FORUMAŠ GODINE 2014 - DISKUSIJE

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bulbasor
Kontakt:

Re: FORUMAŠ GODINE 2014 - DISKUSIJE

Post Postao/la bulbasor » 07 dec 2014, 20:40

Sta nam je sa Pastrmkom? Ima li ga pod novim nickom? Inace, za ove bodove se jos nisam odlucio, Virtual ,Sabinho, Janez, samo_lijevo, Cartman (minus su mu SAfet i Spahic :D), Belmin, Admir_Sa... su neki od favorita..
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 dec 2014, 20:42

Šteta je što malo ljudi prati tenis, da ima više ljudi i @formance bi se mogao uključit u borbu za forumaša godine. Čovjek je dr. prof. mr tenisa. Ovaj čovjek je zaslužio da, barem, jednom osvoji ovu nagradu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2014, 20:44

Unofficialpage je napisao/la:Šteta je što malo ljudi prati tenis, da ima više ljudi i @formance bi se mogao uključit u borbu za forumaša godine. Čovjek je dr. prof. mr tenisa. Ovaj čovjek je zaslužio da, barem, jednom osvoji ovu nagradu.
Steta sto malo ljudi gleda serija, mogao bih i ja onda predstavljati neki faktor :P

Ne, fakat nekad u dosadi na casu zadjem na temu tenis i zna covjek o cemu prica samo sto je meni tenis mrtva dosada pa ne mogu da kazem nista konkretno.

Ybt, zadnji mec a da nije nas neki sam gledao kad je Murray osvojio Wimblendon.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 dec 2014, 20:54

Otelo je napisao/la: Steta sto malo ljudi gleda serija, mogao bih i ja onda predstavljati neki faktor :P

Dozvoli da se ne slozim. :) Uzimam sebe za primer, gledam nekoliko serija trenutno, a odgledao sam ih ko zna koliko. Jednostavno ne ucestvujem na temama o filmovima i serijama. A ko zna koliko je takvih na forumu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2014, 20:57

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la: Steta sto malo ljudi gleda serija, mogao bih i ja onda predstavljati neki faktor :P

Dozvoli da se ne slozim. :) Uzimam sebe za primer, gledam nekoliko serija trenutno, a odgledao sam ih ko zna koliko. Jednostavno ne ucestvujem na temama o filmovima i serijama. A ko zna koliko je takvih na forumu.
Bit ce da si u pravu jer nema diskusija na temi o serijama dok su filmovi svemir za sebe.

Vecinom neko dodje stavim imdb link, kaze neku rijeci i pita za preporuku i to je to aprila i povratka GoT i onda pocne aktiviranje i tako iz godine u godinu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 dec 2014, 21:11

Lillard je napisao/la:Raul_64 6 bodova
rio_Ferdy88 4 boda
Paradajz 3 boda
NEZALAGANJE 2 boda
Donnie Darko 1 bod
Jednostavno, Svaki iz jednog sporta . Dobro, @DD je za teme nevezane za sport. :mrgreen:
Ovi ce vas uvijek razyebat argumentima, pogotovo ovaj prvi :crazy:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 07 dec 2014, 21:20

Nedovoljno objektivno takmičenje, tako da ga preskačem ove godine ko BiH Eurosong
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 dec 2014, 22:18

Samo da pitam, imam li ja pravo glasa posto sam na ovom acc registrovan tek od avgusta, ali sam u principu dosta duze na forumu :) Da ne duljim popio sam bananu na proslom akauntu :D Eh sad imam li ja pravo glasa ovde ?

EDIT: ja sam glas'o pa uvazio ko ne uvazio :)
Zadnja izmjena: BitiSrcemVezan, dana/u 07 dec 2014, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
1946

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 07 dec 2014, 22:21

Dex je napisao/la:Nedovoljno objektivno takmičenje, tako da ga preskačem ove godine ko BiH Eurosong

A i slično je Eurosongu, kad susjedi počnu glasati za svoje :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 07 dec 2014, 22:50

