Safet Sušić - Pape

Amar Dzeko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Amar Dzeko » 22 jun 2014, 22:48

brazzo je napisao/la:Jbt zivot pa je l ovaj odradio s repkom 10 treninga za ovo vremena u Brazilu ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Dođe mu Spahić: " Selektore naš aj nemoj danas trening majke ti noga me boli a i džeko i ibričić bi išli malo na plažu pa nas poštedi, nakon što smo sinoć poginuli ? "
"Ma može dečki, i ja ode sa Borčetom i Baljom malo da gledamo ove Brazilke."

I tako svaki 3. trening..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jun 2014, 22:49

damir_82 je napisao/la:
Zaboravio kako je Vranjesa nagradio startnom postavom nakon lose utakmice? Nije Susic njih kaznio, vec trazio najbolje.... Sunjic odlicno odigrao, Medunjanin se otvarao, razigravao, cak i dao onu loptu Dzeki kad je pucao u golmana.... Vise nego korektno....I opet ponavljam, problemi su dolazili nakon lose igre 1 na 1 u defanzivi...
Ugovori se ne produze bas tako kako ti mislis....
Definitivno bih popricao sa njim, trazio neki okvirni plan za dalje... Da vidimo kakva su razmisljanja po pitanju taktike, igre, igraca..... Vjerujem da ce podnijeti izvjestaj nakon prvenstva, da ce taj izvjestaj razmatrati neka trenerska komisija u savezu, pa tek onda Izvrsni odbor....i da ce se nakon toga u otvorenom razgovoru doci do najboljeg rjesenja po reprezentaciju BiH...
Majstore nije tacno da je Lulic jednako dobar u defanzivi i ofanzivi. Jedino je tacno sto si rekao prije da Visca ne moze odigrati u defanzivi. Lulic igra krilo ili cak krilnog napadaca u svom klubu Defanziva mu je slabija strana. Da je umjesto Medunjanina igrao Kolasinac kao bek. A Lulic kao krilo slomili bi Nigeriju. Ovaj potez sa laznim lijevim krilom Medunjaninom umjesto Kolasinca nas ne "najverovatnije" kostao utakmice. Treba jednom i selektor priznat neku gresku. Mada bolje bi mu bile da je pogrjesio 5 puta u kvalifikacija i prijateljskim nego jedna ovakva u najvaznijoj utakmici na SP.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 jun 2014, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.

ren_hz
Kontakt:

Post Postao/la ren_hz » 22 jun 2014, 22:49

Gledaj Vahe Boga kako vodi reprezentaciju, ne mogu da vjerujem. Pobjeda Alzira na SP nakon 32 godine.
Sta bi samo s nama uradio.

Prema ovoj listi zaradjuje tri puta vise od VOLECE GLAVE.

Sto znaci da se sa nasim savezom moze naci na nekih 2 puta vecoj plati od VOLA. Pristao bi Vaha.

Ne pokusaju li dovesti Vahu, ili jos gore, ako dovedu Barbareza, Spahinog havera - treba nekom jeb*t mater. Ili ako ne otpuste trenutnog bilmeza.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 22:52

yebo nas je Pape u zdrav mozak, da oprostite na izrazu :oops: izvršio kolektivno mentalno karanje citave nacije, posrao sa po svima nama, uništio nam sve snove - a toliko smo cekali plasman na ovako jedno veliko takmicenje....zavio naciju u crno i bacio je u depresiju :thumbdown:
žao mi one raje sinoc u gradu, puni kafići, trgovi, nadanja, ocekivanja, isčekivanje utakmice itd :(

Neke loše stvari se brzo zaborave, neke se malo duže pamte, ali ova se nikad nece zaboraviti sigurno.

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 22 jun 2014, 22:53

Omerbavarac je napisao/la:
Chapman je napisao/la: Odlazi nakon SP. Ako cemo ga ikad pokusavat dovodit, sad trebamo.
Taman.
Nadam se da ce Osim malo reagovati oko izbora novog selektora i da ce privoliti Vahu da nam se pridruzi.

Ovakav strucnjak koji je Svjetskog kalibra nam itekako treba.
Ma to kazem, imamo igrace, imamo ljude koji bi ga mogli dovesti, imamo i para sad. Kao sto rekoh maloprije, mislim da nece vise od miliona biti potrebno da bi dosao (duplo vise od Safeta trenutno), jer ima stvarno potencijala da napravi od nas strasnu reprezentaciju. Poslozio bi nas samo tako.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 22 jun 2014, 22:53

DonCorleone je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Taktika i nije toliko bitna. 90% forumasa zna koju treba igrati i izmjene otprilike. Na ovom prvenstvu su bitni motiviranost i fizicka sprema.

