28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

Sheyi
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Sheyi » 12 jan 2012, 15:53

cuj 7000 :D

Ja ocekujem oko 15 tisuca ,a :da

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 12 jan 2012, 17:07

Na Brazil sa sledecom postavom: Sehic (Hasagic) - Mujdza, Jahic (Pandza), Spahic, Salihovic- Rahimic, Zahirovic (Ibisevic - ako igramo sa dva napadaca), Pjanic (Misimovic), Lulic, Visca - Dzeko.
Zadnja izmjena: baboitata, dana/u 12 jan 2012, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jan 2012, 17:19

Edo_77 je napisao/la:Za Brazil, po mom misljenju!

1. Begovic
2. Hasagic
3. Sehic

4. Mujdza? (Ako bude oporavljen)
5. Spahic
6. Pandza
7. Jahic
8. Zukanovic
9. Salihovic
10. Lulic
11. Zahirovic
12. Visca
13. Stevanovic
14. Misimovic
15. Medunjanin
16. Ibricic
17. Pjanic
18. Dzeko
19. Ibisevic
20. Vuckic
21. Hadzic

Muslimovic, Maletic, Rahimic, Stilic, Mravac, Avdukic OUT
Od ovih momaka očekujem da iznesu kvalifikacije. Možda čak i Cocalića kao četvrtu opciju pozadi računati, a ne bi bilo loše ni pratiti kako će se Sudić ove sezone razvijati. Pa ako bude standardan što da ne. Nije ni prvi ni posljedni koji se ozlijedio. Ne treba ga otpisati.

PS. Pod hitno trebamo riješenja za štopera i lijevog beka. Za budućnost imamo Vranješa na desnom beku, od njega na lijevo malo škripi. Nadam se da će se Subaša razviti u solidnog beka, makar takvog da može igrati u prosječnom klubu Bundeslige.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 12 jan 2012, 17:36

Bas tako! Moramo traziti lijevog beka! Papac moRe jos mozda ove kvalifikacije odgurati i tu mu je navjerovatnije kapak. U danasnjem fudbalu je brzina haman pa sve, a Papac je sve osim brz. Mene tacno dusa zaboli kad vidim Lulica ili Salihovica na beku. To su nase lijevo krilo i lijevi defanzivni! Subasic se treba isprobati makar protiv Iraca. A bogme moramo jos jednog naci za nedajboze.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 jan 2012, 22:14

Za mene je to dvoje prioritet.

1.Plasirati se na SP
2. Afirmisati nove igrače u dresu reprezentacije (ne preko reprezentacije ostvarivati transfere, nego pronaći adekvatne mlade igrače, koji će se moći uklopiti u ovaj (moderni) koncept igre, kog Pape pokušava uspostaviti).

Pod njegovom palicom smo postali jedna moderna , bar u obrisima, reprezentacija i to je jedini razlog zašto sam bio da Pape ostane. Bilo je desetak akcija ,koje su se igrale na prvu, sa brzim protokom lopte. U prvom pokušaju je bilo desetak, a u drugom očekujem više, jer stil igre je jako teško promijeniti. Mi smo praktično kroz 2 kvalifikaciona ciklusa prešli iz ultra defanzivne ekipe u neku srednje ofanzivnu. :D

Sada Papetu preostaje da radi na širini ekipe i donekle kvalitetu, više akcija ,nego pojedinaca, jer je njegov uticaj na kvalitet pojedinca minimalan, zanemariv. Odbrana nam je dobila koncept i smisao, sada ga samo treba učvrstiti u glavama igrača. Napad pokazuje, bar ponekad, da zna biti atraktivan i tu mu preostaje samo usavršavanje i ustaljivanje te ideje, pokušaj pravljenja rutine(ra).

Inače, dobra je stvar što ćemo imati par igrača sličnih profila. To me puno raduje. Naravno ,pod uslovom , da ovaj kadar odigra kvalifikacije. Prije svega mislim na Vučkića i Medu, Zahirovića i Hadžića, Lulića, Višću i Stevanovića. Nije to loša stvar, s obzrim da će sam profil ekipe u velikoj većini tekmi, bez obzira na kartone, biti isti, a kvalitet igrača je tu negdje. Možda čak i najosjetniji kod dua Medo & Haris, s obzirom da je jedan tek talenat, a drugi formiran igrač. Iako Haris još uvijek vrijedi za najvećeg slovenskog talenta te generacije.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 12 jan 2012, 22:31

Slazem se s tobom 100%. Mi moramo siriti kadar i samim tim praviti konkurenciju za prvu postavu, a time se i povecava kvalitet igraca. Meni je drago sto je Susic ost'o na klupi radi kontinuiteta. Ako gledamo prosle kvalifikacije kao upoznavanje Susica sa igrackim kadrom onda mozemo se nadati boljim rezultatima u buducnosti.

