da ne igraju za reprezentaciju,pogledajmo malo Hrvate oni nemaju tih problema, zašto ????
Hrvat došao u SLOVENIJU prij 100 god njegov pra unuk je danas Hrvat veći nego što je bijo pra djed.
Naš BOŠNJO došao od ovaca prije rata danas već nema naše ime nit prezime djete mu nikad nije čulo za
BISMILLAH to su razlozi vjeruj te. Trebamo to promjeniti pa onda nećemo imat takve teme ŽIVJELA BOSNA DO SUDNJEG DANA :ugeek:
ISTINA JE TU NEGDJE OKO NAS

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 04 jan 2009, 18:58

Ma mi smo prodane duse.Gledam neko vece onaj mali Ljajic kako to da njemu ne pada na pamet BH a nasim samo se nasale odose te Srbija te Hrvatska pa Svadska pa pola Europe Boze sacuvaj.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 04 jan 2009, 19:05

Ammim je napisao/la:Ma mi smo prodane duse.Gledam neko vece onaj mali Ljajic kako to da njemu ne pada na pamet BH a nasim samo se nasale odose te Srbija te Hrvatska pa Svadska pa pola Europe Boze sacuvaj.
ma hajd za tog Ljajica inekako..momak je rodzen u srbadiji, tamo je odrasto i igrao za njihov klub..to mi je nekako i normalno da ce on zaigrati za njih..zalosnije je sto neki zaigraju recimo za Srbadiju a mozda su u zivotu samo jednom prolazili kroz nju..mozda nisu ni puno bili u Bosni, ali je cijela Fam. zivjela u Bosni, odrasla tamo pa i on tamo rodzen..a on ipak zaigra za Djedinog Djede Zemlju ;)...mislim da netrebam napisati o kojim igracima se tu radi ;)

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 04 jan 2009, 19:13

Mozemo mi napisati to nisu nikakve tajne.Jer nije samo u tome problem.Vjerovatno se sjecas onog golmana sto je govorio da se ponosi sto je Svicarac i da mu je tati drago sto ce eto igrati za njih.0 (nula )bodova smo ti mi moj prijatelju.Eto bolja i Slovenija nego Bosna mada nas nikad nisu a i nece pobjediti.

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 04 jan 2009, 19:36

Ammim je napisao/la:Mozemo mi napisati to nisu nikakve tajne.Jer nije samo u tome problem.Vjerovatno se sjecas onog golmana sto je govorio da se ponosi sto je Svicarac i da mu je tati drago sto ce eto igrati za njih.0 (nula )bodova smo ti mi moj prijatelju.Eto bolja i Slovenija nego Bosna mada nas nikad nisu a i nece pobjediti.
Pa eto, Neven Subotic je ta frajercina..sam je izjavio da je samo jednom bio u Srbiji, inace dolazi na odmore u Banja Luku, gdje je i rodzen..njegov Babo cetnik, sam rodzen u Bosni i godinama zivi tamo kao rest familije, ipak odlucio da ce mu sincina igrati za petokrake!

Ammim
Kontakt:

Post Postao/la Ammim » 04 jan 2009, 19:49

Dzaba im sve kad mi odemo na SP a ja mu to napisem poruku na Trgu krajine u Banjaluci i to cirilicom.Znas onu "manje pasa cisca carsija".Mogu nasi to ima nas jos kakav Subotic i ostali papci.

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 04 jan 2009, 20:01

Ammim je napisao/la:Mozemo mi napisati to nisu nikakve tajne.Jer nije samo u tome problem.Vjerovatno se sjecas onog golmana sto je govorio da se ponosi sto je Svicarac i da mu je tati drago sto ce eto igrati za njih.0 (nula )bodova smo ti mi moj prijatelju.Eto bolja i Slovenija nego Bosna mada nas nikad nisu a i nece pobjediti.
Pa eto, Neven Subotic je ta frajercina..sam je izjavio da je samo jednom bio u Srbiji, inace dolazi na odmore u Banja Luku, gdje je i rodzen..njegov Babo cetnik, sam rodzen u Bosni i godinama zivi tamo kao rest familije, ipak odlucio da ce mu sincina igrati za petokrake!
On je Banjalucanin ko i ti Tuzlak ;) :mrgreen:

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 04 jan 2009, 20:04

sukisp je napisao/la:
On je Banjalucanin ko i ti Tuzlak ;) :mrgreen:
ma on je mudo marijanovo..dzabe njemu sto je on Banjalucanin kad nije ponosan stim...

