Safet Sušić - Pape

legenda reala
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la legenda reala » 22 jun 2014, 20:22

Cartman je napisao/la:Jednostavno mislim da je covjek glup. Veliki fudbaler, ali glup k'o tocak.
Kao i svi naši bivši igrači i selektori, pa jesi ti čuo njihove komentare, oni su još i limitiraniji od Safeta, kao predefanzivno smo krenuli, trebo je i Ibišević :facepalm: :facepalm:

Kažu novinari Begoviću, predefanzivno smo krenuli, morali smo bolje, Bega ostaje :o :shock: :shock: na to pitanje , krenuli smo pravo ofanzivno, sa 7 ofanzivno orjentisanih igrača, i kako mi da očekujemo kritiku od naših proslavljenih asova i novinara, pa Elegant je stručnjak i po za njih
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jun 2014, 20:24

Larive je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /140622091

Ma ja,koji ce qrac trenirati.
:bow:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Rios

Post Postao/la Rios » 22 jun 2014, 20:25

I ja sam iznenadjen odsustvom jace kritike Safeta u medijima nakog njegove trenerske blamaze sinoc..Ali nije ni bitno..Njemu vise navijaci ne vjeruju..A to je u konacnici i najvaznije..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jun 2014, 20:27

legenda reala je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Jednostavno mislim da je covjek glup. Veliki fudbaler, ali glup k'o tocak.
Kao i svi naši bivši igrači i selektori, pa jesi ti čuo njihove komentare, oni su još i limitiraniji od Safeta, kao predefanzivno smo krenuli, trebo je i Ibišević :facepalm: :facepalm:

Kažu novinari Begoviću, predefanzivno smo krenuli, morali smo bolje, Bega ostaje :o :shock: :shock: na to pitanje , krenuli smo pravo ofanzivno, sa 7 ofanzivno orjentisanih igrača, i kako mi da očekujemo kritiku od naših proslavljenih asova i novinara, pa Elegant je stručnjak i po za njih
To je to. Kazem opet, jedini Sliskovic i Amar Osim imaju muda nesto iskreno rec. Sjecam se nekih izjava Amara u vezi Dzeke ranije, glavu su mu kidali, a covjek je bio u pravu. I Baka ima muda i autoritet nesto progovorit, a ovi ostali...Samo neke floskule pricaju i plase se da nekoga ne uvrijede. Evo citam izjavu Pasica (respektujem tog covjeka), i kaze da su neke odluke Susica cudne, ali nece da ide dalje i stalno se izvinjava i kaze da je to samo njegovo subjetkivno misljenje i tako dalje. Pa stisni i reci svoje misljenje, nije ovo Jugoslavija, nece ti niko nista.

Volio bi strasno da Amara pitaju za misljenje, i to konkretna pitanja. Ne bi ostao duzan, siguran sam.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 22 jun 2014, 20:28

chily-rz je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Imamo li boljeg, brzeg od Spahica? Vranjes sigurno losiji igrac, a racunas na Spahicevo iskustvo, postavljanje......
Spahic je logican izbor....ili cemo limitiranost igraca pripisati selektoru?
Valjda se od pocetka vidjelo da hocemo da drzimo loptu i da Dzeku hranimo loptama... Dobio ih je nekoliko, a nijednu nije iskoristio...
Nama su jedino Pjanic i Besic trkaci u ekipi (ne racunajuci krila/bokove)...a i dizelasi su oduzeli nekoliko lopti...
Ta tri vezna igraca o kojima govoris su tri razlicita tipa igraca, i Lulic je bio bocni igrac koji je trebao pokrivati cijelu stranu....

Tranzicija je postala losa onda kad sve taktike padaju u vodu... do tada se nasa zadnja linija uredno povlacila u lijevu stranu i nerijetko bivala popunjena Besicem....

Pogledaj prvo koliko su Nigerijci imali dalekometnih suteva...I u kojim periodima utakmice...kako je vrijeme odmicalo, logicno je i bilo da je propuh nazad bio sve veci....

