Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 14 apr 2014, 19:00

amerosm je napisao/la:Ukoliko analiziramo situaciju malo detaljnije onda dodjemo do nekog drugog vidjenja na ovaj negativni niz. Naravno bilo je par i zasluzenih poraza, ali siguran sam da Slomka nije npr. gov.nima pred utakmicu u Bremenu i Hannoveru rekao da ne trce, da ne ulaze u duele, da stoje pet metara od svog protivnickog igraca itd itd.
U svakoj utakmici ima dosta slučajnih elemenata i uvijek se može naći ovaj ili onaj razlog, ali ipak ovaj niz se ne može pravdati slučajnošću. Slomka jednostavno nije doprijeo do igrača ko ni Marwijk prije njega, onu borbenost i žar protiv Dortmunda nismo ponovili više ni u jednoj utakmici. To su čisto psihološki elementi, kad ti ekipa izađe na teren onako demoralizirana kao protiv Hannovera izgubio si i prije početka.

Inače i za utakmicu u Hannoveru se može naći alibi objašnjenje - npr. Hannoveru je dogorjelo do nokata pa se morao vadit na prvom idućem a to smo eto baš bili mi. Iskreno ne priznajem alibi objašnjenja, izgubit se može od svakog protivnika ali ne na onakav način. Svako naše gostovanje ista priča - uvijek za korak prekratki, u duelu preslabi, protivnik brži na drugoj lopti itd. - to je stvar pristupa, Slomka i stručni štab nisu dobro pripremili momčad i ako se to ne promijeni neće bit dobro ni u zweiti. Slomka je premekan i premiran, nama treba čizma a ne dobrica koji ih gladi percem.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 apr 2014, 01:44

Prema pisanju Bilda Hieronymus ne želi preuzeti nikakvu funkciju u klubu, ostaće i dalje samo promotor inicijative. Najveći kandidat za predsjednika je sada Beiersdorfer, naravno ako prihvati što je još neizvjesno (ima ugovor u Zenitu do 2015-te i upitno je koliko će koštati raskid). Jedini za kojeg se zna da će prihvatit mjesto u nadzornom je von Heesen.

Rauball i stručna komisija DFL još nam nisu odobrili licencu, žele dokaze da možemo održavati likvidnost. Ne izgleda mi da smo to u stanju bez Kuehnea i njegovih 25 milja koji bi trebali premostiti period dok radikalne promjene ne donesu prve opipljive rezultate. Najveći problem su naravno previsoki ugovori nekih igrača koje nemamo otkud plaćati.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2014, 10:45

Nisam nikako za ideju da Beiersdorfer bude novi predsjednik kluba i mislim da su ovo samo nagadjanja BILD-a i treba sacekati sutrasnju press-konferenciju HSV Plus-a i vidjeti sa kojim se imenima planira...

Po meni Beiersdorfer nije sposoban da bude lider/vodja cijelog pogona...
Ja bih najradije na toj funkciji volio vidjeti nekoga kao sto je Alexander Otto tj. osobu sa jakom privrednom pozadinom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 apr 2014, 15:12

Amere, slažem se da bi Otto bio izvrstan izbor za predsjednika, samo što to mjesto traži nekog ko bi bio potpuno posvećen klubu a teško da bi Otto napustio ECE i još mnoge druge projekte, ili neko drugi vodeću poziciju u nekoj megauspješnoj kompaniji. Vidjećemo sutra imena, ako ništa Didi je puno bolje rješenje od von Heesena kojeg se također spominje u kontekstu predsjednika ili sportskog direktora. TvH je sportska ikona iz mojih mladenačkih dana ali to bi bio ogroman rizik - njegova menadžerska karijera (trenutno u austrijskom drugoligašu) ne daje mu baš neke reference.
Iz istih razloga na predsjedničkom ili menadžerskom mjestu ne bih volio vidjeti ni Bierhoffa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2014, 16:04

@ ledar

najvise bih volio kada se ime novog predsjednika ne bi objavljivalo dok ne prodje inicijativa i onda da EOR 25.05. na skupstini kluba kao novog predsjednika predstavi Bernd-a Hoffmann-a...

Neporcijenjivo bi bilo tada vidjeti izraz lica IDIOTA, te klauna Jojo-a. :D :D

Sto se tice TvH-a bilo je planirano da on zauzme mjesto u NO-u ili da eventualno preuzme funkciju koordinatora omladinskog pogona dok HH ne bude slobodan u DFB-u. Dakle on nema namjeri preuzeti funkciju u operativnom poslovanju kluba.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 apr 2014, 16:34

Ja bih volio da se objavi da novi predsjednik i ujedno i sportski direktor bude - tantaran... - Magonja! Ionako po sebi kontroverzan a mnogi k tome njegov odlazak u Fulham tretiraju kao izdaju. Dakle, Magonja za 1 euro i to po nalogu KMK, inače ništa od love, ništa od licence, padamo ne u zweite nego u dritte, izravno.
Koje bi to ludilo bilo!

