Upravo tako, sami smo sebe u startu podcijenili i čim mi neko kaže 'hajde dobro je i što smo otišli' pa nije dobro, neće ova generacija 50 godina igrat pa da žrtvujemo po jedno svjetsko i jedno evropsko prvenstvo pa onda da krenemo igrat.. ovo se moglo i moralo iskoristiti, grupa je bila itekako prolazna. To je činjenica.Chinaglia je napisao/la:pun mi je više **** priča kako je bitno učestvovatibolji smo od Nigerije i realnost je bila za očekivati da prođemo grupu .. **** ti SP ako odeš samo da bi otišao, ova ekipa je imala kvalitet da prođe grupu i možda iznenadi Francuze
ĆIRO: "Najveći su neprijatelji oni koji su govorili i još uvijek tvrde da smo svoj cilj ispunili odlaskom na Svjetsko prvenstvo. To je glupost, ova ekipa mogla je i morala mnogo više. Njeni dometi bili su mnogo veći.''
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Bitno je učestvovati, ma ja.
Velesila fudbala Nigerija održala nam je čas fudbala radi trenerskog giganta koji je optužio svakoga osim sebe. Još gore od taktike je njegova šutnja o preuzimanju pune odgovornosti za poraz. Očigledno da čovjek misli da je zaista nevin.
Velesila fudbala Nigerija održala nam je čas fudbala radi trenerskog giganta koji je optužio svakoga osim sebe. Još gore od taktike je njegova šutnja o preuzimanju pune odgovornosti za poraz. Očigledno da čovjek misli da je zaista nevin.
Susicu mandat istice nakon SP-a pa cemo vidjeti da li ostaje.
Sudeci po njegovom odnosu sa Osimom mozda i ostane.
U najboljem slucaju treba nam iskusan selektor, ne legende, idoli nacije, niti stranci.
Sudeci po njegovom odnosu sa Osimom mozda i ostane.
U najboljem slucaju treba nam iskusan selektor, ne legende, idoli nacije, niti stranci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Meni samo nije jasno kako on, kada je već uvidio kakav je kiks napravio sa taktikom, to s izmjenama nije popravio. Stvarno ne mogu povjerovati da čovjek može biti toliko glup koliko je on sinoć bio. Ili može? Ili je nešto gore, puno gore u pitanju..
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Mislim da je danasnji odgodjen trening odgovor na sva moguca pitanja koja mi kao navijaci imamo. Znaci PApe je kriv. Jer da su igraci krivi i da je do njih, danas bi ih trebao natjerati da pocrkaju od treniranja i produziti im trening da se dozovu pameti. A gospoda skroz odgada trening et da se odmore. Od cega crni Safete? Sto ti je sve ovo trebalo u zivotu?

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Nije Susic nimalo kriv za ovo.Krivi su suci...vidio si kakav su gol ponistili i Dzeki i jos su citavu utakmicu sudili protiv BIH.
A da ne govorim protiv Argentine kako su nas pokrali sa onim penalom
A da ne govorim protiv Argentine kako su nas pokrali sa onim penalom
IDI SAM, SAFETE!
"IZNENADIT ćemo Nigeriju", poručio je Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, nakon što je njegova momčad izgubila od Argentine na otvaranju Svjetskog prvenstva.
I zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka.