Ponavljam, nismo mi toliko bolji od Nigerije da ih dobijemo uprkos ponistenom golu i indisponiranosti glavnih igraca....
Od rovitog Spahica je bolji i Sunjic,sinoc je se to i pokazalo,.Spaha nije imao ni kretnju,ni postavljanje ni agresivnost koju uobicajeno ima ,.No to nije ni sustina svega recenog,racionalno pitanje koje se postavlja je : Sta koji qrc Spaha radi na lijevom beku i zasto tu poziciju nije igrao Kolasinac ?

Zasto smo Nigerijcima dali lijevu stranu ako se vec zna da njihova najjaca snaga i jesu brzina i prodornost po stranama ?

Mi bi loptu drzali i da smo izveli isti sastav kao i protiv Argentine,mislim da nije upitno to da smo bolji na "lopti" od Nigerijaca a vjerovatno ne bi pogrijesili i da smo dali loptu Nigerijcima,pokazali su protiv Irana da i nemaju neku kreativnost i igru koja moze nanijeti ozbiljnu stetu postavljenoj odbrani..U ostalom nama je bod vise odgovarao u ovom susretu a mi smo izveli sastav kao da jurimo pobjedu od 3 razlike,.

Zasto je Safet u opste eksperimentisao sa formacijom ? Argentince smo drzali na 5 suteva u okvir gola a Nigeriji dozvolili 13,dok je Emenike u odnosu na Aguera i Di Mariu djelovao kao Ronaldo licno..

Jasno je da se pape ponovo istripovao i Nigerijce olako shvatio,nisu ga Slovacka i Weiss dovoljno opametili pa je opet popusio na bocnoj poziciji,opet nam je protivnciko krilo zadavalo najvise muke,.

Nasa formacija je imala manu,vidjelo se od starta da ce Nigerijci imati prostora po toj lijevoj strani jer je Lulic stajao dosta visoko i svaka njegova izgubljena lopta je znacila potencijalnu kontru,.Iz jednog takvog napada smo i primili gol tako da ne stoji ta konstatacija da su Nigerijci imali prostora tek nakon postignutog gola..

Safet je zrtvovao lijevog beka za dodatnu opciju u sredini i to mu se osvetilo,ko jos inace igra u formaciji sa "letecim" bekom ako to vec nije formacija sa tri stopera i dva WB-a ? Safet je revolucionar,mora da to je :mrgreen:
Ali smo dali Dzeki puno vise lopti nego u prvoj tekmi.... Ideja je bila da se kompletna zadnja linija pomjeri za jedno mjesto, i da Besic popuni cetvorku....I funkcionisalo je....svaki njihov igrac je imao cuvara i u tranziciji... Kad jedan ispadne individualno, to je problem svakako.... Oni su tih 13 suteva skupili i sa onim sutevima iz daljine na pocetku utakmice kad nisu mogli proci po stranama.... Logicno je da ce imati najvise prostora na lijevoj strani, ali prostora do nase zadnje linije... nista dalje od toga... sve ostalo su sebi gradili individualno...

Kolasinac bi igrao do polovine, zatvorio tu stranu i ne bi primili takav gol.... Sve ostalo je pitanje sta bi bilo kad bi bilo....
Da ne bude zabune, ni ja se ne slazem sa svim selektorovim odlukama, ali ne mislim da nam je presudilo to sto nije uveo Viscu sinoc umjesto Susica, a sto bih ja uradio....

