BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Bolanos
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la Bolanos » 14 okt 2015, 10:33

Donnie Darko je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:slika

Joj u ovog face :rol:

Prosjecni Kipranin. :mrgreen:
slika
Baca li vas ovaj lik makar malo na Luiz Gustava? :kralj:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 okt 2015, 10:59

UFF sinoć kad nisam nervni slom dobio...

Begović - svaka dala za par odbrana ali imao i crnih minuta, ono ispadanje lopte pa intervencija vrhom prstiju, nije mi jasno kako svaki korner rizik u p.m.
Spahić - nesiguran kao i Bega, kod one greške već am je vidio u golu ali Asmir izvadi
Šunjić - dobar, dobre intervencije i nije mu bilo lako
Zukanović - solidna partija ali se dobro potrošio
Mujdža - u banani, ni protiv Velsa a ni sinoć nije bio na nivou zadatka, krije se od lopte i kreće u prazno, nije u formi nikako ali boljeg desnog nemamo
Višća - okretan i agilan sinoć bio, nije mogao jurišati previše gore zato što nam je desna strana bila šuplja
Pjanić - solidna partija ali treba pored njega vrsan trkač da to sve bude ok
Medunjanin - prvi gol šut :shock: , drugi gol na mjest :tralala: :opaopa: ljubi te brat
Vranješ - nije njegova pozicija i u pojedinim momentima izgledalo je da kiprani špartaju auto stradom ka Begoviću
Lulić - solidna partija, dobar rastrčan
Ibišević - ne može sam u napadu

Đurić - ljubi te brat :opaopa: :kralj: :bih:
Bičakčić - soliodna partija
Sejo - zatvorio rupe :beba:

Ljudi mi smo sa trojicom standardnih koji fale, sa rovitim timom, sa momcima koji ne igraju i nisu u formi izborili baraž. Nije Kipar bezazlena ekipa i znalo se da neće biti lahko, sve će se ovo promijeniti do baraža aBd.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 14 okt 2015, 11:12

A šta se načitah Bože dragi. Strana 154-155 :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pa onda oko nosioca i nenosioca. Bilo je ovih što su se samo oko Mađarske i Danske zeznuli, ali bilo je i provala tipa Švedske, jednom je Ukrajina zaplatila :D

Zabunu unosi trenutni ranking, po kome je Danska ispred Švedske i Mađarske, pa je po tom scenariju Mađarska potencijalni protivnik. Negdje sam čak pročitao da će se i baraž raditi na osnovu ovog rankinga, a ne nakon kompletiranih grupa zato što inače ranking izlazi svaka 3 mjeseca (prethodni bio u junu, pa ovaj u septembru). To još više zbunjuje raju.

Po novom, koji je nezvaničan i kojeg su izračunali dobrovoljci i zaljubljenici u statistiku, Mađarska je ispred Danske za ta 2 boda, a prema propozicijama računanja koeficijenta, to je jedan gol (recimo da su Madjari izgubili 4-2 od Grčke, a ne 4-3, sad bi Danci bili ispred :D )...što ti je sudbina :D

Ipak, zvanično, prije 9 minuta objavljeno, nosioc je Madjarska:

http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers ... 92989.html
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 14 okt 2015, 11:16

slika

Ako prođemo kvalifikacije, eto nas u drugom šeširu sa Italijom i komšijama :D

Engleska, BiH, Rumunija, Island :P

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 14 okt 2015, 11:19

Iskreno, pot 2 i pot 3 su "u pet deka"
Zadnja izmjena: bordo_Sarajevo, dana/u 14 okt 2015, 12:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 okt 2015, 11:31

Zamisli grupe Njemačka, BiH, Švedska i Turska.. auu :crazy:

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 14 okt 2015, 11:45

Gdje nas je Pape doveo. Nosioci u baražu, na Euru u drugom šeširu...da nije bilo one crne rupe, bili bi i nosioci :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 okt 2015, 11:51

Sinoc pucaju, trube, slavi se a mi jos dva meca od EURA. xD
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 okt 2015, 12:59

Ima li gdje na netu,ne mogu da nadjem,sazetak golova sa sinocnjeg meca uz komentar Spahe?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 14 okt 2015, 13:05

bordo_Sarajevo je napisao/la:Iskreno, pot 2 i pot 3 su "u pet deka"
Radije bi da igramo protiv Hrvatske, Svicarske ili Rusije nego protiv Poljske, Svedske ili Ukrajine.
This time next year we'll be millionaires.

