Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

killafrommanilla
Kontakt:

Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la killafrommanilla » 11 sep 2023, 08:21

Nedavno upratih intervju (ili je pred neku utakmicu Zrinjskog) gdje komentator Saudin Gabela sa uzbuđenjem pita Maku Ivankovića o tome kako je došlo do kontakta između njega i Mehe, očekivajući neku priču, a od Make kojeg iznimno poštujem je dobio: Ja sam Hrvat samim tim sam ispred Hrvata u stabu. Ono mostarski, direktno i kako i jest.

I sta dalje komentarisati?
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 11 sep 2023, 09:27

Tako funkcionise kompletna drzava kao i strucni stab, sta mozes protiv toga uraditi? nista, tako ce biti za vijeke vijekova u svakoj sferi zivota i ne treba biti cudno nego gledati kako iz toga napraviti da najbolji hrvat bude predstavnik hrvata a ne slaven musa.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 11 sep 2023, 09:31

SanaBosna je napisao/la:
11 sep 2023, 07:05
Meni je smijesno kao da je island jak po bokovima i kao dobro to ljudi rade ovo ono a ljudi ziva kanta, nismo ni mi bolji ali dragi Meho ti si se izgubio.

Sto se tice pozivanje drugi igraca, ljudi koga drugo pozvati osim Zolotica, nemamo jednostavno toliku bazu igraca jedino eto kad bi ganjali Gigovica, Tabakovic itd osim toga nista.
jbte nevalja kad se za*bajemo da cemo nekom *ebat majku kao ciro, ili kao pape koji na dan utakmice sazna protiv koga igramo, a sad nevalja ni kad se protivnik prati i analizira :tokralju:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 sep 2023, 09:41

Varg je napisao/la:
11 sep 2023, 09:27
Tako funkcionise kompletna drzava kao i strucni stab, sta mozes protiv toga uraditi? nista, tako ce biti za vijeke vijekova u svakoj sferi zivota i ne treba biti cudno nego gledati kako iz toga napraviti da najbolji hrvat bude predstavnik hrvata a ne slaven musa.
Slažem se, ali Mario koliko god da je poštovan, nije neko ko može biti od pomoći, više je nagrađen funkcijom. Ja sam htio samo napisati da je i dalje tako, da neko ne živi u iluziji da su Meho i Maka igrali lopte iza zgrade pa da je od toga nastalo.

I samim tim si otpisao bilo kakvo ozbiljno ime, neće niko da radi sa Slavenom Musom ko iole cijeni sebe. I sa Borčetom i ostalim, a S i H komponenti nije u interesu da ispred Hrvata dođe neko ko ima znanje, nego će to uvijek biti Dragan Perić ili Slaven Musa i takvi likovi. A ni B komponenta nije bolja ništa.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 11 sep 2023, 09:48

killafrommanilla je napisao/la:
11 sep 2023, 09:41
Varg je napisao/la:
11 sep 2023, 09:27
Slažem se, ali Mario koliko god da je poštovan, nije neko ko može biti od pomoći, više je nagrađen funkcijom. Ja sam htio samo napisati da je i dalje tako, da neko ne živi u iluziji da su Meho i Maka igrali lopte iza zgrade pa da je od toga nastalo.

I samim tim si otpisao bilo kakvo ozbiljno ime, neće niko da radi sa Slavenom Musom ko iole cijeni sebe. I sa Borčetom i ostalim, a S i H komponenti nije u interesu da ispred Hrvata dođe neko ko ima znanje, nego će to uvijek biti Dragan Perić ili Slaven Musa i takvi likovi. A ni B komponenta nije bolja ništa.
Za novac koji je u pitanju, i nece doci niko bolji od Slavena Muse.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 sep 2023, 10:03

