Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dzoni
Kontakt:

Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Post Postao/la Dzoni » 28 dec 2025, 18:47

Jabroni je napisao/la:
28 dec 2025, 01:51
JayCatwright je napisao/la:
28 dec 2025, 00:07
Stranger Things :sick:
Utter woke nonsense
Millie Bobby Brown je najgora glumica na planeti zemlji
Nisam još pogledao posljednje dvije ali očaj mi je sezona do sad. Dijalozi očajni, scene kliše na kliše, a prvi dio sezone isto kao shuffle plotova ranijih sezona
Pogledo prvu sezonu i skontam da ce u narednim bit bar jos 50 "mislio sam da smo prijatelji" scena i **** to na vrijeme. :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 dec 2025, 18:52

Prve dvije sezone su jedino dobre. Ostale meh. Al eto kad se zapocelo, daj da se i ostale odgledaju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 28 dec 2025, 18:54

Kad smo kod serija pregaženih vremenom Band of brothers još jedna od takvih. Ne kažem ništa protiv cijenim kome valja i poštujem, danas je ipak neko drugo vrijeme.

Game of Thrones primjer vrhunske moderne serije. Iznenadila me pozitivno fotografija i kamera, uglavnom produkcija najviši mogući nivo. Kostimi i sve ostalo ispeglano fantastično, ne znam jesam li ikad srednji vijek vidio ovako čist ispeglan bilo na filmu ili seriji. Svaka im čast na ovom, a sound isto tako za srednji vijek jako pogođena ova uvodna špica. Pilot odgledao i radujem se ovoj seriji, svaka epizoda će biti užitak ja mislim

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 dec 2025, 18:55

Zašto je Allaha ti BoB pregažen vremenom? :rol:

Serija i dalje izgleda epski, sve na vrhunskom nivou :tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 28 dec 2025, 19:00

Moguće da je satiričnog karaktera post. BoB će za 150 godina opet bit masterpiece a GoT se uskoro niko neće ni sjećat'.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 28 dec 2025, 19:06

Otelo je napisao/la:
28 dec 2025, 18:55
Zašto je Allaha ti BoB pregažen vremenom? :rol:

Serija i dalje izgleda epski, sve na vrhunskom nivou :tokralju:
Odgovaraš Husiki

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 28 dec 2025, 19:50

Ljudi, seriju sam gledao sa zakašnjenjem. Toliko toga je snimljeno o toj temi, toliko video igara također, i nakon svega toga prvi doživljaj ove serije ne može biti kao 2001. Nakon svega toga izgleda mi kao da je serija kopirala video igre, a ustvari video igre su kopirale ovu seriju. Nemojmo pretjerivati da je kinematografija vrhunska, ipak se radi o TV produkciji, i to se ipak dobro primjeti. ovako staru seriju bi izvukli nekakva razrada karaktera i savršeni dijalozi, ipak serija nije o tome nego o ratnim dešavanjima na bojnom polju. Ta TV produkcija se jasno primjeti i na slici i na zvuku, ma koliko god neko branio da to nije tako.
Isto su mi govorili i da je The Wire jake produkcije i ispeglan, a opet nije. Ono što je ispeglano od starih serija je Twin Peaks recimo, e ta serija je visoke produkcije sa slikom i zvukom za sva vremena, fantastičan ugođaj.

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 28 dec 2025, 21:36

hazarder je napisao/la:
28 dec 2025, 19:00
Moguće da je satiričnog karaktera post. BoB će za 150 godina opet bit masterpiece a GoT se uskoro niko neće ni sjećat'.
The North Remembers :tralala:
Arsenal All The Way !

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 28 dec 2025, 21:38

slika

Najviše ocjenjene TV serije ikad
Arsenal All The Way !

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 28 dec 2025, 21:43

Utter woke nonsense
Meni to nije ni problem, ali sve ostalo jeste, čak su mi prve četiri epizode bile solidne.
Ubaciš novog lika koji treba da ima devet godina i koji rješava sve probleme za dvije minute, dok su ostala djeca doslovno retardirana. Taj lik nikoga ne zanima što je najgore.

U tri epizode su uspjeli napraviti desetak scena u kojima neko treba da umre, ali onda se desi neko čudo i svi su živi. Najgora scena po ovom pitanju je ono sve u bolnici, sve što se desilo u tih desetak minuta je za ocjene 1/10, katastrofa. Eleven više ne postoji kao lik, kakva god Millie bila po pitanju glume, na sve to su dodali i onu 'sestru' koja će biti iskorištena za neki jeftini plot twist kojeg su svi predvidjeli.

