Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova osvojiti reprezentacija BiH u ove dvije utakmice ?

6
345
88%
4
30
8%
3
2
1%
2
0
Nema glasova.
1
4
1%
0
12
3%

Ukupno glasova: 393

gringobih
Kontakt:

Re: Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Post Postao/la gringobih » 27 avg 2012, 16:19

calcio je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ja odgovorno tvrdim da cemo Lihtenstajn i Latviju razbiti kao keramicko posuđe. Mentalite Papeta nije sekunde upitan, covjek zeli sve najbolje nasem timu sto ce se i pokazati.

A to sto neko misli da su kvalifikacije propale zbog ne pozivanja "određenih" igraca je posebna prica, da ne kazem glupost.
Argument nema sta :cry:
Iste sekunde mi se stvara slika prve postave Barce u LP i u njoj nema Messija,Chavija,Inieste...
Isti taj tvoj koncept samo razliciti leveli i ekipe... :cry:
Evo sta se desava kada covjek totalno izgubi dodir sa stvarnoscu. Znaci, imamo negdje po evropskim fudbalskim terenima sakrivene (jaaaaako dobro sakrivene) igrace koji bi nam znacili kao sto Barci znace Messi, Xavi i Iniesta ali Susic nece da ih zove. :mrgreen:
Pa zar ovo ima u 21 stoljecu :oops: :oops: :oops:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Koncepcija" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

nihco

Post Postao/la nihco » 27 avg 2012, 16:21

gringobih je napisao/la: Ali zato tvoji argumenti zrace kao Cernobil... :roll: Najbolje bih bilo zabetonirati kao i tu nuklearnu elektranu iz navedenog grada da se nesmiju narednih 100god pojaviti dok zracenje ne prestane...
Gledas spisak i pitas se zasto je ovaj dobio potpis, zasto onaj nije, ebem ti takve argumente.
ovo je stvarno tragikomicno, kao, treba bi suditi o susicu na osnovu igara u sarajevu i PSG-u ili mozda na osnovu njegove neodoljive vanjstine !?
Sent from my Commodore 64

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 avg 2012, 16:24

gringobih je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Evo sta se desava kada covjek totalno izgubi dodir sa stvarnoscu. Znaci, imamo negdje po evropskim fudbalskim terenima sakrivene (jaaaaako dobro sakrivene) igrace koji bi nam znacili kao sto Barci znace Messi, Xavi i Iniesta ali Susic nece da ih zove. :mrgreen:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Koncepcija" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa prvo bi se sam trebao nauciti koristiti takve pojmove. Ako slupam svog golfa necu ici okolo i pricati da sam slupao svog novog Ferrarija. Isti koncept ali jako, jako razlicito.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 27 avg 2012, 16:26

calcio je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Pa prvo bi se sam trebao nauciti koristiti takve pojmove. Ako slupam svog golfa necu ici okolo i pricati da sam slupao svog novog Ferrarija. Isti koncept ali jako, jako razlicito.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
21 vijek :oops: :oops: :oops: :oops:
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 27 avg 2012, 16:28

calcio je napisao/la:Da nam dodje bilo koji selektor, eto neka ovi pljuvaci predloze nekog po njihovoj zelji (Capello, Mourinho) opet bi bilo poziva sa kojima se dosta ljudi nebi slagalo. Svaki trener ima svoje zamisli i ideje, zato ga uostalom i placamo, zbog tih vlastitih ideja, a ne da bi ispunili zelju vecine i pozvali one igrace koje raja zeli.
To je u teoriji dobro zamisljeno, ali kao sto vidimo u praksi, takav proces ostavlja dosta prostora "kvazistrucnjacima" da prodaju maglu, trabunjaju i glume nekakve borce protiv vjetrenjaca. Mada ustvari vrlo vjerovatno nemaju blage veze ni sa cim.
To apsolutno stoji. Svaki trener ima svoj stil i ima pravo da zove koga hoce. Ono sto frustrira veliku vecinu ljudi je to sto Pape ima skoro bezodgovoran posao, s tim sto svi imaju utisak da niko u savezu nece smjeti otpustiti Papeta ako ovaj upropasti jos jedne kvalifikacije kao sto svi osjecaju da ce vjerovatno biti slucaj. Mislim da bi u bilo kojoj drugoj reprezentaciji kvalitete BiH selektor davno dobio otkaz nakon skoro godinu dana bez pobjede i to na repu katastrofalnog poraza u barazu. Mi se s druge strane radujemo kad se prekine crni niz protiv nizerazrednog Velsa. Druga frustracija prozilazi iz cinjenice da nas savez nemoze platiti i dovesti iole boljeg i profesionalnijeg trenera. Isto k'o kad ozenis alapacu a nema ti razvoda :?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 avg 2012, 16:28

