AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la MaGiCa » 30 dec 2010, 20:59

tony-mortale je napisao/la:ovog ronaldinja sad novinari sele kao ovi naši džeku, sad se javili neki meksikanci i PSG.
čim se desi nešto dobro odmah slijedi i nešto loše, taman se pato oporavio a izgleda da se u dubaiju ozlijedio boateng :( , nezna se još tačno koliko ga neće biti i o koliko se ozbiljnoj povredi radi ali u ovoj prijateljskoj ga sigurno nema a vjerovatno ni u cagliariju

inače novak đoković je navijač milana i u dubaiju se družio s igračima milana
slika
Ronaldinho je sam sebe preselio iz Milana. Steta. Onakva igracina. :( :( :( :( :(

A sto se Djokovica tice: taj navija kako stigne - cas za Zvezdu, cas za Monaco, cas za Benficu, cas za Milan. Samo da se bude u centru paznje. Ali dobro, moze mu se.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 30 dec 2010, 21:41

Ma pričajte vi sta hocete meni drago sto ode Ronaldinho ;)
Hvala mu za sve, al igrač koji samo seta po terenu,gubi lopte, ne vraća se nam Realno N E T R E B A !
Odigra on ponekad koju Odličnu asistenciju al' to nije dovoljno ...
Evo izgleda sve dogovorili sa Constantom, al dolazi tek na ljeto :roll:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 30 dec 2010, 22:03

meskalin je napisao/la:Angel Gil Marin najbolji nogometni generalni direktor
Generalni direktor Atletico Madrida, Miguel Angel Gil Marin, u Dubaiju je dobio nagradu za najboljeg generalnog menadžera jednog nogometnog kluba na svijetu za 2010. godinu.
Na priredbi pod nazivom Globe Soccer Awards Gil, inače sin preminuloga dugogodišnjeg kontroverznog predsjednika kluba Jesusa Gila, pobijedio je u konkurenciji daleko poznatijih prvih operativaca popu Adriana Gallianija (Milan), Sandra Rosella (Barcelona),Ulija Hoeneßa (Bayern) i Romana Abramoviča (Chelsea).

Istom je prilikom nagrađen i najbolji nogometni menadžer u godini na izmaku. Priznanje je dobio čovjek koji savjetuje Josea Mourinha i Cristiana Ronalda, Portugalac Jorge Mendes.

nije mi jasno zbog cega, ujak Fester je makar doveo Ibru Princa i Robinha za kikiriki!!!!
na osnovu cega je taj dobio nagradu :? ..nisam upucen u to pa pitam..

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 30 dec 2010, 22:47

robovi88 je napisao/la:Ma pričajte vi sta hocete meni drago sto ode Ronaldinho ;)
Hvala mu za sve, al igrač koji samo seta po terenu,gubi lopte, ne vraća se nam Realno N E T R E B A !
I takav Ronaldinho je trenutno bolji od svih igraca sem Ibre i Silve. Kako god, bolji je od Robinha koji je zadnji duel protiv sina koji je tek prohodao kad ga je ucio fudbalu u dvoristu iza kuce
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 30 dec 2010, 23:11

Raul7 je napisao/la:
robovi88 je napisao/la:Ma pričajte vi sta hocete meni drago sto ode Ronaldinho ;)
I takav Ronaldinho je trenutno bolji od svih igraca sem Ibre i Silve. Kako god, bolji je od Robinha koji je zadnji duel protiv sina koji je tek prohodao kad ga je ucio fudbalu u dvoristu iza kuce
Da, a Taj Ronaldinho sjedi na klupi a Robinho IGRA kao i Boateng ;)
nemoj sad ti ovdje pričat da znaš bolje od Allegrija, valjda on Zna bolje nego mi svi zajedno ;)
Allegri ima razlog zašto Ronaldinho sjedi na klupi a to je NEZALAGANJE na terenu ;)