Izbacili su i neku broadway predstavu koja se očigledno morala gledati da se razumije plot, ali istovremeno nisu pomjerili radnju ni milimetra u ovih sedam epizoda nego je jednostavno sve objašnjeno u tom Broadway sranju... I evidentno je da su slagali da su imali predstavu kako će serija završiti, jer Upside Down odjednom ima neki zid i zapravo je wormhole, Will je i navodno bio u toj novoj dimenziji na što ništa nije ukazivalo. I da, dolazimo do Willa, koji odjednom može da upravlja hive mindom bla bla bla, boring. Da ne pričamo kako je veća trauma za njega što je gej nego sve ono što mu se dešavalo u životu. :mrgreen:

Šta ćemo sa Sovjetima? I oni znaju za ovo, za vrata, oni nisu smislili tehnologiju, koja je navodno stara 40-50 godina.

Možda sve objasne u zadnjoj epizodi, ali premalo je vremena. Uglavnom, nakon odlične četvrte sezone se moglo očekivati da će sve usrati i tako i bi.
A možda se i previše zamaram serijom, vjerovatno treba totalno isključiti mozak da se gleda 90% stvari.
hazarder je napisao/la:
28 dec 2025, 19:00
Pretjeruješ, prvih šest sezona će se uvijek gledati.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 28 dec 2025, 21:49

ja sam stranger things batalio nakon prve sezone, jednostavno, previse mi iritirala ona poremecena balavica i vijesti iz njenog privatnog zivota, ponasala se kao da je u najmanju ruku 7-8 godina starija nego sto jeste.

koliko sam upratio reakcije, nisam puno propustio u kasnijim sezonama...posebno zadnjom

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 dec 2025, 21:54

Ne znam ništa o seriji Stranger things, ali znam da su tinejdžerke lude za njom.

Kako drugačije objasniti da je kod nas lik prodao paket Kinder jaja (72 komada) za dva dana :)
Kaze sve srednjoškoljke pokupovale, unutra su valjda igračke sa likovima iz te serije...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 29 dec 2025, 00:01

Oikamid je napisao/la:
28 dec 2025, 21:43
Utter woke nonsense
Meni to nije ni problem, ali sve ostalo jeste, čak su mi prve četiri epizode bile solidne.
Ubaciš novog lika koji treba da ima devet godina i koji rješava sve probleme za dvije minute, dok su ostala djeca doslovno retardirana. Taj lik nikoga ne zanima što je najgore.

U tri epizode su uspjeli napraviti desetak scena u kojima neko treba da umre, ali onda se desi neko čudo i svi su živi. Najgora scena po ovom pitanju je ono sve u bolnici, sve što se desilo u tih desetak minuta je za ocjene 1/10, katastrofa. Eleven više ne postoji kao lik, kakva god Millie bila po pitanju glume, na sve to su dodali i onu 'sestru' koja će biti iskorištena za neki jeftini plot twist kojeg su svi predvidjeli.

Izbacili su i neku broadway predstavu koja se očigledno morala gledati da se razumije plot, ali istovremeno nisu pomjerili radnju ni milimetra u ovih sedam epizoda nego je jednostavno sve objašnjeno u tom Broadway sranju... I evidentno je da su slagali da su imali predstavu kako će serija završiti, jer Upside Down odjednom ima neki zid i zapravo je wormhole, Will je i navodno bio u toj novoj dimenziji na što ništa nije ukazivalo. I da, dolazimo do Willa, koji odjednom može da upravlja hive mindom bla bla bla, boring. Da ne pričamo kako je veća trauma za njega što je gej nego sve ono što mu se dešavalo u životu. :mrgreen:

Šta ćemo sa Sovjetima? I oni znaju za ovo, za vrata, oni nisu smislili tehnologiju, koja je navodno stara 40-50 godina.

Možda sve objasne u zadnjoj epizodi, ali premalo je vremena. Uglavnom, nakon odlične četvrte sezone se moglo očekivati da će sve usrati i tako i bi.
A možda se i previše zamaram serijom, vjerovatno treba totalno isključiti mozak da se gleda 90% stvari.
De bolan, govori im da je gay ko da su retardirani svi oko njega. Ne smeta ni meni pojava toga u serijama, da smeta ne bi nista gledao, ali mi smeta kad sav fokus stavis na to na krajnje nepotreban nacin u predzadnjoj epizodi u seriji :bow:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 dec 2025, 00:26

Prvi dio strangera things sezone pet moze proci. Ovaj drugi je potpuni trash, woke smece koje nailazi na sve veci otpor u svijetu sto je nada za oporavak svijeta.

Nikako da glavni likovi umru, svi prezive, dijalog bez smisla uslijed urusavanja svijeta, treba puca iz puske kao profesionalac, vojnici ginu dodju do njih i svi prezive. Cudoviste pocini masakr roditelji prezive.

Hajde vidjet cemo season final 31.12, ali razocaran sam.

Millie je odlicna glumica i to je pokazala u Holmesu. Nije kao smece cionisticko sto glumi wonder woman.

