Borba za Premijer ligu

Moderator/ica: GracanicaAA

golDIE
Kontakt:

Re: Borba za Premijer ligu

Post Postao/la golDIE » 27 jun 2015, 03:58

Aj ba sta ce zvijezda vise u premier ligi,pokazali su da nemaju ni ekipu da se izasta bori,nemaju publiku da to nagrade sto su u premier ligi,ajde brate dole malo nize lige prohodajte ko sto Radnicki hoda,a ima daleko najbolje navijace u ovoj ligi i od pola premierligaskih (trenutno)..Da zaboravio sam i Jedinstvo Bihac,totalno gotivna ekipa,sredina i publika,Lukavac i Bihac da su u premier ligi,posjete na stadionima bi se 10 puta povecale nego sto to sad u premier ligi ima(izuzimam Horde i Manijake).. ne govorim radi kvalitete timova nego radi navijaca.Dosta je vise timova u PL poput Zvijezde,Mladosti V.O,Radnika,Slavije,Viteza,pa evo sad ce i Mladost Dk,sa navijacima koji su nastali 2014 godine,ljudi nekakvim "cudom" i "kvalitetom" preskocise 3 lige i odma u PL.. al dobro.. Sramotimo nas fudbal :D Posjecenost na stadionima u 2015 u prosjeku 300 ljudi.. u 2016 ce biti 200 :D pa ovako ako se nastavi spast ce na redare i djecu koja donose lopte :D

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 27 jun 2015, 04:46

golDIE je napisao/la:Aj ba sta ce zvijezda vise u premier ligi,pokazali su da nemaju ni ekipu da se izasta bori,nemaju publiku da to nagrade sto su u premier ligi,ajde brate dole malo nize lige prohodajte ko sto Radnicki hoda,a ima daleko najbolje navijace u ovoj ligi i od pola premierligaskih (trenutno)..Da zaboravio sam i Jedinstvo Bihac,totalno gotivna ekipa,sredina i publika,Lukavac i Bihac da su u premier ligi,posjete na stadionima bi se 10 puta povecale nego sto to sad u premier ligi ima(izuzimam Horde i Manijake).. ne govorim radi kvalitete timova nego radi navijaca.Dosta je vise timova u PL poput Zvijezde,Mladosti V.O,Radnika,Slavije,Viteza,pa evo sad ce i Mladost Dk,sa navijacima koji su nastali 2014 godine,ljudi nekakvim "cudom" i "kvalitetom" preskocise 3 lige i odma u PL.. al dobro.. Sramotimo nas fudbal :D Posjecenost na stadionima u 2015 u prosjeku 300 ljudi.. u 2016 ce biti 200 :D pa ovako ako se nastavi spast ce na redare i djecu koja donose lopte :D
Momak za tvoju informaciju,Zvijezda stvarno nije napravila neki veliki iskorak u PL ali se vrtila oko 7-12 mjesta..ali moraš da znaš da je ta ista Zvijezda uložila nekoliko miliona maraka u stadion što nije pošlo za rukom ni velikanima Želji,Sarajevu itd..Mi da smo htjeli da ulazemo samo u ekipu a da ostavimo infrastrukturu po strani vjerojatno bi bili svake godine oko 5-6mjesta što se tiče posjećenosti na Zvijezdinim utakmicama ponovo nisi u pravu,jer je Zvijezda imala jednu od boljih posjeta u PL-i,izuzevši posljednju godinu...molio bih te da mi navedes jedan primjer kako bi tvoj klub doprinijeo boljitku BH-a fudbalu u odnosu na moj klub..po tvojoj logici navijači Dinamo Drezdena bi isto trebali reči za lupam navijače Bayer Lev. vi ne treba da budete u Bundesu eto mi smo kao bolji,vatreniji..nigdje veze pozz za Lukavac kumovi su mi Vaši sugrađani..

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 27 jun 2015, 08:52

Jeste Zvijezda moćna i sve, ali ne može finansijski protiv Metalleghea koji ima 2 ili 3 miliona za ovu sezonu, vlasnik je konačno malo više uložio i tim želi vidjeti u PL. Vidjet ćemo da li će biti i trenerskih promjena i da li ostaju pri poštenoj igri ili ipak vide da ponekad treba ući u neke dogovore da bi se ostvario cilj. :salut:

moranjak
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Borba za Premijer ligu

Post Postao/la moranjak » 27 jun 2015, 09:03

kovacic je napisao/la:Jeste Zvijezda moćna i sve, ali ne može finansijski protiv Metalleghea koji ima 2 ili 3 miliona za ovu sezonu, vlasnik je konačno malo više uložio i tim želi vidjeti u PL. Vidjet ćemo da li će biti i trenerskih promjena i da li ostaju pri poštenoj igri ili ipak vide da ponekad treba ući u neke dogovore da bi se ostvario cilj. :salut:
Jesil ti siguran da je toliko budzet ???

