Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
I meni je Asmir bolji golman od Ibrahima. Ali kod ove odluke ne vidim gresku. Jedan ne brani a drugi brani. Doduse u losoj ligi. Ali za repku koliko znam nije napravio greske. Barem u ovim kvalifikacijama. Tako da je zasluzeno na golu. Asmir je bio uvjek spreman za gresku u repki kad za klub nije branio. A sada cak nije ni na klupi. Nacin kako je Robert otjerao Asmira nije korektan. Ali siguran sam da cak bude pozvan da bi sam otkazao repki jer ne brani.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Sta je sa Krpicem zasto se ovaj momak ne zove a ne nekakvi Hadzici Bajici.
Robert Prosinečki će ostati bez Kenana Pirića za mečeve protiv Lihtenštajna i Armenije. On će među stativama računati na provjerene Šehića i povratnika Burića, a pitanje je i hoće li naknadni poziv uputiti nekome od golmana u Premijer ligi BiH.
U dobroj formi brani nekolicina, međutim nisu svi oni državljani BiH. Filip Erić je recimo iz Srbije, kao i Bojan Pavlović. Izbor bi bez sumnje pao na Brkića iz Zrinjskog, međutim on je u fazi sticanja bh. državljanstva, dok je Vladan Kovačević potrebniji mladoj reprezentaciji.
U tom slučaju, ako bi već birao, selektor bi vjerovatno pozvao Nevresa Fejzića iz Tuzla Cityja, Mladena Lučića iz Borca ili možda Luku Bilobrka iz Radnika.
U dobroj formi brani nekolicina, međutim nisu svi oni državljani BiH. Filip Erić je recimo iz Srbije, kao i Bojan Pavlović. Izbor bi bez sumnje pao na Brkića iz Zrinjskog, međutim on je u fazi sticanja bh. državljanstva, dok je Vladan Kovačević potrebniji mladoj reprezentaciji.
U tom slučaju, ako bi već birao, selektor bi vjerovatno pozvao Nevresa Fejzića iz Tuzla Cityja, Mladena Lučića iz Borca ili možda Luku Bilobrka iz Radnika.
Ima Guso i Hasagic pa nek biraZukanovic je napisao/la:Robert Prosinečki će ostati bez Kenana Pirića za mečeve protiv Lihtenštajna i Armenije. On će među stativama računati na provjerene Šehića i povratnika Burića, a pitanje je i hoće li naknadni poziv uputiti nekome od golmana u Premijer ligi BiH.
Gdje brani taj Begović, volio bih pogledati koju utakmicu prije nego donesem sud
- invincible1921
- Kontakt:
Od svih ovih sto se provlace po forumu ja bih jedino probao Prcica i mozda,ali bas mozda Vranica i dao bi sansu Kvrzicu ili onom Susicu na beku da vidimo sta mogu jer smo tu talasika. Todorovic, Civic, odron odrnovog odrona.
Imamo Gojaka, Krunica, Pjanica i eto jos bi nam Vrancic trebo ? Fkt ne vidim ni njgovu ulogu u timu....shvatite da Besic i Saric moraju igrat, tj takvi tipovi igraca. Dok ne iskopate bolje od njih dvojice oni ce igrat i kraj price.
Po pojedinim mi trebali u sredini izvest GOJAK, PJANIC, KRUNIC i jos ako je kako moguce IZETA ugurat ....pa niej lose za humanitarne utakmice.
Ovo ostalo Stevanovic, Hajrovic, Jajalo i ini propali fudbaleri nam nista ne mogu donijet. Ne vidim svrhu da ih se poziva. Samo nam mogu jos uje.bat koncepciju i atmosferu.
Sehic je bolji golman od Bgovica nez kome to nije jasno. Bolje u istrcavanju sto puta jer begovic nikad ne izlazi, refleksi ko da poredis macku i kornjacu, igra nogom ko da poredis xavia i besica, agliniji i puno vise utice na igru od begovica...
