Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

chicago96

Re: Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Post Postao/la chicago96 » 02 mar 2012, 20:56

http://www.ebay.com/itm/Bosnia-and-Herz ... 500wt_1413" onclick="window.open(this.href);return false;

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 02 mar 2012, 21:04

Treba tu još mnogo poradit bez obzira na ovu 'pozitivu' ovih dana, tehniku ,igru,brzinu,točna dodavanja,a naravno i formu u klubovima minutaže naših igrača.Sve u svemu nije loše prikazano,ali treba tu korekcija napravit svakako . Koncentracija na igru !!!

Treba bit oprezn ne volim ih baš .

Spaha44
Kontakt:

Post Postao/la Spaha44 » 02 mar 2012, 22:28

Ama raja kad smo mi Brazilu parirali bez 2 jako bitna igraca (Lulica i Mujdze ) nema razloga za brigu kada se njih dvojica vrate . Jos uz kojeg novog igraca , bice to odlicna ekipa , jos uigrati tu formaciju sa 2 napadaca i to je to za kvalifikacije ;)

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 02 mar 2012, 23:42

potpuno drugacija reprezentacija i potpuno drugaciji stil igranja od brazila.Bas me zanima kako cemo da pariramo ekipi s "otockim"stilom igranja.mada mislim da ttu ne bih trebalo biti veceih problema
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

nihco

Post Postao/la nihco » 03 mar 2012, 00:15

Spaha44 je napisao/la:Ama raja kad smo mi Brazilu parirali bez 2 jako bitna igraca (Lulica i Mujdze ) nema razloga za brigu kada se njih dvojica vrate . Jos uz kojeg novog igraca , bice to odlicna ekipa , jos uigrati tu formaciju sa 2 napadaca i to je to za kvalifikacije ;)
ja sam se bojao ovakvog ishoda. u prijateljskoj utakmici protiv eksperimentalne, nemotivirane ekipe brazila, dozivjeli
smo minimalan poraz i mislimo da imamo reprezentaciju za svjetsko prvenstvo !
misimovic rezerva u dinamu, medunjanin u maccabiju, ibricic u lokomotivi ,rahimic ne igra vec dvije godine, maletic negdje u kazahstanu i svi vec u ili blizu tridesetih, a to je susiceva okosnica ekipe.
pobijedili smo mi italiju u prijateljskoj i mislili da imamo veliki tim ali smo vrlo brzo demantirani.
Sent from my Commodore 64

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 mar 2012, 00:24

nihco je napisao/la:
Spaha44 je napisao/la:Ama raja kad smo mi Brazilu parirali bez 2 jako bitna igraca (Lulica i Mujdze ) nema razloga za brigu kada se njih dvojica vrate . Jos uz kojeg novog igraca , bice to odlicna ekipa , jos uigrati tu formaciju sa 2 napadaca i to je to za kvalifikacije ;)
ja sam se bojao ovakvog ishoda. u prijateljskoj utakmici protiv eksperimentalne ekipe brazila, dozivjeli
A dobro je vala i tebe,pa dokle vise.I k'o fol hoces da te neko ozbiljno shvati ili cita te tvoje nebuloze :roll:
Vise je nego sigurno da ce 90% one ekipe biti i na Svjetskom prvenstvu.
Jer kako im je i selektor rekao,''boljih od ovih i nemaju.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 mar 2012, 00:46

harishp je napisao/la:
nihco je napisao/la:
ja sam se bojao ovakvog ishoda. u prijateljskoj utakmici protiv eksperimentalne ekipe brazila, dozivjeli
A dobro je vala i tebe,pa dokle vise.I k'o fol hoces da te neko ozbiljno shvati ili cita te tvoje nebuloze :roll:
Vise je nego sigurno da ce 90% one ekipe biti i na Svjetskom prvenstvu.
Jer kako im je i selektor rekao,''boljih od ovih i nemaju.
Zar mogu imati bolje od ovih :mrgreen: Pa kada se samo pogledaju klubovi gdje igraju,Barca,Real,Chelsea,Valencia,Milan itd.
Mi smo neki cudan narod odigramo protiv Brazila ravnopravan mec u kojem budemo nesretno porazeni i opet se nađu pojedinici da kukaju :D
Ispade sad da je Brazil nama pustio (a pitam se sta) ili da su oni ekipa koju moze savladat k'o god pozeli.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 03 mar 2012, 00:52

Mladost mladost i samo mladost ,u U-21 vec ima par igraca koji ravnopravno mogu konkurisat za A tim .. bolje ih sada isprobati nego cekati 5 do 12 . !

