La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Primera Division (Liga BBVA)::2008/2009; 2009/10...
Spojene teme i promijenjen naslov. Ovdje mozete nastaviti o novoj sezoni.

- adnan_nanda
- Kontakt:
Ode predsjednik Valencie,ajd nek ide i onako se mjenjaju gotov svake godine a ovaj nije nista dobro ni uradio,nadam se da ce sledeci biti bolji 

Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
Ma nije da Florentino ima para mislim ima i on al ne daje iz svog djepa,Real pun prihoda sa svim strana,od tv-prava samo za domace utakmice zarade 150 miliona eura godisnje..za te pare odma Villu,Silvu,i Kaku dovede
Pomaže im i španjolski porezni zakon, koji je prvobitno zamišljen kako bi privukao strane bankare i menadžere, a koji stranim igračima omogućava da u prvih pet godina boravka u Španjolskoj plate tek četvrtinu poreza u odnosu na ono što plaćaju španjolski državljani. To znači, okvirno govoreći, da bi u slučaju da Kaki nakon odbijanja poreza isplate devet milijuna eura sam klub to koštalo godišnje manje od 11 milijuna eura, dok bi Manchester United za istu plaću igraču potrošio godišnje preko 17,5 milijuna eura. U pet godina to predstavlja razliku od preko 32 milijuna eura.
Na kraju, tu je Realov zakonski status neprofitne udruge građana. To znači da ne moraju godišnje generirati preko 30 milijuna eura da bi financirali svoje dugove.
Kakve god dugove Real ima, oni su dugovi lokalnim bankama, od kojih su mnoge pod političkim i društvenim utjecajem da ne prave veliki pritisak na klub. Real je prevelik i prevažan da bi došao u situaciju da ga dugovi pritisnu i onemoguće mu normalno funkcioniranje, što se može desiti 'normalnim' klubovima. Realov društveni, politički i ekonomski značaj izdvaja se od svih ostalih klubova na svijetu, osim možda od Barcelone, što znači da za njih postoje malo drugačija pravila nego za ostale.
Eto malo o tome, tako da nije bitno ko je predsjednik para se ima pare nisu problem

Pomaže im i španjolski porezni zakon, koji je prvobitno zamišljen kako bi privukao strane bankare i menadžere, a koji stranim igračima omogućava da u prvih pet godina boravka u Španjolskoj plate tek četvrtinu poreza u odnosu na ono što plaćaju španjolski državljani. To znači, okvirno govoreći, da bi u slučaju da Kaki nakon odbijanja poreza isplate devet milijuna eura sam klub to koštalo godišnje manje od 11 milijuna eura, dok bi Manchester United za istu plaću igraču potrošio godišnje preko 17,5 milijuna eura. U pet godina to predstavlja razliku od preko 32 milijuna eura.
Na kraju, tu je Realov zakonski status neprofitne udruge građana. To znači da ne moraju godišnje generirati preko 30 milijuna eura da bi financirali svoje dugove.
Kakve god dugove Real ima, oni su dugovi lokalnim bankama, od kojih su mnoge pod političkim i društvenim utjecajem da ne prave veliki pritisak na klub. Real je prevelik i prevažan da bi došao u situaciju da ga dugovi pritisnu i onemoguće mu normalno funkcioniranje, što se može desiti 'normalnim' klubovima. Realov društveni, politički i ekonomski značaj izdvaja se od svih ostalih klubova na svijetu, osim možda od Barcelone, što znači da za njih postoje malo drugačija pravila nego za ostale.
Eto malo o tome, tako da nije bitno ko je predsjednik para se ima pare nisu problem

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- adnan_nanda
- Kontakt:
hehe posaljite dobru ponudu i mozda ih mozete imati,nemojte mislit za onu sicu da cete ih dobit 

