FK Sarajevo - SFK 2000 Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

PitarBordo
Kontakt:

Re: SFK 2000 Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 11 avg 2015, 12:24

Svaka čast, tako se to radi Brodo Dame!
Samo Saraj'vo.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 11 avg 2015, 12:33

Pa jel bio ko na tekmi ? Ja bih svaku bio da sam u Sarajevu :)

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 11 avg 2015, 12:34

GracanicaAA je napisao/la:Pa jel bio ko na tekmi ? Ja bih svaku bio da sam u Sarajevu :)
Ima nas koji radimo utorkom u ta doba.
Samo Saraj'vo.

Buzdovan
Kontakt:

Post Postao/la Buzdovan » 11 avg 2015, 13:21

Svaka cast curama na pobjedu. :clap:
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 11 avg 2015, 13:29

velike čestitke našim bordo damama! Nego kontam bila bi super stvar da se organizuje regionalna liga u ženskom fudbalu, kad je u seniorskom nemoguće. Valjda ne bi bilo nacionalističkih i huliganskih sranja kad igraju djevojke, a sigurno bi unaprijedilo kvalitet.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: SFK 2000 Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 11 avg 2015, 13:39

PeppermintSA je napisao/la:velike čestitke našim bordo damama! Nego kontam bila bi super stvar da se organizuje regionalna liga u ženskom fudbalu, kad je u seniorskom nemoguće. Valjda ne bi bilo nacionalističkih i huliganskih sranja kad igraju djevojke, a sigurno bi unaprijedilo kvalitet.
Hahaha nećeš vjerovati i ja upravo o tome razmišljam, pogotovo nako što sam pročitao post od @anelz, gdje se dotakao tih klubova iz regiona.
Ni u jednoj zemlji nema mnogo klubova i idealno bi bilo kada bi se napravila regionalna liga.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 11 avg 2015, 14:01

hilmo je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:velike čestitke našim bordo damama! Nego kontam bila bi super stvar da se organizuje regionalna liga u ženskom fudbalu, kad je u seniorskom nemoguće. Valjda ne bi bilo nacionalističkih i huliganskih sranja kad igraju djevojke, a sigurno bi unaprijedilo kvalitet.
Hahaha nećeš vjerovati i ja upravo o tome razmišljam, pogotovo nako što sam pročitao post od @anelz, gdje se dotakao tih klubova iz regiona.
Ni u jednoj zemlji nema mnogo klubova i idealno bi bilo kada bi se napravila regionalna liga.
To bi stvarno bilo odlično. Pri tom, pričao sam s jednim prijateljem koji je duboko u fudbalskim vodama. UEFA i FIFA stvaraju strašne, nevjerovatne pogodnosti klubovima koji ulažu u ženski fudbal, a objektivno ne treba mnogo novca za neki solidan uspjeh. Bilo bi super kad bi za koju godinu imali i muškarce i žene u grupnih fazama, odnosno u završnicama.

Nagio
Kontakt:

Post Postao/la Nagio » 11 avg 2015, 14:07

treba jasnu dzakovic staviti umjesto puzigace

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 11 avg 2015, 14:21

Nagio je napisao/la:treba jasnu dzakovic staviti umjesto puzigace
:lol: :lol: :lol: :bow:

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 11 avg 2015, 15:18

PitarBordo je napisao/la:
Zip je napisao/la:Zbog ceg se umjesto SFK 2000 Sarajevo, ne zovu ZFK Sarajevo?
Postoji li mogucnost kakve promjene po tom pitanju?
Jer nose to ime od osnivanja i sinonim je za mnoge vrhunske rezultate. Plus nema veze kako se zovu, dio su bordo porodice i brane isti grb i boje.

Zamisli da je nama Tan kad nas je uzeo htio da stavi ime svoje firme ili kao u Cardiffu da nam grb promjeni... Neke stvari moraju ostati klupske, ha ja.
Nije to to, ali eto.

Cestitke na pobjedi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 avg 2015, 18:10

PeppermintSA je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
To bi stvarno bilo odlično. Pri tom, pričao sam s jednim prijateljem koji je duboko u fudbalskim vodama. UEFA i FIFA stvaraju strašne, nevjerovatne pogodnosti klubovima koji ulažu u ženski fudbal, a objektivno ne treba mnogo novca za neki solidan uspjeh. Bilo bi super kad bi za koju godinu imali i muškarce i žene u grupnih fazama, odnosno u završnicama.
Nisam bas sto posto siguran, Anel to bolje zna, ali UEFA ce kroz koju sezonu zenski tim uvesti kao obavezu za nastup u Europi. Cak ti i nas Savez daje pare zenski klubovima pa se u zadnje vrijeme osnovao veci broj zenskih klubova u BiH. Najveci problem kod nas je ta zatupljenost u malim sredinama gdje je tesko privuci clanove, ali i to ce doci na svoje.

