Upravo tako jasno ko dan za svakoga ko je realan.edoo3 je napisao/la:On je protiv Andore trebao dobiti mnogo veću minutazu nego što je dobio ,barem 60-tak minuta.
Za to vrijeme bi se koliko -toliko mogao iskristalisati njegov učinak i onda bi mogli suditi o njemu kao igraču. Mesina greška je sto se momku nije dala mogućnost da to pokaže zbog manjka minuta provedenih na terenu.
Pa ni jedan Pjanic za 20 minuta neće pokazati sve sto zna. Ono što je pokazao za to kratko vrijeme je po meni sasvim korektno.
Dosta mi liči na Medu sa tom istancanom tehnikom samo sto je hvala Bogu nesto brzi od Harisa i definitivno je bolje da on u budućnosti bude taj nasljednik Medunjanina nego da eksperimentisemo sa Hadžićem, Susicem i ostalim.
Mario Vrančić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mario Vrančić
A zasto bi rezerva iz Darmstadta dobila vise vremena u reprezentaciji nego u klubu? Takvih imamo i previse. Nek bude sretan sto je dobio poziv ikako.
Zato jer je covjek bio jedan od najboljih igraca ( tacnije drugi najbolji ) Paderborna prosle sezone i vec tada je trebao debitovati. Odnosno od SP pa do pocetka sezone u Paderbornu bi se moglo sve srediti da je postojao interes. A ne da se ceka godinu dana da on kao nesto dokaze
I sada kada je preso u novi klub opet treba da nesto dokaze. A nekim drugim igracima se sredi sve potrebno za mjesec dana a neki cekaju po godinu dana. On trenutno stvarno nije u prvih 11 u novom klubu sto ne znaci da nece biti. Covjek je tek presao u novi klub. A svako ko je gledao ovog igraca vidi ono sto je napisao @edoo3 da momak posjeduje VECI IGRACKI INDIVIDUALNI KVALITET od trenutnih igraca na toj poziciji a neki od njih imaju kvalitet samo nisu ni na klupi. Sve ostalo je izvrtanje cinjenica. A u konacnici najveci gubitnik je reprezentacija jer ne igraju svi trenutni najbolji igraci.
Prosle sezone? U ekipi koja je ispala iz lige. Previse mi gledamo prosle igre nasih igraca, oni kad izidju na teren ne pije nesto puno vode kakvi su bili prosle sezone. I kome se to sredilo za mjesec dana? Ima tu jedna kljucna caka, volja igraca da pokrene proceduru i odradi sve s njegove strane. Onda to ide puno brze. Kad kalkulises onda traje duze.
Opet dezurni izgovor. Eto Vrancic je kalkulisao i cekao da zaigra za Njemacku. Kako da ne. On bi vjerovatno odbio nastup na SP i poslje SP. Tebi nije cilj istina i napredak reprezentacije nego da branis neke stavove. Sa tobom argumentovano razgovarati nema smisla.
Znaci ako kazemo da ja Vrancic igracina i da ce unaprijediti nasu igru, zelimo napredak reprezentacije? Volio bih ja da je on u rangu Fabregasa, medjutim istina je da je on proslu sezonu igrao u ekipi koja je ispala. Te njegove igre nisu bile dovoljne da ga primjeti neki osrednji bundesligas nego je presao u mozda cak i slabiji klub i trenutno je ns klupi. Na osnovu kojih to argumenata je trebao igrati otpocetka protiv Andore? I kako bi se na osnovu te njegove partije protiv Andore mogao potvrditi njegov kvalitet? Nekim drugim igracima dobre partije protiv slicnih reprezentacija nisu bile potvrda kvaliteta. Jel to argumentovana tvrdnja? I zar je laz reci da igraci kalkulisu? Medunjanin, Hajrovic, Misimovic, Mujdza, Bicakcic...igraju za nas jer nisu mogli zaigrati za druge. Isto je sa Vrancicem. Lik ako bude u prvih 11 u klubu, bude imao neki ucinak, moze ocekivati prvih 11 reprezentacije. To sto je igrao proslu sezonu nije argument na osnovu kojeg treba upasti u prvih 11, to je samo zelja pojedinaca.
I ko je sredio papire za mjesec? Bas bih volio znati.
I ko je sredio papire za mjesec? Bas bih volio znati.
1) Ta EKIPA KOJA JE ISPALA je igrala u drugom po jacini prvenstvu svijeta. A HNL i Austrijska liga su 20 -ti po jacini. Dali je tebi to jasno uopste ?? Cak je Bundesliga trenutno prema koeficientu ispred jedne Engleske lige koja je treca. I to nije bio klub koji je sluzio sa popravljanje gol razlike nego su sve do zadnja 2,3 kola imali sanse i da ostanu u prvenstvu. Vise koristi jedna utakmica u Bundesligi nego 5 u HNL-u ili Austriji. Posto je tempo i kvalitet igre neuporedivo veci.
