SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

SteveHeighway
Kontakt:

Re: SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Post Postao/la SteveHeighway » 15 jun 2015, 15:58

Idealna grupa gdje bi gradili pobjednicki mentalitet :
1.Njemačka
2.BiH
3.Ukrajina
4.Turska
5.Armenija
6.Gruzija
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jun 2015, 15:59

SteveHeighway je napisao/la:Ne moze vam se dokazati. Pricaj sta hoces al Bosnjo ce po svom on je najpametniji.
Nisam rekao da bih vise volio pobjediti svabe i zavrsit treci.
Zasto ne oboje? Uostalom ne moras ih ni dobiti,mozemo i drugi zavrsiti.
Sto su Hrvati postali ovako jaki nego sto su poceli pobjedjivati jace repke (svabe,engleze,talijane itd.) i tako dobili samopouzdanja.
Ne može i ovce i novce :mrgreen:

Bolje je dobit laganu grupu i otići na SP, to neka dođe kad bude EP, kad možemo biti i 2. :D Ali poznavajući naš mentalitet, mi ćemo se lakše plasirat u najjačoj grupi nego kad igramo protiv nekih slabih protivnika :rol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 jun 2015, 17:46

Iz prvog sesira izbjeci Njemacku i Spaniju,oni bi nas bas ubili.
Iz treceg izbjeci Poljsku(mislim da imaju dobar tim),Svedsku(Ibra jednim potezom moze rijesit utakmicu),Srbiju(moraju nekad procepit)
Iz cetvrtog Tursku,Irsku,CG

Ostale ne trebamo ni gledati.
Lijepo bi bilo kad bi nama dosla Rumunija ili Wales,ali moramo nekad i pobjediti veliku reprezentaciju,da vidimo da mozemo,a uz maksimalan pristup mozemo 100%. Puno bi znacilo radi eventualnog plasmana na SP.
Pa zamislite euforije kad bi vec,nekad pred kraj osigurali baraz i onda nam npr. Englezi dolaze u Zenicu i s njima igramo za prvo mjesto. Trebamo se nekad i sa najvecim poklat zbog toga jer imamo potencijala da sa tim reprezentacijama budemo ravnopravni i eventualno pobjedimo.
Nad tobom sunce najljepše sja

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 15 jun 2015, 17:59

Zahvaljujem se momku na uvodnom tekstu. Kao i uvijek detaljno od njega.
Iznenadio sam se, pozitivno naravno, da smo u drugom sesiru. O tome sam nedavno razmisljao i mislio sam da cemo biti u trecem. Kao i vas nekoliko napravit cu svoje razmisljanje oko "lakse" i teze grupe. Naravno ako mi budemo u situaciji da nemamo kontinuiteta, atmosfera bude kao na SP ili na pocetku ovih kvalifikacija djaba vala i grupa Wales/ Rumunija, Mađarska/Albanija, FO/Estonijja itd ako mi nismo na nivou.
Cinjenica da ce ovim standardno dobrim, koji pobjede skoro sve tekme u kvalifikacijama dobro doci ove kvalifikacije za EP gdje su usli rasterecenije nego inace pa napravili nekoliko kikseva te ce u slijedecim zapeti maksimalno, te zbog toga iz prve jakosne skupine ne bih zelio Njemačku, Nizozemsku, Španiju koje je tesko pratiti jer uglavnom skupe preko 25 bodova. Naravno idealni bi bili Rumuni, Wales, pa i ovaj Portugal nakon njih, koji uvijek pravi dosta kikseva.
Iz trece jakosne skupine idealno bi bilo dobiti Mađare, Albance, možda i S. Irsku; dakle reprezentacije koje bi mogli "bez vecih problema dobiti kuci" a s kojima bi i u gostima bili blagi favorit.
Četvrta jakosna skupina je ključna u kvalifikacijama; ona ce ciniti grupe teskim ili manje teskim. Naravno skupa s trecim sesirom. Ako se dese Tursku, Irsku, Bugarsku pa i CG sto bi bilo dobro izbjeci, zajedno s Poljskom, Ukrajinom, Švedskom, Srbijom grupa je izuzetno jaka bez obzira ko bio u prvom sesiru. Od Rumunije pogotovo od Welsa su jace mnoge reprezentacije iz treceg i cetvrtog sesira.
Peta jakosna skupina: s Finska, Azerbejdžan,Bjelorusija i Makedonija bi moglo biti problema pogotovo u gostima.
Šesta jakosna skupina: Gruzija, Kazakhstan bi bila ozbiljnija gostovanja od ostalih iz sesira.
Dakle zaista se moze dobiti grupa gdje bi s ozbiljnim pristupom, ozbiljnim selektorom, plasmanom i solidnim rezultatom na Euru, 1-2 osvježenja u timu, zdravim i spremnim igracima, od kojih vecina igra u svojim timovima plasirai se s manje problema nego u Brazi.
Međutim može se i dobiti izuzetno teska grupa.
Kakva god ona bila mozemo se boriti za plasman, pa i preko baraza koji cemo kad tad proci. :)