Imamo Gojaka, Krunica, Pjanica i eto jos bi nam Vrancic trebo ? Fkt ne vidim ni njgovu ulogu u timu....shvatite da Besic i Saric moraju igrat, tj takvi tipovi igraca. Dok ne iskopate bolje od njih dvojice oni ce igrat i kraj price.
Po pojedinim mi trebali u sredini izvest GOJAK, PJANIC, KRUNIC i jos ako je kako moguce IZETA ugurat ....pa niej lose za humanitarne utakmice.
Ovo ostalo Stevanovic, Hajrovic, Jajalo i ini propali fudbaleri nam nista ne mogu donijet. Ne vidim svrhu da ih se poziva. Samo nam mogu jos uje.bat koncepciju i atmosferu.
Sehic je bolji golman od Bgovica nez kome to nije jasno. Bolje u istrcavanju sto puta jer begovic nikad ne izlazi, refleksi ko da poredis macku i kornjacu, igra nogom ko da poredis xavia i besica, agliniji i puno vise utice na igru od begovica...
=\_1921_/=
Jajalo je najbolji i najkorisniji veznjak kojim raspolazemo trenutno, iza Pjanica naravno.
Ako bude htio da igra, obavezno ga zvati za kljucne utakmice na jesen. On moze biti presudan.
Hajrovic treba biti dzoker, po receptu "Slovacka". Da udje ako treba ganjati rezultat i nesto uradi na drskost i svjezinu. Takvog igraca nemamo.
Stevanovic, Kvrzic, Susic su opcije za desnog beka, kojeg nemamo. Todorovic ne igra, a i kad igra nije kakva pljacka.
Vrancic ili Prcic, jedan bi mozda imao mjesta kao back up za Pjanica.
Begovic obavezno nazad, cim stane medju stative.
Dovesti jednog napadaca koji igra i zabija (Mesanovic, Hodzic)
Poselamiti se treba sa jednim golmanom sa spiska, Milosevicem, Hadzicem, Mihojevicem i Kovacevicem (kad se vrati Memisevic), Todorovicem (dok ne zaigra)
Ako bude htio da igra, obavezno ga zvati za kljucne utakmice na jesen. On moze biti presudan.
Hajrovic treba biti dzoker, po receptu "Slovacka". Da udje ako treba ganjati rezultat i nesto uradi na drskost i svjezinu. Takvog igraca nemamo.
Stevanovic, Kvrzic, Susic su opcije za desnog beka, kojeg nemamo. Todorovic ne igra, a i kad igra nije kakva pljacka.
Vrancic ili Prcic, jedan bi mozda imao mjesta kao back up za Pjanica.
Begovic obavezno nazad, cim stane medju stative.
Dovesti jednog napadaca koji igra i zabija (Mesanovic, Hodzic)
Poselamiti se treba sa jednim golmanom sa spiska, Milosevicem, Hadzicem, Mihojevicem i Kovacevicem (kad se vrati Memisevic), Todorovicem (dok ne zaigra)
Čuj obavezno nazad 

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kako sam ohladio od ove države (nemoj pogrešno da shvatite, tu sam još, nisam vani otišao) tako sam ohladio i od reprezentacije, jer sve naopako kod nas i ništa nije profesionalno, sve neke štele i mutna posla, bilo to u životu ili sportu. Prije se jedva čekale utakmice reprezentacije, sad vidim mnogima je ohladilo i svejedno je. Postali smo čisti prosjek, Makedonija, Kipar, Armenija, to smo mi i uopšte se ne treba pretvarati i glumiti da smo mi neka sila i da trebamo pobjediti nekoga. Dovoljno je pogledati kad smo pobjedili neku jaču reprezentacija npr top10, najviše što smo izvukli jest onaj remi protiv Francuza u Parizu, kad smo po meni odigrali najbolju utakmicu u histoji naše reprezentacije. Onda pogledati kakva nam je liga, kako naši klubovi godinama ispadaju u prvom drugom pretkolu i to nam opet bude uspijeh, kao