Pa sta ti ima biti nejasno? Cilj je razviti Noela i Okafora. Ceka se dolazak Sarica. Od ostatka ekipe tu ce mozda ostati samo 2 ili 3 igraca ako se pokazu kao talentovani. Dovode se igraci koji su mladi a koji nemaju neku vrijednost, jer se ostavlja i prostora u sc kako bi se mogli sakupljati pickovi. Kad budu imali neki mladi nukleus igraca na to ce dodavati veterane ili preplacivati all star igrace. Svaka ekipa koja se nadje u lotteryu ima slican pristup svojoj buducnosti. Ne treba zaboraviti ni Embiida i tek treba da se vidi sta ce s njim. S druge strane Noel i Okafor kroz 3-5 godina mogu postati najdominantniji centarski par u ligi, dodaj Sarica, Stauskasa (treba vidjeti kamo ce voditi njegov razvoj), ganjat ce nekog playa i onda udri sa dovodjenjem igraca za klupe. Meni se iskreno svidja sta pokusavaju, jer znaju da nece privuci neke aman zaman igrace, bar ne jos uvijek dok ne budu imali taj spomenuti fond mladih i talentovanih igraca. Da li ce projekat uspjeti ili ne to cemo vidjeti, ali sigurno bolje rade nego Sacramento i mnoge druge ekipe koje se nalaze u prosjecnosti. Recimo Minnesota je isto radila pa vidimo kako talentovanu ekipu imaju. Naravno to ne znaci i zagarantovan uspjeh, ali u NBA ligi ti nista ne moze garantovati uspjeh.tuzlak1987 je napisao/la:Ovi imaju stvarno neshvatljivu strategiju. Evo 15 min pokusavam skontati sta oni pokusavaju..
Philadelphia 76ers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: Philadelphia 76ers
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- Slatinash_7
- Kontakt:
@adriano
Pa Minesota trenutno ima dva prva pika u svojim redovima,bio je tu i Bennet,Rubio 6.pik,Payne lutrija,LaVine lutrija nisu prismrdili PO za razliku od npr Pelicansa koji su uboli samo sa jednim igracem,oko njega nesto izgradili i makar usli u PO..Pa vidi eto sta je uradila jedna Atlanta,nisu prismrdili lutriji ne pamte a igrali su finale konferencije i sad su skoro pa favorit da se tamo nadju..ispade u NBA ako se neces boriti za naslov,a ni blizu nije 20+ ekipa treba imati score 10-72 i cekat loptice..Daj odradi jedan muski draft,nadji vrijednost u sredini runde kao sto su Butler ili Khawai a ne draftovati povrijedjenog covjeka,gledati par Noel Okafor,promjeniti 20+ igraca u 2 godine i opet imati samo jednog igraca da mozda moze na dobrom nivou ubacivati trice koje su danas osnova kosarke..pogledaj im broj bacanja,sve je to bezveze druze,Philla ne uigrava osnove kosarke a i zasto bi kad znas da ces sutra biti trejdan za pik druge runde kojim ce biti izabran Vasa Micic ili neko takav(primjer McDanielsa)
Pa Minesota trenutno ima dva prva pika u svojim redovima,bio je tu i Bennet,Rubio 6.pik,Payne lutrija,LaVine lutrija nisu prismrdili PO za razliku od npr Pelicansa koji su uboli samo sa jednim igracem,oko njega nesto izgradili i makar usli u PO..Pa vidi eto sta je uradila jedna Atlanta,nisu prismrdili lutriji ne pamte a igrali su finale konferencije i sad su skoro pa favorit da se tamo nadju..ispade u NBA ako se neces boriti za naslov,a ni blizu nije 20+ ekipa treba imati score 10-72 i cekat loptice..Daj odradi jedan muski draft,nadji vrijednost u sredini runde kao sto su Butler ili Khawai a ne draftovati povrijedjenog covjeka,gledati par Noel Okafor,promjeniti 20+ igraca u 2 godine i opet imati samo jednog igraca da mozda moze na dobrom nivou ubacivati trice koje su danas osnova kosarke..pogledaj im broj bacanja,sve je to bezveze druze,Philla ne uigrava osnove kosarke a i zasto bi kad znas da ces sutra biti trejdan za pik druge runde kojim ce biti izabran Vasa Micic ili neko takav(primjer McDanielsa)
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Ova ekipa ako skupi 10 pobjeda bice cudo. Ne bi me cudilo da trejduju i Okafora. Kako samo mrzim ovo tankiranje. Pa debili igrajte kosarku jer ovako ste smjesniji od amatera.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Je li vrijeme za prvu pobjedu mamu vam yebem.