:lol: 'ajd uvijek ce biti onih sto blate sve. Samo sto su kod nas iskocili s margine drustva, pa im neobicno. :mrgreen: Opusteno ljudi.
Sport je lijek za tijelo i duh.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 avg 2012, 16:31

nihco je napisao/la:
gringobih je napisao/la: Ali zato tvoji argumenti zrace kao Cernobil... :roll: Najbolje bih bilo zabetonirati kao i tu nuklearnu elektranu iz navedenog grada da se nesmiju narednih 100god pojaviti dok zracenje ne prestane...
Gledas spisak i pitas se zasto je ovaj dobio potpis, zasto onaj nije, ebem ti takve argumente.
ovo je stvarno tragikomicno, kao, treba bi suditi o susicu na osnovu igara u sarajevu i PSG-u ili mozda na osnovu njegove neodoljive vanjstine !?
Ne, nego treba suditi o tome kako je prosao njegov prvi mandat. Odigrali smo dobre kvalifikacije, otisli u baraz, ispali, jbg. nismo velesila i nemamo neki fond kvalitetnih igraca. Argumenti nisu kada kazete: dobili smo, zasluga igraca, izgubili smo: kriv je Pape. Odigrali dobro protiv Francuza, a komentari su kako su igraci bili na nivou, izgubili od Rumuna, onda je prica kako je Pape pogrijesio ovo, ono itd. Na kraju kvalifikacija ce se vidjeti da li je dobar ili nije. Do tog momenta, smijesno je sto ga pljujete jer ne poziva neke vase igrace, koji u vasim glavama zasluzuju mjesto u reprezentaciji. Argument takodjer nije taj da biste voljeli nekog drugog vidjeti na kormilu repke, ako vi to smatrate argumentima, onda smijesno. Reci da bi bio ovaj bolji, onaj bolji, jednako je poslu Dzemile, Azire, Kleopatre, ne mozemo znati s kim bi bilo bolje, dok to ne vidimo svojim ocima. Mozda bi na FM-u bilo bolje, jer je simulacija sportske igre, ali u stvarnosti to malo teze ide. Meni je dovoljno da su igraci nakon prvih kvalifikacija rekli da im je Pape dobar i da bi oni bili prezadovoljni da on produzi ugovor sa repkom. Valjda su igraci mjerodavniji od vas pljuvaca, ili mozda nisu? Mozda su i oni teleci pogledi?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 avg 2012, 16:32

gringobih je napisao/la:
calcio je napisao/la: Pa prvo bi se sam trebao nauciti koristiti takve pojmove. Ako slupam svog golfa necu ici okolo i pricati da sam slupao svog novog Ferrarija. Isti koncept ali jako, jako razlicito.
Dobio sam neki dan na kladionici 80 miliona!!!!!!

*ustvari samo dobio samo 20 € ali nije bitna suma nego koncept :mrgreen:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 27 avg 2012, 16:32

adriano_leite je napisao/la:Bi bilo, ne smiju ;) . Btw. najsmjesnije je da ljudi bez argumenata ocekuju od nekog argumente, cirkus Colorado. Valjate gluposti i mislite da dajete nekome argumente :lol: .
Pokusacu emotikonima komunicirati jer izgleda da pisane forme rijeci ovdje ne bas do kraja shvacene...

:?: :?: :oops: :oops:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 27 avg 2012, 16:34

calcio je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
calcio je napisao/la: Pa prvo bi se sam trebao nauciti koristiti takve pojmove. Ako slupam svog golfa necu ici okolo i pricati da sam slupao svog novog Ferrarija. Isti koncept ali jako, jako razlicito.
Dobio sam neki dan na kladionici 80 miliona!!!!!!

*ustvari samo dobio samo 20 € ali nije bitna suma nego koncept :mrgreen:
Stid me je sto navijamo za istu reprezentaciju!!!