- el-fighter
- Kontakt:
Real u ovom prelaznom roku se dosta pojačava. Mislim da bi sljedeće sezone mogao biti ravnopravan protivnik Barci. Valencia je još uvijek u finansiskoj krizi i mislim da će prodati svoje glavne igrače.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
tako se desavalo u prosloj sezoni,bacili smo oko na Ronalda i kroz citav prelazni rok samo smo njega pokusavali dovest(i naravno u tome nismo uspjeli)dok nismo skontali da nam vrjeme istice i da vec nekog moramo dovesti i onda su pale alternative u vidu Snijdera,Robenna i ostalih koji nisu bili ta klasaBrneeH je napisao/la:Ne pojacava se onel-fighter je napisao/la:Real u ovom prelaznom roku se dosta pojačava. Mislim da bi sljedeće sezone mogao biti ravnopravan protivnik Barci. Valencia je još uvijek u finansiskoj krizi i mislim da će prodati svoje glavne igrače.oni jos uvijek samo gledaju koga bi... i kad odluce nece ga dovesti
![]()

...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
u primeru se vraca zaragoza -1 kup uefa,1 kup kupova,6 kupa kralja velik klub ,tenerife nakon sedam godina ,i xerez prvi put svojoj 62 godine duge historije .a u trecu ligu ispao alaves 

la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Drago mi je za ova prva dva kluba, cini mi se da je Zaragosa Uefa kup osvojila protiv Arsenala, posle produzetaka.CRNI_SA je napisao/la:u primeru se vraca zaragoza -1 kup uefa,1 kup kupova,6 kupa kralja velik klub ,tenerife nakon sedam godina ,i xerez prvi put svojoj 62 godine duge historije .a u trecu ligu ispao alaves
Tenerife...je li ono bjese ostrvo

Alaves...i ono Dortmunsko finale protiv Liverpoola, 5:4

Sad u trecu ligu, steta....
Vom Jäger zum Gejagten
to protiv arsenala je bilo kup kupova a uefa kup kada su osvojili, tada se zvao kup velesajamskih gradovageronimo je napisao/la:Drago mi je za ova prva dva kluba, cini mi se da je Zaragosa Uefa kup osvojila protiv Arsenala, posle produzetaka.CRNI_SA je napisao/la:u primeru se vraca zaragoza -1 kup uefa,1 kup kupova,6 kupa kralja velik klub ,tenerife nakon sedam godina ,i xerez prvi put svojoj 62 godine duge historije .a u trecu ligu ispao alaves
Tenerife...je li ono bjese ostrvo, Kodro tu igrao...drag klub. A taj Xeres (ja ga zovem seres
) me toliko puta oborio na kladionici, da mu zelim brz povratak u Segundu.
![]()
Alaves...i ono Dortmunsko finale protiv Liverpoola, 5:4, jedna od antologijskih utakmica.

la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- alan_kardec
- Kontakt:
CRNI_SA je napisao/la:to protiv arsenala je bilo kup kupova a uefa kup kada su osvojili, tada se zvao kup velesajamskih gradovageronimo je napisao/la:Drago mi je za ova prva dva kluba, cini mi se da je Zaragosa Uefa kup osvojila protiv Arsenala, posle produzetaka.CRNI_SA je napisao/la:u primeru se vraca zaragoza -1 kup uefa,1 kup kupova,6 kupa kralja velik klub ,tenerife nakon sedam godina ,i xerez prvi put svojoj 62 godine duge historije .a u trecu ligu ispao alaves
Tenerife...je li ono bjese ostrvo, Kodro tu igrao...drag klub. A taj Xeres (ja ga zovem seres
) me toliko puta oborio na kladionici, da mu zelim brz povratak u Segundu.
![]()
Alaves...i ono Dortmunsko finale protiv Liverpoola, 5:4, jedna od antologijskih utakmica.
Sjećam se te utakmice Zaragoza-Arsenal.U produžecima Arsenal je primio gol gotovo sa centra nakon katastrofalne greške Seamana.
Dobro se sjećam tog finala.Baho bio komentator.
http://www.youtube.com/watch?v=Tp8SjQjqEEA
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
svaka cast
ovo je bila golcina a kup kupova steta sto je ukinut vidi se po atmosferi sta je znacio a inace barca je najvise osvajala 4 kupa ima 

la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- adnan_nanda
- Kontakt:
Drago mi je zbog Tenerifea,snjima sam na fifa menageru kretao uvijek iz druge lige cini mi se da imju zanimljiv grb neki ako se dobro sjecam 

