BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

anonimni
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la anonimni » 16 jul 2012, 23:22

zizu1991 je napisao/la: A Mariborčani prodaše onoga Velikonju, ajde, možda bude na povuci - potegni, pa ih se prođe, al veoma teško
igraće on protiv nas, ide tek poslije ovog dvomeča ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 jul 2012, 23:50

Čini mi se da igra samo u prvoj tekmi u Mariboru, u Sarajevu neće igrati.
DRUG NEBI TI PUNCA

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 17 jul 2012, 00:07

GaziHusrevbeg je napisao/la:Manji sarajevski prvoligaš će barem proći u drugo pretkolo, tako da nas je na kraju ipak Borac više obrukao.

Sreća po sarajevo je ta što su oni levati na Koševu dobili crveni i tako olakšali "divovima" posao, inače bi im večeras bio tutanj kao i Borcu.
MI PROŠLI I BODOVE DONIJELI ZA DRŽAVU ,NARAVNO I ZA SEBE. HAJMO OSTALI!
Sarajevo ljubavi moja!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 17 jul 2012, 08:49

Bodove, niti bod...0,75.smješno.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 17 jul 2012, 09:08

pa nije bruka ispasti od Levskog jer su oni ipak favoriti, nije problem ispasti i primiti 5 golova od Basela ili Sparte, ipak su oni veliki favoriti protiv naših timova, ali jeste bruka ispasti od Čelika i Dudenlaga jer su naši odnosno Borac i Zrniski bili favoriti.

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 17 jul 2012, 09:56

Pa nije bruka ispasti od Makabija,Hapoela,Litexa ali jest kad u ova tri meča ukupno neki klub primi oko 20 golova a ne dadne skoro nijedan.

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 17 jul 2012, 10:06

Veća bruka je dva puta u Europi ispadati od drugoligaša a nazivati se velikanom :lol:
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 jul 2012, 10:17

Stvarno je dosta prepucavanja, Borac jeste veliki klub, ali ovo sto su pokazali u dvomecu sa Niksicanima jeste sramota i ne mora se svaki dan spominjati.
Umjesto da se podrzavaju nasi klubovi da ostvaruju sto bolje plasmane, ovdje se raduje tudjem neuspjehu.
To je najveca nasa sramota veca od ispadanja protiv Celika, Dudelangea i slicno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 17 jul 2012, 10:24

England je napisao/la:Bodove, niti bod...0,75.smješno.
Žalosno kako računaš ali ipak smo najbolji BH tim po toj statistici u Europi ali ne želim da se prepucavam ni sa kim rekao sam činjenice da je Sarajevo prošlo. Nije blistalo ali je prošlo e kamo puste sreće i da je Borac prošao ali eto ima prilika i za druge da se pokažu i dokažu a Sarajevo ima najtežeg protivnika od sva tri tima što su ostala ,pa sad što bude bit će.
Sarajevo ljubavi moja!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 17 jul 2012, 12:15

@sekac - Po toj statistici koju on racuna vi niste najbolji. Prvo mjesto dijelite s Zeljom, a i on se zeznuo, mogao bi covjeku i zahvalit, jer je napisao 0.750, a imate 0.625 ovu sezonu ;)
I evo koeficijentata:
1.Zeljeznicar 4.441
2.Sarajevo 4.441
3. Zrinjski 3.441
4. Siroki Brijeg 3.191
5. Borac 3.191
6.Slavija 2.441
Nacionalni koeficijent, onaj koji koriste ostali timovi 1.441

I vjecno ce mi ostat neshvatljivo da Siroki koji ima duplo vise utakmica od Zrinjskog ima manji koeficijent od njih. Jest da se gleda zadnjih 5 sezona i nije bitno koliko je utakmica bilo prije, al Siroki bas svake sezone izadje u Europu, dok Zrinjski ne i opet ih ne mogu pretec. Isto tako mi je neshvatljivo da i taj Borac ima koeficijent jednak koeficijentu Sirokog. Sirokobrijezani se jednostavno moraju trgnut i kad vec svake sezone imaju priliku onda nek ju vec jednom iskoriste i naprave neki iskorak.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 17 jul 2012, 13:49

