FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 19 maj 2020, 02:44

wolfie je napisao/la:
19 maj 2020, 02:43
delinjo je napisao/la:
19 maj 2020, 02:11
TKO ?

wolfie fulio temu :rol: :rol:
Ignorisem te dok me ne upoznas sa Mirelom!
da me tvoja mala zamrzi :mrgreen: :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 maj 2020, 02:57

delinjo je napisao/la:
19 maj 2020, 02:44
wolfie je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
19 maj 2020, 02:11
TKO ?

wolfie fulio temu :rol: :rol:
Vidim ja neko bi ovdje uletio u nju(mislim na administraciju)... :urnebes:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 maj 2020, 02:57

kolezeljovac je napisao/la:
19 maj 2020, 02:57
delinjo je napisao/la:
19 maj 2020, 02:44
wolfie je napisao/la:

Vidim ja neko bi ovdje uletio u nju(mislim na administraciju)... :urnebes:

u koga :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 maj 2020, 02:59

Znas ti dobro znas.... Kujes zavjere protiv uprave dusmane :urnebes:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 maj 2020, 03:01

:think:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 maj 2020, 03:02

kolezeljovac je napisao/la:
19 maj 2020, 02:59
Znas ti dobro znas.... Kujes zavjere protiv uprave dusmane :urnebes:
a toooo :mrgreen: :mrgreen:

a ne kujem brate nego je to realnost po meni svakog kluba nakon ovog sranja,provjeri bas to ako mozes :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 maj 2020, 03:05

Ma bln nisu ljudi ni svjesni sta se razmatra... Ali necu, kerovi ce odmah da laju.... Nisam vise ni ja pametan....

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 19 maj 2020, 08:24

Bezideja je napisao/la:
18 maj 2020, 17:05
Admir74 je napisao/la:
18 maj 2020, 16:53
irfo je napisao/la:
18 maj 2020, 16:08
U Borcu nemaju marke vise, zato na sve nacine opstruiraju nastavak
Evo Milutinovic prvi digo sidro, on im je medju glavnim igracima bio
Jutros sam o ovome govorio. Borac je bez marke, zato zatežu.
Ako ne nastave past ce im lova s neba i bice puni jelde

A mi smo za nastavak, jer ne znamo sta cemo od para. Ne more ih krava pojest. Svakakvih budalastina moramo citati i sta sad.
Zamolio sam te da me ne citiraš. Hvala.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 maj 2020, 09:52

starigrad je napisao/la:
18 maj 2020, 08:50
KANA je napisao/la:
17 maj 2020, 23:40
starigrad je napisao/la:
17 maj 2020, 16:55
e, moj, Željo...

a, da smo samo uspjeli ubaciti, fudbalskog eksperta, ribu u savez, sad bi nam se begic i vico mogli sageti. poslije propadanja pokusaja ubacivanja ribe u savez, slijedi nam potop, nemamo vise takvih strucnjaka, ni na vidiku. jedan je riba.

i, da, ariel ce se sve manje raznositi sa paleta, gubitci su sve veci. valjda sva energija utrosena u Želju, pa firma sad ispasta. zato se prelazi na gradjevinu, pomocni, onako, bas na mjestu za kakvu zgradu, ala, tibra.
:rol: voli te brat, razumijem šta hoćeš da kažeš ali Riba je moj dobar drug ,momak zivi Želju i moram stati u njegovu odbranu .Danas prebacim da gledam Bayern ali kad vidim prazan stadion fakat nema smisla nikakvog sto se mene tiče sve dok ne budu mogli navijači ne mora se ni igrati.
ne dajem za pravo, ni ribi, ni tebi, da vise volite Želju od mene, ali, ta moja ljubav, nije preduslov da sam sposoban "upasti" u strukture fsBiH i adekvatno zastupati interese svog kluba. ako je, samo ljubav prema klubu i "življenje" za isti, uslov da te neko kandiduje za clana saveza, mozemo i Fatu predloziti. ovim nemam namjeru poniziti i uvrijediti Fatu. izuzetno je cijenim, unatoc svim njenim nedostacima, za koje, ni sekunde, sama nije kriva, samo zelim reci da su pored ljubavi, potrebni mnogo ozbiljniji i strucniji preduslovi za tu poziciju. isto tako, nista protiv ribe, covjek uradio sto je uradio, bilo dobrog, bilo i loseg (ko od nas ne grijesi?), niti, kapacitivno, staviti ribu i Fatu u istu ravan, to bi bilo bezobrazno s moje strane i, s jedne strane, uvredljivo prema ribi. zelim reci da trebamo bjezati od samopromocija i gledati sta je najbolje za klub, sve drugo je greska, bilo o kome se radilo.