Zato treneri bez iskustva imaju uspjeha, tipa Kovac.
Ima drug dosta do taktike, organizovano izvodjenje lopte van svoje trecine, gusta odbrana - siroka odbrana, definicija radiusa kretanja igraca, kratke lopte - duge lopte, kada igrati brzo, kada sporije, kako organizovati napad, preko kojih igraca itd. itd. ima tu dosta toga sto dobar strucnjak moze izvuci vise nego drugi.
Ali, to se podrazumjeva nekako. Ocigledno je da je motivacija bitnija ovdje
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 22:59

slika

Taktika za povijest

"IZNENADIT ćemo Nigeriju", poručio je Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, nakon što je njegova momčad izgubila od Argentine na otvaranju Svjetskog prvenstva.

I zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka.

Sušić je znao da Nigerijci napadaju po desnoj strani, pa ih je branio praznim prostorom

Danima su Sušića upozoravali da je Nigerija najopasnija po desnoj strani, a on je, umjesto da pojača svoju lijevu stranu, odlučio Nigerijcima pokloniti prazan prostor po toj strani. Na klupi je, ničim izazvan, ostavio lijevog beka Schalkea i najboljeg defenzivca u svojoj momčadi Seada Kolašinca, a na lijevu stranu stavio Senada Lulića i Zvjezdana Misimovića. Njih dvojica su već nakon pola sata ostali bez snage i Nigerijci su to počeli koristiti.

Prvaci Afrike su napadali gol Begovića čak 83 posto s desne strane, strane na kojoj ih nije imao tko zaustaviti. I do pobjedničkog gola došli su tako što je Emir Spahić ostao sam na toj strani i izgubio duel s Emenikeom. Duel do kojeg vjerojatno ne bi ni došlo da je u momčadi bio Kolašinac, a ne "lažni bek".

Obrana prvi put igrala zajedno...

Obrana u sastavu Mujdža - Šunjić - Spahić - prazan prostor/Lulić prvi put je zaigrala zajedno u, napominjemo, najvažnijoj utakmici generacije. I naravno, zakazala je, jer da nije bilo senzacionalnog vratara Asmira Begovića BiH bi u drugom poluvremenu primila nekoliko pogodaka i osramoćena ispala sa Svjetskog prvenstva. Ovako je "samo" razočarala u Brazilu.

... I vezni red, također

Sušić je nakon tri utakmice (Meksiko, Obala Bjelokosti i Argentina) u kojima je BiH izgledala dobro, odlučio protiv Nigerije, bez razloga, promijeniti dobitnu formaciju. U svom eksperimentu na travnjak je poslao i vezni red koji nikad ranije nije igrao zajedno i koji je vjerojatno najsporiji na Svjetskom prvenstvu. Medunjanin, Pjanić i Misimović su tri spora kreativca koji mogu igrati samo protiv najlošijih reprezentacija svijeta, a nikako protiv fizički i trkački moćnog suparnika kakav je Nigerija u teškim vremenskim uvjetima kakvi su bili u Cuiabi. I pored toga, netko od njih je morao glumiti "lažno lijevo krilo", a ta uloga je pripala najsporijem od njih - Misimoviću. Taj trojac je uz Bešića, Hajrovića i Lulića tridesetak minuta parirao Nigerijcima na sredini, a zatim nestao.

Džeko usamljen i bez lopti

Tako je bilo i s Džekom. Prvi dio prvog poluvremena dobivao je upotrebljive lopte, no kasnije je bio odsječen i usamljen u napadu. Više nije bilo korisnih lopti od umornih majstora Pjanića i Misimovića, slali su se samo "baloni" prema bezvoljnom Džeki koji je izgubio skoro sve duele sa snažnim nigerijskim stoperima.

Nevjerojatno je da je Sušić izjednačenje lovio bez ijednog krilnog nogometaša na travnjaku! Po remi, koji bi ostavio BiH u igri za plasman u osminu finala, išao je s Bešićem, Pjanićem, nećakom Sušićem, Misimovićem, Ibiševićem i Džekom. Njih šest stajali su u 30 metara i nije ni čudo što Džeko i Ibišević nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu.

Propast reprezentacije počela je puno prije Brazila

Međutim, pad Bosne i Hercegovine nije se dogodio u Brazilu, već pola godine ranije dok se još slavio plasman na Svjetsko prvenstvo. Tada je, nakon jednog pozivanja nećaka Tina-Svena Sušića i nepozivanja Senijada Ibričića, najboljeg prijatelja Džeke i Spahića, uništena odlična atmosfera u momčadi i stvoren povijesni dogovor igrača i Sušića.

Dogovor po kojem su glavni igrači pristali ostati nijemi na Sušićevo pozivanje bratića i ostalih nogometaša sumnjivog kvaliteta iz bratove menadžerske agencije, a izbornik je pristao u Brazil voditi miljenika svlačionice Ibričića. Pristao je Sušić i na drugi zahtjev igrača da se momčad za debitantsko prvenstvo priprema u Sarajevu, gradu u kojem reprezentativci dolaze na pripreme kako bi se što bolje provodili i opijali po narodnjačkim klubovima.

