BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

remA1
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la remA1 » 05 apr 2016, 17:50

Termin "guranje loptice" izgleda postoji samo kod nas. Postoji više načina udaranja loptice, ili ako ćete formalnije, odbijanje loptice od reket. Mirza fh-om udara lopticu na specifičan način, to nije klasično udaranje a daleko je i od guranja. Uostalom, ništa loše nema u takvom načinu udaranja loptice, legalan je, a u krajnjem slučaju ga rijetko ko može i izvesti ;)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 apr 2016, 18:44

Zaista su rijetki teniseri koji imaju sreću da udaraju FH kao Mirza

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 05 apr 2016, 18:58

Mirzin forehand je bolji od Damirovog. Mozda nije pravilniji, ali nanosi dosta vise stete protivniku, pogotovo na hardu.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 apr 2016, 19:00

jedini igrač kojem Mirzin forhend nanosi štetu je Mirza

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 05 apr 2016, 19:07

Wawrinka, Zeballos, Troicki. Taj, ili sličan stil udaranja forhenda. Ima ih još sigurno, al' ne da mi se da navodim:)

Btw. neočekivana pobjeda danas! Šljaka je nešto na šta treba da zaboravi nakon RG-a... svaki bod koji se uzme je bonus :D

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la AnkleBreaker » 05 apr 2016, 19:09

shminka je napisao/la:jedini igrač kojem Mirzin forhend nanosi štetu je Mirza
Bas me onda zanima sa kojim udarcem je dosao nadomak top100.
Vise volim gledati Mirzin "nepravilni" forehand sa kojim moze pogoditi winner iz svake pozicije nego Damirove balone sa forehand strane.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 apr 2016, 19:12

Gluho bilo Wawrinkin i Mirzin forhend u istu rečenicu staviti, u putu se nisu sreli :D

o ukusima se ne raspravlja, tako da ti želim što više odgledanih Mirzinih mečeva, sa što više forhend vinera iz svih pozicija :D

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 05 apr 2016, 19:57

Mirza sutra pocinje oko 12:10h

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 05 apr 2016, 20:01

Meni od tog 'guranja loptica' kako vi nazivate se zeludac okrene iskreno. Trenirao sam i igrao tenis dugo godina i u amaterskom tenisu zaista postoje neki momci koji ajmo da kazem ne znaju udariti pravilno i jako FH pa ga samo prebacuju da to nekako prelazi preko mreze, e jedino ako o tom guranju pricate. Ko je ikada odgledao uzivo profesionalni teniski mec zna da te loptice idu strasnim brzinama i nema tu nikakvom crnog guranja loptice. Postoje samo teniseri koji su takticki opredjeljeni na sigurnije udarce, na stalno vracanje mrtvih loptica koje nemaju snage za napad kao recimo Simon, ali to nije ni blizu guranja.
Mjesate ne(pravilan) zamah i cudan izmah kod Mirze i jos nekih tenisera tipa Granollers ili recimo Paire sa guranjem loptice, a to u sustini nije ni blizu guranja nego jednostavno los motion kod udarca za oko, a u sustini i Granollers i Paire i Mirza ti mogu zabiti winner iz svake pozicije kao sto rade Federer, Nadal ili Djokovic teoretski gledano.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 05 apr 2016, 20:08

bodi123 je napisao/la:Meni od tog 'guranja loptica' kako vi nazivate se zeludac okrene iskreno. Trenirao sam i igrao tenis dugo godina i u amaterskom tenisu zaista postoje neki momci koji ajmo da kazem ne znaju udariti pravilno i jako FH pa ga samo prebacuju da to nekako prelazi preko mreze, e jedino ako o tom guranju pricate. Ko je ikada odgledao uzivo profesionalni teniski mec zna da te loptice idu strasnim brzinama i nema tu nikakvom crnog guranja loptice. Postoje samo teniseri koji su takticki opredjeljeni na sigurnije udarce, na stalno vracanje mrtvih loptica koje nemaju snage za napad kao recimo Simon, ali to nije ni blizu guranja.
Mjesate ne(pravilan) zamah i cudan izmah kod Mirze i jos nekih tenisera tipa Granollers ili recimo Paire sa guranjem loptice, a to u sustini nije ni blizu guranja nego jednostavno los motion kod udarca za oko, a u sustini i Granollers i Paire i Mirza ti mogu zabiti winner iz svake pozicije kao sto rade Federer, Nadal ili Djokovic teoretski gledano.
Hvala hurcu pa neko razuman ovdje. Najtuznije sto se valja raspravljati s likom koji nikad reket u ruku uzeo nije a sve zna. S kauča! :(

