Sve osim toga bi bilo razocarenje i mora da bude u digitalnom signalu da bi to licili na nesto

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci
Uvijek je i bilo tako sve utakmice su prenošene, samo sad kako će raditi one zadnje utakmice u grupi kada budu 2 u istom terminu to ne znam, prije su radili zajedno sa FTV i RTRS pa su FTV i RTRS radili jednu a BHT1 drugu...Otelo je napisao/la:BHT ce da prenosi sve tekme dana tj. od one prve u 18h do zadnje u ponoc ?
Sve osim toga bi bilo razocarenje i mora da bude u digitalnom signalu da bi to licili na nesto
Pripremite se za Brazucu! Tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu kroz emisije na Drugom programu HRT-a iz zagrebačkog studija vodit će vas Bruno Kovačević i Viki Ivanović, uz sjajne nogometne stručnjake Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriju i Antona Samovojsku. Tu je i naš brand s rubrikom Oko sokolovo, dubrovački gospar Mateo Beusan.
Posebna ekipa HRT-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionu gdje će Vatreniigrati svoje susrete. Ta slatka zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosnoSrđanu Fabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima.
Osim voditelja projekta Drage Ćosića, komentatorsku ekipu čine još Stjepan Balog, Marko Šapit, Krešimir Čampa i Saša Sušec.
Bit će to prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim platformama i razinama. Uz izravne prijenose i live stream, prvi će se put jedan tako veliki događaj naći i na zaslonima tzv. pametnih telefona s posebnom aplikacijom.
Lillard je napisao/la:Tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu kroz emisije na Drugom programu HRT-a iz zagrebačkog studija vodit će vas Bruno Kovačević i Viki Ivanović, uz sjajne nogometne stručnjake...
Nece ni jedan jedini kablovski operater pristati na ovo...na kraju ce sami sebe zeznutiUnofficialpage je napisao/la:BHRT traži 0,50 KM za HD sliku. Znao sam da će nešto ovako biti.
Elegant je napisao/la:Bojim se da cemo na kraju ostati i bez ovog analognog prijenosa a ne digitalnog.
Ma oni će uraditi samo za tri glavna centra Sarajevo,Mostar i Banja Luka nemaju ni vremena za više, a biće i poseban kanala BHT 1 HD samo za kablovske, sve je do opremljenosti kablovskih i gledatelja, ove jače Moja TV i sl. će imati BHT 1 HDHead je napisao/la:Vidim da moja tv reklamira da ce se SP moci gledati u HD-u.
Sad me zanima da li ce BHT1 uraditi digitalizaciju an nivou citave zemlje i svih kablovskih operatera ili ce napraviti neku zaebanciju da samo korisnici moje tv mogu gledati u HD ?
Ne kontaš ti da je ovo sve politika i da BHT nema tu nikave uloge, sve je do toga kad će se glavešine dogovoriti i krenuti u realizaciju projekata digitalizacije, BHRT je državno vlasništvo i država nabavlja opremu i angažuje ljude koji će tu opremu instaliratiElegant je napisao/la:Nasi su nesposobni za bilo sta, kad oni dva mjeseca pred SP obezbjeđuju opremu i tu digitalizaciju da uopste mozemo gledati SP sta imas dalje pricati. A neko ocekuje neke izvjestaje non-stop, da se prati medijski i ne znam ti sta vise.
Pa ne znam, ako oni u televiziji promjene svu opremu, nema potrebe za reprodukovanje, ako BH telekom već danima najavljuje prenos utakmica sa SP u HD-u, znači da nema reprodukcije da će oni dati kablovskim MPEG 4 pa ko ima opremu isporučit će i gledateljima, a ostaje vjerovatno i onaj stari BHT biće u MPEG 2 slika u rangu sada OBN-aDukeOfWellington je napisao/la:Prije nekog vremena bio je nekakav prilog na BHT-u gdje neko govori kako će BHT reproducirati signal koji bude dolazio iz Brazila, a dolaziće full HD signal.
Ma nabijem ih na kuvajt. Kamo Zenica, kamo Tuzla? Sta smo mi, karine? Zenica je za repku valjala vise nego i Mostar i Banja Luka zajedno... Nedam satelitskog resivera nikomelegenda reala je napisao/la:Ma oni će uraditi samo za tri glavna centra Sarajevo,Mostar i Banja Luka nemaju ni vremena za više, a biće i poseban kanala BHT 1 HD samo za kablovske, sve je do opremljenosti kablovskih i gledatelja, ove jače Moja TV i sl. će imati BHT 1 HDHead je napisao/la:Vidim da moja tv reklamira da ce se SP moci gledati u HD-u.
Sad me zanima da li ce BHT1 uraditi digitalizaciju an nivou citave zemlje i svih kablovskih operatera ili ce napraviti neku zaebanciju da samo korisnici moje tv mogu gledati u HD ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.