namučili nekoga. (Patetika). Pogledati transfere naših igrača iz BiH pa i vani, gdje idu i u kakve klubove a kao neki su talenti ili dobri igrači. Pogledati region Srbiju, Hrvatsku pa i Sloveniju gdje njihovi talenti i imalo "dobri" igrači prelaze i u kakve klubove. Ono što hoću da kažem, da ne znam što se toliko nervirate, kalkulišete, kad nemamo cilj, nemamo savez kako treba, nemamo uslove, nemamo skoro ništa, što bi trebali ovoliko godina poslije rata da imamo. Jednom smo se plasirali na svjetsko prvenstvo i to što su nam se baš neke stvari poklopile i pitanje je kad će se to desiti. Ako se ikad više igdje plasiramo evo glave, volio bih da nisam u pravu, ali trenutno stvari ne izgledaju baš najbolje, mi kao predzadnja ekipa, nešto kalkulišemo i očekujemo neke pobjede, teško stvarno, pogotovo sa ovim selektorom od kojeg sam mnogo očekivao a ispao je ubleha kao pola ovih što su nas dosad vodili i ovog saveza koji ništa ne radi na napretku BH fudbala, sve se samo vrti u krug i čeka se da opet izroni nekad iz dijaspore Ibiševića, Begovića, Lulića, Džeka, Misimovića, Pjanića itd pa opet možda da odemo na neko takmičenje, jer đžaba se pravi prostor i mogućnost i za male reprezentacije da odu negdje, kad nismo ni to u stanju napraviti ni kroz olakšani sistem, kvalifikacije što na klubskom nivou tako i na državnom.
- JavierBosnia
- Kontakt:
I šta znači to predzadnje mjesto? Ništa, nakon 4 odigrane utakmice, čak nismo igrali sa jednom repkom još. Ostali svi revanši + dvomeč sa Lihtenštajnom
Pa u ove naredne 2 utakmice se možemo probiti na vrh tabele i realno je da se probijemo.
Glupo je pričati ohladio ti ili ovaj onaj. Istina je da i nema više vijesti po portalima, slika kako dolaze na aerodrom, izjave, trening pa se prati svaka slika i traži neki igrač među masom. Ali daleko od toga da smo ohladili. Ko se tako postavi imam dojam da nikad nije ni pratio repku iz neke ljubavi, nego samo veće i bitnije utakmice koje su odlučivale nešto.
Pa u ove naredne 2 utakmice se možemo probiti na vrh tabele i realno je da se probijemo.
Glupo je pričati ohladio ti ili ovaj onaj. Istina je da i nema više vijesti po portalima, slika kako dolaze na aerodrom, izjave, trening pa se prati svaka slika i traži neki igrač među masom. Ali daleko od toga da smo ohladili. Ko se tako postavi imam dojam da nikad nije ni pratio repku iz neke ljubavi, nego samo veće i bitnije utakmice koje su odlučivale nešto.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Jel Menadžerski gledao derbi?
Nek nauci sta od Amara nije sramota.
Prosli je mogao od Husrefa nauciti al lakse je tamaniti mesinu.
Nek nauci sta od Amara nije sramota.
Prosli je mogao od Husrefa nauciti al lakse je tamaniti mesinu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Znaci da si protiv direktnih rivala za plasman na prvo i drugo mjesto, od mogucih 9, osvojio 1 bod.JavierBosnia je napisao/la:I šta znači to predzadnje mjesto? Ništa, nakon 4 odigrane utakmice, čak nismo igrali sa jednom repkom još. Ostali svi revanši + dvomeč sa Lihtenštajnom
Sad ja treba nekome da vjerujem da cemo u revansima osvojiti barem 6
Mi smo inace poznati da najbolje igramo pod pritiskom, kada je najpotrebnije.

