Slovenija - BiH 06.02.2013

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vedad87
Kontakt:

Re: Slovenija - BiH 06.02.2013

Post Postao/la Vedad87 » 03 jan 2013, 16:54

bagrcavi je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Kad bi Kolašinac dobio sve potrebne papire za debi protiv Slovenije, mogli bi ga uigrati za lijevog beka, a Salihović bi mogao preći na svoju prirodnu poziciju - poziciju zadnjeg veznog.
Dok Kolasinac ne dobije papire ...
Zasto ne igrati ovako:

..................Begovic..................
...........Spahic...Zukanovic..........
Vranjes...........................Mujdza
................Salihovic...................
Stevanovic..........................Lulic
.................Pjanic.....................
........Dzeko..........Vedo..............
Odlična formacija ! Trenutno najbolje što imamo.
Super izgleda. Samo, čisto sumnjam da će Miske na klupu, iako po svim parametrima bi trebao..
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jan 2013, 17:03

Mujdža jeste u Freiburgu igrao na lijevom beku nekada, ali jedino što pravi problem je Vranješ ... On je nesiguran na bilo kojoj poziciji u defanzivi da budemo iskreni..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2013, 17:18

Samo Spahiću i Zukanoviću mjesta zamjeniti, zato što Spaha igra lijevog stopera.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 jan 2013, 17:24

I Zukanović igra lijevog stopera.
DRUG NEBI TI PUNCA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2013, 17:30

Pa šta ćemo sada ? Mislim da si upravu, Spahić će se pomjeriti desno da bi napravio mjesto Zukanoviću, kao što je to isto uradio protiv Alžira :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 03 jan 2013, 17:42

Miske je pokazao 100 puta da je jos uvijek mozak ove reprezentacije i to ce ponovo da nam pokaze, jer mi vrlo lako zaboravljamo. Misimovic moze igrati gdje hoce ali u reprezentaciji je jos uvijek jedan od najbitnijih igraca ako ne i najbitniji. Mislim da se i vezni red kao i napadaci osjecaju sigurno uz njega i dok god igra aktivno on nema zamjene, bar jos ne.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jan 2013, 17:58

Batistuta je napisao/la:Miske je pokazao 100 puta da je jos uvijek mozak ove reprezentacije i to ce ponovo da nam pokaze, jer mi vrlo lako zaboravljamo. Misimovic moze igrati gdje hoce ali u reprezentaciji je jos uvijek jedan od najbitnijih igraca ako ne i najbitniji. Mislim da se i vezni red kao i napadaci osjecaju sigurno uz njega i dok god igra aktivno on nema zamjene, bar jos ne.
To ti misliš da je mozak reprezentacije,jesi li ikad posmatrao utakmicu iz drugog ugla..Koliko naša odbrana trpi zbog njegovog slabog defanzivnog učinka,šta je u zadnje vrijeme napravio da valja,neku briljantnu asistenciju i slično od utakmice sa Bjelorusijom..Zar nije PJanić razvalio Latviju..golovi protiv Lihtenstajna nisu mjerilo..Svaki iole jači defanzivni igrač u protivničke reprezentacije ga može stavit u džep..Hvala mu za sve,al ovaj prelazak u kineski klub mislim jasno je sve..

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 jan 2013, 18:05

zizu1991 je napisao/la:Samo Spahiću i Zukanoviću mjesta zamjeniti, zato što Spaha igra lijevog stopera.
Fazio lijevo a Spaha desno u Sevilli

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jan 2013, 18:08

Druže, on to nije pokazao od utakmice sa Bjelorusijom .. Lihtenštajn i Latvija nisu mjerilo . Pogledaj šta je uradio u utakmici sa Grčkom i Litvanijom (ozbiljnijim reprezentacijama) ? Protiv Grka nije bilo Pjanića , odmah problemi . Ne radi dobro defanzivne zadatke , usporava igru , ima jako mali krug kretanja .. A protiv Litvanije Pjanić asistirao za dva gola i postigao jedan . Da nije bilo njega, šta bi mi radili ? Šta bi tek bilo da je Pjanić igrao protiv Grčke.. Moraš gledat objektivno utakmicu . Ti gledaš nju na isti način kako bosanci gledaju utakmicu Man Cityja čak i kad Džeko igra loše. Sve krivimo na druge ,a on je najbolji . E pa i nije tako . Stevanović je postigao gol i asistenciju protiv Walesa, i asistenciju protiv Alžira sa znatno manjom minutažom . Dok je Miske dao 2 gola konobarima iz Lihtenštajna i 2 gola pekarima iz Latvije. Također , Stevanović se trudi , bori , ima veliku brzinu , također vraća se u odbranu i mnogo pomaže . Ne mora da Ibišević obavlja njegov posao kako je bilo slučaj sa Misketom protiv Grčke. Ne kažem da Steve mora odmah da igra stalno 90 minuta , ali Miske ne zaslužuje više od 30 minuta na terenu , da budemo iskreni.