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 31 dec 2010, 00:57

robovi88 je napisao/la:
Raul7 je napisao/la:
Da, a Taj Ronaldinho sjedi na klupi a Robinho IGRA kao i Boateng ;)
nemoj sad ti ovdje pričat da znaš bolje od Allegrija, valjda on Zna bolje nego mi svi zajedno ;)
Allegri ima razlog zašto Ronaldinho sjedi na klupi a to je NEZALAGANJE na terenu ;)
Ma normalno da Allegri zna ali ne mogu da vjerujem da nekom navijacu Milana moze biti drago sto Roonie odlazi :shock:
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 31 dec 2010, 01:08

Ma daj sta si se natovario na Ronaldinja..trenutno on nemoze igrati na vrhunskom nivou koji se trazi za ligu prvaka i calcco.Bio je dobar,uredno mu se zahvaliti i to bi bilo to..
1921-2011

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 31 dec 2010, 02:42

meni jest žao ronaldinja, iako sam prvi ovdje bio da ga se stavi na klupu, jer je jednostavno počeo igrati rekreativno za razliku od lani, al sve sam se nadao da će promjeniti pristup, jer nije on još za staro gvožđe, al na kraju je sam kriv-sam pao sam se ubio.
hvla mu za sve što je uradio u milanu, znao je često pokazati svoju čaroliju al se generalno od njega očekivalo više, nije imao konstantnost u igri, čovjeka jednostavno više interesuje partijanje od fudbala i to je to, sretno mu gdje god da ode
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 dec 2010, 11:01

prosla sezona mu je bila pa usudio bih se reci gotov u rangu one igre u Barci 18 asistencija i 12 golova!

ZA TO MU SKIDAM KAPU !

Ali ove brate dragi sto jest jest los je!

Hvala mu ! Ali nama treba bollji!
-RIVALDO-

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 31 dec 2010, 11:09

senad_flamin je napisao/la:prosla sezona mu je bila pa usudio bih se reci gotov u rangu one igre u Barci 18 asistencija i 12 golova!

ZA TO MU SKIDAM KAPU !

Ali ove brate dragi sto jest jest los je!

Hvala mu ! Ali nama treba bollji!
da...nadamo se da ce se cassano pokazat u najboljem svijetlu!! FORZA MILAN
SRETNA NOVA GODINA SVIM ROSSONERIMA
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 31 dec 2010, 12:35

Boateng ozlijedio zdjeličnu kost

Ganski nogometni reprezentativac u redovima Milana Kevin-Prince Boateng (23) ozlijedio je zdjeličnu kost tijekom zimskog kampa "rossonera" u Dubaiju.

Ozljeda bi 23-godišnjeg veznjaka trebala sigurno udaljiti od prve Milanove utakmice u nastavku Serie A, gostovanja kod Cagliarija 6. siječnja u sklopu 18. kola, makar trenutno nije točno poznato koliko će dugo izbivati.

Boateng je Milan pojačao u prošloljetnom prijelaznom roku, stigavši iz Portsmoutha, a u dosadašnjem dijelu sezone je nastupio u 15 prvenstvenih susreta, upisavši pritom dva gola i asistenciju.

jbg sretna nova svima :)

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 01 jan 2011, 20:34

Melem za Oči :shock: Gledam i maštam kako bi volio vidjeti ovog Čovjeka u Milanu, pa Zvijer je !
Givanildo Vieira De Souza HULK , sam mu nadimak govori koliko je jak, PRESNAŽAN i PRECIZAN šut, BRZINA Nevjerovatna :o , Sjajan pregled igre.Mnogo golova postize (Većinom su EUROgolovi) 8-)
[youtube][/youtube]

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jan 2011, 09:18

danas prijateljska s al ahlijem, pa povratak u italiju, već u četvrtak gostovanje cagliariju,
zasad ovaj trening kamp prošao ok, pato se oporavio i normalno trenirao s timom, silva se oporavlja i brže od predviđenog, casano se dobro snašao i fino je prihvaćen(ibro obećao da ga neće tući :lol: ).
jedini minus je ozljeda boatenga, ali izgleda da nije nešto strašno i definitivni odlazak ronaldinja koji se pozdravio sa saigračima i iz dubaija odletio za brazil, jbg nije dao ni blizu onog što je realno mogao da se trudio barem 50%, al očito ga u životu interesuju neke druge stvari, šteta i za fudbal mogao je biti najveći svih vremena.
baš me interesuje hoće li biti igdje prenosa danas, trebao bi dati šansu patu i casanu u napadu bar jedno poluvrijeme jer ibra je suspendovan za slijedeću utakmicu serije a pa da vidimo kako bi to moglo izgledati