stvar je ko je spreman, sam sebi, priznati gresku i shvatiti da se precjenio u datom trenutku. bivsi ni danas nece priznati svoje greske, koje su toliko ocite da izbijaju oci. i danas imamo ljudi kojim nije mjesto u klubu, ali, iz nekih razloga i okolnosti su tu, i oni misle da Bogom dani za tu poziciju.

prijedlog ribe za ulazak u savez je samo jedan od primjera kako i koliko se grijesilo. pored svega dobrog sto je uradjeno, na cemu im se treba cestitati i odati priznanje, imali su i gresaka, koje su nas skupo kostale do sada, a, kostaju nas i danas. i, postoje greske i dalje. na kraju samo klub ispasta, pojedinci budu i prodju.
brate , napisao sam ti da razumijem sta hoces da kazes ali ti govorim da nema potrebe da momka prozivamo a nema ga u klubu 3 godine sigurno .
Mrzim ovaj nas mentalitet samo daj da se neko popljuje i kao biti ce nam bolje :crazy: kazem dobar mi je drug i znam koliko je momak sebe dao u tom trenutku za Zelju :salut: to sto on nije kapacitet za neke stvari su krivi ljudi koji su ga postaviili .
Generalno sve sto si napisao se slazem ali nema potrebe Ribu prozivati ,evo vrati se godinu unazad kad smo popusili licencu i kad je na prijedlog Badzaka da svi koji su u skupstini da donesu pare kako bi se nadoknadila steta 90% ih je spustilo glavu ( znas Badzaka pa ga pitaj jel ovo istina?)
Sve dok je klasa radnicka,nikom te nedamo itd i gdje 60 ljudi imas u skupstini onako ( gdje njih 90% ne moze ni 10 hiljada dati klubu) nema od te price nista ,evo ti primjer kod komsija tri kurave i Vijetnamac ali sve ide kad imas para .

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 19 maj 2020, 09:58

Mislim da je gospodin @StariGrad želio reći, da smo promašili ciklus kada se biraju ljudi za organe saveza i zbog čega smo ostali bez bilo kakve zaštite.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 maj 2020, 10:08

Plavac87 je napisao/la:
19 maj 2020, 09:58
Mislim da je gospodin @StariGrad želio reći, da smo promašili ciklus kada se biraju ljudi za organe saveza i zbog čega smo ostali bez bilo kakve zaštite.

znam je sta je htio da kaze ali nema potrebe za ovom recenicom " da smo samo uspjeli ubaciti, fudbalskog eksperta, ribu u savez " bez ikakve potrebe samo koliko se je odrekao porodice i to vrijeme posvetio svom klubu :clap: da bi mu raja **** majku :oops: i sta je sve pretrpio
(ovo se ne odnosi na @StariGrad ) volio bi da generalno promjenimo mentalitet ne moramo svakog popljuvati .

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 19 maj 2020, 10:14

KANA je napisao/la:
19 maj 2020, 10:08
Plavac87 je napisao/la:
19 maj 2020, 09:58

znam je sta je htio da kaze ali nema potrebe za ovom recenicom " da smo samo uspjeli ubaciti, fudbalskog eksperta, ribu u savez " bez ikakve potrebe samo koliko se je odrekao porodice i to vrijeme posvetio svom klubu :clap: da bi mu raja **** majku :oops: i sta je sve pretrpio
(ovo se ne odnosi na @StariGrad ) volio bi da generalno promjenimo mentalitet ne moramo svakog popljuvati .

Ja se generalno slažem sa oba razmišljanja. Nije bio kompetentan da se kandiduje i greška je što se prihvatio obaveze. Plus, tu je odista zavaljen. Senad Misimović ga je poslao jer je navodno dobio "obećanje" da će proći, vidjeli smo kako je završilo.

