Sinoć me je komentator malo zbunio, nešto je spomenuo kao da je Kolašinac povrijeđen, ali eto momak bio spreman. Mislio sam da se na taj fazon selektor može malo opravdati zbog nedostatka igrača na lijevoj strani pa je bio primoran Lulića staviti na beka...
Ali eto ni ovo mu ne ide u korist...
Zlatnim slovima će u historiji BH nogometa ostati upisano da nas je Pape odveo na svijetsko prvenstvo prvi put. DA, odveo nas je, i igrali smo lijepo, efikasno, dobro bilo je malo i grešaka.
Taktički smo ove pripremne odigrali odlično, utakmicu sa Argentinom smo odigrali na zavidnom nivou. I onda
Od početak utakmice je krenulo po zlu, preofanzivni Lulić ostavlja Spahića na vjetrometini, koji je, istina, jako loše odigrao. Ali možda u toj situaciji nije ni mogao bolje.
Ostaje pitanje, na koje vjerovatno nikad odgovor nećemo dobiti, zašto je Kolašinac ostao na klupi. Jes postigao je autogol, ali se momak (koji ima 20 godina) u roku od 5 - 6 minuta vratio u utakmicu i do kraja je odradio perfektno. Da je napravio još neke katastrofalne greške razumio bih Sušića, ali ovako .....
Izmjene! Lulić > Salihović - logična; Hajrović > Ibišević

... Medunjanin > Sušić
Po meni je Ibišević trebao ući umjesto Misimovića koji je nakon 55 min izgubio snagu, a umjesto Medunjanina je trebao ući Višća da probamo iskoristiti njegovu brzinu, međutim....
Da ne lažem, nisam ni očekivao da ćemo nešto napraviti na ovom Svjetskom, ali smo imali lijepu priliku da sve iznenadimo i samo zahvaljujući čudnim (amaterskim) odlukama selektora nismo uspjeli.
Hvala mu za sve ono što je uradio, ali mislim da je vrijeme da se povuče.