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 27 avg 2012, 16:39

I ovdi ima pacenika sta vam toliko smeta selektor pacenici jedni

nihco

Post Postao/la nihco » 27 avg 2012, 16:41

adriano_leite je napisao/la: Valjda su igraci mjerodavniji od vas pljuvaca, ili mozda nisu? Mozda su i oni teleci pogledi?
jesu, oni su najmjerodavniji, narocito na bazenima, kod cige i ostalim ugostiteljskim jedinicama koje obilaze do ranih jutarnjih casova.
necemo vise, sve mi je jasno.
Sent from my Commodore 64

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 avg 2012, 16:41

Dado je napisao/la:
calcio je napisao/la:Da nam dodje bilo koji selektor, eto neka ovi pljuvaci predloze nekog po njihovoj zelji (Capello, Mourinho) opet bi bilo poziva sa kojima se dosta ljudi nebi slagalo. Svaki trener ima svoje zamisli i ideje, zato ga uostalom i placamo, zbog tih vlastitih ideja, a ne da bi ispunili zelju vecine i pozvali one igrace koje raja zeli.
To je u teoriji dobro zamisljeno, ali kao sto vidimo u praksi, takav proces ostavlja dosta prostora "kvazistrucnjacima" da prodaju maglu, trabunjaju i glume nekakve borce protiv vjetrenjaca. Mada ustvari vrlo vjerovatno nemaju blage veze ni sa cim.
To apsolutno stoji. Svaki trener ima svoj stil i ima pravo da zove koga hoce. Ono sto frustrira veliku vecinu ljudi je to sto Pape ima skoro bezodgovoran posao, s tim sto svi imaju utisak da niko u savezu nece smjeti otpustiti Papeta ako ovaj upropasti jos jedne kvalifikacije kao sto svi osjecaju da ce vjerovatno biti slucaj. Mislim da bi u bilo kojoj drugoj reprezentaciji kvalitete BiH selektor davno dobio otkaz nakon skoro godinu dana bez pobjede i to na repu katastrofalnog poraza u barazu. Mi se s druge strane radujemo kad se prekine crni niz protiv nizerazrednog Velsa. Druga frustracija prozilazi iz cinjenice da nas savez nemoze platiti i dovesti iole boljeg i profesionalnijeg trenera. Isto k'o kad ozenis alapacu a nema ti razvoda :?
Bilo koja druga reprezentacija kvalitete BIH,nemaju mac nad glavom zvane sankcije,isto tako niko od takvih repki ne placaju ubjedljivo najmanje sto selektora,sto strucni stab.kao i sto pored navodjenja o porazima,ama bas niko ne konta protivnike koje smo imali i da smo sve susrete igrali na strani.Prije su bii Rijeka,Iran kao protivnci pa smo mogli imati uspjesan niz(il sam se ja tu njesto zayebunio)
Odgovor za savez ti je vec u ovih mojih par prvih recenica.
Sto se tice alapace,mozda zato sto je alapac i doveo pred oltar.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 27 avg 2012, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 avg 2012, 16:42

gringobih je napisao/la: Stid me je sto navijamo za istu reprezentaciju!!!
Zar ti nisi jedan od onih sto navijaju protiv BiH sa nadom da ce tako Susic dobiti otkaz?

Mozda biH to najbolje biH bilo, kao sto ti kazes. Prijateljski savjet, moras poraditi malo na gramatickim osnovama maternjeg jezika prije nego pocnes glumiti intelektualca pa forumima. ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 avg 2012, 16:48

nihco je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Valjda su igraci mjerodavniji od vas pljuvaca, ili mozda nisu? Mozda su i oni teleci pogledi?
jesu, oni su najmjerodavniji, narocito na bazenima, kod cige i ostalim ugostiteljskim jedinicama koje obilaze do ranih jutarnjih casova.
necemo vise, sve mi je jasno.
E pa u tom grmu lezi zec, nije sve u selektoru, ima i do igraca znaci. Lijepo si to rekao. Zasto se onda u slucaju dobrog rezultata hvale igraci, a u slucaju loseg rezultata blati selektor?

