Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Finn
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Finn » 07 sep 2019, 14:59

Rafael Nadal has now made more non-clay Grand Slam finals (15) than the likes of...

— Ivan Lendl (14)
— Jimmy Connors (12)
— Andre Agassi (12)
— Stefan Edberg (10)
— John McEnroe (10)
— Boris Becker (10)

So much for being a clay-courter that wouldn’t last in the sport.
:salut:

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 07 sep 2019, 15:22

Finn je napisao/la:
Rafael Nadal has now made more non-clay Grand Slam finals (15) than the likes of...

— Ivan Lendl (14)
— Jimmy Connors (12)
— Andre Agassi (12)
— Stefan Edberg (10)
— John McEnroe (10)
— Boris Becker (10)

So much for being a clay-courter that wouldn’t last in the sport.
:salut:
Milion dokaza i opet ljudi imaju mozga da to izjavljuju. :puke:

Kretenizam je što se uopšte i priča o tome "van šljake", jer svaka podloga je podloga, pogotovo šljaka najteža i najzahtjevnija, a to se omalovažava!

Eto čak i da izbacimo bodove sa RG od 2017-2019, samo da računamo bodove sa hard i trave (AO, WB I US Open) :

RAFA 9100
DJOLE 8765
FEDEX 8740

Ovaj podatak je strahota, toliko o tome da je Rafa van šljake ništa. :lol: :lol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2019, 15:46

nikoneznanovic je napisao/la: Milion dokaza i opet ljudi imaju mozga da to izjavljuju. :puke:

Kretenizam je što se uopšte i priča o tome "van šljake", jer svaka podloga je podloga, pogotovo šljaka najteža i najzahtjevnija, a to se omalovažava!

Eto čak i da izbacimo bodove sa RG od 2017-2019, samo da računamo bodove sa hard i trave (AO, WB I US Open) :

RAFA 9100
DJOLE 8765
FEDEX 8740

Ovaj podatak je strahota, toliko o tome da je Rafa van šljake ništa. :lol: :lol:
Mah GOAT pa hajde, samo jos da i zvanično to potvrdi, a potvrda stiže na RG naredne godine, ako je tačan ovaj podatak za bodove van RG nenormalno je, koliko je postao bolji igrač van sljake s ovim prilagodbama tehničke prirode, genijalac je Rafa.

Fascinantna je činjenica da je lik mladji punih 5 godina od Feda a ima ovakve rezultate i da će imat jos dobre 2-3 sezone da se dodatno učvrsti na prvom mjestu ATG liste za narednih hiljadu godina, samo bože zdravlja.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 sep 2019, 15:49

bodi123 je napisao/la:
nikoneznanovic je napisao/la: Milion dokaza i opet ljudi imaju mozga da to izjavljuju. :puke:

RAFA 9100
DJOLE 8765
FEDEX 8740

Mah GOAT pa hajde, samo jos da i zvanično to potvrdi, a potvrda stiže na RG naredne godine, ako je tačan ovaj podatak za bodove van RG nenormalno je, koliko je postao bolji igrač van sljake s ovim prilagodbama tehničke prirode, genijalac je Rafa.

Fascinantna je činjenica da je lik mladji punih 5 godina od Feda a ima ovakve rezultate i da će imat jos dobre 2-3 sezone da se dodatno učvrsti na prvom mjestu ATG liste za narednih hiljadu godina.
E moj bodi
2020 AO ima da godi :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 sep 2019, 15:50

Idemo Medžede :opaopa:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2019, 15:52

BosniaBoston je napisao/la: E moj bodi
Sto je najgore neće taj stat na 20 slemova, ima da kopa i rukama i nogama dok ne uzme barem 22 komada, onako da ima popriličan luft za Fedom :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 sep 2019, 15:56

bodi123 je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la: E moj bodi
Sto je najgore neće taj stat na 20 slemova, ima da kopa i rukama i nogama dok ne uzme barem 22 komada, onako da ima popriličan luft za Fedom :mrgreen:
Uzece fed jos jedan 100% ako poslije USO 2011 nije izgubio volju i zelju onda nece nikad
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2019, 16:07

Al kako se ljudi presaltaju,do prije 10 dana Nolo je bio glavni contender,sad ga tu haman uopste nema u cijeloj toj prici :lol:

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 07 sep 2019, 16:14

bodi123 je napisao/la:

RAFA 9100
DJOLE 8765
FEDEX 8740

Fascinantna je činjenica da je lik mladji punih 5 godina od Feda a ima ovakve rezultate i da će imat jos dobre 2-3 sezone da se dodatno učvrsti na prvom mjestu ATG liste za narednih hiljadu godina, samo bože zdravlja.
Znaš da volim brojke i dokaze crno na bijelo brate. :mrgreen:

Tačan podatak 100% i strašan podatak, računao sam lično!
Ma samo zdravlja aBd, ja uopšte ne sumnjam da će biti ispred svih na kraju karijere.

Evo ti, još jedan strašan podatak...

Ako osvoji ovo, Rafa ima 19 titula iz 58 GS.
Fedex ima 20 titula iz 78 nastupa na GS!

Tačno je genijalac Rafa!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2019, 16:26

nikoneznanovic je napisao/la: Znaš da volim brojke i dokaze crno na bijelo brate. :mrgreen:

Tačan podatak 100% i strašan podatak, računao sam lično!
Ma samo zdravlja aBd, ja uopšte ne sumnjam da će biti ispred svih na kraju karijere.

Evo ti, još jedan strašan podatak...

Ako osvoji ovo, Rafa ima 19 titula iz 58 GS.
Fedex ima 20 titula iz 78 nastupa na GS!