2) Kakav sad Fabregas ? Ako Medunjanin ne igra nikako ( koji jeste solidan igrac ) i ako Pjanic nije desetka Vrancic je potreben. Jer je po meni on bolji igrac od Hadzica i korisniji. Ti mozda mislis da nije a ja mislim da jeste.
3) Na osnovu partije protiv Andore bi se donekle utvrdio njegov kvalitet a i uigrao bi se sa saigracima bar malo zar ne. I najvaznije od svega imali bi neku alternativu za sljedece dvije, tri utakmice. A ovako se vec sada zna kakva ce biti sredina terena zar ne ? I to jedan od te trojice igraca nije ni na klupi cak u svom klubu. Ovaj Vrancic bar ulazi sa klupe kao sinoc protiv Bayerna.
4) Neki igraci su kalkulisali ovaj ne. Jer ako nista drugo ne postoji sansa da zaigra za Njemacku ili Hrvatsku. A navodno i voli ovu drzavu. Znaci nije tacno da je on kalkulisao prije godinu dana. Prije bi rekao da se je kalkulisalo kada da on debitije. Kao sto se je ovdje pisalo neka se on prvo dokaze u svom klubu pa onda moze debitovati. Sada se zahtjeva da igra u prvih 11 novog kluba odma poslje transfera.
5) Vec prije SP se je ovaj igrac spominjao. Zato se govori o prosloj sezoni. Znaci od SP pa do prvenstva Njemacke imas 2,3 mjeseca. Pa hajde jos polusezona to ti je 6 mjeseci. Znaci bilo je 8-9 mjeseci vremena da se sve sredi. I momak bi debitovao prije pola godine kada je bio STANDARDAN u svom klubu jer je to ocigledno jedino bitno. A koliki ko ima individualni kvalitet, u kakvom prvenstvu igra nije bitno. Samo nek je on standardan to je najbitnije.
2) Kakav sad Fabregas ? Ako Medunjanin ne igra nikako ( koji jeste solidan igrac ) i ako Pjanic nije desetka Vrancic je potreben. Jer je po meni on bolji igrac od Hadzica i korisniji. Ti mozda mislis da nije a ja mislim da jeste.
3) Na osnovu partije protiv Andore bi se donekle utvrdio njegov kvalitet a i uigrao bi se sa saigracima bar malo zar ne. I najvaznije od svega imali bi neku alternativu za sljedece dvije, tri utakmice. A ovako se vec sada zna kakva ce biti sredina terena zar ne ? I to jedan od te trojice igraca nije ni na klupi cak u svom klubu. Ovaj Vrancic bar ulazi sa klupe kao sinoc protiv Bayerna.
4) Neki igraci su kalkulisali ovaj ne. Jer ako nista drugo ne postoji sansa da zaigra za Njemacku ili Hrvatsku. A navodno i voli ovu drzavu. Znaci nije tacno da je on kalkulisao prije godinu dana. Prije bi rekao da se je kalkulisalo kada da on debitije. Kao sto se je ovdje pisalo neka se on prvo dokaze u svom klubu pa onda moze debitovati. Sada se zahtjeva da igra u prvih 11 novog kluba odma poslje transfera.
5) Vec prije SP se je ovaj igrac spominjao. Zato se govori o prosloj sezoni. Znaci od SP pa do prvenstva Njemacke imas 2,3 mjeseca. Pa hajde jos polusezona to ti je 6 mjeseci. Znaci bilo je 8-9 mjeseci vremena da se sve sredi. I momak bi debitovao prije pola godine kada je bio STANDARDAN u svom klubu jer je to ocigledno jedino bitno. A koliki ko ima individualni kvalitet, u kakvom prvenstvu igra nije bitno. Samo nek je on standardan to je najbitnije.
Kakve veze imaju HNL i austrijska liga sa Vrancicem i sa Paderbornom? Nije u pitanju jedan igrac koji ne igra u klubu, mi vec imamo pola ekipe koja ne igra u klubovima i onda se pojavi i pojacanje koje grije klupu. To je previse, zbog toga ekipa trpi. Da su svi ostali standardni mogao bi se Vrancic istrpiti ali kako ocekivati bilo kakav rezultat ako igrace koji ne igraju mijenja neki drugi koji ne igra. Pa ne igra u Barceloni.
