Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la Unofficialpage » 27 nov 2017, 16:48

0oo0 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Naravno da su htjeli prenositi, pa prenosili su pretkvalifikacije a da ovo ne prenose. To uopšte ne treba dovoditi u pitanje.
pretkvalifikacije bile dzaba...oni ne prenose nista sto se mora platit, realno trebamo biti zahvalni sto je sk kupio prava inace bi citali tekstualni prenos.
Ne znam jesu li bile đaba ali realnost je da BHT nema para zbog raznih razloga. Ali, opet, neka bilo ko prenosi da možemo, ipak, gledati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 nov 2017, 16:53

Federer17 je napisao/la:
@chily, pa tako je sa Srbijom i Hrvatskom. Hrt i Rts su radili prenose, bez obzira na prava SK.
Sve to politika
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 nov 2017, 16:54

Evo rusi uzeli Belgiju

PS
ako nastavite, napraviti ću vam temu Državna televizija i prava prenosa
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 nov 2017, 16:58

nerminh74 je napisao/la:Evo rusi uzeli Belgiju

PS
ako nastavite, napraviti ću vam temu Državna televizija i prava prenosa
A hoces nam postaviti i programsku šemu? :mrgreen: :mrgreen:

Na temu....Veceras pada Francuska pa nek prenosi ko hoce samo da imamo gdje da gledamo, sto se mene tice moze i Kike ko komentator pa kad neko promasi da govori "4, 8, njaaa"..

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 27 nov 2017, 17:00

Vincent Collet i kada ima pun sastav sa NBA i EL igračima nije trener koji zna nešto posebno suvislo sastaviti. Možda je malo grubo reći, ali on je na ovoj poziciji samo zato jer je dobar sa njihovim zvijezdama (prije svega sa Parkerom koji ga je i doveo tu), a činjenica da je Francuska dovoljno jaka da na suvi kvalitet tih individualaca uzima medalje.

Sada definitivno nije taj slučaj.

E sad, ono gdje je ova Francuska miljama iznad BiH su fizikalije, i tu će biti bitno suprostaviti se. Žaite je npr. kao stijena, nedavno sam ga gledao protiv mog Partizana, čovjek je kao Konan varvarin.

To će biti najveći izazov za BiH, da se ostvari kontrola u skoku, jer vjerujem da će ovo biti utakmica na manji broj poena. Dule je kroz karijeru znao dobijati ovakve protivnike, jer je uvijek spremao ratničke ekipe koje su znale igrati "u kost". Ne znam dokle je na tom planu stigao sa BiH, ali materijala definitivno ima.

Veliki izazov će biti na Vrapcu i Laziću, oni su "tvineri" igrači između 3 i 4 koji imaju fizikalije raditi box out, a potencijalno mogu i razvući igru na drugoj strani terena.

Radujem se večerašnjoj utakmici, očekujem vintidž Duletov tim, grit and grind na domaći način.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 nov 2017, 17:04

Samo da veceras bolje izvode slobodna bacanja,jer protiv Rusije je bilo katastrofalno.. i da naravno veceras najvise ocekujem od Kikanovica,zakazao je protiv rusa..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 nov 2017, 17:05

Hocel biti stream za Telekomovce? :urnebes:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 nov 2017, 17:10

nerminh74 je napisao/la:Evo rusi uzeli Belgiju
Po očekivanju, igrali koliko im je trebalo da pobijede. I danas kao protiv Francuza, Belgijanci odlično počeli, a onda pali.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 27 nov 2017, 17:17

harry_90 je napisao/la:Samo da veceras bolje izvode slobodna bacanja,jer protiv Rusije je bilo katastrofalno.. i da naravno veceras najvise ocekujem od Kikanovica,zakazao je protiv rusa..
Kikanović je dobro upoznat sada sa situacijom u francuskoj košarci, kao i Francuzi sa Kikanovićem, čovjek je već 2-3 godine jedan od najboljih igrača u Eurocupu, zasad je najbolji igrač Monaca u FIBA CL, sigurno će ga malo bolje braniti, a i njemu će biti lakše igrati neki pick n' pop nego tražiti neku nadmoć kao protiv Rusije gdje je na papiru mogao igrati i ispod koša, što ipak dosta bolje leži Stipanoviću, Kikan može dobro raditi četvorku kada ne treba flexati i širiti kao što spominjete za Vrapca i Lazića, već kada se igra poziciono, čovjek ima sasvim solidnu poludistancu i neki poluhorog iz zidanja, pozicije iz kojih je Tomić imao sjajne procente u pretkvalifikacijama, Kikan još bolje radi.
Nego...zanima me da li se nešto desilo jer je kvota na nas drastično skočila od jutros, slučajno primijetih dok sam tražio nešto :hmmmmm:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 nov 2017, 17:27