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 02 jan 2011, 17:48

Roma-Nesta-Yepes-Oddo-Antonini-Thiago Silva-Gattuso-Seedorf-Strasser-Pato-Casano
Kraj prvog poluvremena 0:1 za nas strijelac Seedorf,asistencija Pata
Roma-bez posla
Nesta-nemoguce ga preci
Yepes-fino odradjuje posao
Thiago Silva-fino igra na poziciji Zadnjeg Veznog,nadam se da ga Allegri nece ubuduce upotrebljavati na ovoj poziciji
Strasser-Mali me Pozitivno iznenadio, podsjeca na Seedorfa, mnogo trci,krade lopte,dobar u skoku ODLIČAN
Gattuso-Kapitenski 8-)
Seedorf- vrlo dobar, osim sto malo trči,Odlično razigrava večeras
Antonini-me Prijatno iznenadio, tamo po svojoj strani prolazi kao vjetar,puno sudjeluje u napadu
Pato-Asistencija,imao 2-3 dobre prilike, Odlično igra s obzirom da se bori s povredom
Cassano-Lijepo igra,ali nije me oduševio :roll:
Massimo Oddo- znači NEVJEROVATNO poluvrijeme,pa lik je svaki put prošao kada je imao loptu, onaj njihov bek jadnik niti jednom ga nije zaustavio,takođe Oddo dobro ubacuje lopte iz igre, jedina zamjerka loše izvodjenje kornera veceras, svaka mu ide na prvu ko da nije jeo :| , u svakom slučaju Odličan, po meni bolji od Zambrotte :roll: barem po ovom "Showu"

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 02 jan 2011, 18:04

Evo i ja gledam tekmu,po ovom se ne moze odrediti igraci,jer su protivnici jako losi..ovo je kao revijalna utakmica sa kojom igraci igraju 30,40% ali u svako slucaju bitno je da pobjedite...a ovaj njihov komentator svaka druga ''Eselamu Alejkum'' :lol:

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 02 jan 2011, 20:05

Al Ahly 1:2 A.C Milan (Seedorf,Berreta)

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 jan 2011, 20:18

hajd super vidim da je ubacio i neke mlade igrače,bereta čak i strijelac, utakmica prijateljska i rezultat svakako nije bitan, ali čitam da se robinjo ozljedio i to tako što je imao sudar s kamerom :roll: , e svašta samo da nije ništa ozbiljno(koljeno je u pitanju)

evo i snimak, koji peh, nevjerovatno nešto
[youtube][/youtube]

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 02 jan 2011, 21:41

robovi88 je napisao/la:Al Ahly 1:2 A.C Milan (Seedorf,Berreta)
Seedorf vjeciti mladić :D
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 jan 2011, 11:19

Milijuni više nisu bili važni, Ronaldinho je samo želio kući

Nekoć najbolji nogometaš svijeta digao je sidro i pozdravio se s vrhunskim nogometom. Brazilski Gremio bio je prva, a vjerojatno će biti i zadnja postaja jedne velike karijere koja je mogla biti i veća.

Želja za rodnom grudom bila je prevelika. Nikakvi milijuni, svjetska slava, vrhunski nogomet i eventualni scudetto kojem je Milan blizu, nisu više bili dovoljno dobar mamac da Ronaldo Assis de Moreira iliti Ronaldinho ostane u Europi . Pozdravio se u subotu sa suigračima u Dubaiju i uhvatio prvi avion za Copacabanu.

“Europa je žudnja, ali Rio... Rio je život” - omiljena je deviza svih nogometnih nomada iz zemlje Carioca. Zašto bi u Ronaldinhovu slučaju bilo drugačije?

- Na njega su me odmah upozorili kada sam preuzeo PSG - otkrio je Vahid Halilhodžić u jednom od svojih razgovora s novinarima.