Prva pobjeda. Ma bravo. Ludilo

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma strasno izgleda.Samo da kroci na parket.
Kritikovao sam ga dosta i skeptican sam u vezi nekih segmenata njegove igre, ali cinjenica stoji da je ovo uzitak za gledati.
[youtube][/youtube]
Bice killer ofanzivno, to je vec sad ocigledno. 20 godina.
Ovaj spin move, koji mu polako postaje trademark potez, je na cisti footwork i brzinu. A bice jos ubitacniji jer je plan da se preko ljeta uradi ogroman posao na njegovoj brzini, kilazi i fizickoj spremi (prvenstveno zbog odbrane, te da bi minute mogao provoditi i na 4).
We'll see.
[youtube][/youtube]
Bice killer ofanzivno, to je vec sad ocigledno. 20 godina.
Ovaj spin move, koji mu polako postaje trademark potez, je na cisti footwork i brzinu. A bice jos ubitacniji jer je plan da se preko ljeta uradi ogroman posao na njegovoj brzini, kilazi i fizickoj spremi (prvenstveno zbog odbrane, te da bi minute mogao provoditi i na 4).
We'll see.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Slatinash_7
- Kontakt:
Dobar je Okafor,samo sbog tog bas specificnog skill seta ne znam kakva mu je buducnost kao prve ili druge opcije u NBA,vidjet cemo kakvu ce transformaciju doziviti preko ljeta al tesko da ce on ikad biti 4 u ovoj NBA..mora bas puno raditi,eto DMC je dodao i tricu u svoj arsenal,zna napast dobro i iz driblinga,to je postena prva opcija pod kosem..Kao i uvijek najbolja komparacija Al Jefferson ali mislim da moze ako doda neki sut biti i Pau Gasol,nesto vise tesko..vidjet cemo sta ce sastaviti Colangelo i Hinkie,tu se sad sudaraju dvije razlicite filozofije,dvije mocne figure,jedan statusom u NBA drugi jer je ipak on jos uvijek GM..treba im Ingram na draftu da pokrije tu poziciju 3,da dovuku sto prije Sarica da se vidi sta on moze da bi sljedece sljeto vec imali definisane pozicije i sta im sve treba iz FA..Clutch je napisao/la:Kritikovao sam ga dosta i skeptican sam u vezi nekih segmenata njegove igre, ali cinjenica stoji da je ovo uzitak za gledati.
[youtube][/youtube]
Bice killer ofanzivno, to je vec sad ocigledno. 20 godina.![]()
We'll see.
Slatina Bog i batina
- adriano_leite
- Kontakt:
Ljudi moji, vi niste svjesni kakvog dragulja ste uzeli na draftu. Momku je tek 20 godina (centri sazrijevaju kasnije), a post ce uvijek biti jako oruzje u ovoj ligi. Jako malo je dominantnih centara u ligi i postepenim poboljsavanjem Okafor moze postati neobranjiv. Meni je komparacija Okafor Big Al smijesna. Okafor je mnogo bolji igrac nego je Al bio u njegovim godinama.
Nema nijednog suludog scenarija u kojem bih ja trejdao Okafora a ostavio Noela, a to se ovdje spominjalo. Okafora treba okruziti solidnim suterima i kreatorima i playoff na Istoku je neminovnost.
Nema nijednog suludog scenarija u kojem bih ja trejdao Okafora a ostavio Noela, a to se ovdje spominjalo. Okafora treba okruziti solidnim suterima i kreatorima i playoff na Istoku je neminovnost.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
sta je sa Joelom kad se on vraca na teren ???
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
http://www.theintell.com/sports/sixers/ ... bb1bf.htmlphily je napisao/la:sta je sa Joelom kad se on vraca na teren ???
Sve ide po planu, cak i bolje od toga.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Nije cilj Playoff nego titula. I tu dolazimo do problema s Okaforom jer je jako upitno da li je on kalibar igraca oko kojeg se moze graditi sampionski tim. Iz sadasnje perspektive, tesko.adriano_leite je napisao/la:Ljudi moji, vi niste svjesni kakvog dragulja ste uzeli na draftu. Momku je tek 20 godina (centri sazrijevaju kasnije), a post ce uvijek biti jako oruzje u ovoj ligi. Jako malo je dominantnih centara u ligi i postepenim poboljsavanjem Okafor moze postati neobranjiv. Meni je komparacija Okafor Big Al smijesna. Okafor je mnogo bolji igrac nego je Al bio u njegovim godinama.
