Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
The Constant, kakva epizoda. 
- kraljttbvb
- Kontakt:
Sinoć u ovom nasem kvizu bilo pitanje o nekoj seriji The Studio. Valjda dobila najviše Emmy-ja u 2025.
Valja li ista?
Valja li ista?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Valja jašta... Samo deset epizoda ali veoma sadržajnih epizoda. Serija na jedan interesantan ali i šaljiv način pokazuje kako zapravo nastaju filmovi u Hollywoodu. Kako se dogovora scenariji, režija, casting, itd. Zanimljivo je što se zapravo pojavljuju pravi glumici i ljudi iz svijeta kinematografije glumeći sami sebe. Zoe Kravitz pokidala ulogu..
Sve preporuke
Sve preporuke
BALL DON'T LIE
-
ANamelessGhoul
- Kontakt:
Sad vidim ovu zadnju ep Stranger Things kakvu ocjenu ima na imdb. Sta je to zar je bas tako grohnula
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pogledat ću.idma75 je napisao/la: ↑29 dec 2025, 17:57Valja jašta... Samo deset epizoda ali veoma sadržajnih epizoda. Serija na jedan interesantan ali i šaljiv način pokazuje kako zapravo nastaju filmovi u Hollywoodu. Kako se dogovora scenariji, režija, casting, itd. Zanimljivo je što se zapravo pojavljuju pravi glumici i ljudi iz svijeta kinematografije glumeći sami sebe. Zoe Kravitz pokidala ulogu..
Sve preporuke
Hvala
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Sad sam tek pogledao zadnju epizodu. Sunce ti je bem, odbijam vjerovati da je ona scena prošla 100ak očiju od pred do post produkcije i i dalje završila u seriji

Zadnja izmjena: Jabroni, dana/u 30 dec 2025, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.
Treba posmatrati i vrijeme kada je ova serija izasla, TV produkcija je prije nesta drugo znacilo, vise epizoda, sedmicno emitovanje, imalo se i vremena napraviti neki hajp oko serija, danas je to sve meh. Lost, je prve 3 sezone bez i jedne mane, poslije je krenulo muzi dokle god moze, pa tako dodjes to toga, da pola misterija i ne bude razotkriveno.Huske je napisao/la: ↑29 dec 2025, 13:46To je serija svih serija. Takva količina psihofizioloških tema i rasprava nije viđena nigdje. Radnja i dešavanja su meni čak u drugom planu iako je radnja pravo dobra, ali ponašanja i pozadine likova, njihove priče u pozadini, ta serija do one sezone kad ih zarobe i odvedu u kamp je moje štivo za cijeli život. Nekada ću je i ja ponovo gledati. Šteta što je serija nakon toga baš zbrzana i nema dubinu kao do tada. Ali u ovakvim slučajevima pada kvalitete seriju računam samo do tog trenutka, i onda kažem da Lost masterpiece ali prva sezona ili prve dvije, ne sjećam se sad.BaiMai je napisao/la: ↑29 dec 2025, 09:10Lost je fenomen sam za sebe, u zivotu nije bilo vise teorija i rasprava nego oko te serije i misterija u istoj. Prvi put se pojavile stranice na internetu koje su samo za to sluzile. Mogao bi se Lost ponovo poceti, ima bar 10 godina kad sam zadnji put gledao![]()
Isto tako je i Heroes masterpiece prvih 15 epizoda tako nešto, kao i Twin Peaks do razotkrivanja glavne teme, ili Prison Break prva sezona, solidan u drugoj i trećoj sezoni... I ne znam sad šta sam još gledao da je ovako bilo odlično a onda naglo kvalitet padne.
Prison Brake isti slucaj, prve 2 sezone su stvarno dobre, zanimljive, nesta do tad ne vidjeno, poslije krece muzenje, tako da i slijedece godine mozemo gledati neki novi pokusaj.
Da pomenem i seriju Rim, ni za jednu seriju mi nije vise zao bilo za ukidanje nakon 2 sezone, kao za ovu seriju.
GGMU
hahahaha, ljudi traže smisao života u serijama
Nakon dugo vremena krenuo gledati Breaking Bad i dalje je serija br 1 bez konkurencije,apsulutno zaslužuje najbolju ocijenu na imdb.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Derry dere Strangers things ali previse crnaca zato ne moze bit top tier.
Odlicna
Odlicna
Jako loše finale Stranger Things, previše neodgovorenih pitanja, poprilično loša gluma, sve nekako tanko, mislim da čak neće zadovoljiti ni najmlađe, kojima je ova sezona očigledno i namijenjena. Valjda ukoliko želiš znati čitavu Mind Flayer/Henry prošlost moraš pogledati predstavu, čudno.
Sve u svemu, serija je bila globalni fenomen. Iskreno, ne bih isključio za par godina ponovo neku sezonu, jer ne vjerujem da će se mnogi od ovih glumaca probiti.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Bukvalno su napravili 20 plotholOva, nevjerovatno. Pljuc. Pljuc i na svakoga kome je dobro.
Nije da nismo znali da ce ovakav kraj biti, kao i u vecini serija. Samo mi je glupo da apsolutno nijedan glavni lik nije poginuo u toku serije. Jbt svaki konflikt koji se desi, oni svi prezive sa par ogrebotina na sebi 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Fantazija, happy ending, sve stoji, ali Vecna i mind shit kao tutorial na pocetku igre, nancy silvester stalone ih sa ak-47 gazi je st srno previse. Vecna op karakter, gdje mu nestade snaga, a gdje su ona cudovista sa d, kako se vec zovu, nestalo dok se on "bije"
11 je ziva, tu dileme nema. Nastavit ce oni ovo za 5-10 godina dok izlizi spinoffs.
DARK je stranger things ali za odrasle.
11 je ziva, tu dileme nema. Nastavit ce oni ovo za 5-10 godina dok izlizi spinoffs.
DARK je stranger things ali za odrasle.
Maideni u finalu, samo zbog toga ocjena vise 
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.

To je to, bukvalno su rupe jer fakat jesu rupe, zadnje dvije sezone su evidentno bile go with the vibes, s tim da je četvrta fakat bila dobra. ****, kriv sam ja što razmišljam o onome što gledam, pratim detalje i nešto lafo razmišljam umjesto da pustim mozak na pašu i ćao
Koliko bizarno finale
Dosla zadnja sezone the good doctor na netflix, ok je sezona ali kraj slomije covjeka, jedna od najboljih zadnjih epizode neke serije, svaka im cast.