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 22 jun 2014, 20:29

rob do bagro je napisao/la:
Larive je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /140622091

Ma ja,koji ce qrac trenirati.
:bow:
Strašno.A idi Safete u sto quratza.Da si karakter kao što nisi,danas bi dva treninga odradili,za kaznu.
Definitivno,treba se na sve načine praviti pritisak da ovaj tornjak ode.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 22 jun 2014, 20:29

Gotivio sam ga prodrzavao,ali ovo sinoc sto je izve oje bio promasaj nevidjeni,protiv jako brzi Nigerijski igraca igrati Bez Beka Bez Seje koji bi u onoj situaciji desnom krilu Nigerie polomio kosti,Gusenje Besica postavljanem Medunjanina samim tim i Pjanic je igrao skroz neku 3-cu poziciju i Solomonsko pitanje sta je sa Pijanicem iz Rome ovaj na SP nije ni za BH lige.
Susicu odlazi!
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Prili
Kontakt:

Post Postao/la Prili » 22 jun 2014, 20:33

emir18 je napisao/la:Gotivio sam ga prodrzavao,ali ovo sinoc sto je izve oje bio promasaj nevidjeni,protiv jako brzi Nigerijski igraca igrati Bez Beka Bez Seje koji bi u onoj situaciji desnom krilu Nigerie polomio kosti,Gusenje Besica postavljanem Medunjanina samim tim i Pjanic je igrao skroz neku 3-cu poziciju i Solomonsko pitanje sta je sa Pijanicem iz Rome ovaj na SP nije ni za BH lige.
Susicu odlazi!
Koji si ti glupan ... pa gledas li ti ikako utakmice BH repke? Pjanic je najjachi igrac kojeg imamo hoces po kvalitetu, hoces po tehnici.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 22 jun 2014, 20:39

Prili je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Gotivio sam ga prodrzavao,ali ovo sinoc sto je izve oje bio promasaj nevidjeni,protiv jako brzi Nigerijski igraca igrati Bez Beka Bez Seje koji bi u onoj situaciji desnom krilu Nigerie polomio kosti,Gusenje Besica postavljanem Medunjanina samim tim i Pjanic je igrao skroz neku 3-cu poziciju i Solomonsko pitanje sta je sa Pijanicem iz Rome ovaj na SP nije ni za BH lige.
Susicu odlazi!
Koji si ti glupan ... pa gledas li ti ikako utakmice BH repke? Pjanic je najjachi igrac kojeg imamo hoces po kvalitetu, hoces po tehnici.
Ni blizu igra iz Rome,ali i razumijem Pape ga forsira na pogresnoj poziciji.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 jun 2014, 20:41

emir18 je napisao/la:[
Upravo tako. Debil ga forsira na poziciji defanzivnog veznog ili ofanzivnog veznog, a Miralem je centralni vezni, barem tu pruza najjace partije i tu igra u Romi, na desnoj strani.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 22 jun 2014, 20:42

Pjanic sinoc krilo :facepalm: :clap: Safete genije....TINO SVENO SPAS..

Prili
Kontakt:

Post Postao/la Prili » 22 jun 2014, 20:43

emir18 je napisao/la:
Prili je napisao/la:
Susicu odlazi!
Pa bravoooo kolumbo.. :P Srry za pogrdne rijeci (glupan) ali brate na blacenje neceg sto nam jedino vrijedi mi jednostavno dize tlak.

dp3nets
Kontakt:

Post Postao/la dp3nets » 22 jun 2014, 20:47

Nece ovaj papak dati sam ostavku, nema taj obraza, pokvaren je to covjek, pa on nije nikad preuzeo odgovornost za poraz. Nema nijedan kvalitet. Ne zna nista o kondiciji i fizickoj pripremljenosti igraca, o taktici, o psihologiji, poziva igrace koji su sramota za svaku ozbiljniju reprezentaciju, TSS, vrsajevic.. ne zna sjesti na avion. Seljak je to. Interesdzija. Njemu je super na klupi, ima solidna primanja, nista ne zna i nista ne radi, jos je dobar i sa clanovima nfsbih. I nemojte padati na te price da ga zele neki ozbiljni klubovi u svojim redovima. Niko normalan ne bi htio imati posla s ovom bagrom. Apeliram na sve novinare, medije, pa i na sve forumase da se stvori pritisak na nfsbih, ovaj covjek sam nece otici. Safete odlazi!