Dark je za stranger things real madrid

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 29 dec 2025, 00:51

29 dec 2025, 00:01
Oikamid je napisao/la:
Utter woke nonsense

De bolan, govori im da je gay ko da su retardirani svi oko njega. Ne smeta ni meni pojava toga u serijama, da smeta ne bi nista gledao, ali mi smeta kad sav fokus stavis na to na krajnje nepotreban nacin u predzadnjoj epizodi u seriji :bow:
Ma dobro, očajno je odrađeno i generalno nepotrebno, pogotovo ako hoće da koriste traumu. Generalno me nervira što je taj lik postao toliko bitan pored žive El, šlag na tortu je i što je Noah Schnapp antipatično govedo koje ne zna da glumi.

Krivo mi je što usrali dobru seriju kako god :mrgreen:
Neutral je napisao/la:
29 dec 2025, 00:26
Prvi dio strangera things sezone pet moze proci. Ovaj drugi je potpuni trash, woke smece koje nailazi na sve veci otpor u svijetu sto je nada za oporavak svijeta.

Nikako da glavni likovi umru, svi prezive, dijalog bez smisla uslijed urusavanja svijeta, treba puca iz puske kao profesionalac, vojnici ginu dodju do njih i svi prezive. Cudoviste pocini masakr roditelji prezive.

Hajde vidjet cemo season final 31.12, ali razocaran sam.

Millie je odlicna glumica i to je pokazala u Holmesu. Nije kao smece cionisticko sto glumi wonder woman.

Dark je za stranger things real madrid
Eh da, od vojske su napravili 'storm trooper' efekat, najbeskorisnija vojska ikad sa tupavom motivacijom za sve. Demodogovi ne mogu ubiti nikoga osim VOJSKE, koja inače zna da samo vatra ima neki efekat, ali i dalje koriste obične puške.

Ma generalno, kompletan smjer pete sezone je povraćotina.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 29 dec 2025, 01:33

Oikamid je napisao/la:
Izbacili su i neku broadway predstavu koja se očigledno morala gledati da se razumije plot, ali istovremeno nisu pomjerili radnju ni milimetra u ovih sedam epizoda nego je jednostavno sve objašnjeno u tom Broadway sranju...
Gledao sam predstavu prošle godine. Prethodno sam pogledao sve četiri sezone u malo vremena pa mi se sve pomješalo. Tačno sam zaboravio da su ovi neki detalji oko Henrija i Abyssa iz predstave a ne iz serije :rol: Čudno je da se toliko oslone na canon predstave u finalnoj sezoni (s tim da se neki timeline-i ne poklapaju) ali navodno će objasniti sve što treba znati oko backstorija u finalu.

Kako god, ja mislim da oni nakon prve sezone nisu imali konkretne ideje za dalje. Zato i svaka sezona poslije djeluje kao priča za sebe, koja je sve manje povezana sa originalnom pričom. Ni prva ni zadnja serija koja pati od toga. Od Losta, pa do Darka

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 29 dec 2025, 09:10

Lost je fenomen sam za sebe, u zivotu nije bilo vise teorija i rasprava nego oko te serije i misterija u istoj. Prvi put se pojavile stranice na internetu koje su samo za to sluzile. Mogao bi se Lost ponovo poceti, ima bar 10 godina kad sam zadnji put gledao 😁
GGMU

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 29 dec 2025, 13:46

BaiMai je napisao/la:
29 dec 2025, 09:10
Lost je fenomen sam za sebe, u zivotu nije bilo vise teorija i rasprava nego oko te serije i misterija u istoj. Prvi put se pojavile stranice na internetu koje su samo za to sluzile. Mogao bi se Lost ponovo poceti, ima bar 10 godina kad sam zadnji put gledao 😁
To je serija svih serija. Takva količina psihofizioloških tema i rasprava nije viđena nigdje. Radnja i dešavanja su meni čak u drugom planu iako je radnja pravo dobra, ali ponašanja i pozadine likova, njihove priče u pozadini, ta serija do one sezone kad ih zarobe i odvedu u kamp je moje štivo za cijeli život. Nekada ću je i ja ponovo gledati. Šteta što je serija nakon toga baš zbrzana i nema dubinu kao do tada. Ali u ovakvim slučajevima pada kvalitete seriju računam samo do tog trenutka, i onda kažem da Lost masterpiece ali prva sezona ili prve dvije, ne sjećam se sad.
Isto tako je i Heroes masterpiece prvih 15 epizoda tako nešto, kao i Twin Peaks do razotkrivanja glavne teme, ili Prison Break prva sezona, solidan u drugoj i trećoj sezoni... I ne znam sad šta sam još gledao da je ovako bilo odlično a onda naglo kvalitet padne.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 29 dec 2025, 14:04

Prošle godine pogledao Lost, prve 3.sezone top, kasnije se to razvodni. Kraj mi bezvezan. Ali serija ko serija stvarno top
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 dec 2025, 14:07

Ovi sto su skontali Prison break, nisu se nadali da ce serija biti ogroman hit nakon prve (pa i druge) sezone.

Poslije su nešto pokušavali, ali ni blizu prve sezone, koja je bas top topova...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: b00t, LegendKiller, Napapijri i 25 gostiju.