Ti spominjes Vuckica. Ja sam skeptican za njega. Ne zbog kvaliteta nego nisam siguran da ce on igrati za nas. Njegove izjave nisu ni blizu onih sto ih je Hadzic dav'o.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 12 jan 2012, 22:49

volio bih da ovaj sastav brazila bude:

Goalkeepers: Julio Cesar (Inter Milan, Italy), Jefferson (Botafogo), Fabio (Cruzeiro)

Defenders: Lucio (Inter Milan), Thiago Silva (AC Milan, Italy), Dedé (Vasco da Gama), David Luiz (Chelsea, England), Daniel Alves (Barcelona, Spain), Danilo (Santos), Marcelo (Real Madrid, Spain)

Midfielders: Adriano (Barcelona, Spain), Lucas Leiva (Liverpool, England), Luiz Gustavo (Bayern Munich, Germany)Kaka (R. Madrid, Spain), Elias (Atletico Madrid, Spain), Fernandinho (Shakhtar Donetsk, Ukraine), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas (Sao Paulo)

Forwards: Ronaldinho (Flamengo), Robinho (AC Milan, Italy), Alexandre Pato (AC Milan, Italy), Hulk (Porto, Portugal), Leandro Damiao (Internacional) , Neymar (Santos)

IX: Julio Cesar- D. Alves-Lucio-T.Silva-Marcelo - Gustavo-Leiva-Kaka-Ronaldinho ( iza napadaca kao AMF) - Pato-Hulk-Neymar

Nas sastav slican kao protiv Portugala, sa mozda 2-3 promjene (Visca,Vranjes....) i naravno Mujdja(ako se oporavi)
Nas IX: Begovic - Mujdja-Jahic-Spahic-Papac - Rahimic-Medunjanin-Pjanic-Misimovic- Lulic - Dzeko

Ako Bog da pobjedjujemo p
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 12 jan 2012, 22:58

likma23 je napisao/la:volio bih da ovaj sastav brazila bude:

Goalkeepers: Julio Cesar (Inter Milan, Italy), Jefferson (Botafogo), Fabio (Cruzeiro)

Defenders: Lucio (Inter Milan), Thiago Silva (AC Milan, Italy), Dedé (Vasco da Gama), David Luiz (Chelsea, England), Daniel Alves (Barcelona, Spain), Danilo (Santos), Marcelo (Real Madrid, Spain)

Midfielders: Adriano (Barcelona, Spain), Lucas Leiva (Liverpool, England), Luiz Gustavo (Bayern Munich, Germany)Kaka (R. Madrid, Spain), Elias (Atletico Madrid, Spain), Fernandinho (Shakhtar Donetsk, Ukraine), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas (Sao Paulo)

Forwards: Ronaldinho (Flamengo), Robinho (AC Milan, Italy), Alexandre Pato (AC Milan, Italy), Hulk (Porto, Portugal), Leandro Damiao (Internacional) , Neymar (Santos)

IX: Julio Cesar- D. Alves-Lucio-T.Silva-Marcelo - Gustavo-Leiva-Kaka-Ronaldinho ( iza napadaca kao AMF) - Pato-Hulk-Neymar

Nas sastav slican kao protiv Portugala, sa mozda 2-3 promjene (Visca,Vranjes....) i naravno Mujdja(ako se oporavi)
Nas IX: Begovic - Mujdja-Jahic-Spahic-Papac - Rahimic-Medunjanin-Pjanic-Misimovic- Lulic - Dzeko

Kako da ih dobijem kad imamo igraca manje? ;)

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 12 jan 2012, 23:08

Najavljeno je da će za Brazil igrati samo igrači koji igraju u Europi.
Dragon Town

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 jan 2012, 23:11

''Samo'' :roll: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 12 jan 2012, 23:24

Ma kakav je Sušić 'ziceraš', dabogda da on ikog novog pozove. Nadam se da griješim, ali čisto sumnjam da će on nešto specijalno mijenjat, pogotovo ne sad protiv Brazila. Osim ako Avaz ili televizija ne bude forsirala nekog od navedenih u prethodnim postovima, pa da Sušić pod nekim "pritiskom" pozove nekog. Uglavnom, nisam optimista što se tiče tih promjena.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 12 jan 2012, 23:27

harishp je napisao/la:''Samo'' :roll: :lol:
da "samo" znači bez Neymara ;)
Dragon Town

