Ukrajinska Premier Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Koji klub će napraviti najviše u Evropi ove godine(izuzev Shakhtara i Dynama)?

FC Oleksandriya
0
Nema glasova.
Olimpik Donetsk
0
Nema glasova.
Zorya Luhansk
3
100%

Ukupno glasova: 3

azTer
Kontakt:

Re: Ukrajinska Premier Liga

Post Postao/la azTer » 02 dec 2012, 21:41

ne pratim toliko ovu ligu, ali sviđa mi se kako dnipro igra. gledao sam ih, čini mi se, dvaput u ligi (igrao ih na kladionici, pa pratio utakmicu :mrgreen: ) i pratio ih u ligi evrope, i definitivno se mogu nosit sa boljim ekipama.

nekoliko igrača se ističe. golman laštuvka (kojeg znam iz fulhama), strinić, kalinić, rotan (koji mi je vrlo drag igrač, lucidan, sjajan pas i slobodan udarac), matheus, aliyev...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 dec 2012, 23:50

Konoplyanka ;)

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 02 dec 2012, 23:54

azTer je napisao/la:ne pratim toliko ovu ligu, ali sviđa mi se kako dnipro igra. gledao sam ih, čini mi se, dvaput u ligi (igrao ih na kladionici, pa pratio utakmicu :mrgreen: ) i pratio ih u ligi evrope, i definitivno se mogu nosit sa boljim ekipama.

nekoliko igrača se ističe. golman laštuvka (kojeg znam iz fulhama), strinić, kalinić, rotan (koji mi je vrlo drag igrač, lucidan, sjajan pas i slobodan udarac), matheus, aliyev...
I ne samo Dnipro ;) imaju mnogo kvalitetnih ekipa ;) i liga nije losa uopste ;) mogao bi je poceti pratiti :P
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 03 dec 2012, 00:13

SiamoNoi je napisao/la:Konoplyanka ;)
da, i on... potencijal od igrača, mogao bi uskoro u bolji tim. on je i u reprezentaciji vrlo dobar.

@delko
teško, zato što za 95% utakmica trebam imat pristup internetu, a nekad nemam mogućnost/vrijeme za to.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 03 dec 2012, 00:19

azTer je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Konoplyanka ;)
da, i on... potencijal od igrača, mogao bi uskoro u bolji tim. on je i u reprezentaciji vrlo dobar.

@delko
teško, zato što za 95% utakmica trebam imat pristup internetu, a nekad nemam mogućnost/vrijeme za to.
e to onda jest problem :/ al je dobra stvar sto za tekme Ukrajinske lige ima prijenos ;) pa kad imas pristup netu uvijek mozes gledati neku tekmu ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 05 dec 2012, 10:42

Sto se tice lige prvaka sinoc se oprostio Dynamo Kiev ali takmicenje nastavlja u ligi evrope, sto opet nije lose ;)

Veceras nastupa i drugi Ukrajinski predstavnik u ovom takmicenju, Shakhtar iz Donetska, koji ima izgledne sanse da prodje dalje, Shakhtar igra protiv Juventusa a Chelsea protiv Nordsjaellanda, stanje na tabeli:
Shakhtar 10p, Juventus 9p, Chelsea 7p, Nordsjaelland 1p

Kakav rasplet dogadjaja ocekujete ? Po mom misljenju Juve i Shakhtar ce odigrati remi i tako se oba kluba plasirati dalje, Shakhatar kao prvi i Juve kao drugi ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 05 dec 2012, 14:33

Ma da Shaktar prodje , to je bitno , a sad koji ce rezultat biti... to nije bitno :D .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 05 dec 2012, 19:55

Maestro^^ je napisao/la:Ma da Shaktar prodje , to je bitno , a sad koji ce rezultat biti... to nije bitno :D .
hehe ma procice :P dobri su pravo ;) a onda sutra uzbudjenja u evropa ligi gdje su ukrajinske ekipe u najmanju ruku - dominante :D

dobro igraju i jedni i drugi i mislim da je remi najpravedniji ;) mada shakhtar je vecinu meca igrao nezainteresovano jer nemaju potrebu za nekim rezultatom.... no dobro u svakom slucaju :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 06 dec 2012, 18:47

Danas liga evrope ;) 2 ukrajinska predstavnika igraju veceras :) i oba su obezbijedila prvo mjesto u grupi posto imaju bolji omjer sa drugoplasiranim ;)

odnosno:

Dnipro ima 5:5 omjer golova sa Napolijem ali vise golova u gostima ;)
slika

Dok je Methalist u dva susreta sa apotekarima izvukao 4 boda ;)
slika

Sto se tice vecerasnjih utakmica, ocekujem pobjede Dnipra protiv AIK-a i pobjedu Methalista u Becu, mada posto nemaju nikakav imperativ mozda budu igrali u rezervnim sastavima ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 dec 2012, 21:59

