Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko bodova očekujete?

Anketa je završila: 20 apr 2021, 17:18.

0
66
26%
1
65
25%
2
15
6%
3
57
22%
4
35
14%
6
20
8%

Ukupno glasova: 258

marconato
Kontakt:

Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)

Post Postao/la marconato » 01 apr 2021, 22:32

h1a2s3o4 je napisao/la:
01 apr 2021, 15:07
Maestro je napisao/la:
01 apr 2021, 14:29
dinoze je napisao/la:
01 apr 2021, 14:19

Ne kontam sta bi bilo tu dobro, igrati bunker i odsijeci Dzeku protiv Kazahstana. Jedino ako smo zadovoljni bodom protiv njih.
Pa neces igrati bunker nego 3-5-2. jucer sta god da si izveo bio bi defanzivno gotovo cijelu utakmicu. Jaci su jednostavno.
Ja ne znam zašto ljudi smatraju 3-5-2 bunker formacijom?

Atalanta je prosle sezone igrala 3-5-2 čak i 3-6-1 i bili su ubjedljivo najefikasnija ekipa prvenstva.
I ove sezone igraju isti sistem, opet i ove sezone su među najefikasnijim ekipama Serie A. Toliko o tome da je bunker.

A mi ovu bi ovu formaciju trebali igrati, jer imamo neophodne "sastojke". Dok za 4-3-3 nemas prijeko potrebna krila.

Također Conte je sa ovom formacijom u prvoj sezoni sa Čelzijem osvojio titulu, sa tada prosjecnom Italijom na Euru dobio imeđu ostalih i Spaniju i dogurao do četvrtfinala. Ispao od Njemacke na penale. Sa igračima kao sto su Eder, Gijačerini, Parolo...

Danas sa istom tom formacijom je na prvom mjestu Seria A sa Interom.

Juventus se digao iz pepela sa 3-5-2, a sa Allegrijem dominirao dugo godina u Italiji pa i u Evropi bili uspjesni sa istom formacijom.(Pirlo, pa Pjanic u veznom redu).

Odlicna za balansa koji je nama prijeko potreban. Da ekipa ima "glavu i rep".
Za 3-5-2 moras imati:
1. Dva jaka bocna igraca koji ce pokrivati citavu stranu
2. Barem jednog jakog stopera na lopti, koji ce praviti visak iznosenjem iste na protivnicku polovinu
3. Dobru tranziciju

Stavka 3. je za BiH bila i najveci problem sinoc. Par puta su mogli jako ugroziti Francuze samo da su imali gore nekog ko ce pobjeci njihovoj odbrani. X puta Pjanić ili Krunić imaju loptu i jedino sto su mogli jeste proslijediti Džeki koji se dalje gradio cekajuci pomoc.

Slican problem je imala i Srbija sa Portugalom u prvom poluvremenu sve dok Pixi nije skontao i ubacio Radonjića.
Portugalci kao i Francuzi su imali taj luksuz da kampuju na protivnickoj polovini, jer nije bilo opasnosti iz tranzicije, ali cim su je osjetili i popili 2 gola, onda su i oni morali itekako brinuti o defanzivi i stajati blize svom golu...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 apr 2021, 02:02

marconato je napisao/la:
01 apr 2021, 22:32
h1a2s3o4 je napisao/la:
01 apr 2021, 15:07
Ja ne znam zašto ljudi smatraju 3-5-2 bunker formacijom?

Atalanta je prosle sezone igrala 3-5-2 čak i 3-6-1 i bili su ubjedljivo najefikasnija ekipa prvenstva.
I ove sezone igraju isti sistem, opet i ove sezone su među najefikasnijim ekipama Serie A. Toliko o tome da je bunker.

A mi ovu bi ovu formaciju trebali igrati, jer imamo neophodne "sastojke". Dok za 4-3-3 nemas prijeko potrebna krila.

Također Conte je sa ovom formacijom u prvoj sezoni sa Čelzijem osvojio titulu, sa tada prosjecnom Italijom na Euru dobio imeđu ostalih i Spaniju i dogurao do četvrtfinala. Ispao od Njemacke na penale. Sa igračima kao sto su Eder, Gijačerini, Parolo...

Danas sa istom tom formacijom je na prvom mjestu Seria A sa Interom.

Juventus se digao iz pepela sa 3-5-2, a sa Allegrijem dominirao dugo godina u Italiji pa i u Evropi bili uspjesni sa istom formacijom.(Pirlo, pa Pjanic u veznom redu).

Odlicna za balansa koji je nama prijeko potreban. Da ekipa ima "glavu i rep".
Za 3-5-2 moras imati:
1. Dva jaka bocna igraca koji ce pokrivati citavu stranu
2. Barem jednog jakog stopera na lopti, koji ce praviti visak iznosenjem iste na protivnicku polovinu
3. Dobru tranziciju

Stavka 3. je za BiH bila i najveci problem sinoc. Par puta su mogli jako ugroziti Francuze samo da su imali gore nekog ko ce pobjeci njihovoj odbrani. X puta Pjanić ili Krunić imaju loptu i jedino sto su mogli jeste proslijediti Džeki koji se dalje gradio cekajuci pomoc.

