Kako vrijeme prolazi i kako se vise hladi glava, ne mogu se oteti dojmu da je Sajo namjerno postavio onakvu taktiku i ekipu da bi mi izgubili.
Ne bi me zacudilo da je zaista imao neke materijalne ili neke druge koristi od toga.
Pa pogledajte smo ono sto vec svi znaju i vide :
-otvara se direktno prostor Nigerijcima preko naseg lijevog boka nemamo beka, a Lula na vjetrometini (poznato je da je u defanzivi grozan),
-oslabljuje se zadnja linija sa kombinacijom koja nikada nije igrala zajedno (samo neozbiljni i glupi treneri mijenjaju zadnju liniju ako na to nisu prisiljeni povredama),
-krajnje cudno ponasanje Spahica (i on mi je sumniv, pricalo se svasta i o njegovim vezama u ranijem periodu),
-dodaje se Medunjanin u sredinu evidentno je kako bi se ogranicilo kretanje Pjane, Misketa i Besica, te zagusila i usporila nasa sredina,
-zatim izvodjenje agilnog Hajrovica,
-u ekipi se ostavlja Miske za kojeg se zna da je nakon 50-60 minuta igrac manje ,
-kasno ubacivanje beka i to rovitog Salihovića koji je potpuno van forme umjesto snaznog i nabrijanog Kolasinca koji bi se mogao nositi sa Nigerijcima
-finalni potez ubacivanje adžine jabuke.
Svi Sušićevi potezi sinoć, ama baš svi, samo olakšavaju posao Nigeriji i osiguravaju naš poraz.
Ne mogu se oteti dojmu da je Safet ovo mahnuo sad da li ga je neko ucjenjivao ili je mahnuo za dobru lovu, ne znam.