Takav dogovor je bio osuđen na neuspjeh, a ispadanje nakon samo dva kola u najlošijoj skupini prvenstva u kojoj su Nigerija i Iran je ogroman neuspjeh.

AlQammar
Kontakt:

Post Postao/la AlQammar » 22 jun 2014, 23:11

Ljudi pa xar vam vise nijr jasno da ja prodo mnoge utakmice ili on sam ili pod necim jakim uticajem,levati cijelu naciju !
Sad cu da razbijem ovo staklo . :-D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jun 2014, 23:12

chily-rz je napisao/la:
Nasa formacija je imala manu,vidjelo se od starta da ce Nigerijci imati prostora po toj lijevoj strani jer je Lulic stajao dosta visoko i svaka njegova izgubljena lopta je znacila potencijalnu kontru,.Iz jednog takvog napada smo i primili gol tako da ne stoji ta konstatacija da su Nigerijci imali prostora tek nakon postignutog gola..

Safet je zrtvovao lijevog beka za dodatnu opciju u sredini i to mu se osvetilo,ko jos inace igra u formaciji sa "letecim" bekom ako to vec nije formacija sa tri stopera i dva WB-a ? Safet je revolucionar,mora da to je :mrgreen:
+1

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 22 jun 2014, 23:14

let3 je napisao/la:slika

Taktika za povijest

"IZNENADIT ćemo Nigeriju", poručio je Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, nakon što je njegova momčad izgubila od Argentine na otvaranju Svjetskog prvenstva.

I zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka.

Sušić je znao da Nigerijci napadaju po desnoj strani, pa ih je branio praznim prostorom

Danima su Sušića upozoravali da je Nigerija najopasnija po desnoj strani, a on je, umjesto da pojača svoju lijevu stranu, odlučio Nigerijcima pokloniti prazan prostor po toj strani. Na klupi je, ničim izazvan, ostavio lijevog beka Schalkea i najboljeg defenzivca u svojoj momčadi Seada Kolašinca, a na lijevu stranu stavio Senada Lulića i Zvjezdana Misimovića. Njih dvojica su već nakon pola sata ostali bez snage i Nigerijci su to počeli koristiti.

Prvaci Afrike su napadali gol Begovića čak 83 posto s desne strane, strane na kojoj ih nije imao tko zaustaviti. I do pobjedničkog gola došli su tako što je Emir Spahić ostao sam na toj strani i izgubio duel s Emenikeom. Duel do kojeg vjerojatno ne bi ni došlo da je u momčadi bio Kolašinac, a ne "lažni bek".

Obrana prvi put igrala zajedno...

Obrana u sastavu Mujdža - Šunjić - Spahić - prazan prostor/Lulić prvi put je zaigrala zajedno u, napominjemo, najvažnijoj utakmici generacije. I naravno, zakazala je, jer da nije bilo senzacionalnog vratara Asmira Begovića BiH bi u drugom poluvremenu primila nekoliko pogodaka i osramoćena ispala sa Svjetskog prvenstva. Ovako je "samo" razočarala u Brazilu.

... I vezni red, također

Sušić je nakon tri utakmice (Meksiko, Obala Bjelokosti i Argentina) u kojima je BiH izgledala dobro, odlučio protiv Nigerije, bez razloga, promijeniti dobitnu formaciju. U svom eksperimentu na travnjak je poslao i vezni red koji nikad ranije nije igrao zajedno i koji je vjerojatno najsporiji na Svjetskom prvenstvu. Medunjanin, Pjanić i Misimović su tri spora kreativca koji mogu igrati samo protiv najlošijih reprezentacija svijeta, a nikako protiv fizički i trkački moćnog suparnika kakav je Nigerija u teškim vremenskim uvjetima kakvi su bili u Cuiabi. I pored toga, netko od njih je morao glumiti "lažno lijevo krilo", a ta uloga je pripala najsporijem od njih - Misimoviću. Taj trojac je uz Bešića, Hajrovića i Lulića tridesetak minuta parirao Nigerijcima na sredini, a zatim nestao.

Džeko usamljen i bez lopti

Tako je bilo i s Džekom. Prvi dio prvog poluvremena dobivao je upotrebljive lopte, no kasnije je bio odsječen i usamljen u napadu. Više nije bilo korisnih lopti od umornih majstora Pjanića i Misimovića, slali su se samo "baloni" prema bezvoljnom Džeki koji je izgubio skoro sve duele sa snažnim nigerijskim stoperima.