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 04 jan 2009, 20:11

Ma kakva BanjaLuka niti je tamo zivio niti su mu roditelji od tamo.
Iz Kulasa-(poznata banja selo )kraj Prnjavora ali sta ces kad su zadojeni kao takvi.
Ali opet kad skontas pricu njega i pricu saida nikakva razlika.
Obadvojica nenormalni-jedan ode u repku gdje ce godinama da sijedi na klupi jer pokraj vidic i Ivanovica nema teoretske sanse.
Vise bi prosperirao i USA repci ali eto neka mu.
A drugi ode u vrazju mater ako ovako nastavi ni u Zmaju Tuzlanskom zaigrat nece.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jan 2009, 20:21

Ako vec ponajbolji igraci pravoslavne i katolicke vjere, porijeklom iz BiH, igraju za svoje "maticne" reprezentacije, zasto jedan Ljajic nebi igrao za BiH...valjda je i njemu Bosna matica...sto Sandzaklije cesto izricu. :roll:
Zato mene vise boli neigranje takvih kao sto je Ljajic, nego sto ce me zaboliti sup-karta od Subotica i njemu slicnih!
Budite svjesni, sve i jedan igrac porijeklom iz Bosne (da nesto vrijedi) a da je tih drugih nacionalnosti radije ce se odazvati njihovim pozivima, nego sto ce igrati za nasu repku (cast izuzecima).
Sta je posredi...patriotizam ili do sad uvijek bolje repke susjednih nam drzava...gdje ko biva oni mogu vise napredovati. :mrgreen: :evil:
Vom Jäger zum Gejagten

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 04 jan 2009, 20:25

sukisp je napisao/la:Ma kakva BanjaLuka niti je tamo zivio niti su mu roditelji od tamo.
Iz Kulasa-(poznata banja selo )kraj Prnjavora ali sta ces kad su zadojeni kao takvi.
Ali opet kad skontas pricu njega i pricu saida nikakva razlika.
Obadvojica nenormalni-jedan ode u repku gdje ce godinama da sijedi na klupi jer pokraj vidic i Ivanovica nema teoretske sanse.
Vise bi prosperirao i USA repci ali eto neka mu.
A drugi ode u vrazju mater ako ovako nastavi ni u Zmaju Tuzlanskom zaigrat nece.
ma da ti kazem iskreno, nije sto je on izabrao Srbadiju, ali jednostavno je tip odvratan..kurci se vec sada a niko i nista..kao prvo sto je kao razmisljao za koga da igra, usa, bosnu ili srbiju..jer on je tako dobar pa hoce da zna koja zemlja je toga vrijedna..(a ovamo bi löw-u oblizao supak samo da ga pozove u njemacku repku)...nazalost, löw izjavio da ima dovoljno kvalitetnih odbranbenih i da mu Subonja nije interesantan..zato je se od muke odlucio za petokraku.. a kao drugo..ekstra odvratan mi je nakon tekme dortmung-wolfsburg..kad je poceo dzeki nesto pametnovati, tam vam..a dzekson uzme loptu, izradi ga kao nekog balavca i ide prema golu..a ovaj glupson od muke nezna sta ce pa ga od pozada slomi...ebo ga rahmetli Slobo!

sukisp
Kontakt:

Post Postao/la sukisp » 04 jan 2009, 20:33

Zato su ga Sejad i Vedo izradili ko budalu.
Covijek nije znao ni ko ni gdje ni odakle udara,zao mi ih bilo i gledati :mrgreen:
a kao nagradu u kickeru dobio peticu-naravno njemacku :lol:

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 04 jan 2009, 20:42

sukisp je napisao/la:Zato su ga Sejad i Vedo izradili ko budalu.
Covijek nije znao ni ko ni gdje ni odakle udara,zao mi ih bilo i gledati :mrgreen:
a kao nagradu u kickeru dobio peticu-naravno njemacku :lol:
jes vala bas..kad se sjetim jednom sta mu je Vedo uradio, jaooooojjj pa srce me pocne da boli od radosti! :lol:
ma hajd ba, sta se brinemo..imamo dobrih igraca hvala bogu, o talentima da nepricam..samo jos da rijesimo taj problem u odbrani i spremni smo za neko veliko takmicenje...

treba Papcu i Hasanu poslati ovaj Video, da ih malo sjecanja i patriotizam razdrmaju..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.