Euroliga 2012/13
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Euroliga 2012/13
http://www.euroleague.net/main/schedules/by-date" onclick="window.open(this.href);return false;
Ponovo smo se mogli uvjeriti koliko ta Europska kosarka zaostaje iza NBA.Znam da ima ovdje pojedinaca koji gledaju samo Europsku kosarku,jer tvrde da je interesantnija
Ali kada Top timovi iz Europe gube protiv timova koji se ne bore ni za play off ,koji su fakticki tek poceli pripreme,sve nam je jasno.

Siena vise nije top tim Europe.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Siena vise nije top tim Europe.
A Real

Memphis je top 4 zapada kada su zdravi i igraju u petorci kao protiv Realalumani je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Siena vise nije top tim Europe.
A Real
Conley-Allen-Gay-Randholp-Gasol
i solidno se Real drzao , jer je pred kraj utakmice rezultat iznosio 91-86..
Nije losa predstava protiv jednog od boljih klubova u ligi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
a Toronto,gdje oni spadaju
aa pitao bih te tek ,da igraju cjelu sezonu koliko bih pobjeda ostvarili 

Nisam rekao za Real, rekao sam za Sienulumani je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Siena vise nije top tim Europe.
A Real

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Vidi i s njima su igrali(sasvim solidno)lumani je napisao/la:a Toronto,gdje oni spadajuaa pitao bih te tek ,da igraju cjelu sezonu koliko bih pobjeda ostvarili
samo sam komentarisao utakmicu protv međeda.
normalno da bi tesko evropske ekipe izlazili na kraj sa utakmicama svaku drugu noc il back to back gostovanja.
vjerujem da bi najbolje evropske ekipe bile bas poput Toronta oko 12 pozicije , ne u podrumu samom , al ni blizu playoffa.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Za mene bih bili skroz na kraju,bilo bih poraza sa 30,40 poena koliko god hoces.Ali za jedno 10 godina,ce biti malo drugcije,kao sto je bilo prije 10 godina.Raul_64 je napisao/la:Vidi i s njima su igrali(sasvim solidno)lumani je napisao/la:a Toronto,gdje oni spadajuaa pitao bih te tek ,da igraju cjelu sezonu koliko bih pobjeda ostvarili
samo sam komentarisao utakmicu protv međeda.
normalno da bi tesko evropske ekipe izlazili na kraj sa utakmicama svaku drugu noc il back to back gostovanja.
vjerujem da bi najbolje evropske ekipe bile bas poput Toronta oko 12 pozicije , ne u podrumu samom , al ni blizu playoffa.
ajde još milijun puta to spomeni..lumani je napisao/la:Ponovo smo se mogli uvjeriti koliko ta Europska kosarka zaostaje iza NBA.Znam da ima ovdje pojedinaca koji gledaju samo Europsku kosarku,jer tvrde da je interesantnijaAli kada Top timovi iz Europe gube protiv timova koji se ne bore ni za play off ,koji su fakticki tek poceli pripreme,sve nam je jasno.
koga boli ona stvar??
gledam oboje jer obje lige su fenomenalne,nema potrebe za podcjenjivanjem...
nate je napisao/la:ajde još milijun puta to spomeni..lumani je napisao/la:Ponovo smo se mogli uvjeriti koliko ta Europska kosarka zaostaje iza NBA.Znam da ima ovdje pojedinaca koji gledaju samo Europsku kosarku,jer tvrde da je interesantnijaAli kada Top timovi iz Europe gube protiv timova koji se ne bore ni za play off ,koji su fakticki tek poceli pripreme,sve nam je jasno.
koga boli ona stvar??
gledam oboje jer obje lige su fenomenalne,nema potrebe za podcjenjivanjem...
Odakle si ono ti?ma ja, zato se i ne znamo

Jesam li ja ovdje nekog napadao

Ili negdje pise da ne gledam Euroligu

Kako zavrsi Barca s Dallasom?
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Dallas je imao u subotu problema sa Albom
Sad bez Dirka,dobro su prosli.Taj Cuban se godinama protivio da se ide u Europu,sada ih doveo kad su u godinama,da se jos vise napate.