Spaha44
Kontakt:

Post Postao/la Spaha44 » 03 mar 2012, 00:55

Feco je napisao/la:Mladost mladost i samo mladost ,u U-21 vec ima par igraca koji ravnopravno mogu konkurisat za A tim .. bolje ih sada isprobati nego cekati 5 do 12 . !
Naravno , a imamo tu srecu da , gdje smo najtanji u A repci , tu smo najdeblji u U-21 . Tako da i ako se prebaci Visca/Stevanovic u A reprezentaciju imamo hvala Bogu jednog Zakarica koji isto tako moze korektno odgovoriti zadatku :)

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 03 mar 2012, 01:09

Sto Mahmutovica ne pozove,odlican napadac a u dobroj je formi.
Ljevakovic isto tako dobar.
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 mar 2012, 01:15

Jedni u klin drugi u plocu.Ti mladi navedeni igraci imaju uigravanje i borbu za baraz sto se tice U-21.
Uspjesi mlade repke je samo inicijalna kapisla za dalji napredak.
Kod nas ako i jedan malo ''proviri'' sa kvalitetom zovi ga u A selekciju.Naravno ne moze odmah dobiti veliku minutazu a isto tako ne mora znaciti da ce mu prvi mecevi biti sjajni.
U-21 imaju te vazne susrete kad su i test mecevi A selekcije.
E sad dobro promisliti glavom da li je vrijedno upropastiti jednu dobru generaciju i sansu da se kroz baraz U-21 konacno plasira na veliko prvenstvo.Zbog par nekih minuta u test susretima A selekcije.
O tome kako vidim dosta ih uopste i ne razmislja.Nego ima mali Mehin a i Zuhdijin ganja loptu odmah ih sa Dzekom :lol: .
Bjelorusima nije bas palo s neba odvaljivanje cetiri boda prejakim Francuzima.
Ko prati mlade repke u zadnjih par godina,zna o cemu pricam.Ali to su postepeno cinili ne krnjeci u vaznim susretima mladu repku.
@amEle ziku gdje im Teplice stoje na tabeli,ni vamo ni tamo.Gore nego Stilicev Lech u dobroj formi su mozda za ceske lige i tamo kako rekoh iz prilozenog nije bas kako se prica.Ljevakovic nije ni igrao,nego Cajic zajedno sa Mahmutovicem.On bi se trebao pozvati u mladu repku.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 03 mar 2012, 14:58

harishp je napisao/la: E sad dobro promisliti glavom da li je vrijedno upropastiti jednu dobru generaciju i sansu da se kroz baraz U-21 konacno plasira na veliko prvenstvo.Zbog par nekih minuta u test susretima A selekcije.
Ako je baraž piši propalo. :mrgreen:
A ova tvoja logika ne mora biti ispravna, pa da je tako Pjanić bi još igrao za mladu repku.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 mar 2012, 15:13

Wisey je napisao/la:
harishp je napisao/la: E sad dobro promisliti glavom da li je vrijedno upropastiti jednu dobru generaciju i sansu da se kroz baraz U-21 konacno plasira na veliko prvenstvo.Zbog par nekih minuta u test susretima A selekcije.
Ako je baraž piši propalo. :mrgreen:
A ova tvoja logika ne mora biti ispravna, pa da je tako Pjanić bi još igrao za mladu repku.
Jest da se Nikica slusalo :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ivica
Kontakt:

Post Postao/la Ivica » 03 mar 2012, 15:23

amEl_rooB je napisao/la:Sto Mahmutovica ne pozove,odlican napadac a u dobroj je formi.
Ljevakovic isto tako dobar.
Dobri su ali za Albaniju, Estoniju, Litvaniju, Beleruse, Gruziju, Maltu itd ;)

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 03 mar 2012, 21:26

a inace su ibricic, rahimic i maletic igraci koji mogu igrati protiv njemacke i spanije :roll:

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 03 mar 2012, 21:31

Zec? Mravac? ekipa ekstra još njjih dodat. ;)

Irci danas čitam 12 utakmica za redom nisu izgubili zadnja remi s Česima 1-1.Izbornik im već zna koga vodi 23 igrača!Samo informacija !