Tačno je genijalac Rafa!
Bas dobri podaci, znači iz 20 vise odigranih slemova samo 1 osvojen vise za Feda, il ti ga prosječno na svakom trećem pojavljivanju na slemu Rafa je uzimao i titulu.

Sve to na stranu, al ovih njegovih 12 titula na RGu je hladno najveće dostignuće u historiji svih sportova i samo zbog toga ga treba gledat na poseban način, 2 poraza u 15 godina igranja na jednom turniru i to GS turniru, nema riječi kojim se može opisat ovakva dominacija.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2019, 16:33

na stranu sve to, al bilo bi presmijesno kad bi nadal sutra izgubio obzirom koliko svrsavate zadnjih par stranica :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2019, 16:36

darker10 je napisao/la:na stranu sve to, al bilo bi presmijesno kad bi nadal sutra izgubio obzirom koliko svrsavate zadnjih par stranica :mrgreen:
Zar fakat se uzdas i nadas da Rus može ukrast ovoj budali slem, nisi zar toliko pregorio :mrgreen:

Samo neka povreda ga može sjebat, Rusu je Rafa daleko najgori matchup na touru, već vidjeno u Montrealu na sta bi trebali ličit njihovi mečevi u skorijoj budućnosti i kako nemoćno Medvedev izgleda. Uz to dolazi i poprilično potrosen, prvo slem finale u karijeri, ovaj je i odmoran i nahajcan i u odličnoj formi, moj darkeru. :mrgreen:

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 07 sep 2019, 16:38

darker10 je napisao/la:na stranu sve to, al bilo bi presmijesno kad bi nadal sutra izgubio obzirom koliko svrsavate zadnjih par stranica :mrgreen:
Rekao sam vam ja, prvo ga je u vašim prognozama dobio Mrnja, pa onda nacistički praunuk, pa Casanova iz Italije, pa sad ludi Rus... :lol:

Poslije finala će vam biti prognoza ili Mats Wilander ili Barbara Schett ga dobijaju... :lol: :lol:

Sve i da ga dobije, u šta ni ti sam ne vjeruješ, Rafa je pokazao da je zadnje 2 godine daleko najbolji od velike trojke što se tiče GS i samo je pitanje koliko još slamova će osvojiti preko te brojke od 20...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2019, 16:40

Nije to nikakva prognoza, stavise ako cu prognozirat rec cu da Medvedev ima 2% sanse sto bi svakako uz ovo vase svrsavanje i prije kraja samog turnira, ucinilo stvari jos smjesnijim :mrgreen:

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 07 sep 2019, 16:44

darker10 je napisao/la:Nije to nikakva prognoza, stavise ako cu prognozirat rec cu da Medvedev ima 2% sanse sto bi svakako uz ovo vase svrsavanje i prije kraja samog turnira, ucinilo stvari jos smjesnijim :mrgreen:
Čuj nije prognoza, pa navijali ste za sve ove nabrojane gore i nadali se iznenadjenju nekom, kao da vam ko od ukućana igra protiv Rafe, tako zdušno... :lol:

Svako, ko god je i 1% pomislio da Rafa može izgubiti od njih, taj nije dobar nikako sa glavom, a o tenisu šta zna, to je suvišno i pričati. :mrgreen:

Što se prije pomiriš druže da je španski bik najbolji svih vremena, lakše ćeš gledati svog pulena, bez nerviranja. :urnebes:
Zadnja izmjena: nikoneznanovic, dana/u 07 sep 2019, 16:50, ukupno mijenjano 2 puta.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2019, 16:47

Nadji mi jedan post gdje sam rekao da je neki Nadalov protivnik na ovom USO imao sanse protiv njega.Ja kako vidim jedino brat Delinjo pise nesto u tom fazonu koji opisujes, a 99% sam siguran da se lik sprda.

I da, nije prognoza kad napises da bi bilo presmijesno ako bi izgubio obzirom na vasa svrsavanja :tralala:

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 07 sep 2019, 16:50

darker10 je napisao/la:Nadji mi jedan post gdje sam rekao da je neki Nadalov protivnik na ovom USO imao sanse protiv njega.Ja kako vidim jedino brat Delinjo pise nesto u tom fazonu koji opisujes, a 99% sam siguran da se lik sprda.

I da, nije prognoza kad napises da bi bilo presmijesno ako bi izgubio obzirom na vasa svrsavanja :tralala:
Ja pratim tenis koliko ti možda imaš godina, ali ovo nisam NIKAD vidio:

1/8 finala 1.07 kv
1/4 finale 1.05 kv
1/2 finale 1.06 kv

Pa nije Rafa igrao protiv mene, tebe i Bodija, nego protiv top 10 i top 20-25 igrača. :mrgreen:

Znači, suvišno bilo šta da kažem...
Zadnja izmjena: nikoneznanovic, dana/u 07 sep 2019, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2019, 16:51

Kakve to ima veze sad za ovo sto sam ja napisao ?

nikoneznanovic
Kontakt:

Post Postao/la nikoneznanovic » 07 sep 2019, 16:52

darker10 je napisao/la:Kakve to ima veze sad za ovo sto sam ja napisao ?
Nikakve, čisto da vidiš još jedan podatak, ko je najveći igrač svih vremena. :mrgreen: :salut:

Kažem, suvišno da bilo šta dodam dalje...
Zadnja izmjena: nikoneznanovic, dana/u 07 sep 2019, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 07 sep 2019, 16:53

nikoneznanovic je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Kakve to ima veze sad za ovo sto sam ja napisao ?
Nikakve, čisto da vidiš još jedan podatak, ko je najveći igrač svih vremena. :mrgreen: :salut:
aha, to je zbog 3 kvote protiv Beretinija, Svarcmana i Cilica :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.