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 22 jun 2014, 20:51

Safet sjajno analizirao Nigeriju postavka Medunjanina, Pjanic i Miske kombi krilo.
Ili sto ih zajeba sa Lulicem na boku u odbrani a Kolasincem na klupu :lol: :facepalm: Sunjic je kako kazu onako na spisku reda radi 21,22 igrac jok uleti u prvu postavu u najbitnijo tekmi i kako Spahic da ne ispadne lik sa njim dvije tekme nije odigrao...a jos dodaj osvjezenje umjesto Medunjanina usao TINO SVENO SUSIC taj 20 igrac rep.BIH :? :oops: kako mu ofirno napravi mjesto zbog limitirane postavke od samog pocetka tekme.

Papak nece dati ostavaku.

Papak da hoce vise dobiti ponudu Denizlispora neka ga vode tamo neka ih vodi 3,4 mjeseca uvrh glave i noga...ali skontan je on tamo kod turaka....

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 22 jun 2014, 20:52

Kako vrijeme prolazi i kako se vise hladi glava, ne mogu se oteti dojmu da je Sajo namjerno postavio onakvu taktiku i ekipu da bi mi izgubili.
Ne bi me zacudilo da je zaista imao neke materijalne ili neke druge koristi od toga.
Pa pogledajte smo ono sto vec svi znaju i vide :
-otvara se direktno prostor Nigerijcima preko naseg lijevog boka nemamo beka, a Lula na vjetrometini (poznato je da je u defanzivi grozan),
-oslabljuje se zadnja linija sa kombinacijom koja nikada nije igrala zajedno (samo neozbiljni i glupi treneri mijenjaju zadnju liniju ako na to nisu prisiljeni povredama),
-krajnje cudno ponasanje Spahica (i on mi je sumniv, pricalo se svasta i o njegovim vezama u ranijem periodu),
-dodaje se Medunjanin u sredinu evidentno je kako bi se ogranicilo kretanje Pjane, Misketa i Besica, te zagusila i usporila nasa sredina,
-zatim izvodjenje agilnog Hajrovica,
-u ekipi se ostavlja Miske za kojeg se zna da je nakon 50-60 minuta igrac manje ,
-kasno ubacivanje beka i to rovitog Salihovića koji je potpuno van forme umjesto snaznog i nabrijanog Kolasinca koji bi se mogao nositi sa Nigerijcima
-finalni potez ubacivanje adžine jabuke.
Svi Sušićevi potezi sinoć, ama baš svi, samo olakšavaju posao Nigeriji i osiguravaju naš poraz.
Ne mogu se oteti dojmu da je Safet ovo mahnuo sad da li ga je neko ucjenjivao ili je mahnuo za dobru lovu, ne znam. :salut: :salut: :salut:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 jun 2014, 21:00

Pape je snimio samo Argentinu,i svu je paznju posvetio Argentini u pripremama. Umjesto da smo se fokusirali na Nigerijce, on postavi taktiku kao da u najmanju ruku igramo protiv latvije. + ono što sam napisao u postu " nastup na SP i kako dalje"

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jun 2014, 21:02

Zmajevi su sinoć poraženi od Nigerije i izgubili su sve šanse da osiguraju prolaz dalje u osminu finala Svjetskog prvenstva, no statistika govori, da naša reprezentacija nije loše odigrala jučerašnji meč, koliko se to u javnosti nastoji prikazati.

Da je teza kako Zmajevi nisu bili fizički spremni jučer netačna, govori najbolje činjenica da su igrači Bosne i Hercegovine ukupno pretrčali 110327 metara, dok su Nigerijci pretrčali 103280 metara. Možda su nekome naši reprezentativci izgledali i tromo, ali po onakvim klimatskim uslovima, napadati cijelu utakmicu i ostati svjež, bilo je fizički nemoguće.

Naši igrači imali su 598 pasova, a reprezentativci Nigerije 422 pasa, a posjed lopte također je bio na strani naše reprezentacije (55%), dok smo ukupno imali 18 udaraca, a Nigerijci dva više. U okvir gola naša selekcija uputila je 10, a Nigerija 13 šuteva.