U vezi Spahe, on bi trebao protiv Grka igrati desnog stopera , jer mora čuvati Samarasa koji skoro uvijek napada sa lijeve strane.. Ali njemu je potpuno svejedno na kojoj strani igra. Jer u klubu ne igra uvijek istu stranu.

Majstor10
Kontakt:

Post Postao/la Majstor10 » 03 jan 2013, 18:19

dobar video

[youtube][/youtube]

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 03 jan 2013, 18:34

Hahaha ovo ce biti **** tekma. :mrgreen: u zadnjoj nam se Nikola Mikelini posteno rasklakao. :lol: Momku je to bio prvi i posljedni poziv za repku. Imal jos uvijek negdje snimak kako place kad je skrivio dva gola?
shandrlike-tandrlike

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 jan 2013, 14:10

gringobih je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Kad bi Kolašinac dobio sve potrebne papire za debi protiv Slovenije, mogli bi ga uigrati za lijevog beka, a Salihović bi mogao preći na svoju prirodnu poziciju - poziciju zadnjeg veznog.
Zasto ne igrati ovako:

to je to
eventualno vratit nazad lulica a ubaciti medunjanina

..............medunjanin.............
stevica.......................sejo.....
................mire...................

mogucnost transformacije je veca u 3-5-2 jer lula zuji po cijeloj strani a stevici mujdza cuva ledja,a ova trojka u sredini i puno trci i zna igrat lopte

Rios

Post Postao/la Rios » 04 jan 2013, 16:04

gringobih je napisao/la:
Zasto ne igrati ovako:

Odlicna postava..Def najjaca koju trenuto mozemo izvesti..Kad Kolasinac zavrsi te papire onda njega na lijevog beka i to ce onda biti jedna od najjaci repki koju smo kroz historiju imali,ako ne i najjaca..Mozda bi im mogla parirati jedino ona generacija sto je igrala protiv Danske.. 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jan 2013, 20:23

E nikad mi necemo napredovati,dok budemo tako razmisljali! :roll: :roll: Ostavite se vise menadzera i drugih k.urceva!Kakav Kolasinac u prvih 11??? :roll: Halo,likovi,momak ne igra ni u svom klubu(da ne spominjem sad papire),a nije iskusan da bi to znao i mogao kompenzirati.Pisao sam vec na njegovoj temi,nece reprezentacija razvijati igrace!Da je sve sredjeno,mozda bi mogao s klupe dobiti koju minutu,ali u prvih 11,po logici svake ozbiljne repke,bi se trebalo malo teze ulaziti,a nikako se ne bi trebalo ulaziti,kad ne igras za svoj klub,a pri tome ,nisi zaduzio repku svojim ranijim nastupima,pa da ti se napravi izuzetak!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 jan 2013, 21:04

NEZALAGANJE je napisao/la:E nikad mi necemo napredovati,dok budemo tako razmisljali! :roll: :roll: Ostavite se vise menadzera i drugih k.urceva!Kakav Kolasinac u prvih 11??? :roll: Halo,likovi,momak ne igra ni u svom klubu(da ne spominjem sad papire),a nije iskusan da bi to znao i mogao kompenzirati.Pisao sam vec na njegovoj temi,nece reprezentacija razvijati igrace!Da je sve sredjeno,mozda bi mogao s klupe dobiti koju minutu,ali u prvih 11,po logici svake ozbiljne repke,bi se trebalo malo teze ulaziti,a nikako se ne bi trebalo ulaziti,kad ne igras za svoj klub,a pri tome ,nisi zaduzio repku svojim ranijim nastupima,pa da ti se napravi izuzetak!
Pogledaj video Sead Kolašinac vs Montpellier .. Relativno čovjek igra bolje od Vršajevića i većina naših bekova koji se gube po terenu . Ima zaista veliku eksplozivnost i brzinu , a snagu da ne spominjemo (lik je trenirao boks) . Ne trebaju nama neke pič*ice da nam igraju u odbrani , trebaju nam oni koji znaju koristan faul napravit kad treba (kao Rahimić nekada) , da imaju brzinu , pokretljivost , snagu u odbrani . Također on je većinu puta u toj utakmici dodavao lopte kada bi ih uzimao (iako je u teškoj poziciji) , a ne bi napucavao u aut kada i nije potrebno, kako je većina naših bekova radila. Bez njega , najbolji sastav bi nam bio onaj gdje je Sejo zadnji vezni , Mujdža lijevi bek a Vranješ desni bek . Zukanović i Spaha stoperi , Beg golman naravno , Pjanić playmaker, Stevanović desno krilo , Lulić lijevo krilo a Džeko i Ibišević u napadu.

