Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

juznjak>
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la juznjak> » 03 maj 2013, 14:27

JohnLennon je napisao/la:De juzni iskopaj nekako podatak u kojem ce te sesiru naredne sezone u Ligi prvaka biti.

I nemoj se nadati za finale Kup nicemu, lakse ces preboliti poraz :mrgreen:
Pa ovako . U ovom trenutku Barça, Madrid, Manchester Uted, porto ,Bayern Munich, Benfica su klubovi koji su sigurni u prvom sesiru . Za preostala dva mjesta konkurisu sljedecih pet klubova : Valencia ,Atletico, Arsenal ,Chelsea i Inter.

Tothenham ,Arsenal i Chelsea vode veliku borbu za trecu poziciju koja vodi direktno LP,takodje i za cetvrtu koja vodi u doigravanje za istu . Inter je prakticno iskljucen iz svake borbe za LP posto sada zaostaje 11 bodova za trecim mjestom u Seriji A koje vodi u kvalifikacije za LP . Ostalo je jos 12 bodova u igri i tesko da mogu nesto napraviti . U najtezoj situaciji je Valencia koja nakon poraza od Reala sada zaostaje 5 bodova za istim . Dakle, samo ako Totenham ne zavrsi ispred Arsenala ili Chelsea,Atleti nece biti medju nosiocima . Trenutno smo deveti ili deseti na UEFA Team Rankingu. 8-)

Inace, prema uglednom portalu 'Todomercadoweb. velike promjene cekaju Atletico na ljeto, pocevsi od pozicije sportskog direktora , Andrea Berta bice nekakv tehnicki direktor necega ,neki pisu da ce zamjeniti Caminera na poziciji sportskog direktora,neki da ce biti zaduzen neke druge stvari. Ono vaznije je da s njim u klub dolazi i milijarder Pete Lim. Također kazu da ce Peter Kenyon, Jorge Mendesov partner, uci u klub kao dionicar . Eh sad , kakva ce biti uloga Cereza i Gil Marina je misterij ...Hoce li prodati sve ili samo dio svojih dionica ostaje da vidimo .Vidjecemo narednom periodu koliko ima istine u ovome . I ranije se nesto suskalo u vezu ovog Pitera .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 maj 2013, 15:38

Veceras protiv Depora ocekujem laganu pobjedu ,iako se nadam da ce susret zavrsiti bez pobjednika . Atletico je prakticno osigurao trece mjesto koje daje izravnu kvalifikaciju u Ligu prvaka, Depor se zestoko bori bi se odrzao daleko od zone ispadanja, jer za sada nie u opasnoj zoni samo zahvaljujuci boljoj gol razlici .  Do prije nekoliko kola Depor je bio vec prezaljen , ali su njihovi nastupi nedavno dokazali da su spremni da se bore do zadnje kapi znoja ne bi li ostali tu gdje im je i mjesto . Sto se vidi po njihovim posljednjih igrama jer u zadnjih sest utakmica ne znaju za poraz, upisali su 14 bodova od mogucih 18, pobjedivsi 4 utakmice uz dva remija prosto su ih ozivjeli .

Atletico ce igrati bez Diego Costa i Kokemana koji ce odradjivati suspenzije zbog parnih kartona. Depor s druge strane,jos u tezoj situaciji posto pravo nastupa protiv maticnog kluba nemaju Silvio i Pizzi,a Agilar odradjuje suspenziju zbog parnih kartona . Znam da ce Atelti slaviti,ali kao sto napisah nadam se nerijesenom ishodu jer bi bod vise znacio Deporu nego li Atleticu koji je skoro pa osigurao trece mjesto . Bolje da ovjeru te pozicije potvrde u sljedecem kolu protiv Barce . Nadam se da ce zaigrati Oliver 8-) ocekujem ambientazo na Riazoru . Kao i obicno kada igra Deportivo .