gol-man
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Borba za Premijer ligu

Post Postao/la gol-man » 27 jun 2015, 09:35

moranjak je napisao/la:
kovacic je napisao/la:Jeste Zvijezda moćna i sve, ali ne može finansijski protiv Metalleghea koji ima 2 ili 3 miliona za ovu sezonu, vlasnik je konačno malo više uložio i tim želi vidjeti u PL. Vidjet ćemo da li će biti i trenerskih promjena i da li ostaju pri poštenoj igri ili ipak vide da ponekad treba ući u neke dogovore da bi se ostvario cilj. :salut:
Jesil ti siguran da je toliko budzet ???
Malo vas zeza, ali se kreće od 1-1,5 miliona. Prošla godina je bila 400000-500000 :D .
Osim ovdje, gazda ima žensku odbojkašku ekipu u prvoj ligi Italije :thumbup: (šta mislite koliko tamo košta sponzorstvo?) http://www.promoballvbf.it/
Grupacija broji 5+1 firmi (jedna je još u izgradnji kod Mrkonjića u BiH), od toga 2 u BiH, 1 u Francuskoj i 3 u Italiji .

Ovo je na mislim prvi veliki ulazak privatnog kapitala u neki klub u BiH (Tan je došao kasnije u Sarajevo). Čovjek je skontao da za 4-5 miliona može imati ekipu koja može igrati pretkolo lige UEFA (najbolji primjer: oni iz Cardiffa su se prepali da im Tan ne smanji lovu, jer je ovamo uložio 4 miliona Eura ima ekipu u pretkolu Lige prvaka a njima je dao čini mi se preko 50 mil Eur i ispali iz Premier lige).

GoskGabela
Kontakt:

Re: Borba za Premier Ligu

Post Postao/la GoskGabela » 27 jun 2015, 10:40

staragarda je napisao/la:metalege ovaj iz jajca il kako se vec zove i gabeljani posto im je savez ostao duzan..ovi iz jajca se ozbiljno pozabavili pojacanjima...ko na traci i to dosta provjereni igraci za federalnu ligu..ostali u 5 deka
Zato vama sigurno nije ostao duzan,dok ste bili u ovoj ligi od 15 gostovanja kupili ste ih 11,i sad kunete u neku pravdu :crazy: :crazy:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jun 2015, 11:23

Nevjerovatno je koliko ljudi ovde na forumu podrzava odnosno potice na namjestanje utakmica :o . Na kraju se kao zalimo na losu ligu :roll: , mi ne zasluzujemo nista bolje jer smo jeebena gamad,

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 27 jun 2015, 11:35

sodaacm je napisao/la:Nevjerovatno je koliko ljudi ovde na forumu podrzava odnosno potice na namjestanje utakmica :o . Na kraju se kao zalimo na losu ligu :roll: , mi ne zasluzujemo nista bolje jer smo jeebena gamad,
Konačno jedan pametan post. Svaka čast svim klubovima, ali ako ja npr. uložim 300-500 000 KM , i ne postignem ništa zahvaljujući tome što je neko dao 50-100 000 sudijama i kontrolorima to je za suda. Pa nisam ja zagrabio te pare i nisu one pale sa neba!
I onda svi kukaju i kažu što nam je nogomet na zadnjem mjestu i što nema posjete na utakmicama.
Evo GOŠK i ORAŠJE, ekipe koje su na gostovanje u Jacu dovele i sudiju. (GOŠK je uz Rudar Kakanj jedine ekipa koje su guzicom vrata zatvorile u Jajcu i jedine koje su se htjele obračunati sa našim igračima zato što su izgubili !!)

reddragon001
Kontakt:

Post Postao/la reddragon001 » 27 jun 2015, 12:13

Ljudi moji zvijezda sarajevo prva sezona pl 7000 - 8000 hiljada gledala ca mo to može ma kantonu osim slobode jos??? Radnički ma dajte smiješni ste. A neka jajce nek čuva neku drugu godinu pare Šta će premijer reis i ostala politika raditi nego pogurati zvijezdu da uđu.

