1/2 EP: Italija - Njemačka

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u finale?

1. Njemačka
42
39%
2. Italija
65
61%

Ukupno glasova: 107

harishp
Kontakt:

Re: 1/2 EP: Italija - Njemačka

Post Postao/la harishp » 25 jun 2012, 00:42

U Italiji nema ko cestito dati gola.
U stvari Balloteli ce odvesti...................... Njemacku u finale.
Jer odavno crveni nije fasovao,pa ko biva vrijeme je.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 jun 2012, 01:04

Dylan Dog je napisao/la:Ocekujem da Klose,Podolski,Boateng,Khedira,Ozil...pokazu da su Nijemci puno talentovanija fudbalska nacija od Italijana.
Jesi bar šta pročitao o naturalizaciji, da se ne brukaš više..... :lol: :lol:
Bolje to, nego biti ironičan.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 jun 2012, 06:08

Ovom meču se radujem prvenstveno iz razloga što će beskompromisni, vatreni i nadasve duhoviti "domaći" navijači Njemačke i Italije napraviti spektakl na ovoj temi i što ću se bez ikakve sumnje ismijati do suza :lol:

Moj favorit će biti Italija iz razloga što sam natrp'o vagon njihovih jeftinih igrača u Fantasy tim, valjda mi se posreći. Njemca nemam niti jednog.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 jun 2012, 08:40

Volim obje reprezentacije skoro pa podjednako.

Jbg navijati ću za Italijane zbog ''mojih'' Juventusovaca, ali i ako prođe mačkaNje neću biti tužan.

Forza Italia
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 jun 2012, 08:44

Švabe nikad, ama baš nikad nisu mogle s Italijanima.

Vidjecemo kako će se kobasičari snaći pored najjače odbrane na svijetu. Valdja Balotelli i Cassano napokon prorade.

POKORITE SE POD DOMINACIJOM ITALIJANA 8-) :lol:

Btw MOGLA BI SE I ANKETA STAVIT ;)

FORZA AZZURI
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 25 jun 2012, 09:14

ocekujem da cijenjeni forumasi anton i magica na velika vrata udju na ovu temu i krene spektakl procjena, statistika, formi, podcjenjivanja, precjenjivanja, hvalospjeva, uvreda...te ce se jos jednom pokazati sav raskos i raznovrsnost naseg jezika...momci dobro dosli! :mrgreen:

on topic:
slika
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 25 jun 2012, 09:19

Svaba je veliki favorit u ovom duelu, najvise iz razloga bolje fizicke spreme i vece istrosenosti Italijana nakon sinošnjeg duela, te jednostavno Italijani imaju dan manje za odmor.Dok s druge strane Njemci su imali lakseg protivnika i dosta toga odmorili u svojoj ekipi.Imam osjecaj da bi mogla Italija igrati prvo poluvrijeme dobro i onda primit dva gola iz raloga umora.48h koliko imaju Italijani tesko da ce biti dovoljno za pravi oporavak.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jun 2012, 09:27

Dobro, obje ekipe su sasvim zasluženo u ovoj fazi takmičenja. Nijemci su sa sve 4 pobjede otvorili polufinalna vrata, dok su Talijani ipak 2x igrali neriješeno (no, bez poraza su, što je za svaku pohvalu). Tradicija je na strani Talijana, ali i na ovom prvenstvu smo vidjeli rušenje tradicije. Danska je nakon nekoliko desetljeća dobila Holandiju, Španija je po prvi put dobila Francusku, Holandija nakon x godina ispala u grupnoj fazi...Dakle, ne treba biti okrenut isključivo tradiciji.

Ovo je jedna nova Njemačka, to svi znamo. Mladost, trka, tehnika, vizija, ljepota. Igraju prelijep i učinkovit fudbal, a u posljednjih 6 godina imaju 3. mjesto iz SP-a u Njemačkoj, finale EP-a odigranog u Austriji i Švicarskoj, te 3. mjesto posljednjeg Svjetskog prvenstva odigranog u JAR-u. Dakle, konstantni su, kao i obično.

Talijani su nakon osvajanja SP-a u Njemačkoj ( 8-) ) posustali, smjena generacija je učinila svoje i tek sada su se podigli na, za njih, optimalan nivo. Prandelli je stvorio tu novu Italiju; Italiju koja igra lijep i dopadljiv fudbal i koja ne gubi u službenim utakmicama. Pa i na ovom prvenstvu su pokazali pravo lice utakmicama protiv Engleske i Španije. Dakle, činjenica je da mogu puno, iako je ovaj sastav (barem na papiru) slabiji negoli inače.