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 14 okt 2015, 13:09

:bih: Cestitke Mesi i reprenzetativcima na pobjedi i zelim im puno srece u barazu... Mislim da ce ovo bas biti treca sreca... I ako su nas bili maltene svi otpisali al uspjeli smo izboriti baraz... Zaista velike zasluge pripadaju Mesi i njegovim saradnicima al i momcima koji su i ako hendikepirani ne igranjem Dzeke, Besica, Kolasinca uspjeli dobiti obe tekme...

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 14 okt 2015, 13:12

MysticAladin je napisao/la:

Ako Ukrajina pobijedi u obje utakmice baraza prestice nas i bice u 2. potu.
This time next year we'll be millionaires.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 14 okt 2015, 13:21

Momciluk je napisao/la:
MysticAladin je napisao/la:

Ako Ukrajina pobijedi u obje utakmice baraza prestice nas i bice u 2. potu.

Isto tako ćemo mi proći Hrvatsku i Austriju jer se očekuje da imamo barem jednu pobjedu, a to je minimalno novih oko 2000 bodova. :D

High

Post Postao/la High » 14 okt 2015, 13:21

Ukrajina će pobijediti u obje utakmice u baražu jedino ako im protivnik budu Slovenci. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

defour
Kontakt:

Post Postao/la defour » 14 okt 2015, 13:39

Vidim pisete o Mujdzi i o tome kako nemamo rijesenja za tu poziciju. Imamo ali ga ne vidite a ono se zove Muhamed Besic! Stvoren za tu poziciju, defanzivno dobar, zna krenuti naprijed, dati pas i "lud" je za te pozicije. Ne kazem da je los na zadnjem veznom ali bojim se da bi cesto strahobvali od kartona, i ovako bi ali on je rodjen za beka u reprezentaciji, uostalom to je igrao u HSV-u.

Kad nam je desnog beka igrao Zahirovic i cuvao Ronalda, onda Mume to moze fantasticno odigrati. Jedina logicna zamjena na zadnjem veznom je Grahovac koji je inteligentan igrac za tu poziciju, mnogi sada ovo citaju s podsjmehom kao sto su se smijali kada je Pape pozvao Besica u Brazil, Grahovac igra standardno i uistinu je kvalitetan.

Iskreno, prizeljkujem i Cimirota da bude dobar u Paoku a onda vezni red Cimirot, Grahovac i Pjanic bi bili idealni, tim za narednih 10 godina. Za sada sa Grahovcem, Pjanicem i Medunjaninom (da nadje klub u kome ce igrati jer nam je u reprezentaciji koristan) ili cak sa TSS-om koji je taj tip igraca i koji bi mogao pomoci u veznom redu i iskreno se nadam da ce vrlo brzo napustiti Hajduk i otici u bolji klub.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 okt 2015, 13:46

defour je napisao/la:Vidim pisete o Mujdzi i o tome kako nemamo rijesenja za tu poziciju. Imamo ali ga ne vidite a ono se zove Muhamed Besic! Stvoren za tu poziciju, defanzivno dobar, zna krenuti naprijed, dati pas i "lud" je za te pozicije. Ne kazem da je los na zadnjem veznom ali bojim se da bi cesto strahobvali od kartona, i ovako bi ali on je rodjen za beka u reprezentaciji, uostalom to je igrao u HSV-u.