Oko Noela, kao glavnog igraca, se sigurno ne moze graditi sampionski tim, ali je on puno bolji fit stilu igre Sixersa i neko ko ce ti garantovati vrhunsku odbranu, rim protekciju i lob opasnost u napadu. Strasno je pokretan za jednog centra, u stanju je da brani switch situacije i takve stvari su ogromni plusevi za njega kao igraca, a u napadu ti nece uzimati suteve. Projektovao bih ga kao bolju verziju DeAndre Jordana i buduceg kandidata za DPOY, a proslo ljeto smo vidjeli koliko se Jordan kao igrac, sa svim svojim manama, cijeni, i potraznja za takvim igracima se samo moze povecavati, jer igra se ubrazava a Noel moze trcati. Ukoliko uspije dodati sut sa poludistance, a radi na tome, bice savrsen timski igrac i vodja odbrane.
Kad bih sad morao odluciti, odabrao bih sve to sto Noel nudi nego Okaforov ofanzivni skill (jer je to jedino sto on ima u ovom trenutku).
Ali gornju granicu njegovog ofanzivnog potencijala je jako tesko za odrediti, i ta cinjenica odluku koga izabrati cini najtezom, jer decko ce godinama da dominira sve centre ovog svijeta. I tu se vracamo na pitanje, da li je iskljucivo to dovoljno za titulu, jer u odbrani ce ti uvijek biti mana, a loseg defanzivnog igraca je jako tesko sakriti ukoliko igra 5icu, i ne moze braniti poziciju 4 (ne moze).
Vidjecemo sta ce Hinkie i tim da odluce, ali teska odluka je pred svima, jer povratkom Joela, trojica nema sanse da ostanu u timu (dugorocno).
Poznavajuci dosadasnju situaciju i cinjenicu da Hinkie uvijek gleda dugorocno (recimo trejdanje MCW-a ubrzo nakon sto je uzeo titulu ROY,
sto je bio odlican potez), po meni je Okafor glavni kandidat za trejd. Uz to, on ima i najveci trade value od svih igraca u timu, pa se za njega moze najvise i dobiti.
Iduce ljeto ce biti super zanimljivo u Philadelphia-i jer je ovo zadnja sezona tankiranja (barem 'namjernog') i treba ocekivati velike promjene rostera i aktivnost na trzistu. 3 ili 4 picka 1. runde na idućem draftu + Šarić + Embiid. Trust the process.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Ja cu uvijek birati centra koji ce sve unistiti u napadu nego centra defanzivca, nebitnog u napadu, bez obzira koliki defanzivni potencijal bio. Nenormalno je ocekivati od Okafora da nece poboljsati i odbranu, jer uopste lose ne izgleda ni sada u odbrani. To je neki prirodni NBA put centara, da kasnije sazrijevaju, a samim tim i poboljsavaju svoju igru. Ako Hinkie trejda Okafora u trejdu kakav je trejd MCWa bio ili u bilo kakvom trejdu, bolje mu je da odstupi sa pozicije jer ce pokazati svo svoje neznanje obavljanja svog posla. Buduceg dominantnog centra mijenjati a ostaviti Noela, ravno je samoubistvu. Ako Noel doda bilo kakav sut sa poludistance, ja cu sebi muda osjeca. Lik je ofanzivno bukva u poredjenju sa Okaforom. Ne znam uopste zasto ih i uporedjujem, jer je svakome jasno ko je bolji igrac.Clutch je napisao/la:Nije cilj Playoff nego titula. I tu dolazimo do problema s Okaforom jer je jako upitno da li je on kalibar igraca oko kojeg se moze graditi sampionski tim. Iz sadasnje perspektive, tesko.adriano_leite je napisao/la:Ljudi moji, vi niste svjesni kakvog dragulja ste uzeli na draftu. Momku je tek 20 godina (centri sazrijevaju kasnije), a post ce uvijek biti jako oruzje u ovoj ligi. Jako malo je dominantnih centara u ligi i postepenim poboljsavanjem Okafor moze postati neobranjiv. Meni je komparacija Okafor Big Al smijesna. Okafor je mnogo bolji igrac nego je Al bio u njegovim godinama.
Oko Noela, kao glavnog igraca, se sigurno ne moze graditi sampionski tim, ali je on puno bolji fit stilu igre Sixersa i neko ko ce ti garantovati vrhunsku odbranu, rim protekciju i lob opasnost u napadu. Strasno je pokretan za jednog centra, u stanju je da brani switch situacije i takve stvari su ogromni plusevi za njega kao igraca, a u napadu ti nece uzimati suteve. Projektovao bih ga kao bolju verziju DeAndre Jordana i buduceg kandidata za DPOY, a proslo ljeto smo vidjeli koliko se Jordan kao igrac, sa svim svojim manama, cijeni, i potraznja za takvim igracima se samo moze povecavati, jer igra se ubrazava a Noel moze trcati. Ukoliko uspije dodati sut sa poludistance, a radi na tome, bice savrsen timski igrac i vodja odbrane.