Vranješ nije ništa više iskusniji od Kolašinca , naprotiv vjerujem da bi se Sead mnogo bolje snašao protiv Samarasa gdje je Vranješ ispadao (ima snage i brzine) ... A Sead može i stopera igrat ako treba.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jan 2013, 21:13

viKK je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:E nikad mi necemo napredovati,dok budemo tako razmisljali! :roll: :roll: Ostavite se vise menadzera i drugih k.urceva!Kakav Kolasinac u prvih 11??? :roll: Halo,likovi,momak ne igra ni u svom klubu(da ne spominjem sad papire),a nije iskusan da bi to znao i mogao kompenzirati.Pisao sam vec na njegovoj temi,nece reprezentacija razvijati igrace!Da je sve sredjeno,mozda bi mogao s klupe dobiti koju minutu,ali u prvih 11,po logici svake ozbiljne repke,bi se trebalo malo teze ulaziti,a nikako se ne bi trebalo ulaziti,kad ne igras za svoj klub,a pri tome ,nisi zaduzio repku svojim ranijim nastupima,pa da ti se napravi izuzetak!
Pogledaj video Sead Kolašinac vs Montpellier .. Relativno čovjek igra bolje od Vršajevića i većina naših bekova koji se gube po terenu . Ima zaista veliku eksplozivnost i brzinu , a snagu da ne spominjemo (lik je trenirao boks) . Ne trebaju nama neke pič*ice da nam igraju u odbrani , trebaju nam oni koji znaju koristan faul napravit kad treba (kao Rahimić nekada) , da imaju brzinu , pokretljivost , snagu u odbrani . Također on je većinu puta u toj utakmici dodavao lopte kada bi ih uzimao (iako je u teškoj poziciji) , a ne bi napucavao u aut kada i nije potrebno, kako je većina naših bekova radila. Bez njega , najbolji sastav bi nam bio onaj gdje je Sejo zadnji vezni , Mujdža lijevi bek a Vranješ desni bek . Zukanović i Spaha stoperi , Beg golman naravno , Pjanić playmaker, Stevanović desno krilo , Lulić lijevo krilo a Džeko i Ibišević u napadu.

Vranješ nije ništa više iskusniji od Kolašinca , naprotiv vjerujem da bi se Sead mnogo bolje snašao protiv Samarasa gdje je Vranješ ispadao (ima snage i brzine) ... A Sead može i stopera igrat ako treba.
Decko ne igra,kad bude igrao,mozemo pricati o tome kakav je igrac i kako moze pomoci!Za sada je talenat bez previse iskustva.Do tada,igraci koji ne igraju za svoje klubove ne mogu igrati u prvih 11!Pogotovo ako se tezi ka ozbiljnoj reprezentaciji.Evo talenat sam i ja,bolji sam igrac od Zahirovica,ali ne igram nigdje,osim sto treniram za svoj klub...Sta mislis da me se proba u prvih 11 repke protiv Grcke sad u martu?Bolji sam od Zahirovica sigurno... :o

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 jan 2013, 21:21

Ti se to furaš na Papeta jel ? :lol: "Oni koji ne igraju u klubovima za njih nema mjesta u reprezentaciji " .
Tako je isto Pape i rekao da oni koji igraju po drugim ligama neće igrat u reprezentaciji ... Po tome , mnogo reprezentativaca koji su igrali , a i par njih koji igraju ne bi trebali igrati . Ni Džeko prije mjesec dana nije igrao u Cityju od početka , znači ni on ne treba igrat za reprezentaciju ? Možda Kolašinac nije dovoljan kvalitet da u Schalkeu počinje i igra 90 minuta, ali za našu reprezentaciju gdje imaš igrače koji igraju u PLBIH , 2. ruskim ligama , klubovima koji su pred ispadanjem u 2. rusku ligu , onima koji ne igraju ni u nekim jadnim turskim klubovima , igrač poput Seada sasvim dobro dođe.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jan 2013, 21:29