Ove godine takmičenje nije baš najjednostavnije. Mnogi kvalitetni forumaši su pisali vrlo malo ili skoro nimalo (bar ih nisam sretala u tolikoj mjeri), pa ih nisam mogla uvrstiti u svoju listu, a svakako da je većina postova takvih forumaša na višem nivou u odnosu na prosječnog forumaša. No, ne bi bilo baš ispravno da se za njih glasa, ako su tu neke nove nade.
I bez tih starih vukova, nije se moglo staviti baš sve, uvijek neko fali, ne zaslužuje tek jedan bod, a pak neko drugi isto zaslužuje biti u gornjem dijelu ljestvice, i eto, belaj. Ali, ti moji ostali su već nekoliko puta nabrojani, pa im moji glasovi neće faliti u tolikoj mjeri. Uglavnom, republika BaDa je ovako glasala:
master1015 6 bodova
Goalgetter 4 boda
Murga 3 boda
RiNo 2 boda
Bosniacum Lilium 1 bod
Master jer je majstor, nebrojano mnogo puta me nasmijao za vrijeme svih svojih mandata (nickova) ovdje, i zbog toga je dobio čistu šesticu.
BOSANAC jer je jedan od najboljih na dijelu za reprezentaciju, bez ikakvih okolišanja. Imao je jedan period kad je "pokleknuo", ali je kvalitet ipak prisutan i dalje.
Murga je jedan od boljih forumaša generalno na forumu, ali ne piše često i ne ulazi u diskusije i valjda zbog toga ga ne primijeti većina ljudi. No, on što kaže, na to se uglavnom može samo napisati ono Ajaxovo +1 ili :thumbup:
RiNo mi je interesantan isto što se ne prilagođava i ne bira strane, onoliko koliko sam primijetila dosad. Ne čitam previše ManU temu, pa ne znam kako se tamo ponaša.
Bosniacum Lilium jedan od boljih na dijelu za diskusije uz ostalu staru bagru, sa legendom, Malikom, Otelom, Cartmanom... Uh, sad ću početi nabrajati sve one koje sam skriveno spomenula u prvim redovima posta. :damn: Krivite Virtuala za to (ili Donnija) jer su oni formirali ovakav format, usput i njih dvojica idu u tu grupu. :tralala:
Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 12 dec 2014, 08:58, ukupno mijenjano 2 puta.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 dec 2014, 22:52

Zamolio bih sve one koji hoce da nominuju @ahmu u bilo kojoj kategoriji neka samo stave ovo: :kafa: . Svi cemo znati o kome se radi.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 dec 2014, 23:26

tuzlak1987 je napisao/la:rio_Ferdy88 6 bodova
Donnie Darko 4 boda
IlCapitano 3 boda
Consigliere 2 boda
Slatinash_7 1 bod
Ovo je cisto po onome sto sam upratio, filmovi i kinematografija je dobar dio foruma, kao i kosarka i NBA. :salut:

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 07 dec 2014, 23:31

NKMramor je napisao/la:Zlajci 6 bodova
Gorki 4 boda
Chinaglia 3 boda
Zodiac 2 boda
Coraco 1 bod
Sve jasno. Bez dlake na jeziku svi, a Zlajci kolovođa, prozove čovjek lagano neradnike i džabahljebaroše. :D

disara
Kontakt:

Post Postao/la disara » 08 dec 2014, 00:26

rio_Ferdy88 6 bodova :clap:
Donnie Darko 4 boda strucnjak za filmove, analizu i preporuku
QUARESMA 18<<< 3 boda najjaci lik na forumu sto se tice telefona, uvijek tu da pomogne
DukeOfWellington 2 boda odlican forumas, strucnjak za politiku
Ajax 1 bod steta sto nmg dati vise bodova jer zaista zasluzuje svojim pisanjem na temama repke i igraca

Ima tu jos odlicni forumasa Monolog, Goalgeter, Tribalian, Otelo, Evil Genius II.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 dec 2014, 10:46

Žao mi je što je samo 5 ponudjenih mjesta,ali dodao bih još mnogo momaka koji su tu i koji zasluzuju pohvale krenuvsi od Hilme,zgmiky,Consigliere,otelo,Duke...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 dec 2014, 11:37

Trenutni poredak,

1. boccaccio 89
2. rio_Ferdy88 72
3. DukeOfWellington 58
4. Cartman 53
5. vedator 43
6. Virtu4L 41
7. hilmo 40
8. Raul_64 38
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 08 dec 2014, 11:53

Boccaccio :mrgreen: :tokralju:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 08 dec 2014, 11:54

MANIJACI!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 08 dec 2014, 11:58

Hilmo - 6 bodova
Vedator - 4 boda
Rio_ferdy- 3 boda
Dzole_zeljo- 2 boda
Boccacio- 1 bod

Boccacio je zadnji iskljucivo sto pise na jednoj temi inace da sutra izda knjigu taman se zvala "Historija Zelje" prvi bi je kupio , najpismeniji forumas definitivno.
Vedator najvrijedniji.
Ria ima na svakoj temi sa finim postovima.

JuKaTu
Kontakt:

Post Postao/la JuKaTu » 08 dec 2014, 13:11

Kao uvod u ovogodišnje glasanje, najprije ćemo vidjeti kako je moj izbor izgledao prošle godine:
[Believe (ex. Volim_Liverpool) 5 bodova - izuzetno objektivan forumaš, realan, neopterećen, sa izrazitim sposobnostima psihološkog profiliranja ostalih forumaša ; u potpunosti uspješno praktički implementirao korelaciju između pisanja o Premiershipu i prilaženju ženama u stvarnom životu

BluesForever - 4 boda - sjajan fudbalski znalac, precizni, koncizni i dubokoumni komentari, pronicljiv i konkretan, uvijek usredotočen u samu srž rasprava; dosljedan pri podršci pojedinim igračima

gio10 - 3 boda - podforumski logičar, John Locke i Francis Bacon EPL logike i zaključivanja, krema podforuma