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 mar 2012, 22:20

MOra riješit se jednog iz trojke Misimović,Medunjanin,Pjanić,a to je u ovom slučaju Medunjanin..
Dalje Jahić ne može igrat desnog beka jel to njegova pozicija nije,ja bi ga volio vidjet na Rahimićevoj poziciji jer Rahimić više nije za kvalifikacija,lik ne igra nikako utakmice..MOra riješit problem densog krila,a ne krpit se sa Pjanićem..Ima dosta stvari što treba isprobat fala bogu prijateljskih ima ako ima šlifa isporbat će sve varijante,ako bude vako ko i dosad sa Maletićima,Zahirovićima,Ibričićima i ostalim rezervistima onda ćemo se osvijestit u kvalifikacijama i to je to..

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 mar 2012, 00:08

@zgembo, to bi bili ti problemi, nadam se da ce ih Susic rjesiti do kraja kvalifikacija.

Sto se tice ovog sporog veznog reda, ovo je ja mislim samo protiv Brazila bilo i nikad vise, i Sasa Matic vidi da je ono spora igra do bola, ali nismo boljim raspolagali, mada je to u nekim segmentima utakmice jako dobro izgledalo pogotovo kontre, ali dobro je Osim napomenuo, spremna Slovacka i Grcka, bi mogle biti puno opasnije od ovog Brazila, i moguce da bi nas oderali kad bi nastupili u onoj formaciji.

Lulic i Mujdza ce ponovo biti vazni faktori u nasem timu, a Stevanovic i Visca ce skoro sigurno biti dodatno pozvani, u to nemam uopste sumnje, Susic je par puta napomenuo da su oni kalibar za A-Repke, ali protiv Irske i Mexika nece nastupiti, jer igraju za mladu. Stoga, onda vidjeti neku trecu alternativu za njih dvojicu protiv Iraca i Mexi, a to bi mogao biti Izet Hajrovic, koliko sam upratio standardan je u Grashopersima, a i igra na krilu.

Mravca, Avdukica, Zeca i Stilica se Pape vec rijesio (mislim da Stilica nije trebao, mada ako promjeni sredinu, vjerujem da ce se vratiti), ocekujem jos da Maletica izostavi, najkasnije do pocetka kvalifikacija, dok Visca i Stevanovic ne ulete. Ibricic mi je takodje sumnjiv, nikako se ne uklapa u nasu reprezentaciju, jer jednostavno nemozemo za njega pronaci odgovoarajucu poziciju, njegova je pozicija poluspic, a tu imamo Mikseta, a i Pjanica, za desnog krila je neupotrebljiv zbog njegove ''brzine'' .

Jos ostaju te pozicije bekova, i taj 3. napadac, bilo bi dobro za desnog i lijevog beka jos 2 igraca pronaci, Vranjes i Subasic su jedini bekovi koji se nude u momentu, ali obojica nisu trenutno standardni u svojim timovima, a sto se tice napadaca, tu pored Ibisevica i Dzeke nema alternativa, Zec klupa, Muslimovic kod Kineza a potencijalnog kanidata Seferovica ni na mapi u Lecceu, znaci preostaje samo jos Mahmutovic iz Teplica.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 mar 2012, 02:34

susic bi trebao bar 3 nova pozvati, krajnje je vrijeme. nadam se da ce se odreci prakse da zove 18 igraca za prijateljske. za kvalifikacije nam treba baza od 25 igraca, to bi trebao biti cilj, tako da ako se neko povrijedi ili neko nije u formi, da ima zamjene.
zukanovic, cocalic, vranjes, ljevakovic, mahmutovic, pa mozda i cajic i galesic koju su mladi ali igraju dobre sezone. to su samo neka od imena. argument slabe lige ne smije da se broji i druge repke imaju igrace iz ovih liga, treba ih isprobat pa ako nevaljaju nikom nista, jer se radi o prijateljskim.
ako susic nepocne pred irsku i meksiko zvati alternativne igrace, onda neznam kako cemo kroz kvalifikacije sa samo 10ak igraca koji su (rijetko) standardni.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 mar 2012, 01:42

Mahmutovic se povrijedio,a bio je ušao u neku seriju dobrih igara..moramo nać tog 3 napadaca iako ima jos dosta do kvalifikacija ali u suštini @Goalgetter to je to...zaboravili smo spomenuti Alispahića koji je isti po profilu kao Štilić i po meni jedan od njih treba biti pozivan u zavisnosti od spreme..znači najbitnije je da Sušić isproba sve varijante da pozove određen roster igrača i onda lahko je na kraju izvršit selekciju za kvalifikacije

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.