FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
...................
..................
..................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 dec 2018, 21:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City
-
- Kontakt:
Re: Opste diskusije
@avenija
Klub ti fudo poklonio ajdi i ti se našao pametovati. Da ne pričam da ste ispali iz lige prošle sezone i ostali na guzove. Zato bolje 

Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
- Kontakt:
Gdje si ga sreo pa uzajmiosloboda72 je napisao/la:OVO SAM UZAJMIO OD ČOVJEKA KOJI JE VELIKO IME FUDBALA U TUZLI I ŠIRE.STARIJI JE OD MENE JOŠ 10 GODINA.sviunapad1010 je napisao/la:@sloboda72 sta se ba vadis. Nabo te @tuzlak1987 pokrij se po ušima, provaljujes se u tim godinama. Zasto ti to treba?

Na džumi u sejmon hejnu?
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Griješiš vezano za moj voljeni klub.Evo zašto.Ti si mlad čovjek i nisi vjerovatno doživio da ti umre draga osoba,da sad ne licitiram ko bi to mogao biti,daleko bilo.Eh ja sam na moju žalost to doživio.FK Sloboda je davno umrla.PO MENI 1981. KADA JE VELIKI ĐORĐE GERUM BIO PRISILJEN OD PROVINCIJSKIH I KLUPSIH KOKOŠARA I SAMIH IGRAČA KOJE JE PROIZVEO U VELIKE ZVIJEZDE, DA JE NAPUSTI. MOGU SE POSLIJE UZIMATI OVI ILI ONI DATUMI ILI GODINE ALI SAM DUBOKOM ANALIZOM SHVATIO DA SE TO DESILO TADA.uNbx je napisao/la:Ne bih znao. Rahmetli djed imao 15ak godina kad je FKS oformljen.sloboda72 je napisao/la:- RECI TI NAMA ,JESU LI TI PRIČALI STARI,KAKO SU ZAVOLILI KLUB OD KOJEG SU BILI STARIJI 15 ILI 25 ILI VIŠE GODINA?uNbx je napisao/la:Ne može se mjeriti jer defakto ne postoji. Ljubav prema klubu se rađa dok si dijete, dok još nisi svjestan ljubavi kao takve uopšte, poslije roditelja i najuže familije, ljubav se osjeti najprije prema klubu ako te stari ili ko već vodi na stadion. Te sve simpatije u neka doba su samo simpatije ili nešto treće, nema tu sirove, istinske emocije.
"Eto ja odabrao da volim taj i taj klub jer mi se to to i to sviđa."
RECIMO KAKO SU ONI ZAVOLILI KLUB "TORPEDO",(KASNIJE SARAJEVO) KAD JE ON PARTIJSKIM , DEKRETOM FORMIRAN 1946 ?
KAKO IM JE UŠAO U SRCA A NISU BILI DJECA? ČAK IM MOŽDA NI RODITELJI NISU BILI ŽIVI DA IH POVEDU NA STADION.Uostalom, to prastaro vrijeme ne možeš ni porediti sa ovim. Tad fanatizma u fudbalu nije bilo ni blizu kao zadnjih 40ak godina. Fudbal je više važio za razbibrigu.
Reci ti meni, kako kao višedecenijski navijač jednog kluba možeš promijeniti dres, samo jer ti se situacija u (voljenom) klubu ne sviđa. Ne očekujem od tebe ni da razumiješ moj prethodni post, jer ti ljubav ni osjetio nisi čim si u stanju okrenut leđa svom klubu.
- MRTVA VOLJENA OSOBA SE VOLI NA POSEBAN NAČIN ,NE KAO ONA KOJA JE PORED TEBE NA OVOM SVIJETU.
U FK "SLOGA", DANAS "FK TUZLACITY", PRIMJEĆUJEM JASNE ZNAKE KOJI MI DAJU ZA PRAVO NASLUTITI, DA JE MOGUĆE NA POMOLU VRAĆANJE PRAVOG FUDBALA U TUZLU.DAKLE IMA DOSTA ELEMENATA KOJI UPUĆUJU NA TAKO NEŠTO.ZATO DAJEM SVOJU PUNU PODRŠKU AZMIRU HUSIĆU KOJI JE OD "GERUMOVSKE" JAPIJE.ON HOĆE RED ,RAD, POŠTENJE I DISCIPLINU .STREMI KA BOLJEM ŠTO JE UOBIČAJENI SPORTSKI PRINCIP.NJEMU NE MOGU PRIĆI PROVINCIJSKI KOKOŠARI NITI RAZNORAZNE BARABE.ZATO GA I NAPADAJU.ON JE ŠIROKIH VIDIKA I RAZUMNO PROSUĐUJE SVIJET OKO SEBE.NIKAD TUZLA NIJE BILA BLIŽE PRAVOM FUDBALU NEGO SADA.OVA NESUMNJIVA ČINJENICA MI DAJE VJERU I SNAŽNO GA PODRŽAVAM.ŽELJA MI JE DA GENERACIJE KOJE DOLAZE DOBIJU FUDBALSKI KLUB KOJI ZASLUŽUJU.JA SAM VIDIO FUDBAL U TUZLI I NAGLEDAO GA SE DOVOLJNO.JOŠ ĆU SRETNIJI BITI AKO SE ON VRATI TU, ZBOG GENERACIJA KOJE DOLAZE.
Ja volim FK Tuzla City
Evo tebi "Alf" pa pričaj s njim.Ja tebe ništa ne razumijem.sviunapad1010 je napisao/la:Gdje si ga sreo pa uzajmiosloboda72 je napisao/la:OVO SAM UZAJMIO OD ČOVJEKA KOJI JE VELIKO IME FUDBALA U TUZLI I ŠIRE.STARIJI JE OD MENE JOŠ 10 GODINA.sviunapad1010 je napisao/la:@sloboda72 sta se ba vadis. Nabo te @tuzlak1987 pokrij se po ušima, provaljujes se u tim godinama. Zasto ti to treba?![]()
Na džumi u sejmon hejnu?