Ali, šalu nastranu, imam vrlo loš predosjećaj oko sutrašnjih imena.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 apr 2014, 16:41

Ili još luđa varijanta (ako ima luđih) - KMK predsjednik, Magonja sportski a kreuzer Magonjin posilni. Magonja osim toga zadužen za kondicijske pripreme i psihološku pripremu prije (i poslije) utakmica (i za šikaniranje posilnog, al to se valjda podrazumijeva).

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 apr 2014, 12:29

Ha evo, nadzornici su predstavljeni - mix biznisa, medija i sporta. Kako bi se reklo, so weit so gut.

Iz biznisa su Becken - građevina, težak 900 milja, Gernandt - KMK-ov glavni operativac s dobrim vezama u politici i Goedhart - jedan od najvećih investitora u obnovljive izvore energije.

Iz medija je Boente - novinar, promotor i suvlasnik branda braće Kličko.

Iz sporta von Heesen i Nogly.

Ništa spektakularno ali u odnosu na ove sadašnje/bivše trebao bi bit značajan napredak.

Za prisjednika je Didi najveći kandidat ali ne želi davat nikakve izjave do 18.5. kad završava ruska liga. Trenutno je Zenit bod ispred Lokosa s tim što mu predstoji teško gostovanje u Moskvi. Na osnovu toga što ne želi davat nikakve izjave lako je zaključit da je to to.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 apr 2014, 12:44

Za Lasoggu je i službeno sezona gotova. Herthini navijači krive nas da smo ga preforsirali i prebrzo vratili na teren. Ne znam koliko ima istine u tome, ne vjerujem da bi ga stavljali mimo odobrenja liječnika i njegova pristanka, a mogli smo onda tako čekat do kraja sezone da im ga onda vratimo skroz zdravog. Ovo je bilo ide-neide, ispalo je da neide, šta sad. Htjeli smo ga potpisat, nisu željeli ni čut, sad nek si ga dalje liječe u Berlinu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 apr 2014, 12:50

HSV Plus je izasao u javnost sa saopstenjem koji ce kandidati zauzeti mjesto u NO...
Oni su:
Dieter Becken

http://www.hsvplus.de/teammembers/dieter-becken/

Od zidara do milijardera. Takodjer Becken sa bogastvom od 1 milijarede € vazi za jednog od najbogatijih stanovnika Hamburga. Postoji mogucnost da i on bude investitor/strateski partner.

Bernd Bönte

http://www.hsvplus.de/teammembers/bernd-boente/

Za milione koje su braca Klitschko zaradili najvise je zasluzan Bönte. Mislim da na trzistu Njemacke spada u top 5 managera kada je marketing u pitanju.

Karl Gernandt

http://www.hsvplus.de/teammembers/karl-gernandt/

Kühne-ova desna ruka ili covjek od povjerenja. Mislim da ovdje vise nije nista potrebno reci.

Felix Goedhart

http://www.hsvplus.de/teammembers/felix-goedhart/

Clan NO-a Gottfried Schultz GmbH (najveci licencirani prodavac vozila VW Grupe u Njemackoj), te predsjednik upravnog odbora Capital Stage-a (jedna od najvecih kompanija u Njemackoj koja se bavi obnovljivim izvorima energije).

Thomas von Heesen i Peter Nogly

http://www.hsvplus.de/teammembers/thomas-von-heesen/
http://www.hsvplus.de/teammembers/peter-nogly/

Izvjesno je da se odmah nece prodavati sve dionice i da su von Heesen i Nogly tu kako bi cuvali mjesto za nekog velikog igraca. Moja predpostavka da ce biti u pitanju Telekom/Audi te Adidas.
Sto se tice imenovanja Upravnog odbora mislim da ce sacekati do 10.Maja prije nego li sa imenima izadju u javnost...

Beiersdorfer moze kao SD, a nikako kao predsjednik kluba...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 apr 2014, 17:42

http://www.kn-portal.com/de/nc/about_us ... [uid]=4562

Stvarno mizerne brojke...
Siguran sam da bi dobit bila veca kada bi K+N prepustili da im kompanijom upravljaju Ertl, klaun Jojo i kompanija.

Ukoliko 25.Maja HSV Plus dobije tih potrebnih 75% onda u ime clanova odvajanje fudbalske sekcije od ostatka kluba mora potpisati Hunke kao predsjednik NO-a. :D :D

Sto se tice novog predsjednika HSV Plus je prema Matz-u obavio razgovore sa Bierhoff-om i Beiersdorfer-om.

