FK Sarajevo - Stadion "Asim Ferhatović Hase" - Koševo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo: Stadion
prostorije
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
- Kontakt:
AdiFKS je napisao/la:Znam otprilike ugrubo tu cijelu pricu. I znam sta se ceka.
Nego intetesuje me sta smatraju pod tih 20% dionica nad stadionom? Popratne prostorije, dio njih...dio od prodanih karata?
samo prostorije na stadionu i nista vise
Dodje ovaj forum sebi, sta reci dobro dosao Hebibovicu, po rijecima Ibrak krece cistka lagana, jedni u prodaju drugi na posudbu nema dzabe niko
Mosa RajvoSa
- bordoakapitar
Re: RE: Re: FK Sarajevo: Stadion
Tema-STADION!pitarlOOk je napisao/la:Dodje ovaj forum sebi, sta reci dobro dosao Hebibovicu, po rijecima Ibrak krece cistka lagana, jedni u prodaju drugi na posudbu nema dzabe niko
Re: RE: Re: FK Sarajevo: Stadion
fulio na mobitelu jbg pa kopirao tamo gdje trebabordoakapitar je napisao/la:Tema-STADION!pitarlOOk je napisao/la:Dodje ovaj forum sebi, sta reci dobro dosao Hebibovicu, po rijecima Ibrak krece cistka lagana, jedni u prodaju drugi na posudbu nema dzabe niko

Mosa RajvoSa
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ma kakva gradnja novog stadiona,to ne dolazi u obzir. Najbolje je rekonstrukcija AFH sa nekim investitorima i slicno,i da se zove na primjer "Asim Ferhatovic Hase Emirates",naravno ne bi Emirates,ali bi bilo "Erginay","Turkish Airlines" kao turci ili da amidža okrene neke kontakte u Maleziji,pa to bude "Petronas","MUI","KTM","Bumiputra","AirAsia" ili ako ima neka domaća tvrtka,ali teško da ima..."Bosnalijek","BH Telecom","Elektroprivreda BH",ali teško da oni mogu izdvojiti oko 20m i njima je to potrebno... 

Sabrine mi moje!
I da ga punimo 5 puta godišnje ?BosnianKingdom je napisao/la:Ma kakva gradnja novog stadiona,to ne dolazi u obzir. Najbolje je rekonstrukcija AFH sa nekim investitorima i slicno,i da se zove na primjer "Asim Ferhatovic Hase Emirates",naravno ne bi Emirates,ali bi bilo "Erginay","Turkish Airlines" kao turci ili da amidža okrene neke kontakte u Maleziji,pa to bude "Petronas","MUI","KTM","Bumiputra","AirAsia" ili ako ima neka domaća tvrtka,ali teško da ima..."Bosnalijek","BH Telecom","Elektroprivreda BH",ali teško da oni mogu izdvojiti oko 20m i njima je to potrebno...
Idealna varijanta pravi fudbalski stadion sa 20.000 sjedišta, pa kad prodamo 10.000 godišnjih i kad budemo punili 95% utakmica onda praviti nešto megalomansko...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Idealno bi bilo kompletno rekonstruisati Kosevo. Isti teren, nove tribine, manji kapacitet (~24k), bez atletske staze, sa krovom i dodatnim prostorijama i parkingom okolo. 24k je ocito neki plafon za ovu ligu, cim je otprilike toliko bilo i za derbi i za proslavu titule... ni u Evropi ne predjemo toliko osim u bas najvecim utakmicama, a mislim da vremenom mozemo podici prosjek na negdje blizu 10k da budu pristojno popunjene tribine (to bi izgledalo isto kao da na sadasnjem Kosevu dodje 15k).
sta cemo sa popratnim objektima, tipa hotel,restorani,fan sopovi, i ostale zajebancije ako ti ne da grad onaj prostor iza istoka, nece se stadion sam od sebe odrzavati a bez tih objekata koji bi donosili zaradu rekonstruisanje Koseva je bacanje para
Pyro is not a crime !
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ama za novi stadion vam treba minimalno 45miliona,a za rekonstrukciju Koševa 15-20...Odakle nam 15,a kamoli 45 ?
Ima neki plan rekonstrukcije koji je usvojen i isod istoćne tribine će biti kao što je u skenderiji "privredni grad" znaci manji shoping centar,tu ce i fan shop.
A kako vi mislite da na Koševu ukinete atletsku stazu ? Pa ljudi to je Olimpijski stadion,aloo
Ima neki plan rekonstrukcije koji je usvojen i isod istoćne tribine će biti kao što je u skenderiji "privredni grad" znaci manji shoping centar,tu ce i fan shop.
A kako vi mislite da na Koševu ukinete atletsku stazu ? Pa ljudi to je Olimpijski stadion,aloo
Sabrine mi moje!
- Aerodromsko
- Kontakt:
Mislim da nov stadion mozes napraviti i za 15 milionaBosnianKingdom je napisao/la:Ama za novi stadion vam treba minimalno 45miliona,a za rekonstrukciju Koševa 15-20...Odakle nam 15,a kamoli 45 ?
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.
Mislim da je stadion Maribora kostao oko 20 mil EUR
Ovo se može napraviti za 2M€ (ne kažem da treba), ali sa duplo više može se kod nas i duplo bolje:

Čačak, 10k
U Nišu za 8M€, rekonstrukcija Čaira:

Ovako nešto bi bilo idealno (doduše ne ispod 15M€):

Widzew Lodz, 20k

TSK Tychy, 20k

Vitkovice, 15k

Plovdiv, 20k

Zaglebie Lubin, 18k

Čačak, 10k
U Nišu za 8M€, rekonstrukcija Čaira:

Ovako nešto bi bilo idealno (doduše ne ispod 15M€):

Widzew Lodz, 20k

TSK Tychy, 20k

Vitkovice, 15k

Plovdiv, 20k

Zaglebie Lubin, 18k
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Dzaba si pokusao...
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Mi smo FK Sarajevo,najveći klub u državi i ne možemo mi imat stadion da prima ispod 25 000 gledalaca.Stoga ove priče o stadionu s 15 000 stolica zaboravite.Sarajevo je šeher,nije Maribor ili Zenica,a navijača imamo sem u gradu i kantonu Sarajevo diljem BiH pa i u Sandžaku.
Sta mislite o ideji zajednickog stadiona sa konama?
Pitanje je vise fikcija vec realnost,ali recimo uz neko zajednicko ulaganje i projekat te uz pomoc institucija i sponzora te ns bih,da se izgradi zajednicki stadion na kojem bi igrala oba kluba i repka,kapaciteta 30-ak hiljada i da ispunjava sve uslove fife/uefe???
Ovako tesko cemo mi sami napraviti stadion ili dobiti pa obnoviti kosevo,a pogotovo oni grbavicu. A sramota je da ovaj grad nema jedan moderan stadion,pogotovo kada vidimo po evropi kakve stadione imaju neki žlj klubovi iz puno manjih gradova.
Nesto slicno kao milan/inter.
???
Pitanje je vise fikcija vec realnost,ali recimo uz neko zajednicko ulaganje i projekat te uz pomoc institucija i sponzora te ns bih,da se izgradi zajednicki stadion na kojem bi igrala oba kluba i repka,kapaciteta 30-ak hiljada i da ispunjava sve uslove fife/uefe???
Ovako tesko cemo mi sami napraviti stadion ili dobiti pa obnoviti kosevo,a pogotovo oni grbavicu. A sramota je da ovaj grad nema jedan moderan stadion,pogotovo kada vidimo po evropi kakve stadione imaju neki žlj klubovi iz puno manjih gradova.
Nesto slicno kao milan/inter.
???
eh kad bi za to imao grad sluha i kad bi se mogao naci zajednicki jezik izmedju dva kluba to bi najbolje rijesenje bilo
evo jedne lokacije ukoliko nije vec nesto isplanirano na tom dijelu. Kod mosta Suade i Olge parking je i sa jedne i sa druge strane ulice Kotromanica samo je pitanje da li bi postojalo dovoljno prostora za parking. A sto se tice iskoristenja prostora u vidu poslovnih prostora oko stadiona mislim da bi bila idealna lokacija.
https://www.google.ba/maps/@43.8543147,18.4075851,18z
https://www.google.ba/maps/@43.8540398, ... a=!3m1!1e3
ili mozda npr ovdje, bilo bi prostora i za parking
https://www.google.ba/maps/@43.8477568, ... a=!3m1!1e3
evo jedne lokacije ukoliko nije vec nesto isplanirano na tom dijelu. Kod mosta Suade i Olge parking je i sa jedne i sa druge strane ulice Kotromanica samo je pitanje da li bi postojalo dovoljno prostora za parking. A sto se tice iskoristenja prostora u vidu poslovnih prostora oko stadiona mislim da bi bila idealna lokacija.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
- muhamedhulk
- Kontakt:
Zanimljiva ideja
Npr. od Grbavice mogu sebi napraviti trening centar, bez da ruse previse.. A Kosevo da se izdaje za koncerte Dine Merlina

Jos naci nekog sponzora da nosi ime stadion po njemu, i pola tribina plavo pola bordo
Predlozi nekom ovo...

Jos naci nekog sponzora da nosi ime stadion po njemu, i pola tribina plavo pola bordo

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
ShofaII je napisao/la:eh kad bi za to imao grad sluha i kad bi se mogao naci zajednicki jezik izmedju dva kluba to bi najbolje rijesenje bilo
Ma ništa to u Halilovicima,a u Vrbanji je dobro,samo blizu Grbavica.. Ipak najbolje rješenje je rekonstrukcija Koševa.
Sabrine mi moje!
Trenutno korisnika/ca: BordoArmy88, Galantni, gh0stHZ, HordasFks, HZbec, J1897, Poligon10, SarajevoAC, Vaya i 163 gosta.