FIFA Confederations Cup Brazil 2013

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

jestamaji
Kontakt:

Re: FIFA Confederations Cup Brazil 2013

Post Postao/la jestamaji » 15 jun 2013, 23:38

M4kaveli je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Thiago Silva je najsavršeniji stoper na planeti , čovjek ima sve , tehniku , brzinu , snagu , čitanje igre . Jednostavno dominacija!
dobar je silva, ali meni se ovaj brazil nikako ne svidja, previše je to statično. gledao sam ih i sa engleskom i sa francuskom, to je sve nekako napola. sa ovakvom igrom nemaju nikakvih šansi dogodine!
Ma Scolari ih izgleda ne moze uigrati.
Trebao je pozvati jos igraca, prije svega mislim na Coutinha, Fernandinha i Williana.
Imaju strasan tim na papiru, ali ekipi fali hemije.

I ne znam zasto ih neko uopste ubraja u nekakve glavne favorite. :?
Zeleno je ovo jos .. pogotovo ofanzivni dio.
ma zato što igraju kući
oni imaju odbranu i neymara, ostalo je jednačina sa pet nepoznatih

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 jun 2013, 23:45

[youtube][/youtube]
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 15 jun 2013, 23:57

Jaki su brazilci dok ne nalate na Italiju ili Spaniju :mrgreen:
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jun 2013, 00:28

Tanak ovaj Brazil skroz, džaba Scolari, džaba sve 2002 se neće ponoviti ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 jun 2013, 00:33

legenda reala je napisao/la:Tanak ovaj Brazil skroz, džaba Scolari, džaba sve 2002 se neće ponoviti ;)
Te godine su imali za 3 klase jacu ekipu nego danas.
Brazil jeste neuigran, ali neki dan pobjedise Francusku, sinoc Japan .. nije bas sve tako crno.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jun 2013, 00:48

M4kaveli je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Tanak ovaj Brazil skroz, džaba Scolari, džaba sve 2002 se neće ponoviti ;)
Brazil jeste neuigran, ali neki dan pobjedise Francusku, sinoc Japan .. nije bas sve tako crno.
2002 su imali reklo bi se za klasu jaču ekipu od svih ostalih ;) aj dobro Francuzi su imali paklenu generaciju al Senegal :P

Marcos golman niotkud se pojavio, igrali su tad nešto sa tri stopera, a Cafu i Carlos u najboljim godinama su pokrivali po čitavu stranu.

O napadačkom potencijalu da ne pričamo Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho

Nove zvjezde Gilberto-Kaka-Kleberson(koji ništa kasnije nije napravio)
I danas se sjećam jednih škarica Kake koje su zamalo završile u golu, majstorija bi to bila, ono ulazi dijete neko, nikad čuli za njega, a za godinu-dvije postade strah i trepet u Evropi 8-)

Bilo je uživanje pratiti onaj Brazil
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jun 2013, 01:09

legenda reala je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:
2002 su imali reklo bi se za klasu jaču ekipu od svih ostalih ;) aj dobro Francuzi su imali paklenu generaciju al Senegal :P

Marcos golman niotkud se pojavio, igrali su tad nešto sa tri stopera, a Cafu i Carlos u najboljim godinama su pokrivali po čitavu stranu.

O napadačkom potencijalu da ne pričamo Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho

Nove zvjezde Gilberto-Kaka-Kleberson(koji ništa kasnije nije napravio)
I danas se sjećam jednih škarica Kake koje su zamalo završile u golu, majstorija bi to bila, ono ulazi dijete neko, nikad čuli za njega, a za godinu-dvije postade strah i trepet u Evropi 8-)

Bilo je uživanje pratiti onaj Brazil
Iako je OT...
Ja se posebno sjecam kako su te strasne Brazilce sudije pogurale - to se posebno odnosi na utakmice protiv Turske, kao i cinjenice da su im Seaman i Kahn u mnogome pomogli da dodju do trijumfa.

Za mene je to SP bilo jedno od najlosijih i ja ne bih rekao da je Brazil bio odlican, vec da je isti bio najmanje los.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jun 2013, 01:14

amerosm je napisao/la:
Iako je OT...
Ja se posebno sjecam kako su te strasne Brazilce sudije pogurale - to se posebno odnosi na utakmice protiv Turske, kao i cinjenice da su im Seaman i Kahn u mnogome pomogli da dodju do trijumfa.

Za mene je to SP bilo jedno od najlosijih i ja ne bih rekao da je Brazil bio odlican, vec da je isti bio najmanje los.
Nema dileme da je to najgore SP, što se tiče suđenja bilo.
Pa šta je Špancima rađeno,Talijanima uhh, penali su se i na 20 metara svirali :P
Domaćini gurani svim silama

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 jun 2013, 01:16

Pa to ti kazem, bili su daleko najveci favoriti i opravdali su tu ulogu u potpunosti.
Bili su tu jos i Denilson, Edmilson, Ze Roberto, Dida, Marcos i ostali ..
Meni su prve asocijacije na to prvenstvo ovo:

slika

.. ovo:

slika

.. i ovo:

slika

:mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 jun 2013, 02:08

legenda reala je napisao/la: Nema dileme da je to najgore SP, što se tiče suđenja bilo.
Pa šta je Špancima rađeno,Talijanima uhh, penali su se i na 20 metara svirali :P
Domaćini gurani svim silama