- Rekli su mi da je genije na travnjaku što sam odmah uočio. Ali, rekli su mi da osim ugovora s PSG-om ima i ugovore s bratom, mamom, prijateljima... Svi oni su živjeli od Ronaldinha.

Pa i prostitutke u Parizu. Nije se libio okrenuti broj i naručiti si kakvu prijateljicu noći. I to usred karantene, dan prije utakmice.

No, to je bio njegov “way of life”. Vozio je paralelni slalom na stadionima, ali i u noćnim klubovima Pariza. I dok je tijelo bilo mlado sve je išlo svojim tokom...

Vaha ga je izgubio nakon nekoliko tjedana. Tražili su ga Manchester United, Real, Barcelona... Na koncu je otišao na Nou Camp. Zaludio je Kataloniju svojim driblinzima, virtuoznošću s loptom, slobodnim udarcima... Bio je kralj Nou Campa.

Osvojio je s Barçom dva puta Primeru, Superkup Španjolske i Ligu prvaka. Na onom osobnom planu dva puta se okitio titulom najboljeg nogometaša svijeta u izboru Fife. Dobio je i zlatnu loptu te tri puta mjesto u momčadi sezone. Nogometni svijet je ležao pod Ronaldinhovim nogoma .

- Bilo je to najboljih pet godina moga života - priznao je krajem kolovoza kada se u dresu Milana vratio na Nou Camp. Ovacije? Malo je reći. Ipak se majstori ne zaboravljaju tako lako. Još uvijek se pamti 2007. kada je na trening pristiglo dvadeset tisuća navijača s molbom da ne napušta klub.

Nije uspjelo. Laporta je izgubio živce boreći se s njegovom hirovitošću, kolonijom rođaka i prijatelja na platnom popisu i nemirnim duhom Brazila koji je čučao u njemu i koristio svaku priliku da se javi.

Ronaldinho je otišao u Milan. Tamo ga je 2007. dočekao sunarodnjak Kaka, ali i 40 tisuća navijača na San Siru koji su došli pokloniti se nogometnom virtuozu. Dječački osmijeh, njegov trade mark koji ga je pratio tijekom karijere, nije silazio s lica.

Prvi gol za “rossonere” dao je Interu, najljućem takmacu, i činilo se kako se vraća na stare staze slave. Ipak, bio je to tek bljesak. Sve češće je ulazio u igru s klupe, fizička forma je bila poprilično daleko od one iz Barcelone... Sve je zapravo bilo u njegovoj glavi. Kada je voljni moment bio na visini, onda se lako vraćao u formu. Na žalost, Dinho je sve češće mislima bio na Copacabani i sambi.

Primijetio je to i trener Allegri koji mu je davao vrlo malo prilika, a na koncu je doveo i Antonija Cassana iz Sampdorije. Bio je to siguran znak da Ronaldinho digne sidro. Iduća postaja je Gremio, njegova prva ljubav i prvi klub. Vjerovatno i posljednji. Milijuni ipak više nisu važni...

Ronaldinho, brojke

334 - utakmice
122 - pogotka
2 - Primera (2004./05, 2005./06.), Superkup Španjolske (2005., 2006.)
1 - Svjetsko prvenstvo (2002.), Liga prvaka (2005/06.) 8-)
FK Pjetlovi

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 03 jan 2011, 11:37

Egoistični genije

Godinama već sladokusci najvažnije sporedne stvari na svetu uživaju u njegovim čarolijama. Levom, desnom, kolenom, glavom... postiže golove iz gotovo svih pozicija. Poznat po svojim sjajnim sposobnostima driblinga, udarca... Njegova dominantna figura i odlična tehnika uvek su bili dobar odgovor kritičarima. Ipak, on je Zlatan Ibrahimović, a zbog fudbalskog umeća popularan i kao Ibrakadabra.

Međutim, ono što će uvek smetati i onima koji mu se dive su promenjive partije. On ima dar za postizanje golova iz neverovatnih pozicija, nekad i sa preko 30 metara, ali isto tako i da promaši nemoguće. Kao i većina genija, teškoće zna da prebrodi, ali jednostavnost je ono sa čim se muči. Karakter je takođe njegova boljka. Zbog svog ega je često morao da menja sredinu, pa je nakon Ajaxa nosio dres Juventusa, Intera, Barcelone i sada Milana.