viKK je napisao/la:Ti se to furaš na Papeta jel ? :lol: "Oni koji ne igraju u klubovima za njih nema mjesta u reprezentaciji " .
Tako je isto Pape i rekao da oni koji igraju po drugim ligama neće igrat u reprezentaciji ... Po tome , mnogo reprezentativaca koji su igrali , a i par njih koji igraju ne bi trebali igrati . Ni Džeko prije mjesec dana nije igrao u Cityju od početka , znači ni on ne treba igrat za reprezentaciju ? Možda Kolašinac nije dovoljan kvalitet da u Schalkeu počinje i igra 90 minuta, ali za našu reprezentaciju gdje imaš igrače koji igraju u PLBIH , 2. ruskim ligama , klubovima koji su pred ispadanjem u 2. rusku ligu , onima koji ne igraju ni u nekim jadnim turskim klubovima , igrač poput Seada sasvim dobro dođe.
Nigdje veze tvoja prica!Nije isto igrati utakmice i trenirati samo,pa makar to bilo i u Realu!Decko je odigrao jednu tekmu,totalno nebitnu i ti bi ga vec stavljao da igra za reprezentaciju!Usput,rekoh ti vec ranije da on,za razliku od vec dokazanih igraca kojima se pravio taj ustupak,nije nicim zaduzio reprezentaciju....On je na pocetku karijere,kad bude standardan,bice u prvih 11.Do tada,ako se sve bude sredilo,sam poziv i klupa treba da mu bude plafon i to da skace od srece da je dobio poziv!Reci koji su to sad,da ne bi trebali igrati u prvih 11 kod nas ,a standardni su,da cujem!?Znaci prvih 11,klupa me ne zanima,jer je poznato da se tu krpimo!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 04 jan 2013, 21:37

Ja ne znam cemu toliko potcjenjivanje nase repke? Citajuci komentare neko neupucen rekao bi da imamo 3
-4 dobra igraca a ostalo fuseraj. Ne znam kako drugi vide nasu igru,ali mi sad prvi put u historiji imamo prepoznatljivu igru,imamo rezultat (i baraz je po meni prosle kvale bio odlican rezultat). Bas suprotno od onoga sto neko rece da stoperi nabijaju loptu,imamo stil koji je suprotan od toga,ali ovdje su ionako samo strucnjaci koji o fudbalu znaju vise od Fergusona. Pape je izgleda najgori selektor od postanka fudbalske igre,samo me zanima da li ce isto biti i nakon plasmana na SP,vjerovatno hoce.
Kolasinac nam treba,ali u mladoj repki,ako nema pravo eventualno klupa. Decko je potencijal sigurno,ali nije dovoljno odigrati samo jednu tekmu za klub ili mozda mislite da je ime kluba presudno?
Citajuci komentare lako zakljucis da smo mi sami sebi neprijatelji niko nam drugi ne treba.
I kad smo prvi u kvalifikacijama,igramo odlicno,imamo sve vise dobrih igraca,mi iste pljujemo,ismijavamo selektora koji dobro radi posao,pljujemo i Svabu,nista nam ne valja. Zaboravljamo u kakvoj smo zabokrecini bili 15-ak godina,a imali smo i tad vrhunskih igraca pa nista....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jan 2013, 21:40

Denizmare je napisao/la:Ja ne znam cemu toliko potcjenjivanje nase repke? Citajuci komentare neko neupucen rekao bi da imamo 3
-4 dobra igraca a ostalo fuseraj. Ne znam kako drugi vide nasu igru,ali mi sad prvi put u historiji imamo prepoznatljivu igru,imamo rezultat (i baraz je po meni prosle kvale bio odlican rezultat). Bas suprotno od onoga sto neko rece da stoperi nabijaju loptu,imamo stil koji je suprotan od toga,ali ovdje su ionako samo strucnjaci koji o fudbalu znaju vise od Fergusona. Pape je izgleda najgori selektor od postanka fudbalske igre,samo me zanima da li ce isto biti i nakon plasmana na SP,vjerovatno hoce.
Kolasinac nam treba,ali u mladoj repki,ako nema pravo eventualno klupa. Decko je potencijal sigurno,ali nije dovoljno odigrati samo jednu tekmu za klub ili mozda mislite da je ime kluba presudno?
Citajuci komentare lako zakljucis da smo mi sami sebi neprijatelji niko nam drugi ne treba.
I kad smo prvi u kvalifikacijama,igramo odlicno,imamo sve vise dobrih igraca,mi iste pljujemo,ismijavamo selektora koji dobro radi posao,pljujemo i Svabu,nista nam ne valja. Zaboravljamo u kakvoj smo zabokrecini bili 15-ak godina,a imali smo i tad vrhunskih igraca pa nista....
Upravo je to i poenta,sve sto si rekao!Niko njega ne spori kao igraca,ali jednostavno jos uvijek nista nije odigrao,da bi mi sve sad pretumbavali i pravili prostor.Problem je u tome sto je to visa matematika za mnoge da shvate...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.