Sušić je znao da Nigerijci napadaju po desnoj strani, pa ih je branio praznim prostorom
Danima su Sušića upozoravali da je Nigerija najopasnija po desnoj strani, a on je, umjesto da pojača svoju lijevu stranu, odlučio Nigerijcima pokloniti prazan prostor po toj strani. Na klupi je, ničim izazvan, ostavio lijevog beka Schalkea i najboljeg defenzivca u svojoj momčadi Seada Kolašinca, a na lijevu stranu stavio Senada Lulića i Zvjezdana Misimovića. Njih dvojica su već nakon pola sata ostali bez snage i Nigerijci su to počeli koristiti.
Prvaci Afrike su napadali gol Begovića čak 83 posto s desne strane, strane na kojoj ih nije imao tko zaustaviti. I do pobjedničkog gola došli su tako što je Emir Spahić ostao sam na toj strani i izgubio duel s Emenikeom. Duel do kojeg vjerojatno ne bi ni došlo da je u momčadi bio Kolašinac, a ne "lažni bek".
Obrana prvi put igrala zajedno...
Obrana u sastavu Mujdža - Šunjić - Spahić - prazan prostor/Lulić prvi put je zaigrala zajedno u, napominjemo, najvažnijoj utakmici generacije. I naravno, zakazala je, jer da nije bilo senzacionalnog vratara Asmira Begovića BiH bi u drugom poluvremenu primila nekoliko pogodaka i osramoćena ispala sa Svjetskog prvenstva. Ovako je "samo" razočarala u Brazilu.
... I vezni red, također
Sušić je nakon tri utakmice (Meksiko, Obala Bjelokosti i Argentina) u kojima je BiH izgledala dobro, odlučio protiv Nigerije, bez razloga, promijeniti dobitnu formaciju. U svom eksperimentu na travnjak je poslao i vezni red koji nikad ranije nije igrao zajedno i koji je vjerojatno najsporiji na Svjetskom prvenstvu. Medunjanin, Pjanić i Misimović su tri spora kreativca koji mogu igrati samo protiv najlošijih reprezentacija svijeta, a nikako protiv fizički i trkački moćnog suparnika kakav je Nigerija u teškim vremenskim uvjetima kakvi su bili u Cuiabi. I pored toga, netko od njih je morao glumiti "lažno lijevo krilo", a ta uloga je pripala najsporijem od njih - Misimoviću. Taj trojac je uz Bešića, Hajrovića i Lulića tridesetak minuta parirao Nigerijcima na sredini, a zatim nestao.
Džeko usamljen i bez lopti
Tako je bilo i s Džekom. Prvi dio prvog poluvremena dobivao je upotrebljive lopte, no kasnije je bio odsječen i usamljen u napadu. Više nije bilo korisnih lopti od umornih majstora Pjanića i Misimovića, slali su se samo "baloni" prema bezvoljnom Džeki koji je izgubio skoro sve duele sa snažnim nigerijskim stoperima.
Nevjerojatno je da je Sušić izjednačenje lovio bez ijednog krilnog nogometaša na travnjaku! Po remi, koji bi ostavio BiH u igri za plasman u osminu finala, išao je s Bešićem, Pjanićem, nećakom Sušićem, Misimovićem, Ibiševićem i Džekom. Njih šest stajali su u 30 metara i nije ni čudo što Džeko i Ibišević nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu.
Propast reprezentacije počela je puno prije Brazila
Međutim, pad Bosne i Hercegovine nije se dogodio u Brazilu, već pola godine ranije dok se još slavio plasman na Svjetsko prvenstvo. Tada je, nakon jednog pozivanja nećaka Tina-Svena Sušića i nepozivanja Senijada Ibričića, najboljeg prijatelja Džeke i Spahića, uništena odlična atmosfera u momčadi i stvoren povijesni dogovor igrača i Sušića.
Dogovor po kojem su glavni igrači pristali ostati nijemi na Sušićevo pozivanje bratića i ostalih nogometaša sumnjivog kvaliteta iz bratove menadžerske agencije, a izbornik je pristao u Brazil voditi miljenika svlačionice Ibričića. Pristao je Sušić i na drugi zahtjev igrača da se momčad za debitantsko prvenstvo priprema u Sarajevu, gradu u kojem reprezentativci dolaze na pripreme kako bi se što bolje provodili i opijali po narodnjačkim klubovima.
Takav dogovor je bio osuđen na neuspjeh, a ispadanje nakon samo dva kola u najlošijoj skupini prvenstva u kojoj su Nigerija i Iran je ogroman neuspjeh.
Sušić je bivši, ali sad je prekasno!
Već uoči Svjetskog prvenstva bilo je jasno kako je Sušićeva epizoda u reprezentaciji BiH završena, te da se samo čeka ispadanje kako bi to postalo i službeno.
Samo je pitanje tko će povući prvi potez i objaviti rastanak - Sušić odmah nakon Irana ili Nogometni savez po povratku u BiH. Legendarni Mladen Delić rekao bi mu nešto slično onome što i 1983. protiv Bugarske: "Idi sam, Safete, idi sam..."
Jednostavno je moralo ovako završiti jer je nesrazmjer u kvaliteti između igrača i izbornika, koji je u karijeri vodio turske drugoligaše, prevelik.
Šteta, jer bi ova generacija s izbornikom, koji zna motivirati, pritisnuti i koji nije taktički laik poput Sušića, imala priliku za povijesni uspjeh u Brazilu.
Nažalost, čelnici Nogometnog saveza nisu imali muda na vrijeme zaustaviti Sušića koji je uništio priliku generacije.
A nije da nismo upozoravali...
> Ne sam, Safete!
> Svi vide problem, samo Pape žmiri
> Sušiću, Sušić nije rješenje tvog problema
> Sami sebi najveći neprijatelji: Ovako je uništena sjajna atmosfera u reprezentaciji BiH!
> Tko kaže da Safet Sušić nije vrhunski taktičar
Armin Hasanbegović, I n d e x hr
"IZNENADIT ćemo Nigeriju", poručio je Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, nakon što je njegova momčad izgubila od Argentine na otvaranju Svjetskog prvenstva.
I zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka.