Moram priznati da nisam ljubitelj ni Talijana, a ni Nijemaca. :lol: Stvarno mi je svejedno ko će proći, ali ako u finalu bude Španija, onda bih volio da drugi finalista bude Njemačka, čisto da vidimo taj sudar, jer smo već odgledali meč između Italije i Španije. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jun 2012, 10:28

neroazzurni je napisao/la:ocekujem da cijenjeni forumasi anton i magica na velika vrata udju na ovu temu i krene spektakl procjena, statistika, formi, podcjenjivanja, precjenjivanja, hvalospjeva, uvreda...te ce se jos jednom pokazati sav raskos i raznovrsnost naseg jezika...momci dobro dosli! :mrgreen:

on topic:
slika
Mislim da Antonio nakon bliskog susreta Bayerna sa italijanskom fudbalskom filozofijom u liku Di Matteovog "parkiranog autobusa"ne bi mogao da izdrzi jos jedan spanking, ovog puta na reprezentativnom nivou. Posto su mu vatrene za dom spremili( da ne kazem pospremili :mrgreen: ) upravo 1:1 sa Azzurrima, de facto ce guza zvakati gace u narednim danima, jer nema te ekipe koje se Nemci i wannabe-Nemci boje kao sto se boje "prljavih nauljenih mafijasih cigana, koji samo na srecu prolaze".

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 10:29

Italija ovo uzima rutinski 8-)
FORZA NAPOLI

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 25 jun 2012, 10:38

Bulkin je napisao/la:Italija ovo uzima rutinski 8-)
@Bulkin neprovaljuj se bezveze ubi ce vas Njemci.. ;)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 10:42

RedDevilS je napisao/la:
Bulkin je napisao/la:Italija ovo uzima rutinski 8-)
@Bulkin neprovaljuj se bezveze ubi ce vas Njemci.. ;)
Kao sto su nas englezi ubili.. :mrgreen:

[youtube][/youtube] bili i ostali najjaci.
FORZA NAPOLI

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 jun 2012, 10:43

Njemačka je jaka nema zbora. Trka, klasa, konstantnost u igri i sprema su za desetke, nema se tu puno šta prigovoriti.
Italijani su tako mnogo opasniji takmac kad ih se podcjenjuje. Ne kažem da će Jugi i kompanija podcijeniti žabare ali psihološki momenat ima odlučujuću ulogu. Italijani nisu Grci i svaka i najmanja greška će skupo koštati Elf.

A vidjeli smo i znamo kroz historiju ove lijepe igre koliko prilika pruže Italijani protivniku... jako malo...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 25 jun 2012, 10:47

MaGiCa je napisao/la:
neroazzurni je napisao/la:ocekujem da cijenjeni forumasi anton i magica na velika vrata udju na ovu temu i krene spektakl procjena, statistika, formi, podcjenjivanja, precjenjivanja, hvalospjeva, uvreda...te ce se jos jednom pokazati sav raskos i raznovrsnost naseg jezika...momci dobro dosli! :mrgreen:

on topic:
slika
Mislim da Antonio nakon bliskog susreta Bayerna sa italijanskom fudbalskom filozofijom u liku Di Matteovog "parkiranog autobusa"ne bi mogao da izdrzi jos jedan spanking, ovog puta na reprezentativnom nivou. Posto su mu vatrene za dom spremili( da ne kazem pospremili :mrgreen: ) upravo 1:1 sa Azzurrima, de facto ce guza zvakati gace u narednim danima, jer nema te ekipe koje se Nemci i wannabe-Nemci boje kao sto se boje "prljavih nauljenih mafijasih cigana, koji samo na srecu prolaze".
ma dobro, pazi, mislim da nam je Antonio poprilicno ponosna osoba da bi izbjegao jos jedan forumski duel sa omiljenim zabarima, ucinit ce on to, bit ce tu standardnih fraza (gnoj, mafia, stimanje...), pa onda velicanje Bogom date(plavokrvne) nacije,naravno nakon utakmice okrivljivanje sudije, loseg vremena, parkiranog autobusa, polozaja zvijezda, te lagano povlacenje na temu baye :lol:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 25 jun 2012, 11:05

Sve sem pobjede Elfa od 2 razlike bilo bi pravo iznenađenje koje će
ovoga puta ipak izostati...

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 11:07

bajern100 je napisao/la:Sve sem pobjede Elfa od 2 razlike bilo bi pravo iznenađenje koje će
ovoga puta ipak izostati...
:lol: GRCKA..
FORZA NAPOLI

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 jun 2012, 11:09

djeluje mi da baš neki pravo podcjenjuju Italiju...

OK i meni je Njemačka favorit...ali da će biti 'laganica', 'dva razlike' ili 'tri puta bolji tim od žabara' je veliko podcjenjivanje... :?
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 25 jun 2012, 11:16

Sta je ovo svi nesto za Italiju, Njemacku , Spaniju... Kakve ste vi patriote..
Ja od pocetka prvenstva samo za Bosnu navijam... Svaku noc malo pomezetim i bude mi fino.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 jun 2012, 13:00

Biti ce ovo dobar mec.

Italijani igraju fin nogomet na ovom EP sto me jako iznenadilo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 25 jun 2012, 14:22

calcio je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Njemačka ima 3x jači tim od žabara i ako sad nisu u stanju pobjediti onda i nikad neće, 100% sam uvjeren u prolaz pancera. ;)
slika
HeavensWonder je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ocekujem da Klose,Podolski,Boateng,Khedira,Ozil...pokazu da su Nijemci puno talentovanija fudbalska nacija od Italijana.
slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

prejaki postovi ... oplako sam :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.