Dnipro lagano AIK-a omlatio :D , samo na poluvremenu gubi Metalist , ali Rapid ima crveni ;) .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 06 dec 2012, 22:16

Maestro^^ je napisao/la:Dnipro lagano AIK-a omlatio :D , samo na poluvremenu gubi Metalist , ali Rapid ima crveni ;) .

hehe da, mada metalist igra ono opusteno totalno, boli ih briga : D nisu kao dnipro - da su ozbiljni i kad ne mora :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 dec 2012, 19:13

Pola europske sezone je prošlo,a Ukrajinci i dalje nastavljaju sa 4 tima u Europi. :)

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 08 dec 2012, 00:01

SiamoNoi je napisao/la:Pola europske sezone je prošlo,a Ukrajinci i dalje nastavljaju sa 4 tima u Europi. :)
hehe ofc, pravo su dobri klubovi u ukrajini, a narocito ovi sto su trenutno u evropi ;) kontam da ce bar neko od njih doci do polu-finala u evropi ;) nekako mislim da bi Dnipro to mogao -ako budu dobro tempirali formu ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 08 dec 2012, 14:37

dnipro ponovo sjajan, drago mi je zbog njih. kalinić strijelac, također.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 dec 2012, 10:23

Nek netko okači listu strijelaca kada kolo završi. :D

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 dec 2012, 15:09

a men' drago da se ovdje ukljucuje sve vise ljudi :D eh sad pauza utakmica do drugog marta :) pa mozemo u prazno pricati do tada :D

Sto se tice LISTE STRIJELACA, evo ih(da objasnim samo kod ove liste, ta lopta sa P znaci koliko je igrac dao iz penala a ono desno skroz sa brojem 1 lopta, znaci koliko su dali prvih golova na utakmici za svoj tim) :
slika

A lista ASISTENATA:
slika

Bravo za Darija ;)
eh da sto se tice kartoniranih igraca, u top 5 najvise kartoniranih igraca se nalaze cak trojica iz ex yu :D sto smo opasni :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 dec 2012, 15:36

Kako li bi izgledao dream tim Ukrajinske lige :?
Prepostavljam ovako nekako

slika

Shakhtar-Srna,Rakytskiy,Mkhitaryan,Willian
Dynamo-Koval,Taiwo,Veloso,ideye
Metalist-Gueye,Xavier
Dnipro-Konoplyanka

Rat,Ferandinho i Yarmolenko bi bez preblema takođe mogli naći mjesto tu,čisto do subjektivnog mišljenja.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 dec 2012, 16:08

Nzm al je meni tesko od toliko igraca izvuci samo 11 koji su kao najbolji :D jer opet i ovi koji su najbolji mnogo toga duguju drugim kolegama iz ekipe tako da :/ al evo nekih mojih 11 ''ljubimaca'' :D
p.s. a ovaj grb je zato jer simpatisem taj klub :P pa sam morao i jednog igraca njihovog ubacit :P samo jos da malo ubrza svoju igru pa ce biti top igrac ;)

btw Mkhitaryan igra dosta ofanzivnije nego kod tebe ;) kod tebe on ispao zadnji vezni :) a on igra ili poluspica (ovako kao kod mene Stilic ili bas napadaca ;) ) btw recimo po lijevoj strani osim Konoplyanka imaju jos najmanje 2 igraca koja su ODLICNA poput Trukhin-a(Hoverla) i Shatskikh-a (Arsenal) al eto Konoplyanka je najpopularniji a i igra u jacem timu pa oni ne mogu u tim (i mnogo slicnih primjera :D) zato jer smo ograniceni na 11 igraca :/

slika
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 dec 2012, 16:12

Znam ja šta igra Mkhitaryan,ali kada se gleda dream tim obično se ne gleda da su igrači tačno poredani po pozicijama,već je prioritet da se nekako utrpaju svi oni kojima je mjesto tu ;)
A ionako ako me pamćenje služi,za vrijeme dok je Fernandinho bio teško povrijeđen Armenski reprezentivac je često igrao upravo na ovoj poziciji.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 dec 2012, 16:14

Dylan Dog je napisao/la:Znam ja šta igra Mkhitaryan,ali kada se gleda dream tim obično se ne gleda da su igrači tačno poredani po pozicijama,već je prioritet da se nekako utrpaju svi oni kojima je mjesto tu ;)
aham dobro onda :D ja na to nekako gledam da se napravi ekipa koja bi funkcionisala :D pa recimo stavim rotana od 30 i kusur godina jer mora tu bit jedan pouzdan stariji - to dajem primjer :D never mind sve su to ionako samo pretpostavke :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.