1/2 EP: Španija - Portugal

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u finale?

Anketa je završila: 27 jun 2012, 00:32.

Španija
34
60%
Portugal
23
40%

Ukupno glasova: 57

Dylan Dog
Kontakt:

Re: 1/2 EP: Španija - Portugal

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jun 2012, 22:53

Bulkin je napisao/la:
Ocito je da ne shvacaju te utakmice previse ozbiljno,a ko im moze zamjeriti,pa nakon ovoliko velikih utakmica i toliko titula u karijeri ne znam vise ni kako nadu motivacije ni za zvanicne utakmice
:roll:

Zasto su onda prijateljske tekme protiv Italija i Francuske uzimali zaozbiljno, nije valjda zato sto ih nisu mogli pobj. u offc. :mrgreen: ehhh nemoj mi toga..
Jel mislis da su porazi Spanije od strane Argentine i Portugala sa ukupnom gol razlikom 1:8 produkt maksimalno ozbiljne i angazovane igre Spanjolaca :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 jun 2012, 22:57

Almeida je klasican trupac i totalno je neupotrebljiv u jednoj ovakvoj tekmi. Bentu bi najpametnije bilo gurnuti onog klinju iz Benfice u napad, njegva brzina je velika prijetnja po odbranu Spanije. Vidjeli smo kakve su probleme imali s brzim talijanskim napadacima.

Portugal je ubitacan po bokovima (vrhunska krila i opasni bekovi) i tu lezi njihova najveca sansa.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 23:00

Jel mislis da su porazi Spanije od strane Argentine i Portugala sa ukupnom gol razlikom 1:8 produkt maksimalno ozbiljne i angazovane igre Spanjolaca
Protiv Argentine ne..jer je bila drugacija situacija posle SP odma.. uostalom igrali su u kombi. sastavu, dok protiv Portugala :roll: plaho ih vole da ih maze :mrgreen:

Edit:
Ovdje je cak reina branio.. pazi 3 gola argentine :lol:
[youtube][/youtube]

Najjaci sastav..
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Bulkin, dana/u 25 jun 2012, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA NAPOLI

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 25 jun 2012, 23:05

Hare_BvB je napisao/la:Almeida je klasican trupac i totalno je neupotrebljiv u jednoj ovakvoj tekmi. Bentu bi najpametnije bilo gurnuti onog klinju iz Benfice u napad, njegva brzina je velika prijetnja po odbranu Spanije. Vidjeli smo kakve su probleme imali s brzim talijanskim napadacima..
Odlicno primjeceno. Decko je briljirao na proslogodisnjem Mundijalu za mlade, a vec je sada bolji igrac nego sto su Helder i Almeida ikada bili. Evo par rijeci o njemu sa jednog portugalskog lista prevednog na nas:
Nakon sto je usao u igru borio se sa gorostasnim njemackim branicima jako dobro, njegovim ulaskom Portugal je vise zivnuo i stvarali su ogroman presing na zadnju liniju Njemacke. I upravo je on odgovoran za vecinu akcija koje su Portugalci radili zadnjih nekoliko minuta, nezaboravimo filigrantski precizan pas za Varelu na drugoj strani koji nije realizirao stopostotnu sansu. Za razliku od Heldera i Almeide on je sposoban napraviti nesto iz nicega, ima dobru kontrolu lopte, jako dobar pas, a zna i 'proguliti'. Nani i Ronaldo postaju sigurniji uz njega, bit ce im jednostavnije igrati sa takvim igracem. Neiskusan je, ali sigurno moze ponuditi mnogo vise nego Helder i Almeida. Portugalski mediji najavljuju da bi sutra mogao krenuti protiv Danske od pocetka.

Idol mu je kazu Ronaldo, ali svojom fizickom konstitucijom, kreativnoscu i nacinom igre podsjeca na Zlatana Ibrahimovica. Ima dvadeset godina i kazu da je najveca portugalska nada u ovom trenutku. Jorge Jesus (trener Benfice) ga nije nesto pretjerano koristio, desetak, petnaest utakmica (imao je povredu), dao je tri gola, ocito ne mnogo za napadaca, ali donosi mnogo svojom igrom cjelokupnom kolektivu.
Ali sumnjam da ce Bento mijenjati bilo sta u svojoj igri i da ce opet od pocetka krenuti sa Almeidom (profilom slicniji Postigi). Krila? Ronaldo cim primi loptu na njemu ce se stvoriti trojica igraca, moguce je da ga vidjamo da ide kroz sredinu cesto. Nani ce imati puno laksi posao sa Albom koji je relativno slab u obrani.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jun 2012, 23:07