Ima kvalitetnih trenera po Zapadnoj Evropi koji su realne opcije, a bolji od trenutnih. Mi se Jakirovicu ne poklopimo u njegove neke planove, i gledamo u njega kao jedina perspektivna opcija, mozda tu bude jos jedno ime, ali na kraju se okrenemo Kodru i slicnim, jer oni bi prihvatili. A nije ni Jakirovic Guardiola, kako kod nas ljudi u njega gledaju. Brian Priske ga izbaci u Evropskim utakmicama Dinama. To fakticki govori koliko smo mi daleko od neke struke, ali sta ces kad su kod nas eksperti Dogan, Dzelo i slicni. Jednostavno smo jako daleko samo od entry level Evropskih standarda, a ne nesto vise.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 11 sep 2023, 10:13

Sarmica je napisao/la:
11 sep 2023, 07:50
Uz naš luzerski mentalitet uparen sa trenerom kao neznalicom i trenutnu energiju unutar repke ne očekujem nikakav drugi rezultat osim uvjerljivog poraza od dva ili 3 razlike, a opet se s druge strane kao i uvijek nadam čudu i pobjedi.
I tako evo vec 27 godina ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 11 sep 2023, 10:13

BiH kao i dijaspora prepuna talentiranih igraca koji jedva cekaju da ulete u A tim reprezentacije, po modelu idealnih za ispunjavanje modernih fudbalskih standarda, te je nama po linearnom zakljucku najveci problem selektor.

Oni svi (igraci) je l' te, znaju, nego, ludi selektor im svima na okupljanjima noge odsjece pa igramo parafudbal, umjesto pravog fudbala, mi, najtalentiranija sportska nacija regiona, pa i sire.

Kodro i prethodnici, sram da vas bude! Hocemo vrhunskog strucnjaka za 30 000 KM mjesecno!
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 11 sep 2023, 10:16

Varg je napisao/la:
11 sep 2023, 09:31
SanaBosna je napisao/la:
11 sep 2023, 07:05
Meni je smijesno kao da je island jak po bokovima i kao dobro to ljudi rade ovo ono a ljudi ziva kanta, nismo ni mi bolji ali dragi Meho ti si se izgubio.

Sto se tice pozivanje drugi igraca, ljudi koga drugo pozvati osim Zolotica, nemamo jednostavno toliku bazu igraca jedino eto kad bi ganjali Gigovica, Tabakovic itd osim toga nista.
jbte nevalja kad se za*bajemo da cemo nekom *ebat majku kao ciro, ili kao pape koji na dan utakmice sazna protiv koga igramo, a sad nevalja ni kad se protivnik prati i analizira :tokralju:
Nije to sto ovako covjek analizira protivnika sve je to ok i tako to treba da bude, ali brate nakon predstave protiv Lichtenstein, sve mi je ovo kao neka velika zajebancija, jedan nije se pojavio na okupljanje pa napad pa onda se saznalo jeste povrijedjen, pa onda vidim onog Pjanica stomak kao u trudnicu itd da sad ne nabrajam, pa mi je smijesno kako "ozbiljno" Kodro radi a ovamo ludilo bez kraja, to sam hitjeo reci sa tim.

EDIT: da dodam pratim reprezentaciju od 2003, i ovo je prvi put nakon toliko godina da se osijecam kao da je ovo jedna velika zajebancija, bez ozbiljnosti, igraci dolaze na okupljanje da bi ovako se malo odmorili, cevapi, frizura, kafic, burek pa nazad u klub.
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 11 sep 2023, 10:29, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 sep 2023, 10:21

RacioEmocionalan je napisao/la:
11 sep 2023, 10:13
Kodro i prethodnici, sram da vas bude! Hocemo vrhunskog strucnjaka za 30 000 KM mjesecno!
Vjerujem da mnogim strucnjacima nije toliko stalo ni do tog novca, koliko do struktura u nasem savezu i reprezentaciji, nekim stvarima preko koji nijedan ozbiljan trener ne moze proci, neprofesionalnost, nacionalni kljuc, biranje pomocnika itd.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 11 sep 2023, 10:23