Cautinho - 2 boda - neponovljivi fudbalski romantik koji teži tradicionalnim fudbalskim vrijednostima i principima, dosljedan i konstantan, nepokolebljiv i izrazito čvrstih stajališta i uvjerenja, privržen isključivo jednom timu; ne voli gloryhuntere

Otelo - 1 bod - teška srca samo jedan bod za ovog sjajnog momka, ali konkurencija je ogromna, a bodova tako malo; uvijek argumentovan, veže se striktno uz činjenice i nije sklon greškama; uzor ostalima u poznavanju fudbalske materije

slika
Slijedom gore navedenog, a u skladu sa činjenicom da sam čovjek izuzetno čvrstih principa i nemjerljivog dostojanstva, moj ovogodišnji izbor za forumaša godine će se tek djelimično izmijeniti. Naime, uslijed poremećaja uzrokovanog nešto slabiom forumskom aktivnošću dvojice lauerata iz gorespomenute liste, primoran sam privremeno ih odstraniti iz iste, no neka ne budu utučeni i neka znaju da redovno mislim na njih i da će se uz malo truda u narednoj godini, bez problema vratiti u top5 najboljih. Moj ovogodišnji izbor za najbolje i najgore korisnike je specifičan i po tome što ćemo po prvi put imati kandidata i na jednoj, i na drugoj listi, uslijed očigledno (minimalno)bipolarnog poremećaja jednog od korisnika. No, o tome više u narednim redovima. Opis korisnika će se tek neznatno nadopuniti, budući da su im glavne prednosti zbog kojih su došli na vrh najbolji ostale iste. Dakle krenimo:

Believe (ex. Volim_Liverpool) 6 bodova - izuzetno objektivan forumaš, realan, neopterećen, sa izrazitim sposobnostima psihološkog profiliranja ostalih forumaša ; u potpunosti uspješno praktički implementirao korelaciju između pisanja o Premiershipu i prilaženju ženama u stvarnom životu. Prošlogodišnji forumaš godine po mom izboru je i u ovoj, odlazećoj, 2014. nastavio sa preciznim psihološkim dijagnozama korisnika, bez trunke uhođenja ili zadiranja u privatnih život istih. Trijumfirao je i na katedri Osnova forumarenja, pri čemu se istakao kao vrhunski stručnjak u detektovanju broja naloga određenih korisnika. Principijelnost u simpatisanju isključivo Liverpoola u BPLu, je ostala na izvanrednom nivou, pri čemu se prisustvo simpatija prema Manchester Cityu ili Chelseaju u momentima kada Liverpool nema rezultatske aspiracije (dakle uvijek?) svelo na tragove - valja zabilježiti da je to jedan trend koji krasi sve forumske skauzere

BluesForever - 4 boda - sjajan fudbalski znalac, precizni, koncizni i dubokoumni komentari, pronicljiv i konkretan, uvijek usredotočen u samu srž rasprava; dosljedan pri podršci pojedinim igračima. Korisnik BluesForever je nastavio sa semantičkim, morfološkim i sintaktičkim trijumfima i ove godine. Nemoguće ga je uhvatiti na pogrešnoj nozi, uvijek staložen i sa planom B u pozadini. Kompletan, univerzalan i svevremenski korisnik.

Caeruleus - 3 boda - Udarna snaga chelseajevaca u prošloj godini. Došao iznenada, nikada prije registrovan na ovaj forum, osvježio je čitav BPL podforum. Poznat po savršenom poznavanju informacija vezanih za Premiership, nije znao za grešku čitavu godinu. Takođe, dalo se primjetiti da je očigledni protivnik istovremenog korištenja opojnih sredstava i pisanja na forumu.

gio10 - 2 boda - podforumski logičar, John Locke i Francis Bacon EPL logike i zaključivanja, krema podforuma. Nakon uspješne izrade jednog ultimativnog korisničkog naloga, a u nedostatku ambicija na istom, uslijed dostignutih svih mogućih forumskih ciljeva, odlučio se okušati pod pseudonimom, na kojem je nastavio dominirati na svim forumskim poljima, čime je još jednom potvrdio svoju veličinu. Kako nisam svemoguć i sveprisutan, moram priznati da nisam do kraja ispratio njegov ovogodišnji forumski učinak, tako da mu moram dodijeliti jedno mjesto niže u odnosu na prošlogodišnje, s nadom da mi to neće uzeti za zlo i da ćemo ostati u dosadašnjim odličnim forumskim odnosima.

Virtual- 0.5 boda - Forumski uzor mnogima, posebno reprezentativnim fanovima. Dosljedan jednom stavu i nepokolebljiv u branjenju istog. Jako dobar u procjenama i nije se moglo desiti da pogriješi u procjenama trenerskih kvaliteta reprezentativnog ranga. Oduševljavao je široke narodne forumske mase argumentovanim raspravama, a generalno je bio nesklon tračanju forumaša i mahalsko/bapskim pričama. U borbi za jedan cijeli bod ga je mučki pokrao onaj prvi Virtual, koji se s vremena na vrijeme uključivao na forum.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8 i 6 gostiju.