- Barcelona_1899
- Kontakt:
Ima da ovaj Xerez da dogura do sredine tabele(oko 8 mjesta) , tako uvijek bude sa novim klubom kada uđe prvu sezonu u primeru.
2:6 prepoznatljiv rezultat 
0:2 još uvijek frišak rezultat
David Villa #7

David Villa #7
- Barcelona_1899
- Kontakt:
a to je zato što ovi lešinariBrneeH je napisao/la:pda svake godine jedan dogura daleko, i onda drugu sezon use bori za opstanak..bas kao u premiershipuBarcelona_1899 je napisao/la:Ima da ovaj Xerez da dogura do sredine tabele(oko 8 mjesta) , tako uvijek bude sa novim klubom kada uđe prvu sezonu u primeru.

David Villa #7

David Villa #7
Dobar je Xerez, potpuno zasluženo su ušli u Primeru, skupili su dobru ekipu, nadam se da će je održati i dovesti još nekoliko pojačanja.
- alan_kardec
- Kontakt:
Evo baš sam gledao sastav Xereza i ti igrači su totalni anonimusi,bar za mene.Jedini koji su meni poznati su golman Stephane Porato koji je nekad branio za Olimpik Marsej i Monaco, i napadač Jozy Altidore koji je igrao u Viljarealu.Vjerovatno su ga doveli na posudbu.Osim njih dvojice niko vrijedan pomena.Ako se Xerez značajno ne pojača ispadaju iz Primere ekspresno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Nisam znao da imas takvo misljenje o klubu za kojeg navijas...Barcelona_1899 je napisao/la:a to je zato što ovi lešinariBrneeH je napisao/la:pda svake godine jedan dogura daleko, i onda drugu sezon use bori za opstanak..bas kao u premiershipuBarcelona_1899 je napisao/la:Ima da ovaj Xerez da dogura do sredine tabele(oko 8 mjesta) , tako uvijek bude sa novim klubom kada uđe prvu sezonu u primeru.pokupe iz kluba sve što valja..

Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Jozy Altidor se vraca u Villareal na kraju posudbe to je vjerovatno sastav od prosle sezone.alan_kardec je napisao/la:Evo baš sam gledao sastav Xereza i ti igrači su totalni anonimusi,bar za mene.Jedini koji su meni poznati su golman Stephane Porato koji je nekad branio za Olimpik Marsej i Monaco, i napadač Jozy Altidore koji je igrao u Viljarealu.Vjerovatno su ga doveli na posudbu.Osim njih dvojice niko vrijedan pomena.Ako se Xerez značajno ne pojača ispadaju iz Primere ekspresno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Barcelona_1899
- Kontakt:
To sam mislio na ovaj manji klub (RM)Harrison je napisao/la:Nisam znao da imas takvo misljenje o klubu za kojeg navijas...Barcelona_1899 je napisao/la:Ima da ovaj Xerez da dogura do sredine tabele(oko 8 mjesta) , tako uvijek bude sa novim klubom kada uđe prvu sezonu u primeru.

David Villa #7

David Villa #7
Ne vadi se sadaBarcelona_1899 je napisao/la:To sam mislio na ovaj manji klub (RM)Harrison je napisao/la:Nisam znao da imas takvo misljenje o klubu za kojeg navijas...Barcelona_1899 je napisao/la:Ima da ovaj Xerez da dogura do sredine tabele(oko 8 mjesta) , tako uvijek bude sa novim klubom kada uđe prvu sezonu u primeru.

Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.