Asmir Begović imao je sedam odbrana, a Vincent Enyeama devet.

U našoj ekipi najviše su pretrčali Pjanić, Bešić i Misimović, najviše sprintova su imali Bešić, Mujdža i Šunjić, a najveću brzinu trčanja imali su Mujdža, Spahić i Sven Sušić.

Miralem Pjanić- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 11286 metara – najveća brzina 24,84 km/h- sprintova 34

Muhamed Bešić- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 11194 metara – najveća brzina 28,69 km/h- sprintova 43

Zvjezdan Misimović- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 10644 metara – najveća brzina 25,02 km/h- sprintova 20

Mensur Mujdža- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 10363 metara – najveća brzina 29,56 km/h- sprintova 42

Emir Spahić- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 10280 metara –najveća brzina 29, 23 km/h- sprintova 37

Toni Šunjić- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 10212 metara – najveća brzina 26,89 km/h- sprintova 43

Edin Džeko- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 9239 metara – najveća brzina 25,34 km/h- sprintova 23

Haris Medunjanin- provedeno vrijeme na terenu 64’25″- pretrčao 7263 metara – najveća brzina 25,60 km/h- sprintova 8

Izet Hajrović- provedeno vrijeme na terenu 57’22″- pretrčao 6249 metara – najveća brzina 24,48 km/h- sprintova 20

Senad Lulić- provedeno vrijeme na terenu 59’01″- pretrčao 6186 metara – najveća brzina 24,05 km/h- sprintova 20

Asmir Begović- provedeno vrijeme na terenu 94’17″- pretrčao 4952 metara- najveća brzina 16,61 km/h- sprintova 0

Sejad Salihović- provedeno vrijeme na terenu 35’16″- pretrčao 4304 metara – najveća brzina 24,48 km/h- sprintova 24

Vedad Ibišević- provedeno vrijeme na terenu 36’25″- pretrčao 4269 metara – najveća brzina 25,42 km/h- sprintova 13

Tino Sušić- provedeno vrijeme na terenu 29’52″- pretrčao 3885 metara – najveća brzina 29,02 km/h- sprintova 22

(****)
e pogledaj ovih plaćenika majku im jbm, zar se zaista ovoliko može biti nestručan, a fol se baviti nogometom :facepalm: :facepalm:
Eto trčali smo pa smo opet izgubiti, sramota novinarstva :facepalm:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Batko
Kontakt:

Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 22 jun 2014, 21:03

Koliko me razočarao postavkama za ovaj mec i potezi koje je povlačio tokom meča jos me vise razočarala reakcija poslije utakmice kada nije htio priznati odgovornost za poraz te se vadio na sreću sudije i toplo vrijeme... Duboko me razočarao!!

Sent from my Home using fingers

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jun 2014, 21:06

Sinoć se moglo vidjeti koliko je Sušić ograničen,minuta 55 Lulić ne može da hoda a on vadi agilnog Hajrovića :lol: a šta reći za izmjenu Medunjanin-Sven. :lol: :facepalm:

Nadam se da je ovaj kvazi stručnjak završio sa našom repkom,vrijeme je da se napokon dovede čovjek koji ima viziju i što je najvažnije autoritet koji će yebati sve po spisku Džeki i Spahiću pa onda svim ostalim koji žele krojiti sastav.
Trebamo ljude koji nešto znače u fudbalu i koji imaju dobar background kao što su Vaha i Dušan.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jun 2014, 21:06

pun mi je više **** priča kako je bitno učestvovati ;) bolji smo od Nigerije i realnost je bila za očekivati da prođemo grupu .. **** ti SP ako odeš samo da bi otišao, ova ekipa je imala kvalitet da prođe grupu i možda iznenadi Francuze
ĆIRO: "Najveći su neprijatelji oni koji su govorili i još uvijek tvrde da smo svoj cilj ispunili odlaskom na Svjetsko prvenstvo. To je glupost, ova ekipa mogla je i morala mnogo više. Njeni dometi bili su mnogo veći.''

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.