Slican problem je imala i Srbija sa Portugalom u prvom poluvremenu sve dok Pixi nije skontao i ubacio Radonjića.
Portugalci kao i Francuzi su imali taj luksuz da kampuju na protivnickoj polovini, jer nije bilo opasnosti iz tranzicije, ali cim su je osjetili i popili 2 gola, onda su i oni morali itekako brinuti o defanzivi i stajati blize svom golu...
Slažem se.

Mi generalno imamo problem sa tranzicijom, nezavinsno od toga koju formaciju igramo.
Ali ima i do toga da postavka protiv Francuske i nije bila klasična 3-5-2 formacija, jer nije bilo drugog napadača. To je mozda jedan od odgovora na taj problem. Bilo je na dan utakmice varijacija po kojoj bi Duljevic trebao da igra tu poziciju, sto i ima smisla, ali se selektor odlucio za defanzivnu varijantu sa 4 veznjaka od toga 3 uglavnom defanzivno orjentisana.

Moglo bi to funcionisati fino sa drugim i relativnom brzim napadacem koji ce napadati prostor. Recimo, Edin Visca bi bio neko rješenje, ali ja njega ne bih forsirao iz jednostavnog razloga. Dugo je u reprezentaciji, a ne znam da je ikoga nečim impresionirao. Zato mislim da je bolja opcija za buducnost Demirović.

Džeko je fantastican napadac za ovu formaciju. Bas sto kazes, kada uzmemo loptu uvijek je on opcija. Naravno u buducnosti sa jos jednim napadacem bice drugacije (ako se ovo odluci igrati, mada ne vidim zasto ne). Džeko je fenomenalan u toj vrsti igre da primi loptu okrenut leđima golu. Ako je protivnicka odbrana iole ozbiljna njegov čuvar mora izaci za njim da ga isprati. To je prostor koji SS mora napasti. Jednostavnom Džekinim pasom nazad do veznjaka stvorile bi se dodatne bolje i opasnije opcije za pas.

Generalno bilo je jos propusta i prilika koje nismo koristili kada stvorimo visak. Cak i bez drugog napadaca stvori se overload u napadu koji nismo kapitalizovali.
Npr rijetko smo koristili duge lopte tj. da budem precizniji promjenu strane. Jer naš bek na drugoj strani ostaje slobodan.
Ako neko misli da je to bezveze sto govorim samo neka pogleda prvi gol Finske protiv nas i vidjece o cemo se radi.

Mora se naravno uzeti i faktor toga protiv koga smo igrali. Jer da smo pokusavali te rizicnije pasove kada bekovi izađu visoko i budu pogresni to je protiv Francuza ogromna greska i velika je vjerovatnoca da ces primit gol. Jer oni su ti koji imaju prebrze igrace i sjajnu traziciju.
To je nesto na cemu se moze raditi jer i kad bekovi izadju naprijed da stvore taj overload mogu racunati na 3 stopera koji ostaju pozadi. Ali naravno to dolazi vremenom sa uigravanjem i povjerenjem u svoju odbranu.
Također ovo je prvi put da cijeli tim, a posebno trojac u odbrani koji je prevažan, igra u ovoj formaciji. I njima treba vremena.

Stoper ili stoperi o kojima pricas je definitivno Anel Ahmedhodzic. Momak ima predobar taj segment igre, zato je i legitimno predloziti ovakvu igru i u buducnosti. Također i Saničanin je solidan u tome.

Protiv reprezentacija koje nisu Francuska :D i koji nemaju tako dobar, brz i konstantan presing sa ovom formacijom mozes sa bukvalno par pasova iz zadnje linije i kretnjom bekova "rasklopit" protivnicki sistem odbrane. Zato ljudi ne treba da ocekivaju tiki-taku, nego pametne pasove.

Ovaj vezni red koji jeste izasao je također predefanzivan. Hadziahmetovic ili Cimirot su dovoljni uz Pjanica kao registu, koji je ovaj sistem i tu poziciju doktorirao kod Allegrija. Također jos jedan razlog da igras tu postavku, jer jednom od najboljih igraca dajes ulogu koji nabolje zna da radi. Uz njih naravno Krunic.On svojim kretnjama prema naprijed moze stvarati prostor kako za pas pa da on nesto uradi ili da otvara prostor napadacima. Jer je to vec 3(Dzeko, SS, Krunic) vs 2 protivnicka stopera.

Uz to naravno bekovi su prevazni, jer bez njih taj overload se ne bi ni desio.