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 jan 2012, 23:42

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Ma kakav je Sušić 'ziceraš', dabogda da on ikog novog pozove. Nadam se da griješim, ali čisto sumnjam da će on nešto specijalno mijenjat, pogotovo ne sad protiv Brazila. Osim ako Avaz ili televizija ne bude forsirala nekog od navedenih u prethodnim postovima, pa da Sušić pod nekim "pritiskom" pozove nekog. Uglavnom, nisam optimista što se tiče tih promjena.
Standardna ekipa se i ne mjenja nista specijalno niti imas nesto plaho velikog izbora.Ali kad pogledas malo bolje sto ti na primjer sigurno nisi u toku ove dvije godine itekako je novih igraca i pozvano i cekirano.Ako ti Avaz bude mijenjao ili takvi doce ti Kojasevic ili Lazar u repku.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 13 jan 2012, 00:01

harishp je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la:Ma kakav je Sušić 'ziceraš', dabogda da on ikog novog pozove. Nadam se da griješim, ali čisto sumnjam da će on nešto specijalno mijenjat, pogotovo ne sad protiv Brazila. Osim ako Avaz ili televizija ne bude forsirala nekog od navedenih u prethodnim postovima, pa da Sušić pod nekim "pritiskom" pozove nekog. Uglavnom, nisam optimista što se tiče tih promjena.
Standardna ekipa se i ne mjenja nista specijalno niti imas nesto plaho velikog izbora.Ali kad pogledas malo bolje sto ti na primjer sigurno nisi u toku ove dvije godine itekako je novih igraca i pozvano i cekirano.Ako ti Avaz bude mijenjao ili takvi doce ti Kojasevic ili Lazar u repku.
Nisam ja rek'o da sad treba 10 novih igrača, što i nema logike, ali treba pojedine mlađe momke polako uvodit u A reprezentaciju.

Nisam ja slučajno naveo Avaz i televiziju. Lulića je u repku dovela utakmica Tottenham - Young Boys, čini mi se da je FTV prenosio, iako se i prije toga za tog momka znalo, siguran sam 50% forumaša, a Avaz je, praktično, Begovića vratio u repku. Možda ne doslovno, ali sam siguran da su veliki uticaj imali 'agresivnom kampanjom', tj. nizom tekstova i objavljenih razgovora s njim.

Da budem jasan, ja nemam ništa protiv Sušića, podržavam njegov ostanak na klupi i vjerujem da nas može odvest na SP. Ali ono što je jasno je, da on nije čovjek od neke promjene i rizika, barem ja takav utisak imam. Zato sam iznio ovaj stav prethodno gore.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 jan 2012, 00:37

Jedino znam da ovo BIH nece izgubiti bez obzira na sastav Brazila.Dace Bog da kladionice to ne primete pa nam bace kakvu lepu kvoticu da dvoznak. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 13 jan 2012, 11:06

**** realno 2,3- 0 za Brazil :-) al hajd da vidimo koliko mozemo.
G BUSSA BUSS

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 13 jan 2012, 11:20

maxuz baxuz je napisao/la:

Kako da ih dobijem kad imamo igraca manje? ;)

hahahha..... zafrko sam se u brojanju :mrgreen: ... bez leive
zmaj_Bosne je napisao/la:

Najavljeno je da će za Brazil igrati samo igrači koji igraju u Europi.
Procitao sam i ja to al' mi nije jasno zasto, brazilska liga je zavrsila, igraci su odmorni neka odigraju jedan mec da iz forme ne ispadnu :D
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 13 jan 2012, 12:20

[youtube][/youtube]

evo malo iz 96-te...
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

tonyhz87
Kontakt:

Post Postao/la tonyhz87 » 13 jan 2012, 12:22

Bas ne treba zvati igracer iz Premijer lige ( koji ce nam k.) Recimo skoro ili visca bi dobro dosli.
Mene muci FK Sarajevo i problemi, sa reprezentaciojom ce sve bit u dure

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jan 2012, 13:13

tonyhz87 je napisao/la:Bas ne treba zvati igracer iz Premijer lige ( koji ce nam k.) Recimo skoro ili visca bi dobro dosli.
Mene muci FK Sarajevo i problemi, sa reprezentaciojom ce sve bit u dure
Skoro??? Iz Trece lige Austrije?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.