Jack777Pott je napisao/la:@sekac - Po toj statistici koju on racuna vi niste najbolji. Prvo mjesto dijelite s Zeljom, a i on se zeznuo, mogao bi covjeku i zahvalit, jer je napisao 0.750, a imate 0.625 ovu sezonu ;)
I evo koeficijentata:
1.Zeljeznicar 4.441
2.Sarajevo 4.441
3. Zrinjski 3.441
4. Siroki Brijeg 3.191
5. Borac 3.191
6.Slavija 2.441

I vjecno ce mi ostat neshvatljivo da Siroki koji ima duplo vise utakmica od Zrinjskog ima manji koeficijent od njih. Jest da se gleda zadnjih 5 sezona i nije bitno koliko je utakmica bilo prije, al Siroki bas svake sezone izadje u Europu, dok Zrinjski ne i opet ih ne mogu pretec. Isto tako mi je neshvatljivo da i taj Borac ima koeficijent jednak koeficijentu Sirokog. Sirokobrijezani se jednostavno moraju trgnut i kad vec svake sezone imaju priliku onda nek ju vec jednom iskoriste i naprave neki iskorak.
nema svatko istu sreću u ždrijebu..do kjednima doazi DUdelange drugima dođe Austrija,Hapoel, Bešiktaš pa i Sturm..konkretno Zrinjski je puno dobio kad je prošao Partizana iako je popušio u dvi tekme 11:0
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 17 jul 2012, 14:21

Kevin je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:@sekac - Po toj statistici koju on racuna vi niste najbolji. Prvo mjesto dijelite s Zeljom, a i on se zeznuo, mogao bi covjeku i zahvalit, jer je napisao 0.750, a imate 0.625 ovu sezonu ;)
I evo koeficijentata:
1.Zeljeznicar 4.441
2.Sarajevo 4.441
3. Zrinjski 3.441
4. Siroki Brijeg 3.191
5. Borac 3.191
6.Slavija 2.441

nema svatko istu sreću u ždrijebu..do kjednima doazi DUdelange drugima dođe Austrija,Hapoel, Bešiktaš pa i Sturm..konkretno Zrinjski je puno dobio kad je prošao Partizana iako je popušio u dvi tekme 11:0
što če reći da Široki mora početi prolaziti dalje u europi a Sturm i Austria su u rangu Genk i Helsinborg koje je Sarajevo prošlo...

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 17 jul 2012, 14:23

Ma dobro, sve ovisi iz kojeg se predkola starta. Ja bi se izvinuo na pogresci gore, jer sam upisao da je Borac ove sezone ostavio koeficijent 0.625, to je greska, Borac je ostvario 0.375. Taj 0.625 je ostvario Siroki, a oni su jedni do drugih, pa sam se zeznuo. Evo tu ona uporedba koliko ovisi iz kojeg se predkola starta. Ja vidim da velik broj ljudi govori o tome da je dobro ic iz prvog predkola, nabiju se mali i dodje koeficijent, al varaju se na veliko. Koeficijent se dobija ovisno do kojeg predkola dodjes. Borac je dobio eto 0.375, a da je prosao imao bi 0.625. Siroki nije odigrao ni jednu utakmicu, a ima veci koeficijent od Borca za ovu sezonu, a oni imaju dva remija u prvom predkolu. Dakle, onaj koji starta recimo u trecem predkolu i tu ispadne ima isto koeficijent kao tim koji je startao u prvom i dosao do treceg i tu ispao. To je problem Sirokog, jer oni obicno startaju od prvog, dodju u drugo i ispadnu, dok npr. Sarajevo starta od treceg (samo primjer, znam da ove sezone ide od prvog) i odmah ispadne i tu ima vise koeficijenta nego Siroki koji je prakticno odigrao duplo vise utakmica tu sezonu. Al i dalje sam misljenja da su Sirokobrijezani trebali postizat bolje rezultate, ponajvise zbog iskustva, ljudi vec desetljece Europu propustili nisu. Ne osudjujem ja njih, nit toliko kritikujem, znam da realno ne mogu, al bio bi red da i oni jednom nekog na srecu srede, mozda je ovo ta sezona, a nakon tog play off i tu je sve moguce, siguran sam da bi imali podrsku 90% drzave.