Kada bi samo naučio kako da se u potpunosti posveti ekipi, uz malo više skromnosti, mogao bi da ispuni sva očekivanja navijača. Zlatan je i sam u prošlosti naglasio svoju najveću slabost u želji da bude čovek koji sve rešava sam, a ako nije potreban, onda nije motivisan. On teži tome da ekipa zavisi od njega i traži trenera koji će mu uvek davati ključnu ulogu na terenu.

Tokom karijere, Ibrahimović se pored aplauza i ovacija nakon sjajnih poteza, suočio i sa zvižducima. Navijači Juventusa su ga nakon odlaska u Inter, označili kao izdajnika koga zanima samo novac i vlastita slava. Kada je bio član Intera, takođe je doživeo da bude prozivan od strane navijača. I dok niko ne može da opovrgne njegov veliki talenat, Zlatan nikada nije uspeo da pridobije naklonost i puno poverenje navijača klubova za koje nastupa. Navijači smatraju kako od Zlatana zaslužuju više.

Šteta je što ovaj sjajni švedski reprezentativac ne može da bude ikona kakvu zaslužuju. Najveći njegov problem je u tome što on nikada ne može da se posveti u potpunosti klubu za koji igra, nego je uvek sam sebi na prvom mestu. Tu slabost je do sada uvek pokazivao. Na primer, u trenucima kada je Inter mogao da osigura novu titulu, Ibrahimović, koji nije mogao da igra zbog suspenzije, nije želeo da bude uz svoje saigrače, nego je otputovao u Švedsku, u posetu rodbini!

Neuspešnu epizodu u Barceloni, Ibrahimović je okončao ovog leta selidbom u Milan, gde igra kao preporođen. Šveđanin je zbog nesuglasica sa trenerom Katalonaca, Pepeom Guardiolom, napustio redove dvostrukog uzastopnog prvaka Španije. Njegov karakter je opet isplivao na površinu, pa je sa Guardiolom na "ratnoj nozi". Čak je dok je završavao formalnosti u vezi sa odlaskom iz Barce, uz prisustvo predstavnika dva kluba prilikom potpisa ugovora o pozajmici, poručio bivšem treneru da će ga "nokautirati kad ga sretne"!

Ono što kada je on u pitanju i nije neka novost je da je prgavi golgeter po dolasku u Milan već nekoliko puta bio u središtu više incidenata. Prvo je, poput primitivca, bez ikakvog razloga, kung-fu potezom na treningu udario mladog Rodney Strassera, a nedugo zatim pobio se sa reprezentativcem SAD, Oguchi Onyewuem. Konačno, u derbiju protiv Intera, od posledica njegovog divljeg starta Marco Materazzi je završio u bolnici. Sa druge strane, učinak ne terenu je devet golova iz 17 utakmica.

Od nedavno, Ibrahimoviću se u Milanu pridružio još jedan problematičan i kontraverzan fudbaler. U pitanju je Antonio Cassano, koji je milijardu puta već uzburkao javnost sa svojim ponašanjem. Na treneru Massimilianu Allegriju biće dakle još jedan težak zadatak. Ostaje nam da vidimo kako li će se ova dvojica sjajnih igrača, ali veoma problematičnih ljudi složiti na terenu, treningu i u klubu. Milanu, za šta postoje indicije, sada treba samo još Mario Balotelli pa da "luda družina" bude na okupu. Ili bi to bilo previše?

Ibrahimovića najbolje ilustruje njegov komentar kada ga je jedan novinar pitao šta je njegova verenica dobila kada su se verili? Zlatan Ibrahimović je tada kratko odgovorio - "Dobila je Zlatana!" Ovaj odgovor savršeno oslikava karakter švedskog internacionalca, vrhunskog fudbalera, jednog od najboljih napadača na svetu, ali i velikog, prevelikog egoiste. 8-)

ODLIČAN TEKST

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.