Sa druge strane, da, ne treba svakoga ko je bio u klubu "cipelariti". Iako ovde moram naglasiti da @StariGrad sigurno nije mislio ništa loše, već se vodi činjenicama. Možda grubo zvuči ali stvarno je tako kako je rekao.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 19 maj 2020, 11:38

KANA je napisao/la:
19 maj 2020, 09:52
starigrad je napisao/la:
18 maj 2020, 08:50
KANA je napisao/la:
17 maj 2020, 23:40

:rol: voli te brat, razumijem šta hoćeš da kažeš ali Riba je moj dobar drug ,momak zivi Želju i moram stati u njegovu odbranu .Danas prebacim da gledam Bayern ali kad vidim prazan stadion fakat nema smisla nikakvog sto se mene tiče sve dok ne budu mogli navijači ne mora se ni igrati.
ne dajem za pravo, ni ribi, ni tebi, da vise volite Želju od mene, ali, ta moja ljubav, nije preduslov da sam sposoban "upasti" u strukture fsBiH i adekvatno zastupati interese svog kluba. ako je, samo ljubav prema klubu i "življenje" za isti, uslov da te neko kandiduje za clana saveza, mozemo i Fatu predloziti. ovim nemam namjeru poniziti i uvrijediti Fatu. izuzetno je cijenim, unatoc svim njenim nedostacima, za koje, ni sekunde, sama nije kriva, samo zelim reci da su pored ljubavi, potrebni mnogo ozbiljniji i strucniji preduslovi za tu poziciju. isto tako, nista protiv ribe, covjek uradio sto je uradio, bilo dobrog, bilo i loseg (ko od nas ne grijesi?), niti, kapacitivno, staviti ribu i Fatu u istu ravan, to bi bilo bezobrazno s moje strane i, s jedne strane, uvredljivo prema ribi. zelim reci da trebamo bjezati od samopromocija i gledati sta je najbolje za klub, sve drugo je greska, bilo o kome se radilo.

stvar je ko je spreman, sam sebi, priznati gresku i shvatiti da se precjenio u datom trenutku. bivsi ni danas nece priznati svoje greske, koje su toliko ocite da izbijaju oci. i danas imamo ljudi kojim nije mjesto u klubu, ali, iz nekih razloga i okolnosti su tu, i oni misle da Bogom dani za tu poziciju.

prijedlog ribe za ulazak u savez je samo jedan od primjera kako i koliko se grijesilo. pored svega dobrog sto je uradjeno, na cemu im se treba cestitati i odati priznanje, imali su i gresaka, koje su nas skupo kostale do sada, a, kostaju nas i danas. i, postoje greske i dalje. na kraju samo klub ispasta, pojedinci budu i prodju.
brate , napisao sam ti da razumijem sta hoces da kazes ali ti govorim da nema potrebe da momka prozivamo a nema ga u klubu 3 godine sigurno .
Mrzim ovaj nas mentalitet samo daj da se neko popljuje i kao biti ce nam bolje :crazy: kazem dobar mi je drug i znam koliko je momak sebe dao u tom trenutku za Zelju :salut: to sto on nije kapacitet za neke stvari su krivi ljudi koji su ga postaviili .
Generalno sve sto si napisao se slazem ali nema potrebe Ribu prozivati ,evo vrati se godinu unazad kad smo popusili licencu i kad je na prijedlog Badzaka da svi koji su u skupstini da donesu pare kako bi se nadoknadila steta 90% ih je spustilo glavu ( znas Badzaka pa ga pitaj jel ovo istina?)
Sve dok je klasa radnicka,nikom te nedamo itd i gdje 60 ljudi imas u skupstini onako ( gdje njih 90% ne moze ni 10 hiljada dati klubu) nema od te price nista ,evo ti primjer kod komsija tri kurave i Vijetnamac ali sve ide kad imas para .
ako si svjestan da nemas kapacitet, odbijes ponudjenu kandidaturu. ako, ipak, prihvatis istu, iako nisi siguran da si prava osoba za to i da neces moci uraditi najbolje za klub, onda to radis zbog samopromocije. kako amar kaze: "kraj price".

i, ne pljujem nikoga, ne trpaj mi to u usta i misli. pisem kako jeste bilo i kako je sada. riba je uzet kao primjer samo iz razloga sto se vidi koliko smo osakaceni nedostatkom nasih ljudi u savezu, sto je trenutno najaktuelnija prica. umjesto ribe, mogao je biti, recimo violina, da se radilo o nekoj temi koja se veze za njega. ja sam sa bukijem i dzelom, izuzetno dobar, prava raja, zajedno igrali mali fudbal, u ekipi sa dzelom osvojio drzavno prvenstvo u malom fudbalu, ali nemam problem reci i njima u lice da nisu dorasli funkcijama koje su svojevremeno obavljali u klubu i da su nanijeli vise stete nego koristi za vrijeme provedeno na tim funkcijama. zaboli me sta oni misle o tome sta im ja kazem, smatraju li to pljuvanjem ili dobronamjernim razgovorom i sumiranjem sta i kako su uradili u svoje vrijeme, jer im govorim istinu.