Kad nam je desnog beka igrao Zahirovic i cuvao Ronalda, onda Mume to moze fantasticno odigrati. Jedina logicna zamjena na zadnjem veznom je Grahovac koji je inteligentan igrac za tu poziciju, mnogi sada ovo citaju s podsjmehom kao sto su se smijali kada je Pape pozvao Besica u Brazil, Grahovac igra standardno i uistinu je kvalitetan.

Iskreno, prizeljkujem i Cimirota da bude dobar u Paoku a onda vezni red Cimirot, Grahovac i Pjanic bi bili idealni, tim za narednih 10 godina. Za sada sa Grahovcem, Pjanicem i Medunjaninom (da nadje klub u kome ce igrati jer nam je u reprezentaciji koristan) ili cak sa TSS-om koji je taj tip igraca i koji bi mogao pomoci u veznom redu i iskreno se nadam da ce vrlo brzo napustiti Hajduk i otici u bolji klub.
A ko ce igrat besicevu poziciju? Znaci sinoc su bezbroj puta igrac kipra sa loptom prolazili od 16 do 16 bez da naprave ikakav dribling ili promjenu putanje kretenja...samo pravo
=\_1921_/=

defour
Kontakt:

Post Postao/la defour » 14 okt 2015, 13:46

A ko ce igrat besicevu poziciju? Znaci sinoc su bezbroj puta igrac kipra sa loptom prolazili od 16 do 16 bez da naprave ikakav dribling ili promjenu putanje kretenja...samo pravo[/quote]

Grahovac.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 okt 2015, 13:48

MysticAladin je napisao/la: Isto tako ćemo mi proći Hrvatsku i Austriju jer se očekuje da imamo barem jednu pobjedu, a to je minimalno novih oko 2000 bodova. :D
Samo Ukrajina moze dodati nove poene iz baraza, druge reprezentacije ne mogu. Razlog: jer nisu igrali kvalifikacije za EURO 2012 kada su bili domacini. Ovo pise u pravilniku o bodovanju za UEFA rang listu, no jos uvijek se raspravlja da li ce to biti slucaj jer je UEFA nezvanicno rekla da je Ukrajina iza BiH i da samo ukoliko BiH ispadne u barazu moze da nas stigne. No u tom slucaju bi Ukrajina veoma lahko mogla podici sudsku tuzbu protiv UEFA jer ih je 'zakinula' tako sto ih je prebacila iz drugog jakosnog sesira u treci. Cekamo sluzbenu potvrdu od UEFA.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 okt 2015, 13:52

defour je napisao/la:A ko ce igrat besicevu poziciju? Znaci sinoc su bezbroj puta igrac kipra sa loptom prolazili od 16 do 16 bez da naprave ikakav dribling ili promjenu putanje kretenja...samo pravo
Grahovac.[/quote]

Zasto mislis da ce ikad dobit sansu da igra dok su ovi ostali spremni ;) Kod nas se iz repke izlazi kad nemas noge. Vidis da ce i mesa ko i prethodnici radije gurnut ako treba i begovica negdje na pozicju nego pokusat nesto novo sa novim igracem
=\_1921_/=

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 13:55

AnelZ je napisao/la:
MysticAladin je napisao/la: Isto tako ćemo mi proći Hrvatsku i Austriju jer se očekuje da imamo barem jednu pobjedu, a to je minimalno novih oko 2000 bodova. :D
Samo Ukrajina moze dodati nove poene iz baraza, druge reprezentacije ne mogu. Razlog: jer nisu igrali kvalifikacije za EURO 2012 kada su bili domacini. Ovo pise u pravilniku o bodovanju za UEFA rang listu, no jos uvijek se raspravlja da li ce to biti slucaj jer je UEFA nezvanicno rekla da je Ukrajina iza BiH i da samo ukoliko BiH ispadne u barazu moze da nas stigne. No u tom slucaju bi Ukrajina veoma lahko mogla podici sudsku tuzbu protiv UEFA jer ih je 'zakinula' tako sto ih je prebacila iz drugog jakosnog sesira u treci. Cekamo sluzbenu potvrdu od UEFA.
Kako god, treba navijati za par Ukrajina- Danska :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: eldo i 8 gostiju.