EDIT: Jedino dobro u tom startanju od prvog predkola je sto se sakuplja nacionalni koeficijent, al sto se tice klubova tu je bolje da startaju kasnije.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 jul 2012, 14:32

Bistrik je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
I evo koeficijentata:
1.Zeljeznicar 4.441
2.Sarajevo 4.441
3. Zrinjski 3.441
4. Siroki Brijeg 3.191
5. Borac 3.191
6.Slavija 2.441

što če reći da Široki mora početi prolaziti dalje u europi a Sturm i Austria su u rangu Genk i Helsinborg koje je Sarajevo prošlo...
Široki je realno zasluzio prolaz u ta dva susreta, protiv Sturma bio bolji u tri poluvremena, a protiv Austrie imao cist prolaz do nesretno primljenog pogotka u zavrsnici susreta te promasaja par kapitalnih sansi nakon toga, samo je manjak srece nazalost pokvario prikazano na terenu.

Statistika jest takva, surova i matematicki tocna, medjutim smatram da se Široki Brijeg nema cega sramiti svojim nastupima u Europi, dugo godina skuplja bodove i radio je to i kad su brojni ispadali ranije i fali jos samo jedan taj pravi, zasluzeni iskorak, mozda vec i ove sezone.
...Život za Široki...

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 jul 2012, 14:37

Generalno gledajući, nakon razdvajanja prvaka i neprvaka u kvalifikacijama LP, puno se lakše kvalifikovati u Ligu Prvaka nego u Ligu Evrope. Za LP ne možete naići na predstavnike 12 najboljih evropskih liga, dok za EL sve one imaju po tri i više predstavnika koje je jako teško izbjeći ako niste nositelj.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 jul 2012, 17:58

Edol je napisao/la:Generalno gledajući, nakon razdvajanja prvaka i neprvaka u kvalifikacijama LP, puno se lakše kvalifikovati u Ligu Prvaka nego u Ligu Evrope. Za LP ne možete naići na predstavnike 12 najboljih evropskih liga, dok za EL sve one imaju po tri i više predstavnika koje je jako teško izbjeći ako niste nositelj.
znam da je to namjerno uradjeno kada je u pitanju LP, trazili su nacin kako da bude vise timova iz "slabijih" liga u grupnoj fazi, a isto tako da sto vise "najjacih" klubova iz Evrope odmah pocinje iz grupne faze. Mislim, samo 10 klubova dolazi iz kvalifikacija, 5 kroz takozvanu sampionsku rutu (ekipe cija je liga 13. ili slabije rangirana), i 5 kroz nesampionsku rutu (15 najbolje rangiranih liga), cak 22 kluba odmah pocinju iz grupne faze...

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 17 jul 2012, 22:14

ajde neka se ne brukaju samo naši po europi događa se i boljima hahahhaha :lol: :lol: :lol: :lol: Dudelange
1 - 0 Salzburg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 17 jul 2012, 22:46

Crveni Barun je napisao/la:ajde neka se ne brukaju samo naši po europi događa se i boljima hahahhaha :lol: :lol: :lol: :lol: Dudelange
1 - 0 Salzburg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jest samo sto ce Salzburg proci Dudelanga a Zrinjski je ispao od tih kuhara i gradjevinara......
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 17 jul 2012, 22:56

Ništa čudno Luksemburg odavno ne spada u rang sa Maltom,Andorom i San Marinom ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 17 jul 2012, 23:22

Grdan je napisao/la:Ništa čudno Luksemburg odavno ne spada u rang sa Maltom,Andorom i San Marinom ;) .
Vadi Maltu, uvreda je bilo koga stavljati u isti koš sa ove 2 ''velesile'' :lol:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.