Bosna i Hercegovina - Gana

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat?

Anketa je završila: 04 mar 2010, 16:10.

Pobjeda BiH
149
65%
Nerijeseno
51
22%
Pobjeda Gane
31
13%

Ukupno glasova: 231

johnnyHZ
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Gana

Post Postao/la johnnyHZ » 03 mar 2010, 12:25

A_d_0 je napisao/la:ma cigani za ulaznice jebli majku! bolestan sam pa nemogu ici a i da nisam ne bi otisao. sta bi bilo da se baraz igrao na kosevu karta bi bila 250 KM. a na crno kad bi je kupovao morao bi bubreg prodat!
ja imam zelju ici ali brate meni je ta ulaznica skoro pa gostovanje u mostaru jbg....da je makar 5 km sjever 7 istok pa hajd al sto je previse previse je!!!!!!!!!!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

sefa-bn
Kontakt:

Post Postao/la sefa-bn » 03 mar 2010, 12:28

savez je dobar :mrgreen:

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 03 mar 2010, 12:30

sefa-bn je napisao/la:savez je dobar :mrgreen:
ma duša...ja neznam kako ljudi ih mogu mrziti....sve ljudina do ljudine.....
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Marseille84
Kontakt:

Post Postao/la Marseille84 » 03 mar 2010, 12:36

Nogometna reprezentacija BiH danas će s početkom u 17.30 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Gane. Ovo je prva utakmica pod vodstvom Safeta Sušića.

Kratko vrijeme na pripremama Pape je pokušao maksimalno iskoristiti, ali je tek jedan trening održao u punom sastavu.

Želja za igrom

- U ponedjeljak sam upoznao gotovo sve igrače, osim Misimovića, koji je stigao danas (utorak - op. a). Vidio sam da se radi o kvalitetnoj ekipi, izvanrednim igračima i momcima. Na treningu se vidi velika želja za igrom. Imam na raspolaganju 20 igrača. Dvojica će, nažalost, morati na tribine. Pošto je dozvoljeno pet izmjena, još dvojicu neću moći koristiti - rekao je Sušić.

Pape je zadovoljan što će prvi susret odigrati sa jakim protivnikom. Gana je viceprvak Afrike i učesnik Svjetskog prvenstva.

- Gana je protivnik koji zaslužuje respekt. Sigurno je da neće biti lako. Rezultat nije važan, ali bi bilo dobro startati pobjedom. Međutim, važnije je da odigramo dobru utakmicu i igrači nastupe bez ikakvog opterećenja - dodao je selektor.

Sušić na konferenciji za novinare nije objavio sastav koji će početi utakmicu. Prema njegovim riječima, nema razloga za žurbu.

- Običaj mi je da sastav ne objavljujem ranije, nego tek nekoliko sati uoči utakmice. Lijevi bek je i dalje najveći problem. Nemam puno rješenja. Salihović ili Jahić. Salihović je suspendiran za prve četiri utakmice kvalifikacija i kako ga, onda, uigravati na tom mjestu. Ako stavim Jahića, pojavljuje se problem na desnom beku.

Da je ova utakmica dogovorena ranije, zvao bih Sašu Papca. Insistirao bih da dođe. Još nisam odustao od njega i potrudit ću se da ga vratim u reprezentaciju. U svakom slučaju, moramo do početka kvalifikacija pronaći rješenje za to mjesto - kazao je Sušić.

Nema straha

Dodao je da nema straha od debija u selektorskoj ulozi. Prema njegovim riječima, da je situacija drugačija, bilo bi.

- Da igramo sa Francuskom, ne bih spavao. Krenut ćemo otvoreno sa dva napadača. Volio bih da utakmica bude spektakularna sa dosta golova. Imamo ekipu koja može pobijediti svakoga - smatra Pape.