I kako znas da nije kalkulisao? Gdje je bio prije 4-5 godina, zasto nije mijenjao drzavljnstvo? I nama nije problem Hadzic, on je rezerva, problem su Medunjanin i Besic. Jel Vrancic na njihovom nivou, moze li ih zamijeniti?
I kako znas da nije kalkulisao? Gdje je bio prije 4-5 godina, zasto nije mijenjao drzavljnstvo? I nama nije problem Hadzic, on je rezerva, problem su Medunjanin i Besic. Jel Vrancic na njihovom nivou, moze li ih zamijeniti?
Mislim da Vrancic moze zamjeniti Medunjanina u ovako losoj formi trenutno njegovoj. Ako su dobili svi sansu: i Prcic i Stilic, i TSS i Hadzic vise puta onda je i ovaj igrac zasluzio. Besic nije problem on ce odigrati 20-30 utakmica po sezoni minimalno ( sa kupovima ) i to je sasvim dovoljno. Njegov problem je agresija a ne manjak igranja. Protiv Belgije je opet bio odlican a oni amateri su ga isprovocirali i to ne zato jer nije dovoljno standardan. Hadzic po meni nije rezerva i mislim da ce biti stater u ove dvije, tri utakmice sada. Ako ih odigra kvalitetno ja cu mu prvi cestitati. Inace se slazem sa tobom da je poprilican problem to sto mnogi igraci nisu standardni u svojim klubovima.
- Goalgetter
- Kontakt:
Dok se ne izbori za mjesto startera u Darmstadtu, ne treba razmisljati o njemu u prvih 11 reprezentacije.
Izbor i ne postoji sto se tice pozicije AMa. Zato se nije potrebno ni pregoniti oko toga. Vrancic ili TSS. Treca solucija koji imalo drzi vodu za ovu poziciju trenutno ne postoji. Mislim solucija koju ce Mesa pozvati.
- Gabon
- Kontakt:
Ajax dzaba se trudis. 
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Goalgetter je napisao/la:Dok se ne izbori za mjesto startera u Darmstadtu, ne treba razmisljati o njemu u prvih 11 reprezentacije.
Po nekima je on utjelovljenje Misketa, Bese i Pjane...
- Goalgetter
- Kontakt:
Prizivao sam i ja njega dok je igrao u Paderbornu, jer je koristan veznjak, dosta svojim stilom podsjeca na Misimovica, posebno onaj famozni ''laznjak''. Ali fakt je da on osim te dobre tehnike, ima dosta nedostataka u svojoj igri, koji ga i kostaju sad standardnog mjesta u Darsmtadtu. A jos je najskuplje pojacanje u historiji kluba, a grije klupu.Honorar je napisao/la:Po nekima je on utjelovljenje Misketa, Bese i Pjane...Goalgetter je napisao/la:Dok se ne izbori za mjesto startera u Darmstadtu, ne treba razmisljati o njemu u prvih 11 reprezentacije.
On kao novajlija mora prvo da se dokaze partijama u klubu, necu da ubrajam njegove partije iz Paderborna, jer ovo je sada nova sezona, i ovdje mora da se i dokaze da zasluzuje mjesto u prvih 11.
A inace ce igrati ko?Medunjanin koji se izborio za mjesto na tribinama Deportiva.Goalgetter je napisao/la:Dok se ne izbori za mjesto startera u Darmstadtu, ne treba razmisljati o njemu u prvih 11 reprezentacije.
Mi bismo prije svega trebali ostaviti neke susicevske gluposti po strani i prilikom odredjivanja sastava izabrati najbolje igrace.
Da podsjetim na pozvane vezne igrace za zadnjed vije utakmice: Muhamed Besic,Miralem Pjanic,Haris Medunjanin,Tino Susic,Anel Hadzic i Mario Vrancic,brojem 6 veznih igraca.
Ako uzmemo da su Besic i Pjanic sigurni koja je to od ponudjenih opcija bolja od Vrancica koji nije starter u klubu za sad ali igra koliko toliko?Tino Sven Susic takodje povremeni prvotimac Hajduka,Hajduka ponavljam,Anel Hadzic takodje povremeni prvotimac Šturma,Šturma ponavljam ili Haris Medunjanin koji je jedine minute ove sezone odigrao u dresu repreentacije i od pocetka sezone sjedi na tribinama?
Dodamo li tome da Bešic nece moci igrati ja stvarno ne vidim kako Vrancic u utakmicama koje slijede nije neophodan kao starter,da kao starter.Cak i kad bi kojim cudom Bazdarevic pozvao Salihovica opet se Vrancic namece kao jedino moguce rjesenje kao treci igrac u veznom redu.
Ili mozda trebaju startati Grahovac ili Stojan Rivaldo Vranjes ili jos gore Gojko Cimirot?