sto se Jaska tice, znam mnogo toga, samo sto ja ne trcim na forum cim nesto saznam, sve sto javnost treba znati, objavi se onog trenutka kada treba da se sazna.

i, nekulturno je samo obristati pp, u roku 5 sekundi, bez odgovora, koju ti neko, najavljeno, posalje na temu koju sam pokrenes, a koja nije za foruma zbog zacatavanja. ali, to je vec do tebe i meni govori dosta toga.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 maj 2020, 12:02

@StariGrad ova recenica dosta govori o tebi " da smo samo uspjeli ubaciti, fudbalskog eksperta, ribu u savez" ispade u savezu sjede sve sami strucnjaci fudbalski a ne lopovi itd Riba je za razliku od nas mnogih pored ljubavi odvojio svoje vrijeme od familije kako bi pomogao klubu to sto mi mislimo da mogu i sposobniji od njega to je nesto drugo ali ova tvoja recenica nije uredu a naveo sam ti razlog zasto -najlakse je pametovati ,ja svakom skidam kapu ko je izdvojio svoje vrijeme i posvetio klubu kojeg voli i ono so je sigurno da je Riba sve radio u interesu Zelje i da je jedini razlog bio ljubav prema klubu i nista drugo
Za ovo zadnje te nisam skontao sta sam ja obrisao ?

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 19 maj 2020, 12:31

KANA je napisao/la:
19 maj 2020, 12:02
@StariGrad ova recenica dosta govori o tebi " da smo samo uspjeli ubaciti, fudbalskog eksperta, ribu u savez" ispade u savezu sjede sve sami strucnjaci fudbalski a ne lopovi itd Riba je za razliku od nas mnogih pored ljubavi odvojio svoje vrijeme od familije kako bi pomogao klubu to sto mi mislimo da mogu i sposobniji od njega to je nesto drugo ali ova tvoja recenica nije uredu a naveo sam ti razlog zasto -najlakse je pametovati ,ja svakom skidam kapu ko je izdvojio svoje vrijeme i posvetio klubu kojeg voli i ono so je sigurno da je Riba sve radio u interesu Zelje i da je jedini razlog bio ljubav prema klubu i nista drugo
primjetio sam da se pojedinci bave mojim karakterom, pa cu se potruditi da se, sto prije i brze, vidimo i porazgovaramo o mojim, a, Bogami, i njihovim karakternim osobinama. iza svega napisanog i izrecenog stojim, druga strana, na koju ovom prilikom mislim, mjenja misljenje i pisanje kako vjetar puse. nisu ovo nikakve prijetnje, samo sto hocu da vidim sta jedan drugome imamo reci oci u oci.

a, ti, @KANA, hajde mi nabroji ribine kvalifikacije za osobu koja treba da predstavlja Želju u savezu? koje su to njegove strucnosti za tu poziciju? za ljubav i zivljenje Želje sam već naveo da to nisu potrebne kvalifikacije i da nas, po tom kriteriju, na hiljade ispunjava uslove. to što se odricao, trpila mu porodica itd, hvala mu i svaka cast na tome. ali, ako je to radio iz ljubavi, dobrovoljno, bez interesa... zasto se to sada povlaci kao nekakvi argumenti za pravdanje? sta je mojim parama za clanske, godisnje, donacije, vremena za odlazak na treninge, utakmice, gostovanja... to, moja porodica i finansije ne trpe moju ljubav prema Želji? i, ovakvih kao ja je, opet, na hiljade. samo sto to ne potezemo kao argument da smo neki bitan faktor i da treba da se nesto previse pitamo i uplicemo u strukture kluba.

sto se pp tice, posaljem ti istu kada smo imali prepisku oko jaskovog bolovanja korone, ti samo obrises pp.

ovim zavrsavam prepisku.

ziv i zdrav bio.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 19 maj 2020, 12:50

starigrad je napisao/la:
19 maj 2020, 12:31
KANA je napisao/la:
19 maj 2020, 12:02
primjetio sam da se pojedinci bave mojim karakterom, pa cu se potruditi da se, sto prije i brze, vidimo i porazgovaramo o mojim, a, Bogami, i njihovim karakternim osobinama. iza svega napisanog i izrecenog stojim, druga strana, na koju ovom prilikom mislim, mjenja misljenje i pisanje kako vjetar puse. nisu ovo nikakve prijetnje, samo sto hocu da vidim sta jedan drugome imamo reci oci u oci.

