Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
Čudna postava Contea skroz, Azzurri nemaju pravo na kiks, grupa je izuzetno teška.
embrace the chaos
Uvali ga

35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
- IlCapitano
- Kontakt:
Ko gledaj da ce na ljeto platit onu klauzulu od 16 miliona, a ovo ljeto na njemu zaradili 7,5.IlCapitano je napisao/la:Prvijenac Zaze.
Samo Marotta ima takve ideje
Mora odigrati fantastičnu sezonu, tipa 15-tak golova da bi se moglo pričati. Imaš Berrardia koji je 3 godine mlađi, a imao fantastičnu sezonu pa nije vraćen odmah. 30M treba platiti za njih dvojicu, a to Juventus ne može sebi priuštiti sigurno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
0-2
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Losiji od ovih juventusovih 
Zezam se, ne znam,nisam gledao.
Nokia 3310
Zezam se, ne znam,nisam gledao.
Nokia 3310
#ALLEGRIOUT
- L'Avvocato
- Kontakt:
suhi je napisao/la:Jel to conte hejta veratia ?
To je kod njega uvijek bilo tako. Jbg, čovjek je i sam bio taj tip igrača pa ne može da pobjegne od "ljubavi" prema radilicama i fajterima na terenu.IlCapitano je napisao/la:Ne bih rekao. Više ga baca na ove igrače zadatka poput Giaccherinija.
Ovako je i s Juventusom znao eksperimentisati u prvoj sezoni. Tražio pravi tim i uigravao različite postavke igre. Isplatilo mu se na kraju. Uopšte ne sumnjam da će daleko dogurati s Italijom. Čovjek je mašina za nabrijavanje ekipe i iskorištavanje maksimuma u igračima s kojima raspolaže.Denno je napisao/la:Čudna postava Contea skroz, Azzurri nemaju pravo na kiks, grupa je izuzetno teška.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Conte je trenutno najbolji tal. trener uz Carla ja msm. Odličan motivator i taktičar, jedino pomalo tvrdoglav ali ipak gospodin čovjek. Da je nama selektor poput njega 
embrace the chaos
- IlGuerriero
- Kontakt:
Po meni Italija nije pokazala ništa specijalno, barem u taktičkom smislu u ova dva meča, osim te želje i zalaganja. Bočni igrači su rak rana tima. Utakmice su strašno dosadne, ali eto vidjet ćemo kad Azzurri budu u punom sastavu, uglavnom ovom pobjedom odrađeno 50 % plasmana na EURO.
- IlPrincipe
- Kontakt:
- L'Avvocato
- Kontakt:
Eh kamo lijepe sreće...Denno je napisao/la:Conte je trenutno najbolji tal. trener uz Carla ja msm. Odličan motivator i taktičar, jedino pomalo tvrdoglav ali ipak gospodin čovjek. Da je nama selektor poput njega
Ne znam fakat šta si ti gledao, ali ova Italija igra za 50% direktnije i okomitije od one Prandellijeve. I pogledaj koliko je izmjena napravio u odnosu na taj tim. Uostalom, čak i da jesu dosadne, Azzurri na to nikad i nisu obraćali pažnju. Svi vole pobjede, a kako se do njih dolazi vjerujem da nije bitno istinskim zaljubljenicima u ovu igru. Onaj ko voli cirkus i atrakciju po terenu uglavnom fudbal gleda 2-3 puta mjesečno i ne vidi dalje od lijepih poteza i akcija. A fudbal je puno više od toga.IlGuerriero je napisao/la:Po meni Italija nije pokazala ništa specijalno, barem u taktičkom smislu u ova dva meča, osim te želje i zalaganja. Bočni igrači su rak rana tima. Utakmice su strašno dosadne, ali eto vidjet ćemo kad Azzurri budu u punom sastavu, uglavnom ovom pobjedom odrađeno 50 % plasmana na EURO.