Ne mogu da razumijem rezon pojedinaca ovdje koji se ponasaju kao da mi,u najmanju ruku,imamo 8 vrhunskih veznjaka za probrati pa smo na mukama koga staviti da igra
- Goalgetter
- Kontakt:
Ja sam licno za Grahovca i Salihovica, uz Pjanica. Vrancic cetvrta opcija u vezi.Fidelis je napisao/la:A inace ce igrati ko?Medunjanin koji se izborio za mjesto na tribinama Deportiva.Goalgetter je napisao/la:Dok se ne izbori za mjesto startera u Darmstadtu, ne treba razmisljati o njemu u prvih 11 reprezentacije.
Mi bismo prije svega trebali ostaviti neke susicevske gluposti po strani i prilikom odredjivanja sastava izabrati najbolje igrace.
Da podsjetim na pozvane vezne igrace za zadnjed vije utakmice: Muhamed Besic,Miralem Pjanic,Haris Medunjanin,Tino Susic,Anel Hadzic i Mario Vrancic,brojem 6 veznih igraca.
Ako uzmemo da su Besic i Pjanic sigurni koja je to od ponudjenih opcija bolja od Vrancica koji nije starter u klubu za sad ali igra koliko toliko?Tino Sven Susic takodje povremeni prvotimac Hajduka,Hajduka ponavljam,Anel Hadzic takodje povremeni prvotimac Šturma,Šturma ponavljam ili Haris Medunjanin koji je jedine minute ove sezone odigrao u dresu repreentacije i od pocetka sezone sjedi na tribinama?
Dodamo li tome da Bešic nece moci igrati ja stvarno ne vidim kako Vrancic u utakmicama koje slijede nije neophodan kao starter,da kao starter.Cak i kad bi kojim cudom Bazdarevic pozvao Salihovica opet se Vrancic namece kao jedino moguce rjesenje kao treci igrac u veznom redu.
Ili mozda trebaju startati Grahovac ili Stojan Rivaldo Vranjes ili jos gore Gojko Cimirot?
Ne mogu da razumijem rezon pojedinaca ovdje koji se ponasaju kao da mi,u najmanju ruku,imamo 8 vrhunskih veznjaka za probrati pa smo na mukama koga staviti da igra
Goalgetter je napisao/la:Ja sam licno za Grahovca i Salihovica, uz Pjanica. Vrancic cetvrta opcija u vezi.Fidelis je napisao/la:A inace ce igrati ko?Medunjanin koji se izborio za mjesto na tribinama Deportiva.Goalgetter je napisao/la:Dok se ne izbori za mjesto startera u Darmstadtu, ne treba razmisljati o njemu u prvih 11 reprezentacije.
Ti si licno za Grahovca iz beckog Rapida koji je odigrao 5,6 utakmica u beckom Rapidu i to zahvaljujuci povredi inace standarnog igraca na toj poziciji a u reprezentaciji nije odradio ni jedan trening.Goalgetter je napisao/la:Ja sam licno za Grahovca i Salihovica, uz Pjanica. Vrancic cetvrta opcija u vezi.Fidelis je napisao/la:A inace ce igrati ko?Medunjanin koji se izborio za mjesto na tribinama Deportiva.Goalgetter je napisao/la:Dok se ne izbori za mjesto startera u Darmstadtu, ne treba razmisljati o njemu u prvih 11 reprezentacije.
Kakav je kvalitet na visokom nivou igranja tih igraca koji su do nedavno igrali u domacoj ligi vidjeli smo bezbroj puta,zadnji put u utakmici mlade reprezentacije protiv Kazahstana.Ti igraci moraju odigrati dvije,tri konstantno dobre sezone u nekom bar solidnom evropskom klubu i promijeniti sve lose sto su ponijeli iz ove lige da bi se uopste mogli naci na spisku za A reprezentaciju.
Grahovac,Cimirot,Bajic,Kvesic i slicne opcije su smijurija u kontekstu jedne kvalitetne reprezentacije kakva je nasa.
Osim toga,tog Grahovca sam gledao milion puta,losija verija Adnana Zahirovica,jednodimenzionalan alibi igrac.
A i osim toga u Austriji sve sto je vrijedno paznje igra u RB i beckoj Austriji.
Je li igraju RB i Austria u Evropi i kako im ide Fidelise?
Usput tko je prvi u Austrijskoj ligi?
Stvarno lupetanje, Rapid najbolja ekipa, Srđan ove sezone preko 10 utakmica već, u sjajnoj formi, što je u svakoj normalnoj reprezentaciji ključni kriterij kod odabira igrača.dubrovnik je napisao/la:Je li igraju RB i Austria u Evropi i kako im ide Fidelise?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.