[youtube][/youtube]

ono što je Italiji uradio sudija na tekmi sa domaćinima, to je sigurno jedna od najvećih sudijskih krađa u istoriji fudbala. fifa im se donekle odužila 4 godine kasnije u Njemačkoj kad su im svirali, u najmanju ruku, jako diskutabilni penal protiv Australaca u osmini finala.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 16 jun 2013, 02:45

Daj anketu... :mrgreen:
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 jun 2013, 11:56

Ova ekipa Brazila je uzasno talentovana, ali ovako podmladjeni nemaju lidera, ali Kup Konfederacija im nije ni bitan, zato Luthor i ide sa ovakvim timom. Njima je bitno iskustvo za SP jer uzimali su 2 zadnja Kupa Konfederacija i to lagano, ali im je na ozbiljnijim takmicenjima falilo ono nesto . Brazilu fali jedna 9 poput Ronalda ili nekada Bebeta.
Nejmar je cini mi se jedan od igraca koji dosta toga pokazu na terenu prvenstvo za sebe ,ali koliko koristi ce imati njegova ekipa od toga je dosta upitno .

Lex luthor nije pozvao D .Costu . Izmislio loptu za neke pogotovo Freda . Cak je bio na tekmi finala Cupa Kralja kada se mogao uvjeriti u sposobnosti Zvijeri s Manzanaresa. 8-) . Nema Mirande koji je po mnogim ocjenama bio najbolji stoper u minuloj sezoni lige BBVA. On zove nekakvog Revera iz Brazilske lige . Po meni nepotrebno takmicenje, igraci su preumorni ionako jer sezona , ako se ne varam nije ranije zavrsena, kao sto je slucaj sa Eurom ili SP. Simpa se Urugvaj dakako 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 jun 2013, 12:24

Ja i zaboravio na Diega Costu. :oops:
Stvarno ne znam zasto njega nije pozvao. Haj Mirandu i nekako posto su extra popunjeni na stoperskim pozicijama, ali Costu je trebao pozvati jer je bolji od Freda.
Samo Scolari ima taj neki svoj sistem pa trpa sve sto je iz Brazila. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jun 2013, 13:25

Cijene ljudi svoju ligu, koja je zadnjih godina dozivjela pravi bum, kao i cijela drzava ;)

Deco je nedavno bas govorio o tome kako danas njihovi igraci imaju uslove da postanu odlicni igraci u domacoj ligi bez da idu u Evropske klubove, a to prije nije bilo tako.

Ono sto je najbolje u brazilskoj repci je to sto su vecina njihovih igraca najbolji u svojim klubovima, kao npr Fred koji je najbolji strijelac lige i svog kluba, a i MVP proslogodisnjeg prvenstva ;)

Ocjene za sinocnji duel ;)

slika

Sastavi za vecerasnje meceve 8-)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 jun 2013, 15:09

Neshvatljivo je kako Juan Mata nema mjesta u timu Španije a neki tamo Pedro ima .
Čovjek je u prethodnoj sezoni zabio skoro 20 golova i upisao 30+ asistencija , rijetko je koji igrač u ovom timu Španije imao bolju sezonu od njega . A vidim da Negredo nije uopšte ni pozvan . :roll:
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 jun 2013, 17:24

francobaresi je napisao/la:Neshvatljivo je kako Juan Mata nema mjesta u timu Španije a neki tamo Pedro ima .
Čovjek je u prethodnoj sezoni zabio skoro 20 golova i upisao 30+ asistencija , rijetko je koji igrač u ovom timu Španije imao bolju sezonu od njega . A vidim da Negredo nije uopšte ni pozvan . :roll:
blasfemija je da Torres i Villa dobiju poziv prije Negreda, a i Pedro ne bi trebao imati prednost u odnosu na Matu
ali Brko ima rezultate i moze se kurcit :)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 jun 2013, 17:31

miki_92 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Neshvatljivo je kako Juan Mata nema mjesta u timu Španije a neki tamo Pedro ima .
blasfemija je da Torres i Villa dobiju poziv prije Negreda, a i Pedro ne bi trebao imati prednost u odnosu na Matu
ali Brko ima rezultate i moze se kurcit :)
Dok im ide ne moze mu niko nista.Cim ubiljeze neki los rezultat,zasut ce ga kritikama.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 jun 2013, 18:04

Mata je veznjak a Pedro krilni napadac. Dakle potpuno razlicite pozicije.
Mislim jeste on trebao dobiti poziv, ali Spanija ima i previse veznjaka tako da Brko moze raditi sta hoce.
Bice prilike za Matu, Cazorlu i ostale ..

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 16 jun 2013, 18:57

Pa Brko ima provjerenu igru koje se ne želi odreći, i pod uslovom da jedan Pedro igra a neko od onih koji su zaslužili uopće ne igra.

Njemačka bi ovu Španiju pojela bez ikakvih problema.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 jun 2013, 19:06

M4kaveli je napisao/la:Mata je veznjak a Pedro krilni napadac. Dakle potpuno razlicite pozicije.
Mislim jeste on trebao dobiti poziv, ali Spanija ima i previse veznjaka tako da Brko moze raditi sta hoce.
Bice prilike za Matu, Cazorlu i ostale ..
Sve je to ok , međutim Mata itekako može odigrati dobro na poziciji koju igra Pedro. Nije mu ta pozicija "strani pojam" jer često i u Chelsea-u se izvlači na tu lijevu stranu i ide mu to od ruke/noge . :)
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 1 gost.