harry_90 je napisao/la:Samo da veceras bolje izvode slobodna bacanja,jer protiv Rusije je bilo katastrofalno.. i da naravno veceras najvise ocekujem od Kikanovica,zakazao je protiv rusa..
Protiv Rusa imao je samo 2 šuta 1/2(za 25 minuta), što je stvarno malo, nadam se da će se većeras otvoriti.
Ali mimo njega, nadam se da čće nam proraditi i trica, jer 5/18 protiv Rusa je loše.
Ali trebamo biti svjestni da je sastav koji je igrao protiv Rusa, prvi put igrao zajedno, nakon par treninga, 5 novih igrača od kojih su 4 igrali preko 24 min. svaki. Danas bi trebalo biti uigranije.
:kafa:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 nov 2017, 17:32

kovacic je napisao/la:
Kikanović je dobro upoznat sada sa situacijom u francuskoj košarci, kao i Francuzi sa Kikanovićem, čovjek je već 2-3 godine jedan od najboljih igrača u Eurocupu, zasad je najbolji igrač Monaca u FIBA CL, sigurno će ga malo bolje braniti, a i njemu će biti lakše igrati neki pick n' pop nego tražiti neku nadmoć kao protiv Rusije gdje je na papiru mogao igrati i ispod koša, što ipak dosta bolje leži Stipanoviću, Kikan može dobro raditi četvorku kada ne treba flexati i širiti kao što spominjete za Vrapca i Lazića, već kada se igra poziciono, čovjek ima sasvim solidnu poludistancu i neki poluhorog iz zidanja, pozicije iz kojih je Tomić imao sjajne procente u pretkvalifikacijama, Kikan još bolje radi.
Nego...zanima me da li se nešto desilo jer je kvota na nas drastično skočila od jutros, slučajno primijetih dok sam tražio nešto :hmmmmm:
Vjerovatno je bilo dosta uplata, na Francusku (bilo 1,20 sada je 1,18), što je realno gledajuči rejting Francuske. Ali sačekajmo i vidjećete koliko će ih pasti na Francuskoj :evil:

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 27 nov 2017, 17:35

Bili ko bio ljubazan da mi objasni kako se sad ide na SP?
Jel poslije ovog idu još jedne kvalifikacije?

Da kažem, da se i ulebu i fibi sjetim najmilijih....
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 nov 2017, 17:38

Riziko je napisao/la:Bili ko bio ljubazan da mi objasni kako se sad ide na SP?
Jel poslije ovog idu još jedne kvalifikacije?

Da kažem, da se i ulebu i fibi sjetim najmilijih....

Ima sve na prvoj strani ovog PDF-a

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 nov 2017, 17:42

Pa Rusi su Kikana odlicno cuvali, u nekoliko navrata nije bio ni blizu lopte. Nikako nisu dozvoljavali da mu se spusti na niski post. To je vjerovatno i zbog razloga sto njega najbolje poznaju (igrao u Rusiji) i svjesni su bili da im prijeti opasnost iz takvih situacija.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 27 nov 2017, 17:44

Pročitah, mislim da BiH ima fine šanse da ode na SP, prvi put u istoriji.
Nisam pratio, jel došao Vilbekin? Kad se na ljeto priključe Teletović i Nurkić, i još ako ko fali, biće to zanimiljiva reprezentacija.

Za nas Srbe se ne sikiram, tamo smo u finalu sa amerima, i opet dobijamo po glavi očas posla :mrgreen: :mrgreen:
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 nov 2017, 17:48

Finska - Ceska 9:19 trenutno. Odlicno bi bilo da ovdje Finci zijane.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 nov 2017, 17:58

Federer17 je napisao/la:Finska - Ceska 9:19 trenutno. Odlicno bi bilo da ovdje Finci zijane.
Finci, ako ih ne ide trica su prosjek, sa procentom iz prve četvrtine 1/10, normalno da gube

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 27 nov 2017, 18:06

Dakle, što se TV-a tiče, samo sportklub?

Hoće li opet biti kakav stream za nas obične smrtnike? :bih:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 nov 2017, 18:24