Goalgetter je napisao/la:
11 sep 2023, 10:21
Vjerujem da mnogim strucnjacima nije toliko stalo ni do tog novca, koliko do struktura u nasem savezu i reprezentaciji, nekim stvarima preko koji nijedan ozbiljan trener ne moze proci, neprofesionalnost, nacionalni kljuc, biranje pomocnika itd.
zato jednostavno nece Vaha.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 11 sep 2023, 10:26

1.novac
2.kvaliteta ekipe

Mi nit imamo novac nit kvalitetnu ekipu zato nam je maksimum Kodro.
To sve sto si nabrojao gori nije problem ako ponudis dovoljno novca.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 11 sep 2023, 10:26

Je*ali bi vi i Vahi majku nakon jedne utakmice bas kao i Kodri. Sve strucnjaci iza profila foruma ss.ba.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 11 sep 2023, 10:30

SanaBosna je napisao/la:
11 sep 2023, 10:23
BIH ne moze ali neka africka reprezentacija gdje igra po ratnim zonama,e to vec moze.
$$$$$$$$$$$$

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić nalazi se u ratnoj zoni u glavnom gradu Gvineje gdje je sutra trebao igrati kvalifikacijsku utakmicu svog Maroka protiv domaće selekcija koja je na kraju i očekivano odgođena.

"U hotelu sam, situacija je oko nas dramatična, vode se borbe, čuje se pucnjava... Mi smo u hotelu i čekamo evakuaciju. Kad će doći, ne znamo", kazao nam Halilhodžić u razgovoru za Net.hr

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 11 sep 2023, 10:33

Spahic98 je napisao/la:
11 sep 2023, 10:30
SanaBosna je napisao/la:

BIH ne moze ali neka africka reprezentacija gdje igra po ratnim zonama,e to vec moze.
$$$$$$$$$$$$

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić nalazi se u ratnoj zoni u glavnom gradu Gvineje gdje je sutra trebao igrati kvalifikacijsku utakmicu svog Maroka protiv domaće selekcija koja je na kraju i očekivano odgođena.

"U hotelu sam, situacija je oko nas dramatična, vode se borbe, čuje se pucnjava... Mi smo u hotelu i čekamo evakuaciju. Kad će doći, ne znamo", kazao nam Halilhodžić u razgovoru za Net.hr
to ti onda samo kaze kakvo je smece savez kad covjek bi radije boravio u hotel pod granatama :rol:
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 11 sep 2023, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 11 sep 2023, 10:35

SanaBosna je napisao/la:
11 sep 2023, 10:33
Spahic98 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
$$$$$$$$$$$$

to ti onda samo kaze koliko je savez smece kad covjek bi radije boravio u hotel pod granatama :rol:
Nije do saveza, do para je .

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 sep 2023, 10:36

A ti savezi su čudo.

VAHA je običan džeparoš kojem moraš dat pare i onda sve može.

To da su savezi u Africi uređeniji od našeg je priča za malu djecu.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 11 sep 2023, 10:38

Rosicky je napisao/la:
11 sep 2023, 10:36
A ti savezi su čudo.

VAHA je običan džeparoš kojem moraš dat pare i onda sve može.

To da su savezi u Africi uređeniji od našeg je priča za malu djecu.
sigurno, ali opet funkcijonisu bolje nego nas.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 11 sep 2023, 11:25

SanaBosna je napisao/la:
11 sep 2023, 10:33
Spahic98 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
$$$$$$$$$$$$

to ti onda samo kaze kakvo je smece savez kad covjek bi radije boravio u hotel pod granatama :rol:
jedino smece tu je vaha

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 sep 2023, 11:31

Dobri nas Vaha je rekao trenirati reprezentaciju onog momenta kad repka zaigra u Banja Luci i Mostaru.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.