Rukomet: Liga Prvaka

amerosm
Kontakt:

Re: Rukomet: Liga Prvaka

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2012, 21:16

Raul_64 je napisao/la:Ma daj.

organizacija,švabe sve to stoji.
al brate promjeni jednom.

Švabe imaju odredjenu prednost u Kölnu svakako al nije to,daj priliku nekom drugom.
Ali se ovdje postavlja pitanje GDJE ?

Izuzev Nijemaca, Londona i Beogradkse Arene niko nema modernu dvoranu koja bi mogla organizovati ovakav dogadjaj.

London - vec sam naveo da ovaj sport u Engleskoj nije popularan, a sigurno dvorane ne bi bile rasprodate

Beograd - ima sve sto je potrebno, ali nazalost nema ekipu koja bi mogla igrati na Final 4, tako da bi dvorane bile prazne

Istina da Nijemci imaju prednost, ali ne bi rekao da je ona toliko bitna, jer je publika dosta objektivna.
Isto tako ne bi bio siguran kada bi u Barceloni igrale u finalu dvije Njemacke ekipe da bi dvorana bila rasprodata. Tri godine zaredom svaka utakmica na Final 4 je bila rasprodata i EHF se nece tako lagno odreci tih sredstava.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 maj 2012, 21:17

Ma to je glupi EHF.
Pogledaj im sudijski kriterij i sve će ti biti jasno, to je neozbiljna organizacija skroz.
Samo kvare rukomet :x

Suđenje kriminalno godinama, organizacije , i najveća glupost F4 LP svake godine u Kolnu.Kakve god uslove imao Koln za mene je to nepravedno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2012, 21:22

Pravo dobra utakmica je bila, pravo borbena, a odbrane su se žestoko igrale. Kiel kad se odlijepio malo, onda je dobro zamiješao beton pozada i onda je to bilo to. Ali Omeyer je prava zvijer i zaista nevjerovatan i fantastičan golman, opet ova pobjeda velikim, velikim dijelom je njegova zasluga. Al naravno da su i svi ostali dosta doprijenijeli, poput Andersona, Jiche, Narcisea, Kleina, Ilića.......
Zaslužena i velika pobjeda, te ovaj triple Kiela stvarno velika stvar. Dominantni ove sezone u svim aspektima.

@Raul_64: Meni jeste drago zbog Kiela, ali u pravu si da se nekad može promijenit domačinstvo i promjene radi a i da se da drugima prilika. Međutim, iako pogledam određene utakmice rukometne Lige prvaka, nisam toliko upučen čime se EHF vodi kod organizacije ovih događaja. Ma doduše vode se finansijama prvo, a u Kolnu dobro pazare i to ti je to :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 27 maj 2012, 21:25

Ma samo pogledas raspored EHF-a kako pri klupskim tako i internacionalnim takmicenjima i sve ti je jasno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2012, 21:28

@ effe_sa

imas li jednu ekipu za koju navijas u rukometu ? Posto sam ja zivio u Hamburgu koji tada nije imao rukometnog kluba poceo sam navijati za Kiel.

Vecerasnjim trijumfom Bundesliga je vlasnik sva tri trofeja EHF-a. Challenge Cup je osvojio Frisch auf Göppingen, Kup pobjednika kupova Flengsburg i LP THW Kiel. Jos ako se uzme u obzir da je Flengsburgu u finalu protivnik bio Gummersbach i da su lisice iz Berlina bili u polufinalu LP-a...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 maj 2012, 21:34

Ja navijam u rukometu za HSV .(dok Bayo ne napravi ekipu :mrgreen: )
Na ovom F4 moje simpatije je imao Kopenhagen i žao mi je što nisu prošli u finale, koje su zaslužili, ali manjak sreće, mišljenja sam da su mogli više napatiti Kil nego Atletico, imaju više igrača svjetskog kalibra(Hansen,Stefanson,Hvidt,Sigurdson,Ekberg) u ekipi od Španaca i po meni nisu puno slabija ekipa od KIla ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2012, 21:41

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

imas li jednu ekipu za koju navijas u rukometu ? Posto sam ja zivio u Hamburgu koji tada nije imao rukometnog kluba poceo sam navijati za Kiel.
Pa ono i nemam, jer ja pratim njemačke predstavnike u LP, te ova velika rukometna takmičenja poput Evropskog i Svjetskog prvenstva. Bundesligu ponekad samo pogledam. Al et nekako simpatišem Kiel :)
amerosm je napisao/la: Vecerasnjim trijumfom Bundesliga je vlasnik sva tri trofeja EHF-a. Challenge Cup je osvojio Frisch auf Göppingen, Kup pobjednika kupova Flengsburg i LP THW Kiel. Jos ako se uzme u obzir da je Flengsburgu u finalu protivnik bio Gummersbach i da su lisice iz Berlina bili u polufinalu LP-a...
BuLi dominira.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 27 maj 2012, 21:48

Rk Celje :mrgreen:
Rutenka-Zorman-Vugrinec kuku lele.

doktor Kokšarov 8-)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 maj 2012, 21:54

Raul_64 je napisao/la:Rk Celje :mrgreen:
Rutenka-Zorman-Vugrinec kuku lele.

doktor Kokšarov 8-)
To je ona generacija Celja što je tukla tada super jaki Flensburg(predvođen Larsom Cristiansenom) u finalu ;)
Bio je nekad i super jaki Fotex(današnji Wesprem) predvođen Kirom i Mirzom
Magdeburg sa Kretzcmerom .
Sad su primat preuzeli Švabi ostali su finansijski slabi, ovaj Kopenhagen je okupio dobru ekipu al im Toft Hansen i Sigurdson idu sljedeće sezone, kad bi svi ostali na okupu mislim da bi mogli ugroziti Kill :roll:

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 28 maj 2012, 17:57

Ali dolazi im Kim Anderson i još netko. Za sada je rano govoriti tko. Ali siguran sam da neće biti rukometni anonimusi.