Francuzi i nisu toliko dominanti po centimetrima, ali atletski svakako jesu. Preko 210 imaju samo onog jednog diva, koji igra u Turskoj (mislim da je visok 218cm). Na njega bih ja stavio Stipanovica da ga pokusa dobiti na snagu, jer je Kikanovic tu hendikepiran i visinom i snagom (mozda jedino moze nesto na brzinu i pivotiranje). Jaiteh, takodjer, vise odgovara Andriji, kao i Koffi (koji vjerovatno igra kao PF, kad je Diaw na klupi). Kosonja Labeyrie je isto tako na prelazu izmedju 4 i 5, mada mislim da ce veceras igrati peticu. Vjerujem da je Stipan najbolji match up za njega i da ga na iskustvo moze smiriti. Momak je dobar na skoku i tu anemicni Kikanovic vjerovatno nema sta traziti. Kikanovic kao cetvorka, takodjer ne dolazi u obzir jer nije kompatibilan sa Borisom i ovaj bi ga na iskustvo i znanje pravio smijesnim. Ja Elmedinu veceras ne bih dao vise od 15 minuta. Ovaj visoki Fall je itekako inteligentan kosarkas, ima ogroman raspon ruku, nije uopste spor i dobro pivotira, ali vjerujem da je Stipanovic u stanju da ga snagom udalji od obruca. Odlicno je nekoliko puta sacuvao Ojoa iz FMP-a, koji je slicne visine kao ovaj, ali je i neuporeduvo snazniju od Falla, tako da se nadam da i njega moze ukrotiti. Bojim se da na cetvorci ne dolaze u obzir ni Vrabac ni Lazic, jer su Francuzi tu mnogo snazniji i znaju igrati na niskom postu, a i centimetri su na njihovoj strani. Ocekujem mozda vecu minutazu za Sulejmanovica, koji se snagom moze nositi sa njima, ali se bojim da ce ga pritisak i trema pojesti. Kad se na to doda njegov mali mozak, onda bi tu moglo biti problema. U svakom slucaju, small ball vjerovatno nece prolaziti. Adina bih stavio da cuva Jacksona, mada ako njega krene sut, tu se ne moze nista uraditi. I Fridzona je u petak isao sut, pogadjao je sve moguce, pa smo ih opet dobili. Musa i Gordic moraju biti na visini zadatka, nek kombinovano daju 30-ak poena, uz dobar procenat suta i iz igre i sa penala i bice dobro. Gordic haman nikad nije povezao dva dobra meca za reprezentaciju, pa se nadam da ce veceras to uciniti. Nadam se da bi Atic mogao pozitivno iznenaditi i takodjer ocekujem utakmicu na mali broj poena. Slobodna bacanja, izgubljene lopte i defanzivni skok moramo stabilizovati ako zelimo necemu da se nadamo.

Idemo po pobjedu! :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 nov 2017, 18:32

kobe24 je napisao/la:Francuzi i nisu toliko dominanti po centimetrima, ali atletski svakako jesu. Preko 210 imaju samo onog jednog diva, koji igra u Turskoj (mislim da je visok 218cm). Na njega bih ja stavio Stipanovica da ga pokusa dobiti na snagu, jer je Kikanovic tu hendikepiran i visinom i snagom (mozda jedino moze nesto na brzinu i pivotiranje). Jaiteh, takodjer, vise odgovara Andriji, kao i Koffi (koji vjerovatno igra kao PF, kad je Diaw na klupi). Kosonja Labeyrie je isto tako na prelazu izmedju 4 i 5, mada mislim da ce veceras igrati peticu. Vjerujem da je Stipan najbolji match up za njega i da ga na iskustvo moze smiriti. Momak je dobar na skoku i tu anemicni Kikanovic vjerovatno nema sta traziti. Kikanovic kao cetvorka, takodjer ne dolazi u obzir jer nije kompatibilan sa Borisom i ovaj bi ga na iskustvo i znanje pravio smijesnim. Ja Elmedinu veceras ne bih dao vise od 15 minuta. Ovaj visoki Fall je itekako inteligentan kosarkas, ima ogroman raspon ruku, nije uopste spor i dobro pivotira, ali vjerujem da je Stipanovic u stanju da ga snagom udalji od obruca. Odlicno je nekoliko puta sacuvao Ojoa iz FMP-a, koji je slicne visine kao ovaj, ali je i neuporeduvo snazniju od Falla, tako da se nadam da i njega moze ukrotiti. Bojim se da na cetvorci ne dolaze u obzir ni Vrabac ni Lazic, jer su Francuzi tu mnogo snazniji i znaju igrati na niskom postu, a i centimetri su na njihovoj strani. Ocekujem mozda vecu minutazu za Sulejmanovica, koji se snagom moze nositi sa njima, ali se bojim da ce ga pritisak i trema pojesti. Kad se na to doda njegov mali mozak, onda bi tu moglo biti problema. U svakom slucaju, small ball vjerovatno nece prolaziti. Adina bih stavio da cuva Jacksona, mada ako njega krene sut, tu se ne moze nista uraditi. I Fridzona je u petak isao sut, pogadjao je sve moguce, pa smo ih opet dobili. Musa i Gordic moraju biti na visini zadatka, nek kombinovano daju 30-ak poena, uz dobar procenat suta i iz igre i sa penala i bice dobro. Gordic haman nikad nije povezao dva dobra meca za reprezentaciju, pa se nadam da ce veceras to uciniti. Nadam se da bi Atic mogao pozitivno iznenaditi i takodjer ocekujem utakmicu na mali broj poena. Slobodna bacanja, izgubljene lopte i defanzivni skok moramo stabilizovati ako zelimo necemu da se nadamo.

Idemo po pobjedu! :bih:
Stipanović u fazonu samo jedan po jedan ima da vas sve sredim. :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.