Sušić je znao da Nigerijci napadaju po desnoj strani, pa ih je branio praznim prostorom
Danima su Sušića upozoravali da je Nigerija najopasnija po desnoj strani, a on je, umjesto da pojača svoju lijevu stranu, odlučio Nigerijcima pokloniti prazan prostor po toj strani. Na klupi je, ničim izazvan, ostavio lijevog beka Schalkea i najboljeg defenzivca u svojoj momčadi Seada Kolašinca, a na lijevu stranu stavio Senada Lulića i Zvjezdana Misimovića. Njih dvojica su već nakon pola sata ostali bez snage i Nigerijci su to počeli koristiti.
Prvaci Afrike su napadali gol Begovića čak 83 posto s desne strane, strane na kojoj ih nije imao tko zaustaviti. I do pobjedničkog gola došli su tako što je Emir Spahić ostao sam na toj strani i izgubio duel s Emenikeom. Duel do kojeg vjerojatno ne bi ni došlo da je u momčadi bio Kolašinac, a ne "lažni bek".
Obrana prvi put igrala zajedno...
Obrana u sastavu Mujdža - Šunjić - Spahić - prazan prostor/Lulić prvi put je zaigrala zajedno u, napominjemo, najvažnijoj utakmici generacije. I naravno, zakazala je, jer da nije bilo senzacionalnog vratara Asmira Begovića BiH bi u drugom poluvremenu primila nekoliko pogodaka i osramoćena ispala sa Svjetskog prvenstva. Ovako je "samo" razočarala u Brazilu.
... I vezni red, također
Sušić je nakon tri utakmice (Meksiko, Obala Bjelokosti i Argentina) u kojima je BiH izgledala dobro, odlučio protiv Nigerije, bez razloga, promijeniti dobitnu formaciju. U svom eksperimentu na travnjak je poslao i vezni red koji nikad ranije nije igrao zajedno i koji je vjerojatno najsporiji na Svjetskom prvenstvu. Medunjanin, Pjanić i Misimović su tri spora kreativca koji mogu igrati samo protiv najlošijih reprezentacija svijeta, a nikako protiv fizički i trkački moćnog suparnika kakav je Nigerija u teškim vremenskim uvjetima kakvi su bili u Cuiabi. I pored toga, netko od njih je morao glumiti "lažno lijevo krilo", a ta uloga je pripala najsporijem od njih - Misimoviću. Taj trojac je uz Bešića, Hajrovića i Lulića tridesetak minuta parirao Nigerijcima na sredini, a zatim nestao.
Džeko usamljen i bez lopti
Tako je bilo i s Džekom. Prvi dio prvog poluvremena dobivao je upotrebljive lopte, no kasnije je bio odsječen i usamljen u napadu. Više nije bilo korisnih lopti od umornih majstora Pjanića i Misimovića, slali su se samo "baloni" prema bezvoljnom Džeki koji je izgubio skoro sve duele sa snažnim nigerijskim stoperima.
Nevjerojatno je da je Sušić izjednačenje lovio bez ijednog krilnog nogometaša na travnjaku! Po remi, koji bi ostavio BiH u igri za plasman u osminu finala, išao je s Bešićem, Pjanićem, nećakom Sušićem, Misimovićem, Ibiševićem i Džekom. Njih šest stajali su u 30 metara i nije ni čudo što Džeko i Ibišević nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu.
Propast reprezentacije počela je puno prije Brazila
Međutim, pad Bosne i Hercegovine nije se dogodio u Brazilu, već pola godine ranije dok se još slavio plasman na Svjetsko prvenstvo. Tada je, nakon jednog pozivanja nećaka Tina-Svena Sušića i nepozivanja Senijada Ibričića, najboljeg prijatelja Džeke i Spahića, uništena odlična atmosfera u momčadi i stvoren povijesni dogovor igrača i Sušića.
Dogovor po kojem su glavni igrači pristali ostati nijemi na Sušićevo pozivanje bratića i ostalih nogometaša sumnjivog kvaliteta iz bratove menadžerske agencije, a izbornik je pristao u Brazil voditi miljenika svlačionice Ibričića. Pristao je Sušić i na drugi zahtjev igrača da se momčad za debitantsko prvenstvo priprema u Sarajevu, gradu u kojem reprezentativci dolaze na pripreme kako bi se što bolje provodili i opijali po narodnjačkim klubovima.
Takav dogovor je bio osuđen na neuspjeh, a ispadanje nakon samo dva kola u najlošijoj skupini prvenstva u kojoj su Nigerija i Iran je ogroman neuspjeh.
Sušić je bivši, ali sad je prekasno!
Već uoči Svjetskog prvenstva bilo je jasno kako je Sušićeva epizoda u reprezentaciji BiH završena, te da se samo čeka ispadanje kako bi to postalo i službeno.
Samo je pitanje tko će povući prvi potez i objaviti rastanak - Sušić odmah nakon Irana ili Nogometni savez po povratku u BiH. Legendarni Mladen Delić rekao bi mu nešto slično onome što i 1983. protiv Bugarske: "Idi sam, Safete, idi sam..."
Jednostavno je moralo ovako završiti jer je nesrazmjer u kvaliteti između igrača i izbornika, koji je u karijeri vodio turske drugoligaše, prevelik.
Šteta, jer bi ova generacija s izbornikom, koji zna motivirati, pritisnuti i koji nije taktički laik poput Sušića, imala priliku za povijesni uspjeh u Brazilu.
Nažalost, čelnici Nogometnog saveza nisu imali muda na vrijeme zaustaviti Sušića koji je uništio priliku generacije.
A nije da nismo upozoravali...
> Ne sam, Safete!
> Svi vide problem, samo Pape žmiri
> Sušiću, Sušić nije rješenje tvog problema
> Sami sebi najveći neprijatelji: Ovako je uništena sjajna atmosfera u reprezentaciji BiH!
> Tko kaže da Safet Sušić nije vrhunski taktičar
Armin Hasanbegović, I n d e x hr