Inače, Kiel zasluženo osvio. Jednostavno su ove godine prejaki bili.
Momče Hercegovče

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 28 maj 2012, 22:55

Kiel je ove godine stvarno prejak sve su zivo osvojili,sto se tice jucerasnjeg finala ruku na srce Kiel je imao i dobru pomoc sudaca Zeich je trebao da dobije cist crveni,Kubes je udarao Markusena svaki napad u lice,nekolio prestura Kiela.Pogotovo u drugom poluvremenu su im dobro pomogli Parondo dobiva crveni kartoni zbog nicega,svaki drugi napad je bio pasivan itd.Atletiko gubi drugu godinu finale prosle godien ih je u tome sprecio Saric sa 21 odbrana,ove Omeyer sa 20.Velka stvar za njemacke klubove je sto se F4 igra u Kolnu neznam hocel li se to mjenjat jer kad protiv spanskog ili dankog kluba navija 20000 hiljada ljudi tesko je pobjediti mada je organizacija perfektna.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 maj 2012, 23:08

Zanimljivo da je Duschebajew nakon utakmice izjavio da je organizacija perfektna, da je publika dosta realna, ali jedino sto njemu smeta je to sto njegova ekipa vec dvije godine zaredom igra drugo polufinale, odnosno u kasnijem terminu i on je izracunao da ekipi nedostaje 2 sata i 45 minuta odmora kako bi se sto bolje pripremili za finale.
Eh sada to nije do organizatora vec do EHF-a, a mozda bi najbolje bilo da se polufinale utakmice igraju Petkom.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 24 jun 2012, 18:58

U sklopu Kongresa EHF-a odlučeno je i o jakosnim skupinama za predstojeće izvlačenje grupa nove sezone Lige prvaka, a utvrđen je i način igranja kvalifikacija za najjaču klupsku smotru.
6. srpnja u Herzogenaurachu će biti izvučene grupe za novu sezonu Lige prvaka. Europski rukometni čelnici Zagreb su smjestili u drugu jakosnu skupinu, a cijeli poredak izgleda ovako:
Bubanj 1: THW Kiel, FC Barcelona Intersport, Montpellier AHB, AG Kobenhavn
Bubanj 2: Čehovski Medvedi, MKB Veszprem, Croatia osiguranje Zagreb, Gorenje Velenje
Bubanj 3: SG Flensburg Handewitt, Atletico Madrid, Vive Targi Kielce, Kadetten Schaffhausen
Bubanj 4: Chambery Savoie, IK Savehof, Füchse Berlin, Reale Ademar Leon
Bubanj 5: St. Petersburg, Pick Szeged, Celje Pivovarna Laško, prvak kvalifikacijske grupe 1
Bubanj 6. Pobjednici kvalifikacijskih grupa 2 i 3, pobjednik wild-card turnira, pobjednik knock-out utakmice
Što se kvalifikacija tiče, 12 momčadi bit će smješteno u tri kvalifikacijske grupe, a dvije će momčadi igrati jedna protiv druge za direktni ulazak u Ligu prvaka. K tome, četiri momčadi dobile su pozivnice za wild-card turnir. Grupe će biti ždrijebane 3. srpnja.
Nakon što se turniri odigraju, najbolje momčadi idu u Ligu prvaka, drugo i trećeplasirane ekipe idu u treće kolo kvalifikacija za Kup EHF-a, a posljednjeplasirane momčadi pridružuju se drugom kolu kvalifikcija za Kup EHF-a.
Od ostalih novosti iz natjecanja u europskim kupovima, rukometni čelnici odlučili su spojiti Kup kupova i Kup EHF-a u muškoj selekciji, dok će Challenge kup ostati zasebno natjecanje. U EHF kupu sudjelovat će ukupno 75 momčadi, a planirano je ukupno 175 utakmica.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 jun 2012, 23:42

dakle, Sloga igra kvalifikacijski turnir ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 28 jun 2012, 16:44

anonimni je napisao/la:dakle, Sloga igra kvalifikacijski turnir ?
Da.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 jun 2012, 00:01

hvala ;)

volio bih da Dobojlije prođu i nastave kontinuitet igranja u grupnoj fazi LP (istina, uglavnom ga je Bosna držala, al' to je nebitno), al' vidjećemo šta će biti...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 03 jul 2012, 11:56

Tesko da je gore moglo za Slogu
ZELJEZNICAR 1921!

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 03 jul 2012, 17:39

hamzaTM87 je napisao/la:Tesko da je gore moglo za Slogu
realno najslabija grupa, al' tesko kad se igra u bg
imperator, prodavac magle

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 jul 2012, 18:06

hamzaTM87 je napisao/la:Tesko da je gore moglo za Slogu
Tatran,Porto,Alpla je jaca grupa od ove mnogo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.