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 avg 2018, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
Obilježja Tuzla Cityja po prvi put na Tušnju
Sve spremno za tuzlanski derbi
Danas se u okviru 4. kola BHT Premijer lige BiH na Tušnju sastaju Tuzla City i Sloboda.
A. Pašić
11.08.18. 14:03

Susret dva tuzlanska kluba je prvi međusobni u premijerligaškoj konkurenciji i izaziva veliko zanimanje, a budući da će ulaz biti otvoren za sve posjetioce, očekuje se prava atmosfera na Tušnju.
S obzirom da stadion pretežno krase Slobodine reklame, Tuzla Cityju je kao domaćinu omogućeno da na jednom dijelu Tušnja bude postavljen klupski logo.
Tako su od samog jutra radnici na stadionu radili na tome, međutim klupska obilježlja Tuzla Cityja će nakon utakmice biti i uklonjena.
Utakmica će biti odigrana od 20:45 sati pod svjetlošću reflektora.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
https://sportsport.ba/fudbal/obiljezja- ... nju/286348
Sve spremno za tuzlanski derbi
Danas se u okviru 4. kola BHT Premijer lige BiH na Tušnju sastaju Tuzla City i Sloboda.
A. Pašić
11.08.18. 14:03

Susret dva tuzlanska kluba je prvi međusobni u premijerligaškoj konkurenciji i izaziva veliko zanimanje, a budući da će ulaz biti otvoren za sve posjetioce, očekuje se prava atmosfera na Tušnju.
S obzirom da stadion pretežno krase Slobodine reklame, Tuzla Cityju je kao domaćinu omogućeno da na jednom dijelu Tušnja bude postavljen klupski logo.
Tako su od samog jutra radnici na stadionu radili na tome, međutim klupska obilježlja Tuzla Cityja će nakon utakmice biti i uklonjena.
Utakmica će biti odigrana od 20:45 sati pod svjetlošću reflektora.