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Nisam od juce citao forum,i nema potrebe,pretpostavljam da jos uvijek postoji ona grupica papetoljubaca koji se vade na gluposti i brane Safeta.Sinoc smo vidjeli citav Safetov nerad,u posljednjih 2 mjeseca.
Pripreme katastrofalno odradjenje,spremni smo za 60 minuta napora svjetskog prvenstva,otpisivanje igraca na pozicijama koje ce se kasnije pokazati najbolnije da bi poveo burazove momke,
kulminacija toga je da u presudnoj utakmici uvodi igraca iz 1.HNL lige i time pokazaje da nema obraza i dostojanstva prema ovom narodu,bahato da bahatije ne moze biti.Safete stidi se,pogazio si sve sto si uradio ne u zadnje 4 nego u zadnjih 50 godina,sta funkcija uradi od covjeka za 4 godine.
Pripreme katastrofalno odradjenje,spremni smo za 60 minuta napora svjetskog prvenstva,otpisivanje igraca na pozicijama koje ce se kasnije pokazati najbolnije da bi poveo burazove momke,
kulminacija toga je da u presudnoj utakmici uvodi igraca iz 1.HNL lige i time pokazaje da nema obraza i dostojanstva prema ovom narodu,bahato da bahatije ne moze biti.Safete stidi se,pogazio si sve sto si uradio ne u zadnje 4 nego u zadnjih 50 godina,sta funkcija uradi od covjeka za 4 godine.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Jao ljudi sta radi Vaha sa Alzirom ljudi vode 2:0
Svih 11 igraca trce ko ludi. Bore se za svaku loptu.