a, ti, @KANA, hajde mi nabroji ribine kvalifikacije za osobu koja treba da predstavlja Želju u savezu? koje su to njegove strucnosti za tu poziciju? za ljubav i zivljenje Želje sam već naveo da to nisu potrebne kvalifikacije i da nas, po tom kriteriju, na hiljade ispunjava uslove. to što se odricao, trpila mu porodica itd, hvala mu i svaka cast na tome. ali, ako je to radio iz ljubavi, dobrovoljno, bez interesa... zasto se to sada povlaci kao nekakvi argumenti za pravdanje? sta je mojim parama za clanske, godisnje, donacije, vremena za odlazak na treninge, utakmice, gostovanja... to, moja porodica i finansije ne trpe moju ljubav prema Želji? i, ovakvih kao ja je, opet, na hiljade. samo sto to ne potezemo kao argument da smo neki bitan faktor i da treba da se nesto previse pitamo i uplicemo u strukture kluba.

sto se pp tice, posaljem ti istu kada smo imali prepisku oko jaskovog bolovanja korone, ti samo obrises pp.

ovim zavrsavam prepisku.

ziv i zdrav bio.

Brate ti nikako da mene skontas odmah sam ti napisao razumijem sta hoces da kazes ( cak dijelimo isto misljenje) ali mi je samo ta recenica zaparala usi jer znam sta je momak sve prosao a nikakvu losu namjeru nije imao naprotiv . Ti si se upalio bezveze ,slagera kao Ribu imamo vec 25 godina i samo se vrtimo u krug ,nazalost fudbal je biznis i skup sport a mi bjezimo od toga ,mislimo da ce neko doci ( Vukotic ) i rijesiti nase probleme NECE niti ih moze neko rijesiti bez para sto prije skontamo biti ce nam lakse .NIKOM TE NEDAMO ,Klasa radnicka sve dok budemo to furali ovako ce nam biti ,samo ce se slageri smjenjivati ,godine prolaziti .Nasa je sreca jos samo sto imamo Amara pa imamo neki mir sto se tice navijaca sta kad ode?
To nisam obrisao radi tebe vec radi Jaska da se ne pise o tome .

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 19 maj 2020, 13:48

**** ti drzavu, joj alija sta si potpis'o sve se vise razocaravam i u tebe.

A i ovaj sto je razvalio kapiju na jugu, od srca mu zelim da mu se ruke osuše. Obje
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 19 maj 2020, 14:27

kerimatomic1921 je napisao/la:
19 maj 2020, 13:48
**** ti drzavu, joj alija sta si potpis'o sve se vise razocaravam i u tebe.

A i ovaj sto je razvalio kapiju na jugu, od srca mu zelim da mu se ruke osuše. Obje
https://sportsport.ba/fudbal/unisten-di ... avu/361752

Treba nešto uraditi po ovom pitanju. Iz kluba su ispali fer i ostavili otvorene kapije da mi koji smo na nneki način bolesnici možemo doći i provesti neko vrijeme na našem jugu, međutim pojedini mutanti to zloupotrijebe.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 maj 2020, 15:43

Lutkarska predstava.
Adnan Džemidžić: Sezona u Premijer ligi BiH de facto se neće nastaviti!

19.05.2020 u 14:30

Prema dopisu kojeg smo dobili iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske, tek od 1. jula razmatrat će postepeno ublažavanje određenih mjera, odnosno mogle bi se igrati utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine na teritoriju tog entiteta, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), dodavši:

”Odgovorili su nam na osnovu dopisa kojem smo im poslali kako bismo znali da li možemo nastaviti prvenstvo 7. juna, na osnovu zaključaka na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH. Iz Federalnog ministarstva zdravstva nismo dobili zvanični odgovor. Tvrde deklarativno, kako bi se u većem bh. entitetu mogle igrati utakmice, kako su istakli, veoma brzo, ali zvaničan stav i dopis kada će se to moći desiti, kako sam već rekao, u N/FS BiH nismo dobili. Rok za nastavak prvenstva 7. juna IO je odredio kako bi se sezona u normalnom ritmu mogla privesti kraju. Ukoliko startujemo 1. jula nemamo dovoljno slobodnih termina, čak ni srijeda - subota, kako bismo odigrali preostalih 11 prvenstvenih kola te polufinale i finale Kupa BiH te timove za Evropu prijavili UEFA-i do 3. augusta. Pogubno bi bilo za zdravlje igrača da se utakmice igraju svaki drugi dan. Primarno je da ih sačuvamo od težih povreda pa i od zaraze ukoliko nadležne institucije misle da nije sigurno igrati u nekim dijelovima zemlje zbog koronavirusa”.