EDIT: E' vero, non sarà stata una partita indimenticabile quella disputata a Oslo dagli azzurri, però il cambio di passo rispetto alla Nazionale precedente si vede eccome. Vittoria convincente e autorevole, seppur senza strafare ma cercando di avere sempre il controllo della partita. La mano del nuovo CT si vede eccome, e sono certo - conoscendolo - che la squadra migliorerà ancora, anche sul piano del gioco. Eppoi, sarà anche un puro dato statistico, ma in Norvegia non si vinceva da oltre 70 anni, qualcosa vorrà pur dire.
Di sicuro si rivede un'Italia combattiva, desiderosa di fare, volenterosa, attenta..
Eto fino objašnjeno. Ne da mi se da prevodim, ali vjerujem da ćeš shvatiti suštinu.
★★★
Italija je jucer odigrala doktorski, koliko je trebalo sto bi se reklo... mogla je dati jos barem 3 gola da se zaza nije zaebavao... norveska im nije pljunula u pravcu gola, a u odbrani igrala 3 cirkusanta, bonucci astori I nokia.. sta ce biti kad jos tu budu chielini I barzagli umjesto neke dvojice od ovih kiksera, koja ce onda tek biti sigurnost pozadi...tipujem da ostaje bonucci na liberu jer ga conte voli kao rodjenog sina, a krampa obicna frajer, doduse ni nokia ni astori nisu bolji... fali jedan nesta ili cannavaro da to bude tutto completo, al jbg nema
... rugani u buducnosti to trece mjesto uzima....
Jos kad Balo udje umjesto imobillea tek ce da gori jer imam osjecaj da on I zaza mogu odlicno zajedno odigrati... od bitnih u vezi jedino jucer igrao de rossi.. dakle I tu je falilo igraca...marcha I pirlo...
Ima Italija itekako sansi na EP (msm ne da prodje grupu vec da osvoji) jos pogotovo sad kad je Conte tu, nece biti one nonsalancije I zaebavanja kao kod Cesarea...opustanja I letargije...
Al mi nemamo dok nam je morž Susic selektor....nizasta sansu...
Jos kad Balo udje umjesto imobillea tek ce da gori jer imam osjecaj da on I zaza mogu odlicno zajedno odigrati... od bitnih u vezi jedino jucer igrao de rossi.. dakle I tu je falilo igraca...marcha I pirlo...
Ima Italija itekako sansi na EP (msm ne da prodje grupu vec da osvoji) jos pogotovo sad kad je Conte tu, nece biti one nonsalancije I zaebavanja kao kod Cesarea...opustanja I letargije...
Al mi nemamo dok nam je morž Susic selektor....nizasta sansu...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Italija igra mnogo bolje al ruku na srce to je ista dosadna 3-5-2 od Contea kao sa Juventusom.
- IlCapitano
- Kontakt:
Nije problem što je ona dosadna. Problem je što će on opet čim se vrati Pirlo krenuti sa istim šablonskim akcijama kao u Juventusu koje će mu svi jači protivnici opet čitati kao otvoreno knjigu. I ne samo jači.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Da plus sa bekovima koji moraju igrati i krilo a nemaju veze, kao u Juventusu. 
- IlPrincipe
- Kontakt:
Ja mislim da su De Sciglio i Darmian odličan tandem. Tako mladi a tako iskusni već, siguran sam da će i Darmian napraviti veći iskorak u karijeri. Kako mi je samo žao što smo ga onako lako otpustili.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Čini mi se da Saba hoće da ga dovede u Romu sad na zimu, što se tiče filozofije Contea, zasad to djeluje dobro mada ja msm da bi Italijani se trebali zahvaliti Buffonu, Pirlu, Barzagliu. Ovaj zadnji bi mogao još godinu igrati, al bolje bi bilo da se mlađi uigravaju.IlPrincipe je napisao/la:Ja mislim da su De Sciglio i Darmian odličan tandem. Tako mladi a tako iskusni već, siguran sam da će i Darmian napraviti veći iskorak u karijeri. Kako mi je samo žao što smo ga onako lako otpustili.
embrace the chaos
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.