Zadnjih pet duela izmedju klubova .
Atlético 6-0 Deportivo
Deportivo 0-1 Atlético
Atlético 2-0 Deportivo
Atlético 3-0 Deportivo
Deportivo 2-1 Atlético
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 maj 2013, 19:41

juznjak> je napisao/la: Inter je prakticno iskljucen iz svake borbe za LP posto sada zaostaje 11 bodova za trecim mjestom u Seriji A koje vodi u kvalifikacije za LP . Ostalo je jos 12 bodova u igri i tesko da mogu nesto napraviti .
Odavno je isključen,nekih 15-ak igrača je već jedno vrijeme izvan terena zbog ozljeda,uglavnom...svaku utakmicu po jedan ili dvojica novih otpadnu :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 maj 2013, 11:18

Cuj 15 igraca van stroja :lol: sto to vi tamo u Italiji igrate,Mortal Kombata? :mrgreen: 8-)

Sinoc ne bas dobra utakmica za gledanje. Malo pravih prilika s obje obje strane,sudija los ,napravio je neke kardinalne greske u vidu nedosudjenog penala za Depor,te je ponistio sasvim regularan gol Atletica u finishu tekme . Sve u svemu ,na kraju najrealniji rezultat jer nijedna ekipa nije zaluzila niti da zabije niti da osvoji vise od boda. S onakvom igrom tesko da mozemo nesto protiv Trampasa u Cupu . :roll:

Najbolje od sinocnje utakmice je period kada su na teren usli Arda,Saul i Oliver. to je odmah ekipi dalo neki smek pravog fudbala. Vise je bilo smisljenih akcija,ljepih poteza i proigravanja . Pogotovo je Oliver u tih 20-tak minuta odigrao mangupski . dao je tacno 10 tacnih pasova i to nisu bili pasovi prema nazad, nije izgubio niti jednu loptu i u to malo vremena pokazao je kako se dribla i mazi odnosno kontrolise lopta 8-) . Definitivo decko treba vise da igra , pogotovo u ovim preostalim utakmicama .

Nadam se da ce Colo jednom izvesti ovakav sastav .
Falcao

Arda - Oliver - Diego Costa

Koke - Gabi

Valjda Sociedad nece pobjediti Getafe . Najmanje sto nam treba je panika u finishu prvenstva pred tekmu sezone .Treba jos jedna pobjeda za potvrdu te trece pozicije,i treba svim silama pobjediti u Vigu da se pred finale mogu odmariti neki bitni igraci .

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 05 maj 2013, 11:34

Treba osvojit jos 4 boda ako Sosjedad pobjedi sve do kraja sto se nece desit.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 maj 2013, 15:26

juznjak> je napisao/la:Cuj 15 igraca van stroja :lol: sto to vi tamo u Italiji igrate,Mortal Kombata? :mrgreen: 8-)
Evo danas se dva nova ozlijedila,a nije još ni krenula utakmica. :lol: :mrgreen:
Takoreći je pola primavere pozvano za večeras. :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 maj 2013, 22:11

Siamo@ posto si ti Talijan :mrgreen: de mi reci jel znas nesto o ovom Andrea Bertri ? Danas i zvanicno objavljeno da ce biti dio sportkog odjela Atletica . Koliko sam vidio ,bice zaduzen za skautiranje igraca iz cijele Evrope .

Malo po malo neke stvari izlaze na povrsinu . izgleda da nisu samo obicne glasine oko Peter Kenyona i Lima. Bilo bi fantasticno da ta dva frajera udju u klub kao dionicari .Peter je rado fantasticne poslove u Manchester u i Chelsea u vidu marketinga i transfera,dok je Lim poznat kao lik koji voli da ulaze u sport,pogotovo fudbal i automoto sportove .

Valjda ga je provuklo za Atletico to sto je pravio odlicne rezultate s malo sredstava i budzetom . Valjda konta da bi Atletico s malo ekonomske injekcije pravio jos bolje rezultate . Zanima me samo sta ce dobiti zauzvrat,koliko dionica. Vjerovatno ce sadasnja garnitura ostati i donositi odluke,no vjerujem da ce sve to kontrolisati Lim .
soe je napisao/la:Treba osvojit jos 4 boda ako Sosjedad pobjedi sve do kraja sto se nece desit.
Cetvrta pozicija je matematicki osigurana . To je najbitnije . Znaci poslije tri godine ponovo u LP. 8-)

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 06 maj 2013, 23:55

Sociedad je izgubio tako da je potreban jos samo 1 bod da se matematicki osigura direktan plasman u ligu pravak.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 06 maj 2013, 23:59

juznjak> je napisao/la:Siamo@ posto si ti Talijan :mrgreen: de mi reci jel znas nesto o ovom Andrea Bertri ? Danas i zvanicno objavljeno da ce biti dio sportkog odjela Atletica . Koliko sam vidio ,bice zaduzen za skautiranje igraca iz cijele Evrope .
E neznam,prvi put čujem.Jbg :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 maj 2013, 13:59

soe je napisao/la:Sociedad je izgubio tako da je potreban jos samo 1 bod da se matematicki osigura direktan plasman u ligu pravak.