PS: Sto se tice sutrasnje utakmice mislim da je bolje da molimo Boga da FCN i Braunschweig ne upisu pobjede i da nekako do kraja sezone zadrzimo tu 16.poziciju, nego da se uzdamo u nase pic.kice.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 apr 2014, 21:54

Samo ne Bierhoff, onda može i CEJ ostat. Ne vidim koji su to Bierhoffovi menadžerski rezultati, po čemu se on to istaknuo? To bi bio potez ala imenovanje kreuzera za sportskog direktora.

Sutra možemo eventualno izvuć najviše bod, ako, iako ja predviđam glatki poraz. Realno se može očekivati da do kraja više ne osvojimo ni boda i da završimo na posljednjem mjestu umjesto Braunera.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 19 apr 2014, 13:48

Sretno danas! Mislim da ce se izostanak VdV-a pozitivno odraziti i da cete upisati 3 boda!
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 apr 2014, 18:40

Hajde bar su se ovaj put potrudili da nakon minut nam ubiju nadu da mozemo do pozitivnog rezultata. Ukoliko ovako nastavimo Wolfsburg ce nam uvaliti peticu.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 apr 2014, 19:23

Dakle, očekivano. U nastavku nam slijedi još jedna porcija. I prema govoru tijela vidi se da Slomka više ne može ništa napraviti sa ovom momčadi.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 19 apr 2014, 19:57

S ovim sastavom bi i bilo ko drugi imao velikih problema. Kao da je igrace skupljao na parkingu pred utakmicu...

Sent from my LG-E610 using Tapatalk

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 apr 2014, 12:53

Dakle, ocigledno je da nista nije bilo do trenera, krenuvsi od Finka pa evo do Slomke.
Nemoguce je da tri trenera ne mogu animirati ekipu da krene uzlaznom putanjom, izuzev onog pozitivnog soka protiv BvB-a.

Igraci su ti koji igraju i koji imaju zadatak da osvajaju bodove a oni su tokom cijele sezone to katastrofalno radili.

Mislim da je vec sad sve gotovo iako ima jos 3 kola da se odigraju i mislim da bi HSV-u najbolje bilo da iz druge lige krene sa novim zadatkom i novom upravom a u elitu ce se vratiti odmah jer ce se opametiti i dovesti one igrace koji ce ostvariti dobre rezultate a ne obicne placenike.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 20 apr 2014, 14:50

Koliko sam uspio danas na Doppelpassu pohvatati, najvise se osudjuju transferi u zadnjih par godina (igraci koje je Arnesen preplacivao, ove sezone Rudnevsa poslali na posudbu a zamjenu nisu doveli, itd.), Basler prozvao Jarchowa (nesto je rekao u smislu da je smijesno kako on vodi klub) i ostalu ekipu koja ceka da ne bude izabrana umjesto da se pokupe izvinu za katastrofu i mjesto prepuste nekim drugim ljudima.
Iskreno se nadam da ce se HSV nekako iscupati i da ce od iduce sezone to biti jedna sasvim drugacija ekipa, tj. minimalno ona ekipa koja se za trofej Europa Lige borila.
Tezak raspored ali nista nije nemoguce.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 apr 2014, 15:38

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Koliko sam uspio danas na Doppelpassu pohvatati, najvise se osudjuju transferi u zadnjih par godina (igraci koje je Arnesen preplacivao, ove sezone Rudnevsa poslali na posudbu a zamjenu nisu doveli, itd.),
Da, upravo to je kritikovano, a spomenuto je i to kako je Kreuzer slijepo pratio trenere, pa između ostalog i Berta i doveo slijepo njegova dva Holanđanina koji sada opšte nisu u prvom planu u ovoj ekipi.
U ovoj emisiji su faktički otpisali HSV i većina je izrekla mišljenje da će on ispast.

Inače ja sam bio svo vrijeme siguran da će se HSV izvući , a sada moram reći da sam skoro blizu da u toj procjeni i fulim.....Naime stanje je sad teško, s obzirom na veliku slabost na gostujućim terenima te činjenicu da se u jedinoj preostaloj utakmici kući igra protiv Bayerna, stanje je jako, jako teško....HSV sada ima možda veće šanse da ispadne. Teško je sve procijenit, jer zavisi kako će konkurenti igrati, a na sreću i oni imaju težak raspored. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 apr 2014, 18:51

Stuttgart ode na +4. 9 bodova u igri do kraja prvenstva.

Stuttgart ima igrat protiv: Hanover,Wolfsburg,Bayern
Hamburg: Augsburg,Bayern,Mainz

HSV da dobije augsburga i mainza i nek izgubi od Baye.
Stuttgart nek dobije Hanovera a izgubi protiv vukova i bavaraca.

Nadam se da ce HSV uspjet nekako da se izbori.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.