ps. Ubjedjen sam da nekoliko reprezentacija igra ciljano prijateljske vodeci racuna o FIFA rankingu. Kod nas to do sada nikada nije bio slucaj, pogotovo u vrijeme Susica. Kad se sjetim USA i slicnih na kosevu. Nasi dobri rezultati generalno u kvalifikacijama su vec 5-6 godina znacajno kvarili rezultati u prijateljskim tekmama (mislim na FIFa ranking). Najbolji dokaz tome je Uefina lista (gdje se ubrajjaju samo zvanicne tekme) i gdje smo bili nosioci u zadnjem zrijebu. Tesko je kvalifikacijama za SP pratiti drugog nakon poraza kuci od reprezentacije iz 5-og sesira. Pogotovo jer ove kvalifikacije najlosija druga ne igra baraz.
Nek nam bude sretno i uz Boziju pomoc da dobijemo solidnu grupu i da se plasiramo na EURO.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 15 jun 2015, 20:58

Meni nikada nece biti jasno, na osnovu cega ovi iz FIFA/UEFA odredjuju jakosne skupine, bodovanja, itd.. :crazy:

Da uzmem za primjer Wales(u prvoj jakosnoj skupini) :shock: i nas, recimo.

Zadnjih 5 godina 2011-2015

2010 Wales 112 na svijetu,zadnjih 5 godina omjer 38-13-5-20, trenutno 22 na svijetu :shock:
2010 Bosna 44 na svijetu, zadnjih 5 godina omjer 50-23-9-18, trenutno 32 na svijetu :? :shock: :crazy:

Ispred Walesa je 14 repki iz Europe na FIFA rang listi..

Rezultati u zadnjih 5 godina(malo "jace" repke)

2011-Svicarska 2:0,Bugarska 1:0
2012-Skotska 2:1
2013-Austrija 2:1,Skotska 2:1,Makedonija 1:0
2014/2015-sadasnje kvalifikacije - Belgija 1:1-1:0,BiH 0:0,Island 3:1(F),Finska 1:1(F),Kipar 2:1,Izrael 3:0

Ovdje mogu izdvojiti Svicu,Belgiju i nas...ostalo sve taraba

Nije mi jasno, na osnovu cega su u prvoj "jakosnoj" skupini, pored Francuske,Italije,Hrvatske... :?
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 jun 2015, 21:00

Ljudi napravili skok iz 4. u 1. sesir u donosu na proslo izvlacenje.

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 15 jun 2015, 21:23

Farski otoci u 4. šeširu! :o

Iz prvog bih volio da dobijemo Engleze ili Rumune.
Kao sto neko gore reče za nas je najvažniji protivnik kojeg dobijemo iz 3. šešira i ne dobiti Tursku iz četvrtog.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2015, 21:28

vrebac86 je napisao/la:Neznam sto svi žele ova Farska Ostrva? Po meni jedna od neugodnih mali repki, i uvijek smo ih na guzove dobivali, a sad su još bolji!!
Jednom smo cak odigrali 2:2 tamo. :oops: :D Baljic dao jedan gol za nas ako se ne varam.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 jun 2015, 21:44

Cartman je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:Neznam sto svi žele ova Farska Ostrva? Po meni jedna od neugodnih mali repki, i uvijek smo ih na guzove dobivali, a sad su još bolji!!
Jednom smo cak odigrali 2:2 tamo. :oops: :D Baljic dao jedan gol za nas ako se ne varam.
To su bila vremena svakodnevnih, intenzivnih treninga reprezentivaca u Bosni, na Bazenima, sto je rezultiralo izvanrednim partijama :thumbup:

Frankie
Kontakt:

Post Postao/la Frankie » 15 jun 2015, 22:09

Iz prvog sesira bilo bi lijepo izbjezi Njemacku, Belgiju, Spaniju i Holandiju, mislim da ako budemo u pravoj formi mozemo se nositi sa ostalima. Posebno bih volio Engleze pa da pokorimo Wembley.
Iz treceg izbjeci Poljsku, Svedsku i Skotsku sa Ukrajincima i Grcima se nikad ne zna, ko zna sta moze biti za godinu ili dvije. Madarska i Albanija svakako najpozeljniji.
U cetvrtom sesiru takoder dosta neugodnih repki koji ce sigurno dobiti dodatni motiv sa rezultatima iz trenutnih kvalifikacija. Svakako da bi najlakse prosli sa Estonijom i Farska Ostrvima. Nadam se da cemo izbjeci Tursku i Irsku pa i Bugarsku jer bi bila veoma neugodna gostovanja.
U petom sesiru bi rado da izbjegnemo Azerbejdzan, Bjelorusiju i Makedoniju.
Sto se tice sestog sesira nije ipak isto dobiti Gruziji i SM. Treba pripaziti i na Lihtenstajn i Luksemburg koji izgleda ne sluze vise za nabijanje gol razlike.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 15 jun 2015, 22:29

SjeverniVjetar je napisao/la:Iz prve izbjeci Njemacku , Holandiju, Spaniju, sa ostalim mozemo igrati , od nekih smo i bolji.
iz trece izbjeci Svedsku, Srbiju, Poljsku, od ostalih smo bolji (ako se Ibra oprasti, Svedska je 30% slabija)
iz cetvrte Tursku , vrijeme je da proigraju i da se plasiraju
Potpisujem! S izuzetkom Srbije jer mislim da bi im uzeli 4 boda minimalno, osim ako ne bi bilo nekih nacionalistickih hajki...

Ako izvucemo nedaj Boze Holandiju crno nam se pise. Oni ne leze nikako ni jednoj EX-YU repki i doktori su za nas, ne znam jel to radi stila koji gaje ili sta li. Mislim da bi razbili i dream team kad bi ga sastavljali sa Hrvatima i Srbima skupa.

Ja bi volio neke otocke zemlje, bi doduse malo bilo nezgodno radi putovanja, ali mislim da bi mi to sve tukli a i Englezima bi mogli spremit iznenadjenje. Skandi zemlje su isto pozeljne osim Svedske naravno.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2015, 22:35

Iako sam siguran da bi zavrsili iza njih na tabeli, bilo bi zanimljivo odigrat protiv Engleske. Nismo nikad, red bi bio. :bih:

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 16 jun 2015, 00:18

Cartman je napisao/la:Iako sam siguran da bi zavrsili iza njih na tabeli, bilo bi zanimljivo odigrat protiv Engleske. Nismo nikad, red bi bio. :bih:
Ljepše je od Engleza na punom vembliju izgubiti, nego od Velsa koji ni onaj Millenium stadium ne napuni :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 jun 2015, 00:21

Juventinisimo je napisao/la:Meni nikada nece biti jasno, na osnovu cega ovi iz FIFA/UEFA odredjuju jakosne skupine, bodovanja, itd.. :crazy:

Nije mi jasno, na osnovu cega su u prvoj "jakosnoj" skupini, pored Francuske,Italije,Hrvatske... :?
Posljednje cetiri godine se gleda u FIFA rang listi:

Protekla godina: 100% vrijednosti
1-2 godine: 50% vrijednosti
2-3 godine: 30% vrijednosti
3-4 godine: 20% vrijednosti

Takodjer, pobjeda se mnozi sa 3, remi sa 1, poraz sa 0 (sto znaci da dobijas nula bodova). Vaznost utakmice se takodjer gleda, pa tako prijateljska se mnozi sa 1, kvalifikacije sa 2,5, EP sa 3, a SP sa 4. Ono sto igra veoma veliku ulogu jeste na kojem mjestu na FIFA rang listi je bila reprezentacija protiv koje igras. I onda se sve to podijeli sa brojem utakmica u tom periodu. Napravi sebi excell sheet pa ce ti postati mnogo jasnije, tako sam i ja radio i racunao za sebe sve permutacije. Igranje na SP ako izgubis sve utakmice ili imas dva poraza i jedan remi cesto znaci da ces izgubiti bodove.