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2016, 20:46

Ljudi moji to je samo izraz, možeš koristiti termin koji god hoćeš, bitno je da svi razumiju na šta se misli.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2016, 22:44

Biki je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Meni od tog 'guranja loptica' kako vi nazivate se zeludac okrene iskreno. Trenirao sam i igrao tenis dugo godina i u amaterskom tenisu zaista postoje neki momci koji ajmo da kazem ne znaju udariti pravilno i jako FH pa ga samo prebacuju da to nekako prelazi preko mreze, e jedino ako o tom guranju pricate. Ko je ikada odgledao uzivo profesionalni teniski mec zna da te loptice idu strasnim brzinama i nema tu nikakvom crnog guranja loptice. Postoje samo teniseri koji su takticki opredjeljeni na sigurnije udarce, na stalno vracanje mrtvih loptica koje nemaju snage za napad kao recimo Simon, ali to nije ni blizu guranja.
Hvala hurcu pa neko razuman ovdje. Najtuznije sto se valja raspravljati s likom koji nikad reket u ruku uzeo nije a sve zna. S kauča! :(
Ovo vjerovatno misliš na mene. Pošto si već rekao da znaš ko sam, negdje si vidio ko sam na fb ili gdje li već onda si vjerovatno i morao vidjeti i zašto nisam nikad udario tenisku lopticu. Da nisi već pisao da znaš ko sam, ne bih ništa ni pisao ali pošto si vidio onda je red da i odgovorim.

Nisu to sigurniji udarci već samo da je prebace, vidi se i po zamahu da je nije udario već "gurnuo" a i po zvuku to možeš da osjetiš, mislim čuješ. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 apr 2016, 22:52

Definitivno se znači mora probaci igrati tenis, da bi se o tenisu nešto znalo. Jel se ima gdje u Sarajevu povoljno kupiti reket, kakve su cijene termina za tenis, koliko vremena treba da se nauči igrati? :)

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 05 apr 2016, 22:57

Ništa @Unofficialpage , dok ne kreneš igrati tenis treba ti skinuti moderatora :lol:
"We need to suffer. And we need to fight."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2016, 23:02

Captain4 je napisao/la:Ništa @Unofficialpage , dok ne kreneš igrati tenis treba ti skinuti moderatora :lol:
Ja ba, nemam mi druge :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 apr 2016, 12:02

Sretno Mirza
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 apr 2016, 12:12

Nadam se da ce Mirza sacuvati snagu i uzeti ovo u 2 seta

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 apr 2016, 12:21

Kako je krenulo, tesko ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 apr 2016, 12:33

Ovog Mirzu je postalo patnja gledati. Haman da osim servisa nema nista kvalitetnu u repertoaru svojih udaraca. Kretanje, igra na mrezi, kao i uvijek, uzasni. Ja se nekada i zapitam je li on u stanju uopste pogoditi viner, te na koji nacin dobija svoje meceve... Meni jedan od drazih nasih sportista, ali treba biti realan, moguce da opet fuseri kad je trening u pitanju.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 06 apr 2016, 12:41

Ma takav ti je Mirza, on zna dobiti uglavnom na servu i krkanluk, vrlo je jak i kad mu ide serva ne mogu ovi frljavci izdrzat s njim.
Meni je najveca patnja gledati ga kad je na returnu, pa on zna svako malo 0:40 i 15:40 ne iskoristit, nekad stvarno vraca i to mlake serve protivnika isto ko parmak kakav.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.