Nevjerojatno je da je Sušić izjednačenje lovio bez ijednog krilnog nogometaša na travnjaku! Po remi, koji bi ostavio BiH u igri za plasman u osminu finala, išao je s Bešićem, Pjanićem, nećakom Sušićem, Misimovićem, Ibiševićem i Džekom. Njih šest stajali su u 30 metara i nije ni čudo što Džeko i Ibišević nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu.

Propast reprezentacije počela je puno prije Brazila

Međutim, pad Bosne i Hercegovine nije se dogodio u Brazilu, već pola godine ranije dok se još slavio plasman na Svjetsko prvenstvo. Tada je, nakon jednog pozivanja nećaka Tina-Svena Sušića i nepozivanja Senijada Ibričića, najboljeg prijatelja Džeke i Spahića, uništena odlična atmosfera u momčadi i stvoren povijesni dogovor igrača i Sušića.

Dogovor po kojem su glavni igrači pristali ostati nijemi na Sušićevo pozivanje bratića i ostalih nogometaša sumnjivog kvaliteta iz bratove menadžerske agencije, a izbornik je pristao u Brazil voditi miljenika svlačionice Ibričića. Pristao je Sušić i na drugi zahtjev igrača da se momčad za debitantsko prvenstvo priprema u Sarajevu, gradu u kojem reprezentativci dolaze na pripreme kako bi se što bolje provodili i opijali po narodnjačkim klubovima.

Takav dogovor je bio osuđen na neuspjeh, a ispadanje nakon samo dva kola u najlošijoj skupini prvenstva u kojoj su Nigerija i Iran je ogroman neuspjeh.
:thumbup: :( :( :(

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 jun 2014, 23:14

majke mi, sad se smijem i kleberim (valjda od muke) kakvu budalu od selektora mi imamo :lol: :urnebes:
pa gdje ovo ima na svijetu :lol: :lol: da neko zapocne utakmicu bez beka (taman da se radi o kantonalnoj ligi, a ne o kljucnoj utakici na jednom Mudnijalu).

kakav bolesnik jbt kralj

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 22 jun 2014, 23:19

Maestralno, kao uvijek.

Nista, idemo dalje.. repka je postojala prije njega, a hvala Bogu i prezivjet ce ga. :bih:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 22 jun 2014, 23:19

Ma nemojte ljudi,plasirali smo se a Pape je bog,najbolji strani igrac PSG-a i legenda Sarajeva.
Nemamo mi igrace,vidjeli ste Kostariju i Alzir,to su reprezentacije ciji igraci igraju samo u najvecim evropskim klubovima poput AIK-a iz Stokholma,ne mozemo se mi porediti s njima,mi smo mali.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 22 jun 2014, 23:19

Vidjelo se iz aviona da Lulic sam drzi nasu lijevu stranu... a Nigerija nema krilni igraca :facepalm: fakat su vozali nas zasluzeno a krivac je.... :facepalm: Kolasinac ha Susicu....tele jedno

AlQammar
Kontakt:

Post Postao/la AlQammar » 22 jun 2014, 23:21

Strucnjak je izveo ekipu s formacijom koja ne postoji ni u na socceru,fifi, nevjerovatno !
Sad cu da razbijem ovo staklo . :-D

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 22 jun 2014, 23:21

Protiv Irana nek pocne bez golmana. Tako ce ih PRAVO iznenadit. Pobjedjujemo 10-0 i tako cemo ih izdominirat da ce FIFA izbacit Nigeriju i dat nama mjesto u sljedecoj rundi.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 22 jun 2014, 23:23

Kako se i sada namjestila prava zgoda od Iranaca uzet lovu.
Nije da nemamo uhodanu semu kako se to radi,eh koliko puta smo vec to uradili,to je rutina.
Iako bih ja da sam na mjestu igraca pustio Iranu ali dzaba da pobjede razlikom koja im treba da prodju.

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 22 jun 2014, 23:24

AlQammar je napisao/la:Strucnjak je izveo ekipu s formacijom koja ne postoji ni u na socceru,fifi, nevjerovatno !
Ovo ti je ono kad ti pomjeras beka prema naprijed na formaciji, al igrica vraca, ne da :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a... pehari su tu

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 22 jun 2014, 23:25

Prije nego i ja dam svoj osvrt na sve ovo, interesuje me jedna stvar: je li izašlo išta zvanično da li je Kolašinac bio povrijeđen ili je izbor selektora da ga ostavi na klupi?

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 jun 2014, 23:25

pobjedesve je napisao/la:
AlQammar je napisao/la:Strucnjak je izveo ekipu s formacijom koja ne postoji ni u na socceru,fifi, nevjerovatno !
Ovo ti je ono kad ti pomjeras beka prema naprijed na formaciji, al igrica vraca, ne da :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ili kada stavis ljevo krilo na ljevog beka pa mu spane kvalitet sa 65 na 25 :mrgreen: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.