Bravo Ciro, svaka ti je na mjestu. A najgori su oni koji su slavili poraz protiv Argentine kao da smo nesto napravili ili postigli. Ljudi nas rutinski odradili. Steta sto nismo tu izgubili 3:0, a ne 2:1, jer mozda bi onda nekima bile jasne neke stvari. Mi igramo ko qurac od augusta 2013., napravili smo malu pauzu za Meksiko i Obalu Slonovace, i to je to. Goli qurac.Chinaglia je napisao/la:pun mi je više **** priča kako je bitno učestvovatibolji smo od Nigerije i realnost je bila za očekivati da prođemo grupu .. **** ti SP ako odeš samo da bi otišao, ova ekipa je imala kvalitet da prođe grupu i možda iznenadi Francuze
ĆIRO: "Najveći su neprijatelji oni koji su govorili i još uvijek tvrde da smo svoj cilj ispunili odlaskom na Svjetsko prvenstvo. To je glupost, ova ekipa mogla je i morala mnogo više. Njeni dometi bili su mnogo veći.''
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
svi se nadamo da ce nas Vaha preuzeti posle mondijalaAjax je napisao/la:Jao ljudi sta radi Vaha sa Alzirom ljudi vode 2:0![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...
3:0
E **** cemo mi Vahu sada dobiti. Sada ce mu neko opet ponuditi ogromne pare

Jedino ako Vaha pristane zbog patriotizma

E **** cemo mi Vahu sada dobiti. Sada ce mu neko opet ponuditi ogromne pare

Jedino ako Vaha pristane zbog patriotizma

Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 jun 2014, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
3:0fukarezv je napisao/la:svi se nadamo da ce nas Vaha preuzeti posle mondijalaAjax je napisao/la:Jao ljudi sta radi Vaha sa Alzirom ljudi vode 2:0![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svih 11 igraca trce ko ludi. Bore se za svaku loptu.![]()
![]()
![]()

a... pehari su tu
Vahi ako treba dati i milion godisnje i vilu na Poljinama da nas preuzme... Pa on sa ovim limitiranim Alzircima jede malu djecu... A i protiv Belgije je pokazao kakav je trener, za onu nasu spodobu Jose Mourinho licno....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Tako se bori za sveti dres !!!
Bravo Vaha

Bravo Vaha

JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...
Alžir je igrao odličnu protiv Belgije iako su izgubili 2:1. I pored toga Vaha je napravio četiri izmjene za ovaj meč i ljudi vode nakon 38 minuta sa 3:0. Korea ima sasvim pristojan tim što su pokazali i u duelu sa Rusijom.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Safa,gledaš li utakmicu ili si na plaži?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Ma nece Vahid sigurno uzeti za sicu reprezentaciju, ali vjerujem da bi mu pristojna ponuda od nekih, ne znam, 800 hiljada maraka godisnje pa i milion je malo za ovakvog trenercinu **** ga ali nadam se da bi ga takvo nesto dovelo. A para ima, dobice ih kako god, 8 miliona $ se dobija za ispadanje u grupnoj fazi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.