Iz ovih gore razloga je Wales i Rumunija (Rumunija prvenstveno jer je vec bila u drugoj jakosnoj skupini na pocetku kvalifikacija) u prvoj jakosnoj grupi jer su igrali veoma dobro proteklih godinu dana i to protiv veoma dobro pozicioniranih repreznetacija (pa Belgija je druga na listi i pobijedio ih Wales sto je ogroman skok). Isto vazi za Farska Ostrva koja su proteklih godinu dana dva puta pobjedili Grcku koje je opet solidno rangirana i to ih je poslalo iz seste u cetvrtu jakosnu skupinu. Takodjer, na narednoj listi rezultati sa SP-a prelaze iz 100% vrijednosti u 50% vrijednosti te stoga rezultati postignuti na SP ce vrijediti mnogo manje nego rezultati postignuti kroz trenutne kvalifikacije. Sve je to uticalo da Wales i Rumunija budu u prvoj jakosnoj skupini, te da se Slovacka vrati u drugu jakosnu skupinu, a S. Irska da bude u trecoj i na kraju Farska Ostrva u cetvrtoj.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 jun 2015, 03:08

Koji je najgori scénario?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 16 jun 2015, 04:12

SteveHeighway je napisao/la:Ne moze vam se dokazati. Pricaj sta hoces al Bosnjo ce po svom on je najpametniji.
Sto su Hrvati postali ovako jaki nego sto su poceli pobjedjivati jace repke (svabe,engleze,talijane itd.) i tako dobili samopouzdanja.
:salut:

Emir Spahic je prije 2-3 godine rekao da ga nervira sto neki ljudi gledaju u nasu repku kao 'prosjecnu' a ne kao reprezentaciju od koje se treba bojati. :bih:

Reprezentaciji je potrebno puno vise samopouzdanja i sigurno ce to dobiti ako budu igrali protiv jakih ekipa. Previse se dignemo nakon malih pobjeda. Volio bih sto jace protivnike i u prijateljskim tekmama. Daj Holandiju, Englesku, Njemacku, Italiju, Urugvaj, Japan, Rusiju.. :bih: :opaopa: :bow:

Radi perspektive...

Prijateljske tekme zadnjih 5 godina

2010: v.Ghana (2-1), v.Svedska (2-4), v.Njemacka (1-3), v.Qatar (1-1), v.Slovacka (3-2)

2011: v. Mexico (0-2), v.Grcka (0-0), v.Poljska (0-1), v.Brazil (1-2), v.Irska (0-1), v.Mexico (1-2), v.Wales (2-0)

2012: v.Alzir (1-0), v.Slovenija (3-0), v.USA (3-4),

2013: v.Argentina (0-2)

2014: v.Egipat (0-2), v.Obala Slonovace (2-1), v.Mexico (1-0)

2015: v.Austrija (1-1)

Jake reprezentacije sa kojima nismo nikad igrali: Holandija, Engleska, Rusija, Urugvaj, Kolumbija, Chile, Rusija.
shandrlike-tandrlike

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 16 jun 2015, 20:34

Daj nam Rumune i Grke pa da slavimo :opaopa:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2015, 23:30

Zašto bi većina vas izbjegla Crnu Goru? To je jedna očajna reprezentacija koja će u budućnosti biti sve slabija i slabija. Imaju par velikih talenata ali oni su još uvijek juniori.

Nemaju nikakve šanse protiv nas i po meni su idealan protivnik iz četvrtog šešira.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jun 2015, 23:51

Virtu4l je napisao/la:Zašto bi većina vas izbjegla Crnu Goru? To je jedna očajna reprezentacija koja će u budućnosti biti sve slabija i slabija. Imaju par velikih talenata ali oni su još uvijek juniori.

Nemaju nikakve šanse protiv nas i po meni su idealan protivnik iz četvrtog šešira.
Pobjednik neka dobije Sutorinu. :bih:

Gubitnik mora tebe zadrzat. :tralala:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2015, 23:55

Cartman je napisao/la:Gubitnik mora tebe zadrzat. :tralala:
Razlog više da navijam za BiH :lol:

Sad ozbiljno, nemaju šanse protiv nas.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.