BiH (17.30) Gana

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu

Sudija: Damir Batinić (Hrvatska)

Pomoćnici: Tomislav Petrović i Darko Novoselnik (Hrvatska)

Četvrti sudija: Rusmir Mrković (BiH)

BiH
Hasagić
Jahić
Nadarević
Spahić
Salihović
Rahimić
Pjanić
Ibričić
Misimović
Ibišević
Džeko

Selektor: Safet Sušić

GANA
Kingson
Inkum
Ado
Mensa
Adi
Muntari
Boateng
Badu
Asamoa
Gijan
Tagoe

Selektor: Milovan Rajevac

Grci pravili problem sa Muslimovićem

Iz PAOK-a su pravili problem i činili sve da Zlatan Muslimović propusti meč sa Ganom. Međutim, naš robusni napadač nije želio čuti za tako nešto. Muslimoviću se nakon operacije meniskusa pojavljuje voda u koljenu. Grci su htjeli da ne igra, ali on će, prema Sušićevoj najavi, dobiti određenu minutažu.

Golmanima po poluvrijeme

Sušić je rekao da će Hasagić i Begović braniti po jedno poluvrijeme.

- Hasagić je izuzetan golman i u posljednje vrijeme brani odlično. Begović je na klupi od prelaska u Stouk i dosta je mlađi. Moj prvi izbor je Kenan - kazao je Sušić.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 03 mar 2010, 12:50

mogli bi početi s jednim špicem(Džeko) a u sredini natrpat Misketa i Pjanu malo isturenije,Rahimagu , mudonju i Muratovića ha valjal ova :mrgreen: bez Salihage jer je sjeban

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 03 mar 2010, 13:02

ne svidja mi se sto igramo sa jednim spicem 8-) prijateljska je tekma sta si se stisnuo safete :D
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 03 mar 2010, 13:13

CRNI_SA je napisao/la:ne svidja mi se sto igramo sa jednim spicem 8-) prijateljska je tekma sta si se stisnuo safete :D
protiv francuza necemo ni imat napadaca. dzeko i ibi ce gledat sa tribina. svi u odbranu jedan je Hase.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 03 mar 2010, 13:17

Sretno danas Bosna i Hercegovina

Samo naprijed. Ajmo Bosno, ajmo Hercegovino :!: :!:
' &, ' " :!: :!:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 mar 2010, 13:40

Ljudi nije mi jasno sto se ne igra na Bilinom polju gdje je bolja atmosfera i pun stadion! Mislim da na Kosevu nece biti ni 7000. To demoralise! Reprezentativci rekose da vise vole igrati u Zenici gdje su navijaci bolji! :?:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

fanatikos
Kontakt:

Post Postao/la fanatikos » 03 mar 2010, 13:46

Probisvjet je napisao/la:Ljudi nije mi jasno sto se ne igra na Bilinom polju gdje je bolja atmosfera i pun stadion! Mislim da na Kosevu nece biti ni 7000. To demoralise! Reprezentativci rekose da vise vole igrati u Zenici gdje su navijaci bolji! :?:

i treba da se sve igra u Zenici

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 03 mar 2010, 13:50

Probisvjet je napisao/la:Ljudi nije mi jasno sto se ne igra na Bilinom polju gdje je bolja atmosfera i pun stadion! Mislim da na Kosevu nece biti ni 7000. To demoralise! Reprezentativci rekose da vise vole igrati u Zenici gdje su navijaci bolji! :?:

Fudbal je zazivio u Sarajevu,ako je protiv novinara kako se sjecam bilo preko 10 000 hiljada,Protiv GAne garantujem minimalno 15 000 hiljada ljudi...

Kosevo je za bilino polje

Veledrome :D
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

huha
Kontakt:

Post Postao/la huha » 03 mar 2010, 13:50

najbolje da se igra na grbavici :D :D :D

sefa-bn
Kontakt:

Post Postao/la sefa-bn » 03 mar 2010, 13:52

:mrgreen:

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 03 mar 2010, 13:58

Ja sam iz Sarajeva al bih iskreno volio da repka igra u Zenici da je normalan travnjak,protiv Portugala Simau ide lopta po zemlji odbije se od grbu da bi je primio koljenom.Nasim igracima takav los teren ne odgovara,odgovarao je generaciji koju je Sliskovic vodio jer smo zabijali iz prekida igrali na duge lopte i sl.Pjanic i Misimovic npr se ne mogu sastaviti s loptom u Zenici kad je teren pun grba ,blata i cega sve ne.Nek se naruci nova trava,nek se savez malo uvali pa nek se igraju tekme u Zenici,osim ovih recimo protiv Francuske gdje je grehota da bude na njoj 15 hiljada kad moze biti 35.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 mar 2010, 13:59

TheManiacs je napisao/la:

Fudbal je zazivio u Sarajevu,ako je protiv novinara kako se sjecam bilo preko 10 000 hiljada,Protiv GAne garantujem minimalno 15 000 hiljada ljudi...

