De malo ljudi budite civilizovani. Svake godine bez obzira ko igrao u ovoj Federalnoj pocne sam se bi skakati u stomak, a na zimu i ljeto kad treba nesto konstruktivno uraditi 12-13 od 16 ekipa se raspada i onda sastavi ekipu 10 dana prije utakmice. Kasnije kukaju i pisu saopstenja.
Sada na zimu samo aktivno Velez i Sloga radili nesto. I onda se pojavi par ekipa koje su vjecno u ovoj ligi te pocnu da pisu saopstenja, valjda smatraju da samo oni mogu u ovoj ligi namjestati utakmice, s obzirom da im svake godine treba 3-4-5 bodova ali nikada ne ostvare promociju.
Bas ista stvar bila u slucaju Jedinstva i Slobode, na jesen Jedinstvo ima novac, ima odlicnog trenera, ima igrace i sve odlicno. Ali onda dolazi zima i Jedinstvo tjera trenera, dovodi kao najvece pojacanje Jaranovica i u 4-5 utakmica bas kao i Bosna pokazuje da nema igre. Dolazi u Tuzlu i regularno gubi i onda nakon toga normalno sve namjesteno. A da me ne napadne neko ja bih svim srcem volio da je Jedinstvo u PL, ali je npr smijesno govoriti da Sloga udje u utakmice koje su namjestene i pobjedi, da je tako sto onda dovode 10 igraca odlicnih za ove lige na zimu? Ne mozes ti ni dobiti utakmice ako nemas kvaliteta. Uvijek udje jedna od 3 najbolje ekipe i igracki ali i koja zna podmazat, to je kombinacija na koju se ulazi i to je to. A ove godine bi neke ekipe u PL, da nemaju ni igrace ali i da ne podmazu. Sloboda, Mladost, Metalleghe svi su imali dobre ekipe i vjerovatno najbolje u ligama tih godina kada su ulazili, a dokaz za to su i igre u Premijer Ligi.
Naredne sezone ce Velez biti dobar, imaju trenera, imati ce igrace, imati ce organizaciju i navijace i sve elemente i poceti ce pobjedjivati i grabiti prema PL, a onda ce se u jednom trenutku kao i svake godine pojaviti odredjene ekipe, tj ljudi koji se kriju iza ekipa da pokusaju pokupiti kajmak. Likovi koji ce napraviti opsti ciganluk za 10 hiljada na svom racunu. Velez ce dobiti nekada penal, ekipa protiv njih ce dobiti crveni i odmah ce se takvi pojaviti da pokusaju mahnut sta sa strane i natjerati ekipe na pritisak i prodaju bodova.
Jedan dan te u saopstenjima pljuju samo da bi im dosao sa koferom novca na vrata, a kada im doneses novac usute se