- djoleprijedor
- Kontakt:
Sutra napokon počinje Evrolliga
Od sad bez srijede..samo četvrtak i petak,što i nije loše zbog LŠ u fudbalu
Za sportske fanatike,idelano
Evo pošto je početak da dam neki svoj sud i prognoziram grupe,pa da na kraju reg.djela vidim znam li išta
A grupa(Fenerbahče,Himki,Kantu,Olimpija,Real,Panatanaikos):Ovde se u startu izdvajaju Real,Fener i naravno veliki Panatanaikos po imenima klubova,ali mislim da Grci nakon dugo vremena neće voditi glavnu riječ u grupi.Otišo je Obradović,tu je Dijamantidis i još nekoliko iskusnih dobrih evroligaških igrača(Carcaris,Bejbi Šek,Lazme,Roko Ukić..) ali ja ih ne vidim kao favorite u grupi.Real i Fener su meni favoriti za prva dva mjesta,mada mislim da će Španci biti prvi,a iz grupe dalje bi trebali Panatanaikos i Himki.Realno ,Kantu i Olimpija ne mogu do TOP 16.Znači;Real,Fenerbahče,Panatanaikos,Himki,Kantu,Olimpija.
B grupa(Šalon,Prokom,Unikaha,Makabi,Sijena,ALBA):Po meni na papiru najslabija grupa,ali će svakako biti interestna,jer biće žestoka borba ,prije svega za to 4.mjesto koje vodi u TOP 16.Prvi favorit grupe je Makabi,a odmah uz njih Unikaha koja je skockala dobar tim za ovu sezonu(Simon,Vidal,Kalovej,Perović,Gist,Vaskez,himenez,Žorić,Z.DFragić i ostali),između njih će biti botba za prvo mjesto.Sijena ima solidnu ekipu,ali ipak je poprilično oslabljena i mislim da je pozicija 3.rezervisana za njih,jednostavno mislim da ove sezone sa ovom ekipom ne mogu računati na nešto više.Za 4 .mjesto borba među ostalima,a mislim da bi tu ALBA mogla da izađe kao pobjednik,jer imaju po meni jači roster od francuza i poljaka.Znači;Makabi,Unikaha,Sijena,ALBA,Prokom,Šole.
C grupa(Žalgiris,Cedevita,Olimpijakos,Kaha Laboral,Milano,Efes):Po meni ovo je najizjednačenija grupa,i mislim da će ovdje biti najmanja razlika između prvog i petog mjesta u grupi.Ipak za prvog favorita grupe izdvojio bih aktuelnog šampiona Evrope,Olimpijakos,koji i pored odlaske Dude Ivkovića,ima možda najjači tim u grupi,i najuigraniji, s obzitom da je većina nosilaca igre ostal(Spanusli,Hejns,Dorsi,Printezis,Lou,Antić..).Uigraniji su,iskusniji,ekipa za respekt,i mislim da bi trebali trijumfovati u ovoj grupi.Za drugo i treće mjesto vidim borbu između Efesa i Milana,a na poziciji broj 4.Cedevitu ili Kahu laboral..Žalgiris je veoma jak ove godine,ali jednostavno ih ne vidim u TOP 16,a veliko je pitanje i za Baskijce,jer bez Mirze teletovića oni su prosječan tim.Cedeviti dajem velike šanse za prolaz u ovoj grupi i mislim da mogu do TOP 16.Znači;Olimpijakos,Efes,Milano,Cedevita/Kaha Laboral,Žalgiris.
Što se tiče D grupe,to na temi Partizana.

Evo pošto je početak da dam neki svoj sud i prognoziram grupe,pa da na kraju reg.djela vidim znam li išta

A grupa(Fenerbahče,Himki,Kantu,Olimpija,Real,Panatanaikos):Ovde se u startu izdvajaju Real,Fener i naravno veliki Panatanaikos po imenima klubova,ali mislim da Grci nakon dugo vremena neće voditi glavnu riječ u grupi.Otišo je Obradović,tu je Dijamantidis i još nekoliko iskusnih dobrih evroligaških igrača(Carcaris,Bejbi Šek,Lazme,Roko Ukić..) ali ja ih ne vidim kao favorite u grupi.Real i Fener su meni favoriti za prva dva mjesta,mada mislim da će Španci biti prvi,a iz grupe dalje bi trebali Panatanaikos i Himki.Realno ,Kantu i Olimpija ne mogu do TOP 16.Znači;Real,Fenerbahče,Panatanaikos,Himki,Kantu,Olimpija.
B grupa(Šalon,Prokom,Unikaha,Makabi,Sijena,ALBA):Po meni na papiru najslabija grupa,ali će svakako biti interestna,jer biće žestoka borba ,prije svega za to 4.mjesto koje vodi u TOP 16.Prvi favorit grupe je Makabi,a odmah uz njih Unikaha koja je skockala dobar tim za ovu sezonu(Simon,Vidal,Kalovej,Perović,Gist,Vaskez,himenez,Žorić,Z.DFragić i ostali),između njih će biti botba za prvo mjesto.Sijena ima solidnu ekipu,ali ipak je poprilično oslabljena i mislim da je pozicija 3.rezervisana za njih,jednostavno mislim da ove sezone sa ovom ekipom ne mogu računati na nešto više.Za 4 .mjesto borba među ostalima,a mislim da bi tu ALBA mogla da izađe kao pobjednik,jer imaju po meni jači roster od francuza i poljaka.Znači;Makabi,Unikaha,Sijena,ALBA,Prokom,Šole.
C grupa(Žalgiris,Cedevita,Olimpijakos,Kaha Laboral,Milano,Efes):Po meni ovo je najizjednačenija grupa,i mislim da će ovdje biti najmanja razlika između prvog i petog mjesta u grupi.Ipak za prvog favorita grupe izdvojio bih aktuelnog šampiona Evrope,Olimpijakos,koji i pored odlaske Dude Ivkovića,ima možda najjači tim u grupi,i najuigraniji, s obzitom da je većina nosilaca igre ostal(Spanusli,Hejns,Dorsi,Printezis,Lou,Antić..).Uigraniji su,iskusniji,ekipa za respekt,i mislim da bi trebali trijumfovati u ovoj grupi.Za drugo i treće mjesto vidim borbu između Efesa i Milana,a na poziciji broj 4.Cedevitu ili Kahu laboral..Žalgiris je veoma jak ove godine,ali jednostavno ih ne vidim u TOP 16,a veliko je pitanje i za Baskijce,jer bez Mirze teletovića oni su prosječan tim.Cedeviti dajem velike šanse za prolaz u ovoj grupi i mislim da mogu do TOP 16.Znači;Olimpijakos,Efes,Milano,Cedevita/Kaha Laboral,Žalgiris.
Što se tiče D grupe,to na temi Partizana.
Mens sana in corpore sano.
Ja smatram da će Kantu proći pre Albe,te da će gotovo sigurno Cedevita ispasti posle prve faze.. 

BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!
J3beni Rusi...konacno se nafuram da pregledam jednu utakmicu,jos otvaranje Eurolige i oni nisu bili u stanju da obezbjede sve uslove na vrijeme za pocetak utakmice,ne rade semafori.
Edit:evo pocela,konacno.
Edit:evo pocela,konacno.
-
- Kontakt:
CSKA na guzove dobi Rytas svega 2 razlike
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
- djoleprijedor
- Kontakt:
Sinoćni rezultati manje više očekivani...Po meni malo iznenađenje je poraz Unikahe od Makabija kod kuće,ali s obzirom da je Makabi gost i nije toliko.CSKA me nervirao cjelu utakmicu i jedva su dobili Lijetuvos,po meni nezasluženo..Ovaj naš "srpski poker" solidan,ali može CSKA i mora da "melje" ovakve timove..Cedevita me razočarala sinoć...Ni Žalgiris nije bio toliko dobar,koliko su igrači Cedevite bili jadni sinoć.Popović ih masakrira u 2.četvritini i tu su se odlijepili,nakon toga sve je išlo na stranu žalgirisa.A Olimpija pobjedi Kantu..ko bi reko ,ko-bi-li se nado 
Večeras na programu,deranje guzova Brose Basketa od strane Barselone..20+ očekujem.Očekujem da ALBA možda iznenadi Sijenu,kao i moj Partizan ,Bešiktaša,mada to je više navijački nego objektivno,u drugom slučaju.Zadovoljan bih bio i ako bi izgubili sa razlikom manjom od 10,pa u slučaju međusobnog omjera da možemo nadoknaditi u beogradu,,,ali može se ovo i dobiti..ipak je Dule Mag
Milano bi u derbiju večeri trebao slaviti na domaćem trenu protiv Efesa,mada tu je sve moguće.I za kraj u drugom derbiju večeri,vjerovatno i 1.kola,timovi koji zajedno imaju 14 titula prvaka evrope će djeliti megdan..realno,Real je jači ove godine i sve sem pobjede domaćina biće iznenađenje,jer Panatanaikos je dosta oslabljen ove sezone.

Večeras na programu,deranje guzova Brose Basketa od strane Barselone..20+ očekujem.Očekujem da ALBA možda iznenadi Sijenu,kao i moj Partizan ,Bešiktaša,mada to je više navijački nego objektivno,u drugom slučaju.Zadovoljan bih bio i ako bi izgubili sa razlikom manjom od 10,pa u slučaju međusobnog omjera da možemo nadoknaditi u beogradu,,,ali može se ovo i dobiti..ipak je Dule Mag

Mens sana in corpore sano.
-
- Kontakt:
Sinoć Olimpija najbolji rezultat napravi, ja lično nisam očekivao da će uzeti Cantua. Cedevita me razočarala, jest da je Žalgiris puno bolja ekipa, ali izgubiti 30 razlike od njih, šta tek očekivati protiv Olympiakosa i dr.
Žao mi je što je PAO lošiji ove sezone, ipak su oni krema ovog takmičenja, ali keš diktira sve, pa tako i favorite. Još je rano za bilo kakva predvidjanja ko će osvojiti, ali otprilike se naziru favoriti. Fener me opet nije impresionirao, iako su igrački sigurno favoriti za Final four.
Žao mi je što je PAO lošiji ove sezone, ipak su oni krema ovog takmičenja, ali keš diktira sve, pa tako i favorite. Još je rano za bilo kakva predvidjanja ko će osvojiti, ali otprilike se naziru favoriti. Fener me opet nije impresionirao, iako su igrački sigurno favoriti za Final four.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.