U svakom slucaju formacija koju vrijedi probati, jer za 4-3-3 imamo losije osnove. :)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 apr 2021, 08:45

Samo Krunica pomjeriti lijevo umjesto Cimirota, a uznDzeku Demirovica upariti i Kazahstan pada, kao i ostali protivnici.
Jedino je jos dilema da li Stevanovica umjesto Todorovica gurnuti, sto opet zavisi i od forme igraca, ali uz Miroslava bi daleko oktivniji u napadu bili.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 apr 2021, 11:32

Da se kratko uključim u ovo sto pišu @haso i @marconato a u vezi s Viscom.
VISCA bi bio idealno rješenje prije 2 večeri i to je pokazao u ranijim utakmica protiv Belgije, Italije a gdje smo takodjer na kontre morali igrati.
Ja nemam dileme da bi Visca trebao biti starter u Francuskoj i mozda u Ukrajini. U preostale 4 utakmice (3 kod kuće i 1 gostujuca u Kazahstanu) gdje ćemo imati posjed ili biti bar ravnopravni, pribjegao bih dr.rjesenjima.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 apr 2021, 11:38

hurem je napisao/la:
02 apr 2021, 11:32
VISCA bi bio idealno rješenje prije 2 večeri i to je pokazao u ranijim utakmica protiv Belgije, Italije a gdje smo takodjer na kontre morali igrati.
Ja nemam dileme da bi Visca trebao biti starter u Francuskoj i mozda u Ukrajini. U preostale 4 utakmice (3 kod kuće i 1 gostujuca u Kazahstanu) gdje ćemo imati posjed ili biti bar ravnopravni, pribjegao bih dr.rjesenjima.
Da se i ja slozim sa huremom. :D
Sa ovim 3-5-2/3-6-1 bi mogli par fini postava imati. Toliko puno bi stvari rjesili. Trojca pozadi nam odgovara. Bekovima takodzer. Visca nebi morao igrati na krilu itd.
Visca je jedini kod nas sto bi mogao kontre istrcati kako su prilike bile protiv francunske. Miralem bi slao lopte i to bi imalo rezultata. Sad da bi to Visca u gol spremio u to ne zelim ulaziti. :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 apr 2021, 14:48

https://sportsport.ba/fudbal/kylian-mba ... ike/395529

Ja Skoricu dobro je znamo igrali smo na Grbavici. Koliko clanaka francunske ce biti jos povezani sa Grbavicom? :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 apr 2021, 16:19

Beduin je napisao/la:
02 apr 2021, 08:45
Samo Krunica pomjeriti lijevo umjesto Cimirota, a uznDzeku Demirovica upariti i Kazahstan pada, kao i ostali protivnici.
Jedino je jos dilema da li Stevanovica umjesto Todorovica gurnuti, sto opet zavisi i od forme igraca, ali uz Miroslava bi daleko oktivniji u napadu bili.
Cimirota ili Hadziahmetovica, jer nema tu treba igrač koji je pokretljiv i nece "kampovati" pozadi.
Pa upravo to, mogu pocinjati zavisno od forme ili mijenjati se zavisno od toka utakmice. :)
hurem je napisao/la:
02 apr 2021, 11:32

Vjerovatno da je Visca taj koji bi se fino uklopio u ovu formaciju, ali bice da mu ja jos nisam halalio penal. :D
A i volio bih sto cesce vidjeti Demirovica. :bih:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 apr 2021, 19:05

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
22 mar 2021, 01:47
rishovski je napisao/la:
22 mar 2021, 01:35
Bile nase zvijezdice tu ili ne,mi ove kvalifikacije mozemo halalit... Samo se nadam radi ove mladje raje da nece biti Francuska kakva zna biti,da ce povuci malo rucnu,da nas ne rascerece bezveze...
Koje mlade igrače? Mi za sada ni jednig ozbiljnog u23 nemamo. Jedini koji imaju potencijal su Dennis i Anel.

Pogledajmo region, Makedonija ima Elmasa, Crna Gora ima Hakšabanovića koji prelazi u Brugge., Kosovo Rashicu, stižu i prestižu nas svi.
Napadoše me mnogi zbog ove izjave, Makedonija dobije Njemačku :zviz: :zviz:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 apr 2021, 19:13

02 apr 2021, 19:05
22 mar 2021, 01:47
rishovski je napisao/la:
22 mar 2021, 01:35
Bile nase zvijezdice tu ili ne,mi ove kvalifikacije mozemo halalit... Samo se nadam radi ove mladje raje da nece biti Francuska kakva zna biti,da ce povuci malo rucnu,da nas ne rascerece bezveze...
Koje mlade igrače? Mi za sada ni jednig ozbiljnog u23 nemamo. Jedini koji imaju potencijal su Dennis i Anel.

Pogledajmo region, Makedonija ima Elmasa, Crna Gora ima Hakšabanovića koji prelazi u Brugge., Kosovo Rashicu, stižu i prestižu nas svi.
Napadoše me mnogi zbog ove izjave, Makedonija dobije Njemačku :zviz: :zviz:
Nesto te niko ne napade zbog Rashice i Haksabanovica. :kafa:

Tuta Petrov

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 apr 2021, 20:30

2 forumaša ga citirala i kaže napadoše me. Joj mitomana :urnebes:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 03 apr 2021, 06:55

Mokes je napisao/la:
02 apr 2021, 20:30
2 forumaša ga citirala i kaže napadoše me. Joj mitomana :urnebes:
Mrzimo drukare. Ostavi nas na miru.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.