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 27 jun 2015, 12:30

reddragon001 je napisao/la:Ljudi moji zvijezda sarajevo prva sezona pl 7000 - 8000 hiljada gledala ca mo to može ma kantonu osim slobode jos??? Radnički ma dajte smiješni ste. A neka jajce nek čuva neku drugu godinu pare Šta će premijer reis i ostala politika raditi nego pogurati zvijezdu da uđu.
Zvijezda je vjerojatno prvi favorit ove godine,imate igracki kadar,logistiku i organizaciju vrlo dobru,a vec slazete igracki kadar
od ostalih sigurno metalleghe,mozda i mi ako se konsolidiramo,iskocit ce jos netko

btw nisam znao da je tolika posjecenost bila,ako se ne varam na banja ilidzi je kapacitet 5000
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 27 jun 2015, 12:43

Mislim da je jos rano govoriti o tome ko ce biti glavni favorit za ulazak u veci rang. Moze se naslutiti da ce Metalege biti jako kao i Zvijezda ali siguran sam da ce do pocetka sezone jos klubova se dosta pojacati.

Bice ova sezona veoma zeznuta iz prostog razloga sto ce ispasti jedno 8-9 ekipa tako da ce se dosta timova boriti da budu medju prvih 8-9 ekipa.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 27 jun 2015, 14:27

golDIE je napisao/la:Aj ba sta ce zvijezda vise u premier ligi,pokazali su da nemaju ni ekipu da se izasta bori,nemaju publiku da to nagrade sto su u premier ligi,ajde brate dole malo nize lige prohodajte ko sto Radnicki hoda,a ima daleko najbolje navijace u ovoj ligi i od pola premierligaskih (trenutno)..Da zaboravio sam i Jedinstvo Bihac,totalno gotivna ekipa,sredina i publika,Lukavac i Bihac da su u premier ligi,posjete na stadionima bi se 10 puta povecale nego sto to sad u premier ligi ima(izuzimam Horde i Manijake).. ne govorim radi kvalitete timova nego radi navijaca.Dosta je vise timova u PL poput Zvijezde,Mladosti V.O,Radnika,Slavije,Viteza,pa evo sad ce i Mladost Dk,sa navijacima koji su nastali 2014 godine,ljudi nekakvim "cudom" i "kvalitetom" preskocise 3 lige i odma u PL.. al dobro.. Sramotimo nas fudbal :D Posjecenost na stadionima u 2015 u prosjeku 300 ljudi.. u 2016 ce biti 200 :D pa ovako ako se nastavi spast ce na redare i djecu koja donose lopte :D
Posjecenost na Banji u sezonama 2008/09, 2009/10 i 2010/11 je bila zadaća cak i za neke "velikane"
Npr u sezoni 2008/09, posjecenost na Banji je redovno bila veca nego na Grbavici jer te godine Zeljo nije bio bas dobro plasiran. Na Banji bilo nekih 3500 gledalaca u prosjeku. Dok se za neke vaznije utakmice i utakmice sa atraktivnijim protivnicima uvijek trazila karta vise, tako da je broj gledalaca znao otici preko maksimalnog kapaciteta stadiona. Ako je posjecenost toliko bitna, sto ne izbacis Olimpik kojeg na finalnoj utakmici Kupa prati jedva hiljadu gledalaca?
Vidi se da si preslabo upucen u neke stvari ;) Umjesto da izbacis "neke" ekipe (necu da navodim koje, zbog nepotrebne rasprave) koje se drze u ligi tako sto lome kosti, placaju sudije, kupuju utakmice itd... Ti izbacujes Zvijezdu koja je bila jedan od najpostenijih klubova u drzavi sto se toga tice. I uprkos svim "takvim" klubovima, i cinjenici da nas savez godinama pokusava izbaciti, mi smo se sadrzali 7 godina u ligi dok smo vidjeli tonu klubova koji se usetaju u ligu, budu jednu sezonu i nazad.
Al' ajd... Ne znas ti, ne zamjerim ;)

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 27 jun 2015, 16:04

Vidi si da si prilično mlad momčić, ne zamjerim ti, nisi ti kriv. Ne raspolažeš tačnim informacijama, zadnju sezonu na Banja Ilidži je bilo prilično loša al prethodnih je bila 3-4 000, pretprošle sezone smo bili 4 ti u ligi po posjećenosti. Sjećam se dobro kad smo dolazili na Jošik mislim da je bila sezona 2006/07 na stadionu nije bilo 20 vaših navijača, a SIOUX-a ni na vidiku, bez uvrede, al kod vas se navijači očito skupe samo kad se borite za titulu.