Mislim da treca pozicija nije nikada ni dolazila u pitanje . Jos u prvom djelu sezone jasno je bilo ko je najbolji od ostatka lige . Steta samo sto je u drugom djelu sezone doslo do pada forme ,fizicki su malo pali i u vecini utakmica falilo je ideja u napadu .

Da je tu jos bio jedan kreativni vezni ,mislim da bi Atleti bio rame uz rame sa Realom i Barcom . Ovako je Atleti izgubio drugu poziciju i zbog fantasticne forme Sociedada malo se strahovalo za tu trecu poziciju . Ali svakako da je ovo bila odlicna sezona od strane Atletica jer su pali neki rekordi tipa : protiv Betisa je oboren rekord generacije trenera Ricarda Zamore u sezonama 1939/40 i 1940/41. po broju uzastopnih pobjeda u na Calderonu , Curto je oborio rekord Abela Resina star 22 godine po broju minuta bez primljenog gola (820), a od subote je jedini golman u klupskoj historiji koji je sacuvao mrezu na 19 utakmica!

Usto je oboren rekord po broju uzastopnih pobjeda u europskim natjecanjima. Sve to govori da je klub sa Colom na najboljem putu da bude sto je nekada bio . Naravno,sezona bi bila perfektna da se osvoji taj Cup . Vidim u Realu razjebana atmosfera,igraci nisu ujedinjeni . To svakako ide Atleticu u korist .

Koke, inace, osim sto je tim max asistent ove sezone (11), Samo Iniesta (15), Messi (12) i Ozil (12) imaju vise asistencija od Kokemanovih (10) u lizi ove sezone. usto, od svih ofanzivnih igraca on je taj koji najvise puta osvoji loptu u toku utakmice , jednu svake 16.61 m. Tek je nedavno napunio 21 godinu .Kakav ce biti za dvije ,tri god slika inace,kazu da City nudi 9 miliona za Olivera. Za njega se interesuju svi klubova s vrha premiershita,ali Colo je izjavio da ozbiljno racuna na njega ,Saula i Manqiuila sljedece sezone. Tako da nema nista od njegove eventualne prodaje.

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 08 maj 2013, 17:49

Zivot te yebo, 40+ miliona za Suareza.

Ne mogu docekati dan kad ce Diego Costa i Suarez igrat zajedno. Jaoooo, pa kakav ce to nogometni festival biti ako ova dvojica zaigraju u tandemu, u istoj ekipi, nekada... :es: Ugrizi, dajvovi, pljuvanje, placipickarenje. Svaku jeebenu utakmicu ce bit neceg :lol:
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 maj 2013, 20:53

Puno je 47 milja za Suareza . Bez obzira sto se radi o mozda i kompletnijem napadacu od Falce. Jednostavno za te pare bolje dovesti dva,tri dobra igraca koji ce ojacati konkurenciju samim tim i klupu za narednu sezonu. Trebat ce dosta kvalitetnih igraca jer ne smije ispastati ni jedno takmicenje . Djaba ako dodjes u Lp do polufinala recimo,a domacem prvenstvu zavrsis na petom mjestu i sljedece sezone moras prodati bitne igrace jer vecina kvalitetnih igraca hoce da igra LP. Stoga 47 milki bolje je utrositi na Negreda ili Lewandovskog ,Kondogbiu i Diega . Jos mi je privalcnija varijanta Isco i Negredo . 8-)

Inace ,opet ista slika kada igra Atletico . Previse se stvari temelje na strategiju i individualizam, fali malo vise kolektivne igre . U napadu je sve to tanko . Koke, motor danas ali je nekako premekan za veznog playmakera . Costa ne grize kao prije,izgubi loptu i nakon toga stane ili gleda kako facijalnom ekspresijom iznervirati protivnicke igrace i navijace. Malo je to postalo iritantno . Bar meni . 8-) Evo ga 0-2 Juanfran ga zabi naguzove .

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 08 maj 2013, 20:55

De cim Celta da gol javi ovdje da ne otvaram djaba lajvskor. Treba mi za kladare :D
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 maj 2013, 21:02

Vazi . Ali nece ni zabiti :D
slika

Valjda se necemo obrukati kao zadnji puta :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 maj 2013, 21:14

Evo zabise ga . Slaba intervencija Curtona. Dosta nekarakteresticno za njega . Nije mi samo jasno da tako slabo koriste prostor koji im ostavlja Celta jer su oni krenuli na sve ili nista. U stvari ,evo Falcao iskoristi odlicnu akciju najboljeg svjetskog beka. Btw ,Totac izjednaci na 1-1 . Tu Atleticu treba pobjeda Tottanhame inace adios a Bombo 1 .