- JavierBosnia
- Kontakt:
Da smo osvojili 4 od mogucih 9 sve bi bilo top. Kazem kiks je jedino protiv Finske
Ja kao navijac ne gledam u tom smjeru, i do zadnje tekme gdje bude postojala nada, iskreno i cvrsto vjerujem, a ne na pola kvalifikacija i ranije da hladim..
Al nisi svi isti, postujem
Ja kao navijac ne gledam u tom smjeru, i do zadnje tekme gdje bude postojala nada, iskreno i cvrsto vjerujem, a ne na pola kvalifikacija i ranije da hladim..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Prosinecki pozvao golmana Sarajeva pa to je bruka pa taj kovacevic primio 5 komada protiv zelje ziva rupetina od golmana
Kad bi se tako gledalo, onda Iker ne bi nikad branio za Španiju u svom mandatu.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- invincible1921
- Kontakt:
Normalno, ja sam i dalje ubijedjen da je nas Armenija odvela na Euro onom pobjedom protiv GrckeJavierBosnia je napisao/la:Da smo osvojili 4 od mogucih 9 sve bi bilo top. Kazem kiks je jedino protiv Finske
=\_1921_/=
Tvrdim da niko iole objektivan, ne moze biti zadovoljan situacijom u kojoj se nalazimo.
Pod Br:1, ne moze biti zadovoljan petim mjestom u grupi, nakon cetri kvalifikacione utakmice.
Ne moze biti zadovoljan cinjenicom da smo iz tri utakmice protiv direktnih rivala za plasman, osvojili 1 bod.
O ovome se naprosto ne moze diskutovati. To nije pitanje necijeg pogleda na stvar, nego pitanje zdravog razuma.
Nakon toga, mnogi u koje spada i moja malenkost, su razocarani selektorovim stepenom (ne)profesionalnosti, a i kadrom koji selektuje.
Krajnje je vrijeme da javnost selektoru posalje jasnu poruku da nije zadovoljna njegovim radom (ili mozda jeste
) i da se treba neseto
mijenjati.
Dakle , u pitanju je interes reprezentacije, a ne ko voli/ne voli Prosineckog. Interes reprezentacije, a ne klupsko forumska prepucavanja i šukanja.
Pod Br:1, ne moze biti zadovoljan petim mjestom u grupi, nakon cetri kvalifikacione utakmice.
Ne moze biti zadovoljan cinjenicom da smo iz tri utakmice protiv direktnih rivala za plasman, osvojili 1 bod.
O ovome se naprosto ne moze diskutovati. To nije pitanje necijeg pogleda na stvar, nego pitanje zdravog razuma.
Nakon toga, mnogi u koje spada i moja malenkost, su razocarani selektorovim stepenom (ne)profesionalnosti, a i kadrom koji selektuje.
Krajnje je vrijeme da javnost selektoru posalje jasnu poruku da nije zadovoljna njegovim radom (ili mozda jeste

mijenjati.
Dakle , u pitanju je interes reprezentacije, a ne ko voli/ne voli Prosineckog. Interes reprezentacije, a ne klupsko forumska prepucavanja i šukanja.
-
- Kontakt:
Robijem mogu biti zadovoljni samo idioti koji imaju neku korist dok je on tu, isti nisu navijači BiH nego čisti ološ koji će rezultat reprezentacije žrtvovati za licnu korist.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- mohikanac12
- Kontakt:
Ja prezadovoljan. Zuta ubleha radi tacno ono o cemu je odredjeni broj navijaca pisao, menadzerski talovi i nemanje pojma, uz zapostavljanje domaceg prvenstva ako zanemarimo sami start kada su mu sugerisali da malo "zamaze oci".
Šišaj nas popularni Robi, kad smo ovce.
Šišaj nas popularni Robi, kad smo ovce.

Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Ama ne možete čovjeku sputavati to da ne zove više igrača iz jedne od najlošijih evropskih liga, ne ide to ba. 

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 26 gostiju.