Bulkin je napisao/la:
Jel mislis da su porazi Spanije od strane Argentine i Portugala sa ukupnom gol razlikom 1:8 produkt maksimalno ozbiljne i angazovane igre Spanjolaca
Protiv Argentine ne..jer je bila drugacija situacija posle SP odma.. uostalom igrali su u kombi. sastavu, dok protiv Portugala :roll: plaho ih vole da ih maze :mrgreen:
Ne bih bas sastav protiv Argentine nazvao kombinovanim,Pique,Arbeloa :mrgreen: ,Xabi Alonso,Busquets,Silva,Fabregas,Iniesta,Villa su poceli utakmicu,manje-vise su to kljucni igraci Spanije,no nebitno to..

Poenta je bila u tome da po meni ova Spanska generacija sa Xaviem,Iniestom,Casillasom,Alonsom...jednostavno nema vise sta kome dokazati,mogu sad mirne duse recimo izgubit od Portugalaca niko im nema sta zamjerit,zato kazem da mislim da je doslo i do zasicenja,cudim se kako nadu motivaciju da igraju 100% angazovano zvanicne a kamoli prijateljske utakmice,jedino ih to i moze kostati da i sad ne osvoje"vuk koji se penje uz planinu je gladniji od vuka koji je vec na vrhu".
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 23:17

Poenta je bila u tome da po meni ova Spanska generacija sa Xaviem,Iniestom,Casillasom,Alonsom...jednostavno nema vise sta kome dokazati,mogu sad mirne duse recimo izgubit od Portugalaca
Logicno, oni su svoje dokazali.. ali bice zanimljiva tekma, na korak do finala su ob. repke, ako se Ronaldo ustopa :roll:

Ehhh zabije li Spanija rano.. 80 % uzima Spanija, ali cisto sumnjam da Spanija moze zabiti gol u prvih 15-20 min..
FORZA NAPOLI

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 jun 2012, 23:30

D10S je napisao/la:Krila? Ronaldo cim primi loptu na njemu ce se stvoriti trojica igraca, moguce je da ga vidjamo da ide kroz sredinu cesto. Nani ce imati puno laksi posao sa Albom koji je relativno slab u obrani.
Isto su radili i Riberyu, ali on skoro da nije imao nikakvu bekovsku ispomoc u napadu od Clichya. Bento mora igrati rizicnije u ovoj tekmi, postavka igre kao protiv Svaba bice pucanj u sopstvenu nogu.

"Koncentrao" je kljuc, ako bude dovoljno ofanzivan, Ronaldo ce doci do prostora sto moze biti pogubno po Spanjolce. Spanija je ionako poprilicno napadacki inferiorna po desnoj strani i ofanzivniji Coentrao ne predstavlja uopce prevelik rizik. Rojina kontra je ocajna na ovom prvenstvu (pogotovo u ovom sistemu s 6 veznjaka), rizicnija igra ce se prije isplatiti, no klasicna bunkerica i low tempo game koji Spanjolci preferiraju.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 jun 2012, 23:36

Portugal nema druge nego braniti se. Vjerujem da ce se 70% vremena pitati gdje je lopta, sto znaci da je sve na Spaniji. I sigurno je da ne treba Ronaldu posvetiti previse paznje, jakim presingom onemoguciti igru portugalaca i ovaj moze samo rukama mahati.
Don't hate what you don't understand.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 23:40

xaviesta je napisao/la:Portugal nema druge nego braniti se. Vjerujem da ce se 70% vremena pitati gdje je lopta, sto znaci da je sve na Spaniji. I sigurno je da ne treba Ronaldu posvetiti previse paznje, jakim presingom onemoguciti igru portugalaca i ovaj moze samo rukama mahati.
Pa nije Portugal - Francuska tj. Engleska :mrgreen: ne treba Ronaldi posvetiti previse paznje.. ovaj ubode, pa neka oni igraju tika-tika.
FORZA NAPOLI

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 jun 2012, 23:45

Bulkin je napisao/la: Pa nije Portugal - Francuska tj. Engleska :mrgreen: ne treba Ronaldi posvetiti previse paznje..
Nije ni Španija Češka ili Holandija koja nema tupavog igraca u odbrani. Jedna je stvar imati potpunu kontrolu i polako graditi napade, a nesto sasvim druge je napraviti šansu za ono malo vremena koje vam Španci ostave.