Kosevo je za bilino polje

Veledrome :D
Jeste vece al sta nam vrijedi 15000 stolica koje ce ostati prazne! Bolje Bilino polje puno, nego Kosevo poluprazno (sigurno je da nece biti puno). Ima jos jedna cinjenica, navijaci na Bilinom polju naprave atmosferu kao da je na stadionu 40000 hiljada! Da nisam bio ne bih vjerovao!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 03 mar 2010, 14:02

hajd ba ebo to gdje se igra,sad će utakmica :geek:

chancho
Kontakt:

Post Postao/la chancho » 03 mar 2010, 14:04

maroonboy je napisao/la:
Butmiran je napisao/la:To je totalno glupa prica, o "ukletom" Kosevu.
U Zenici smo zijanili od Grcke, Madjarske, Spanije, Bugarske.
Samo da se zna, meni je totalno svejedno gdje ce se igrati.

ukleto kosevo i sretna zenica su najvece dvije gluposti od 1995 pa do sada...

jedine razlike su to, da je lakse igrati na BP jer je teren puno manji, ali na zalost i tribine su puno manje, fudbaleri su naucili igrati na raznim terenima, tako da mi je draze da 35000 ljudi ima sansu da gleda repku nego nekih 12 milja
Slučajno sam citirao tvoje podatke, al' vidim da većina spominje sličan kapacitet....Bilino Polje ima 15.500 (slovom i brojem) stolica, i svi vi koji pričate o 12-13 hiljada ili nikada niste bili tamo, pa čak ni na tv-u gledali ili samo lupate u prazno pokušavajući da oblatite "svetinju" reprezentacije. Ako realno pogledate stvari, rekao sam na početku za kapacitet 15.500 stolica, a tolika gužva bude da vjerujem bude u najmanju ruku 18.000, jer nema šanse da sjedneš na stolicu, a ima ih 15.500...........Pozdrav za objektivne. Repka forever!!!!!!!!!!!!
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!
Miriše hljeb što Salčin sprema..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 mar 2010, 14:10

Šteta što neću moći da idem na utakmicu zbog nekih obaveza, ali sretno našim momcima.

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 03 mar 2010, 14:18

Ova prica sa Bilinim poljem je malo dosadila vise...Ne igra se tamo i zdravo...Igralo se dovoljno..Treba dati priliku Sarajevu..Ipak je glavni grad i garantujem da ce vise ljudi doci u njega nego u Zenicu zbog utakmice..
Nemojmo se opet dijeliti tamo gdje ne treba.. Puna podrska reprezentaciji i svi na stadion veceras !! Naravno , oni koji mogu ..Nasi igraci su to zasluzili ...

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 03 mar 2010, 14:20

odsutraopetultra je napisao/la:Ja sam iz Sarajeva al bih iskreno volio da repka igra u Zenici da je normalan travnjak,protiv Portugala Simau ide lopta po zemlji odbije se od grbu da bi je primio koljenom.Nasim igracima takav los teren ne odgovara,odgovarao je generaciji koju je Sliskovic vodio jer smo zabijali iz prekida igrali na duge lopte i sl.Pjanic i Misimovic npr se ne mogu sastaviti s loptom u Zenici kad je teren pun grba ,blata i cega sve ne.Nek se naruci nova trava,nek se savez malo uvali pa nek se igraju tekme u Zenici,osim ovih recimo protiv Francuske gdje je grehota da bude na njoj 15 hiljada kad moze biti 35.
niko nemoze a protiv spanaca teren kritican i iniesta doda loptu po zemlji. znaci nije do terena vec do tehnike ;) .

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.