Ovako se nekad igralo na Banja Ilidži i opet će aBd-a
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 27 jun 2015, 16:19

Ma Jedinstvo da igra Pl svaku utakmicu bi bilo 5-6000+ ljudi, pa 1 polusezonu smo igrali prelose pa opet 1000 ljudi na stadionu, a kad bi dosao zeljo ili sarajevo to bi bilo 8-9000 sto je max broj stolica na stadionu mada bi se tu jos ljudi naguralo :D

golDIE
Kontakt:

Post Postao/la golDIE » 27 jun 2015, 16:37

Pa ne govorim ja za citavu historiju kluba ahaha,de mogli ste se kako vratiti na posjete kad je klub tek osnovan hahah.. pa veca je sramota sto ne bodrite svoj klub kad treba da ispada.. nego odma neki bojkoti i sranja.. svim navijacima je do navijanja kad u klubu sve cvijeta.. a kad je lose odma se povuku sa tribina.. radnicki evo vec 3 ili 4 sezonu nekako jedva gura ovu ligu..al siouxi su sve te sezone uz njih.. i to na zavidnoj brojci na utakmicama za standard u ovoj ligi.. a ne mozes porediti radnicki u prvoj ligi i zvijezdu u premier ligi po posjetama.. ti stvarno mislis da ce bit 3,4 hiljade ljudi na utakmici Radnicki-Podgrmec.. ili orasje ili ove slabije ekipe.. mislim smijesno je sto poredis ta dva pojma..jel po tebi nije sramota sto na utakmici Radnicki-Mladost,Bratstvo,Gorazde,Buducnost bude po 500,600 gledaoca..(prva liga federacije).. a Sloboda u vecini utakmica 200,300 gledaoca..licno bio na par utakmica na Tusnju.. jos su dobro dogurali na tabeli u odnosu na kvalitetu tima tadasnjeg.. i opet se nesto zale,nesto im nije pravo haaha.. smijesno..

ludiloo
Kontakt:

Post Postao/la ludiloo » 27 jun 2015, 17:13

golDIE je napisao/la:Pa ne govorim ja za citavu historiju kluba ahaha,de mogli ste se kako vratiti na posjete kad je klub tek osnovan hahah.. pa veca je sramota sto ne bodrite svoj klub kad treba da ispada.. nego odma neki bojkoti i sranja.. svim navijacima je do navijanja kad u klubu sve cvijeta.. a kad je lose odma se povuku sa tribina.. radnicki evo vec 3 ili 4 sezonu nekako jedva gura ovu ligu..al siouxi su sve te sezone uz njih.. i to na zavidnoj brojci na utakmicama za standard u ovoj ligi.. a ne mozes porediti radnicki u prvoj ligi i zvijezdu u premier ligi po posjetama.. ti stvarno mislis da ce bit 3,4 hiljade ljudi na utakmici Radnicki-Podgrmec.. ili orasje ili ove slabije ekipe.. mislim smijesno je sto poredis ta dva pojma..jel po tebi nije sramota sto na utakmici Radnicki-Mladost,Bratstvo,Gorazde,Buducnost bude po 500,600 gledaoca..(prva liga federacije).. a Sloboda u vecini utakmica 200,300 gledaoca..licno bio na par utakmica na Tusnju.. jos su dobro dogurali na tabeli u odnosu na kvalitetu tima tadasnjeg.. i opet se nesto zale,nesto im nije pravo haaha.. smijesno..
Cuj ko je doso pricat o posjetama :urnebes: :urnebes:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jun 2015, 17:28

Znam da je off topic ali moram odgovoriti komsijama .Uz veliko postovanje prema Red Dragonsima, koji su solidna skupina ali niste ni do koljena Siouxima ali realno, po svim navijackim parametrima i to cemo vam dokazati uskoro :)

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 27 jun 2015, 18:21

Čuo sam da Metalleghe raspolaže sa 760.000 KM.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 27 jun 2015, 18:32

Masala sto se ima kesha bit ce zanimljivo vidjeti ko ce izboriti plasman u PL

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 27 jun 2015, 18:32

U ovoj ligi sigurno najjače skupine su SN i Siouxi, ne što sam iz Bihaća, ali SN je u zadnje ne znam tačno, neka me i ispravi neko, ali mislim 3 sezone odradila sve i jedno gostovanje, znači ni jedno nije propušteno. Zadnji dio sezone je bojkot, svadja sa Upravom i ne ide se na utakmice, ali svi navijaču su tu i sjede gledaju utakmicu, tako uvijek neko bude i na gostovanju.
Vidjećemo evo Zvijezda, pričaju imaju jaku posjetu, da vidim kakva će im posjeta biti sad u ovog ligi. Ovdje dolaze preloše ekipe, i ko bi to došao gledati i još platiti ulaz. Pa u PL kad vam Željo i Sarajevo dodje imali ste po 3000 gledaoca, šta očekujete kad vam dodje Podgrmeč. Hhaha. Prosjek će vam biti 400 ljudi, ako i toliko.

Metaleghe raspolaže za 760 000, Zvijezda sa 800 000, pa toliko pola klubova u PL nema budžet, ja nez otkud te priče tolike. Jedva čekam da počne sezona da vidim sve, na kraju će uložiti tolike pare a ući neko sa duplo manje.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.