Ako budu cuvali samo Ronalda to ce dati vise prostora ostalim igracima, ako u potpunosti zatvore Portugal ni Ronaldo nece moci nesto posebno napraviti, nije Maradona :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 26 jun 2012, 12:54

navijam za Španiju lepeza igrača , napad Barca ,Real obrana jači su ,uz popštovanje Nania i Ronalda draži su mi, Španjolci i mislim da će oni pobijedit.
Fi hajati.
GO Bosno.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 26 jun 2012, 21:33

slika
Pikreten ga se boji sigurno.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 jun 2012, 21:44

Ocekujem laganu pobjedu Spanije s dva gola razlike, sve drugo je za mene iznenadjenje...

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 26 jun 2012, 21:45

D10S je napisao/la:slika
Pikreten ga se boji sigurno.
Pique je Ronalda uvjek u dzep stavljao.Tako ce i sutra biti.
Piquenbauer
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 26 jun 2012, 23:04

Prognoza - Prolazak Portugalaca 8-)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 26 jun 2012, 23:12

Volio bi da Spanija prodje u finale, ali C.Ronaldo :roll: nije ni sredina Portugala za baciti, odbrana im je cvrsta.. bice tesko Iniesti & Co proci taj zid a svaka izg. lopta dodje u napadu Ronaldi i Nani kao osice..
FORZA NAPOLI

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 jun 2012, 23:44

-BITKA ZA PIRINEJE 8-)u Donetsku
Volio bih da C.Ronaldo i Nani odvedu Portugal u finale :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 27 jun 2012, 00:02

Ukoliko Italija prodje u finale onda bih volio da igra protiv Portugala, a ukoliko Njemacka ipak ode u finale volio bih da igra protiv Spanije.
Mislim da ce ovo biti do sada najteza utakmica za Spaniju, jer trojac iz Reala CR-Pepe-Coentrao odlicno poznaje Spaniju i ako budu Portugalci dobro postavljeni na terenu mogli bi svasta napraviti.
Zivo me zanima duel CR-Casillas, odlicno se poznaju pa ce biti zanimljivo gledati ko ce biti uspijesniji.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 27 jun 2012, 11:10

Španci su bolji , jaci ..
Vidim sansu Portugala iz brzih kontranapada preko Ronalda sa jedne i Nanija sa druge .. :)
Ali , ne djeluje mi toliko sigurna Portugalska odbrana ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 27 jun 2012, 12:07

Cristiano Ronaldo, kapetan portugalske reprezentacije, smatra da se aktualni europski i svjetski prvaci Španjolci nemaju razloga tužiti jer su za polufinalni ogled na Euru protiv Portugala imali dva dana manje za odmor. Portugal je plasman u polufinale izborio pobjedom nad Češkom 1:0 u četvrtak, dok je Španjolska svladala Francusku 2:0 dva dana kasnije.

'Tri dana za odmor je i više nego dovoljno. Španjolci su se tužili da su imali dva dana manje od nas za odmor i pripremu za polufinale. Kao profesionalac, smatram da to nije bitno. Za utakmicu se morate pripremiti kao i za svaku drugu. Mi se nećemo pripremati za Španjolsku drukčije nego za ostale utakmice. Znamo da ćemo morati odigrati jako dobro ako želimo pobjedu. Spremni smo i pružit ćemo svoj maksimum', velik Ronaldo, strijelac tri pogotka na ovom Europskom prvenstvu. Toliko su zabili Nijemac Mario Gomez, Rus Alan Džagoev i Mario Mandžukić, ali potonja dvojica više nisu sa svojim reprezentacijama u turniru.

'Znao sam da će golovi doći. Nije krenulo baš dobro, ali uz pomoć mojih suigrača, krenulo je na tom planu', veli napadač Real Madrida.

Tvrdi da je uoči ogleda protiv Španjolske u Donjecku u srijedu miran i hladnokrvan...

'Takve utakmice su dio mog života. Igram velike utakmice u klubu i reprezentaciji već 10 godina i naviknut sam na to. Odgovornost da, ali pritisak ne'.

'Lijepo je da nakon osam godina i Europskog prvenstva na kojem smo bili domaćini opet imamo priliku plasirati se u finale. Znamo da će nam biti teško, ali još nas samo jedan korak dijeli od toga. Zaslužili smo, igrali smo dobro, ne samo na ovom turniru već i u kvalifikacijama. Sada beremo plodove naših dobrih igara', zaključio je Ronaldo.

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.