Kad bih sad morao odluciti, odabrao bih sve to sto Noel nudi nego Okaforov ofanzivni skill (jer je to jedino sto on ima u ovom trenutku).
Ali gornju granicu njegovog ofanzivnog potencijala je jako tesko za odrediti, i ta cinjenica odluku koga izabrati cini najtezom, jer decko ce godinama da dominira sve centre ovog svijeta. I tu se vracamo na pitanje, da li je iskljucivo to dovoljno za titulu, jer u odbrani ce ti uvijek biti mana, a loseg defanzivnog igraca je jako tesko sakriti ukoliko igra 5icu, i ne moze braniti poziciju 4 (ne moze).
Vidjecemo sta ce Hinkie i tim da odluce, ali teska odluka je pred svima, jer povratkom Joela, trojica nema sanse da ostanu u timu (dugorocno).
Poznavajuci dosadasnju situaciju i cinjenicu da Hinkie uvijek gleda dugorocno (recimo trejdanje MCW-a ubrzo nakon sto je uzeo titulu ROY,
sto je bio odlican potez), po meni je Okafor glavni kandidat za trejd. Uz to, on ima i najveci trade value od svih igraca u timu, pa se za njega moze najvise i dobiti.
Iduce ljeto ce biti super zanimljivo u Philadelphia-i jer je ovo zadnja sezona tankiranja (barem 'namjernog') i treba ocekivati velike promjene rostera i aktivnost na trzistu. 3 ili 4 picka 1. runde na idućem draftu + Šarić + Embiid. Trust the process.
Kad si se dotakao titule, pa kako ces osvojiti titulu sa run and gun stilom? Nebrojeno mnogo puta se pokazalo da ekipa koja igra sporije i na postu je uspjesnija od run and gun ekipe. Okafor je savrsen za takvo nesto.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Bolji i korisniji su dvije razlicite stvari.
Kakav run and gun?
Sixersi zele imati dva razlicita sistema, jedan sa half courtom i super cvrstom odbranom, drugi sa brzom tranzicijom i necim sto bi licilo na run & gun sto spominjes.
Okafor ne uklapa ni u jedan.
Kakav run and gun?
Sixersi zele imati dva razlicita sistema, jedan sa half courtom i super cvrstom odbranom, drugi sa brzom tranzicijom i necim sto bi licilo na run & gun sto spominjes.
Okafor ne uklapa ni u jedan.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 13 jan 2016, 18:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Po cemu je to Noel korisniji ovoj ekipi Phille nego Okafor? Pa ekipa je preslaba. Okruzi Okafora korisnijim igracima i vidjeces cuda. Lika nece biti moguce zaustaviti na postu. Ne mogu da vjerujem da si za njegov trejd...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Kakav run and gun?
Okafor se ne uklapa ni u jedan.
Korisniji dugorocno, iz razloga koje sam vec naveo.adriano_leite je napisao/la:Po cemu je to Noel korisniji ovoj ekipi Phille nego Okafor? Pa ekipa je preslaba. Okruzi Okafora korisnijim igracima i vidjeces cuda. Lika nece biti moguce zaustaviti na postu. Ne mogu da vjerujem da si za njegov trejd...
Svjestan sam ja toga sto ti pises, samo kosarku gledam malo drugacijim ocima pa biram Noelove kvalitete i minimalan trosak lopte u napadu ispred Okaforovog scoring potencijala i negativnog ucinka u odbrani.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Okafor je manja verzija Brooka Lopeza. Skok i odbrana ce uvijek stekat.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Mogao bi on biti dominantniji od Brooka ofanzivno, ali takvi igraci nisu clanovi, odnosno nosioci sampionske ekipe.BIHfan je napisao/la:Okafor je manja verzija Brooka Lopeza. Skok i odbrana ce uvijek stekat.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Nek je Noel nosioc sampionske ekipe.Clutch je napisao/la:Mogao bi on biti dominantniji od Brooka ofanzivno, ali takvi igraci nisu clanovi, odnosno nosioci sampionske ekipe.BIHfan je napisao/la:Okafor je manja verzija Brooka Lopeza. Skok i odbrana ce uvijek stekat.
Vjerujem da vise cijenis Deandrea od Brooka.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 6 gostiju.