Kada ti smatras da oni nisu mjerodavni, da su im izlasci bitniji itd. zamisli kako je tek onda selektoru da ih natjera da se pokrenu na terenu, a zna da ne moze otjerati igrace koji to rade, jer ce ga javnost spaliti, jer su to nase zvijezde. Sta mislis kako mu je?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 avg 2012, 16:49

Idemo na pocetak. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 27 avg 2012, 16:53

"Politika je prosta stvar, fildan se ostavi i ako ko naide j.bi ga" dobra stara Bosanska izreka.
Ko god nema znanja i kuveta da igra u najacim ligama evrope(lige petice) taj nije zasluzio poziv u reprezentaciju.
Mi imamo 8 igraca(+9-Misimovic) koji igraju u ligi petice i to je to, a svi ostali su tu da popune prazninu... mislim da je dobro da pozove igrace koji vec duze vrijeme igraju zajedno, jer sad uigravat nekog igraca sa vec pomenutom
9-oricom je ravno sa katastrofom.
Ako je neki igrac dobar, sigurno ce uspjeti doci do najaci liga(jer njihovi treneri rjetko grjese) vjerujem da ce odmah dobiti poziv za narednu utakmicu.

Rios

Post Postao/la Rios » 27 avg 2012, 16:53

Dajte ljudi prekinite sa ovom raspravom o Safetu i sto je jos tuznije sa vrijedjanjima jedni drugih..Koji vam je?? Jedni brane Safeta ko da im zivot ovisi o njemu,drugi ga napadaju ko da je pozvao Fazliju umjesto Dzeke..Ni meni Pape nije omiljeni selektor,zamjeram mu dosta toga na sto imam puno pravo jer volim ovu drzavu i njenu repku,ali necu ga nikad vrijedjati ili nesto sl..Dok je selektor bice kako on kaze a ako ne bude rezultata Bogami ga treba pozvati na odgovornost,a ako donese uspijeh Bogami mu skinuti kapu..To je tako u zivotu,posebno u fudbalu..
Sad da vidimo moguci sastav za Lihtenstajn..Ja bih ovako..
-------------------------Begovic----
---Vranjes----Spahic--------------Pandza-------Mujdza--

-------------------Zahirovic-------Pjanic----------------
--Vrsajevic----------------------------------------Lulic---
------------------Dzeko-----Ibisevic------------

8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 27 avg 2012, 16:57

harishp je napisao/la:
Dado je napisao/la:
Bilo koja druga reprezentacija kvalitete BIH,nemaju mac nad glavom zvane sankcije,isto tako niko od takvih repki ne placaju ubjedljivo najmanje sto selektora,sto strucni stab.kao i sto pored navodjenja o porazima,ama bas niko ne konta protivnike koje smo imali i da smo sve susrete igrali na strani.Prije su bii Rijeka,Iran kao protivnci pa smo mogli imati uspjesan niz(il sam se ja tu njesto zayebunio)
Odgovor za savez ti je vec u ovih mojih par prvih recenica.
Sto se tice alapace,mozda zato sto je alapac i doveo pred oltar.

Uspjesan niz protiv Rijeke i Irana. Mozda u zoni sumraka ili ako imamo pamcenje kao zlatne ribice. Od Irana smo cesce gubili nego pobjedjivali a od Rijeke …. no comment. To samo potvrdjuje moj stav da mi redovno gubimo utakmice koje nebi smjeli gubiti i da za to selektor ne snosi odgovornost kao sto bi i trebao bilo da je Ciro, Pape ili Baka, sto je uostalom izvor vecine frustracija.

Tacno jeste da imamo mac nad glavom u vidu sankcija sto je mozda i srz problema jer zbog naseg neslaganja u savezu ni Fifa nam ne zeli finansijski pomoci. Cime se opet vracamo na temu da se nema para za ozbiljnog selektora.

Na kraju ispadne da pljuvanje Papeta je uzaludno trosenje pljuvacke jer nije ni Pape kriv sto ne zna. Kriv je onaj sto ga je tu postavio, pa onaj koji ga sa tog mjesta nesmakinje, pa onda i onaj koji onemogucava da i kad bi se Pape smaknuo da se moze priustiti da na njegovo mjesto dodje kvalifikovana osoba.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 avg 2012, 16:59

Ma nije ni do selektora koliko je do bolesne sredine.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 27 avg 2012, 17:08, ukupno mijenjano 2 puta.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.