Sto se tice regionalne lige, bila bi pun pogodak. 10-12 klubova iz regiona bi cinilo kvalitetnu ligu, a Osijek, SFK i Spartak Subotica bi konacno dobili prave konkurente u ligi. Problem je sto bi ostali ispastali, mada ne znam ni kakve sad koristi imaju. Uvesti sistem kao u ABA ligi, tj. doigravanje izmedju najboljih domacih klubova i onih koji su igrali regionalnu.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 11 avg 2015, 19:09

TETRAPAK je napisao/la:Nije to to, ali eto.
Na šta misliš?
Samo Saraj'vo.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 avg 2015, 01:14

Sto se tice regionalne lige nju su igrali zajedno Belgija i Nizozemska u sezonama 2012-13, 2013-14 i 2014-15 no od ove sezone opet igraju odvojeno iz meni trenutno nepoznatog razloga no pitat cu neke osobe iz tih drzava pa vam javim. Dvije ekipe su igrale iz te lige Ligu Prvaka tj. najbolja ekipa iz Belgije i najbolja ekipe iz Nizozemske. I ja sam jos prije 3-4 godine razmisljao o regionalnoj ligi kada jos uvijek nije postojala zajednicka BiH liga koja je tek nastala u sezoni 2013-14 i bilo bi po meni to takodjer super za razvoj zenskog fudbala. Liga koju bi cinili Spartak, Crvena Zvezda, Napredak, Masinac, SFK 2000, Banja Luka, Mladost N.P., Osijek, Split/Rijeka, Pomurje, Krka + 1 jos jedna ekipa (Crnogorke i Makedonke nisam uvrstio) bi bila zaista poprilicno dobra no tu razmisljam oko troskova organizacije takve lige jer ne bi bili mali pa bi puno udarili na budzet ovih klubova, a cisto sumnjam da bi posjeta dramaticno porasla da se dodatno zaradi no mozda bi kompanije bile spremnije sponzorisati. Klubovi osim boljeg takmicenja bi takodjer povecali i svoje organizacione sposobnosti, a sam renome lige bi privukao jos bolje igracice i povecao opcenito broj djevojaka koje bi pocele trenirati fudbal.

Sto se tice sto ovo Signore kaze da ce svaki klub morati imati i zensku ekipu u svojoj strukturi ako zele igrati Evropu, nisam upoznat oko toga pa cu istraziti taj dio.

Inace, na drugoj utakmici je Minsk osramotio 10-1 Konak i tako su postali glavni protivnik SFK za prolaz u Round of 32. Kao sto sam vec do sada govorio, jedna sezona je veliki vremenski period u zenskom fudbalu jer je prije samo godinu dana u kvalifikacijama za Ligu prvaka isto igrali Minsk - Konak no prosle godine je Konak pobjedio 2-1. Zbog toga je nekada tesko prognozirati kvalitet ekipa jer se puno stvari moze promjeniti u godini dana, a za neke lige su podaci rijetki kao i o igracicama.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 12 avg 2015, 15:28

Bordo dame razbile albansku Vllazniju
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/bordo-d ... iju/169019

SFK 2000 SARAJEVO 5:0 VLLAZNIA
http://www.fcsarajevo.ba/bs/galerija/sf ... laznia/462

[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 12 avg 2015, 16:24

U koliko sati igraju djevojke sutra? Nezgodni su ovi dnevni termini, ali ko moze neka ode podrzati nasu ekipu. Ova protiv Minska je odlucujuca, jer koliko vidim samo 1.iz grupe ide dalje...

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 12 avg 2015, 19:18

- 13. august, stadion Otoka u 11.00h: ZFK Minsk - SFK 2000 Sarajevo
- 13. august, stadion Otoka u 17.00h: Konak Belediyespor - Vllaznia

- 16. august, stadion Otoka u 17.00h: SFK 2000 Sarajevo - Konak Belediyespor
- 16. august, stadion Asim Ferhatović Hase u 17.00h: Vllaznia - ZFK Minsk
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 avg 2015, 22:38

AnelZ je napisao/la:
Sto se tice sto ovo Signore kaze da ce svaki klub morati imati i zensku ekipu u svojoj strukturi ako zele igrati Evropu, nisam upoznat oko toga pa cu istraziti taj dio.
Ja sam bio uvjeren da sam to upravo od tebe cuo, zato te i spomenuh. Mozda sam pobrkao loncice, mozda se radi o tome da N/FSBiH uvodi takvo pravilo za klubove u PL. Stvarno ne znam, jako malo pratim te izmjene propisa, jedino sto pohvatam iz medija. Moze bit da smo nekad nesto komentirali da bi to trebalo uvest pa mi je ostalo u glavi, ali mislim da ce UEFA kad tad uraditi nesto takvo, barem za klubove koji zele igrati Ligu prvaka, tek godinama kasnije bi uveo za EL, jer EL zna zaigrati bas svatko i tesko da bi si netko iz slabije lige takvo nesto obezbjedio i vjerojatno bi odmah po ispadanju rasformirao zensku selekciju, ali u LP igra puno manje klubova i vecinom igraju isti klubovi tako da bi bilo itekako moguce.

Denvald
Kontakt:

Post Postao/la Denvald » 13 avg 2015, 11:37

SFK 2000 Sarajevo - Minsk 0:1 poluvrijeme.

Denvald
Kontakt:

Post Postao/la Denvald » 13 avg 2015, 11:41

0:2

Denvald
Kontakt:

Post Postao/la Denvald » 13 avg 2015, 11:46

0:3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, amypitar, Fudo, gh0stHZ, Google Adsense [Bot], Haksss, jurisicduska, keli, Lavcina, leo1946, NazorUso, NeSamSafetee, OzmoodPinglewood, pierce, plisek, Rule_hz, SamoDaKazeem, skoJaa i 117 gostiju.