Na pitanje, znači li to da se Premijer liga BiH neće nastaviti, obzirom da je jasan stav nadležnih institucija iz entiteta RS da se najprije može početi igrati 1. jula, Džemidžić je odgovorio:

”De facto prema trenutnom stanju, tako je, fudbalska sezona u BiH neće se nastaviti. Međutim, činimo sve što je u našoj moći i činit ćemo u narednim danima da pokušamo naći rješenje za nastavak sezone, što je i preporuka Evropske fudbalske asocijacije (UEFA, op.a). Razgovori se i dalje vode. Pričat ćemo još jednom sa svim stranama do 25. maja, kada je rok UEFA-e da se izjasnimo nastavljamo li prvenstvo. Analizirat ćemo dodatno. Moramo uzeti u obzir sve rizike. Organizacija utakmica morala bi biti u skladu sa striktnim planom mjera koje je klubovima poslao N/FS BiH. Nijedan klub nije nam poslao do danas informaciju ni da li su poduzeli mjere koje smo im propisali za treninge ekipa”.

Naglasio je i da bi u N/FS BiH istinski voljeli i čine sve da se sezona nastavi, ali i da nije sve u njihovoj moći.

”Na okolnosti i odluke državnih i entitetskih organa ne možemo utjecati. U BiH još niko van snage nije stavio stanje prirodne nesreće. Nećemo učiniti ni jedan korak na štetu igrača, trenera, sudija, svih sudionika utakmica, tj. klubova i fudbala”, kazao je Džemidžić.

Poručuje, ”Savez radi redovno i nastavlja aktivnosti” te je istakao da će biti osigurana zadovoljavajuća finansijska sredstva za pomoć savezima i klubovima u prevladavanju krize izazvane pandemijom koronavirusom, koja će uskoro u potpunosti biti operativna.

”N/FS BiH ušao je u fazu za povlačenje sredstava iz projekta Hat-trick 5 kroz koji će UEFA nacionalnim savezima dodijeliti oko 1,5 eura u saniranje nastalih šteta izazvane pandemijom koronavirusa. Odlukom IO N/FS BiH pomoć će biti distribuisana u dvije faze. U prvoj fazi će biti izgradnja dezinfekcionih tunela, sa setovima za tu namjenu, na stadionima klubova Premijer lige BiH, Trening centra N/FS BiH i administrativne zgrade Saveza. To je nešto što će trebati dugoročno. Potom će se u naredna dva mjeseca pomoći i nižim ligama, odnosno prvim entitetskim i drugim, kako bi se zadovoljile sve potrebe da se odigravaju utakmice i odvija trenažni procesi na svim stadionu za narednu sezonu, u uslovima u punom kapacitetu. Od jula kroz aplikaciju odobrenu od strane UEFA donirat će se i finansijska sredstva za pomoć klubovima i savezima u prevladavanju finansijske krize uzrokovane panedmijom. Deset premijerligaških klubova dobit će po 60.000 maraka, a dva koja ulaze u ligi i dva koja ispadnu po 30.000. Za 10 klubova ženske Premijer lige BiH bit će uplaćeno po 10.000 maraka te po 5.000 za još četiri, onima koji ispadaju i ulaze u ligu. Identično kao ženskim klubovima, novac će biti raspoređen i klubovima Futsal Premijer lige BiH. Uz novčana sredstva, bit će izgrađene i sanitarne sobe u iznosu od po 15.000 KM na stadionima klubova Premijer lige BiH, koje će se kasnije prenamijeniti za VAR sudijske sobe”, rekao je Džemidžić.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 19 maj 2020, 15:51

Ma nema, ovo je jedna zabokrecina, i to je to. Nema ovdje logike, razuma, jedinstva ili bilo cega.

Zali boze pravih navijaca i simpatizera koji od usta odvajaju svake godine za svoj voljeni klub... ovdje je sve politicki skrojeno, a po svemu sudeci, mi smo samo nijemi posmatraci zadnjih godina.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 26 gostiju.