Na kraju zasluzena pobjeda koja je mogla biti i ubjedljivija da je Arda zabio nakon odlicnog duplog pasa sa Cebolom ,te da Colo nije postavio nesto defanzivniju taktkiku u prvom poluvremenu . Colo odlazi !!! 8-) Objetivo cumplido en liga . Sada sve snage usmjeriti na finale Cupa. Usto, treba pobjediti Barcu kojoj ce vjerovatno priredjen taj njihov cuveni Pasillo na Calderonu . Mozda i oni odigraju opustenije kada znaju da su sampioni ,tako da treba gledati da ih se pobjedi .
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 08 maj 2013, 21:32, ukupno mijenjano 2 puta.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 08 maj 2013, 21:23

Rutinska pobjeda protiv Celte, moglo je biti i više od 3-1, Arda nije iskoristio dobru šansu na kraju utakmice, ali nema veze, liga prvaka je osigurana. :)

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 08 maj 2013, 21:26

Cestitke na direktnom plasmanu u LP.Sasvim zasluzeno,Atletico je puno pokazao ove godine.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 09 maj 2013, 18:13

Procitao sam da ste poslali ponudu od 12 miliona za Villu :roll:

Da budem iskren ja bi rado vidio Villu u Pateticu ali koliko je to moguce ne znam.Napad sa Villom i Radovanom bi bio najjaci napad na Svijetu :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 maj 2013, 10:30

Johny je napisao/la:Procitao sam da ste poslali ponudu od 12 miliona za Villu :roll:

Da budem iskren ja bi rado vidio Villu u Pateticu ali koliko je to moguce ne znam.Napad sa Villom i Radovanom bi bio najjaci napad na Svijetu :mrgreen:
A gdje cemo s Costom ? :D Poslije Falcaa krucijalni igrac u Atleticu . U ovom trenutku Villa nema mjesta u Atleticu . Meni je jedan od drazih spanskih igraca,ali ruku na srce ,on je opasno stagnirao u Barci u zadnje dvije sezone,u godinama je .Ne postoji mogucnost da ga prodas u buducnosti za veliki novac. Vjerovatno bi htio u veliku platu .

Ako bi i dosao,onda ce otici Arda sto mi i ne bi bilo toliko neprihvatljivo ,ali preferiram i da Arda ostane jer od njega tek treba doci ono najbolje. Ne bi volio niko da ode,jedino Falcao ako ode opet ce doci neka kvalitetna zamjena . Atletico ima jedan fin projekat pred sobom ,a za taj projekat trebaju mu nesto mladji igraci da se taj projekat moze planirati na duze staze .

Neka Villa ode u Englesku u neki prosjecni klub tipa Arsenal . Nek uzme koju kintu dok moze.

Inace,nekakva sexta objavila da ce Falcao u Monaco za 60 miliona . Licno ,volio bih da to nije istina posto bi s tim potezom napravio 5 koraka unazad u karijeri . 8-)

Btw,dodao bih jos da Wolsfburg trazi zamjenu za Diega (sta li to znaci :D ) te da Colo planira vratiti Rubena Pereza iz Betisa. Izgleda ova raketa ostavila jak utisak na sve ,pa tako i Cola.
slika

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 10 maj 2013, 10:48

Costa je zvjerka.Najbolji igrac Atletica u drugom djelu sezone :mrgreen:

Villa bi trebao naravno biti alternativa.Atletico mora pucati na visoko jer igra na 3 fronta.Kvalitet u rusteru je jako bitna karika i to Cholo zna.
Ne bih volio da velemajstor poput Ville napusti Primeru. :)

Odlican bi posao bio povratak Diega koji bi bio jeftin siguran sam.Uz njega bi se mogao dovesti jos koji igrac,probati sa Iscom pa gdje puklo da puklo :mrgreen:
Kakav bi to tim bio , majko mila. Tresle bi se gace citavoj Evropi.

Nego juzni de mi reci sta je sa Insuom ? Nisam primjetio da je do sada igrao , naravno pored masinerije Filipea nije ni za ocekivati ali rijec je o veoma kvalitetnom igracu.Gledao sam ga u Sportingu dugo vremena i odusevio me zaista.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.