https://sportsport.ba/fudbal/obiljezja- ... nju/286348
Ja volim FK Tuzla City
Blizak Titov saradnik otkrio detalj koji se neće svidjeti navijačima Željezničara
glasistine 0 48 1 minute read
...............
Josip Manolić, šef policije u bivšoj Jugoslaviji i bliski saradnik Josipa Broza Tita, govorio je o uticaju političara na sportske klubove po završetku Drugog svjetskog rata.
Odmah nakon rata jugoslovenski državni vrh želio je da ima određenu kontrolu kretanja u sportu, a prije svega u masovnom sportu kao što je fudbal.
Ono što je Manolić rekao u intervjuu za Večernji list neće se svidjeti navijačima Željezničara.
Naime, nekadašnji šef policije bivše države kazao je kako je Partija kontrolisala sve tokove u najvećim klubovima bivše Jugoslavije.
– Partija je preko svojih kadrova bila prisutna u vrhunskom fudbalu i velikim klubovima kao što su bili Dinamo, Hajduk, Partizan, Crvena zvezda, Sarajevo, Željezničar… – kazao je Manolić, što se neće svidjeti navijačima sarajevskih Plavih, kluba koji su 1921. godine osnovali radnici željeznice.
Tajne služne bile su prisutne u skoro svim klubovima, a neke od njih su i osnovale.
– Da, UDBA u Crvenoj zvezdi, a KOS u Partizanu. Slično je bilo i u svim drugim republikama tadašnje Jugoslavije – ispričao je Manolić.
Vladajuće strukture u bivšoj Jugoslaviji nakon završetka Drugog svjetskog rata i u Sarajevu su naredile osnovanje kluba pod imenom Torpedo. Tadašnji Fiskulturni savez BiH pod direktnim uticajem UDBA-e naredio je svim boljim igračima Željezničara da pređu u redove novoformiranog državnog kluba, iz kojeg je u kasnijoj fuziji sa Udarnikom nastao današnji FK Sarajevo.
Joško Domorocki, tadašnji fudbaler Plavih odbio je prelazak u redove Torpeda, već se kao dijete radničke klase, čija je porodica u godinama nakon rata jedva preživljavala, odlučio oprostio od aktivnog igranja fudbala.
Upravo zbog ove priče podatak koji je otkrio Josip Manolić neće se nimalo svidjeti navijačima FK Željezničar
https://glasistine.com/blizak-titov-sar ... jeznicara/
glasistine 0 48 1 minute read
...............

Josip Manolić, šef policije u bivšoj Jugoslaviji i bliski saradnik Josipa Broza Tita, govorio je o uticaju političara na sportske klubove po završetku Drugog svjetskog rata.
Odmah nakon rata jugoslovenski državni vrh želio je da ima određenu kontrolu kretanja u sportu, a prije svega u masovnom sportu kao što je fudbal.
Ono što je Manolić rekao u intervjuu za Večernji list neće se svidjeti navijačima Željezničara.
Naime, nekadašnji šef policije bivše države kazao je kako je Partija kontrolisala sve tokove u najvećim klubovima bivše Jugoslavije.
– Partija je preko svojih kadrova bila prisutna u vrhunskom fudbalu i velikim klubovima kao što su bili Dinamo, Hajduk, Partizan, Crvena zvezda, Sarajevo, Željezničar… – kazao je Manolić, što se neće svidjeti navijačima sarajevskih Plavih, kluba koji su 1921. godine osnovali radnici željeznice.
Tajne služne bile su prisutne u skoro svim klubovima, a neke od njih su i osnovale.
– Da, UDBA u Crvenoj zvezdi, a KOS u Partizanu. Slično je bilo i u svim drugim republikama tadašnje Jugoslavije – ispričao je Manolić.
Vladajuće strukture u bivšoj Jugoslaviji nakon završetka Drugog svjetskog rata i u Sarajevu su naredile osnovanje kluba pod imenom Torpedo. Tadašnji Fiskulturni savez BiH pod direktnim uticajem UDBA-e naredio je svim boljim igračima Željezničara da pređu u redove novoformiranog državnog kluba, iz kojeg je u kasnijoj fuziji sa Udarnikom nastao današnji FK Sarajevo.
Joško Domorocki, tadašnji fudbaler Plavih odbio je prelazak u redove Torpeda, već se kao dijete radničke klase, čija je porodica u godinama nakon rata jedva preživljavala, odlučio oprostio od aktivnog igranja fudbala.
Upravo zbog ove priče podatak koji je otkrio Josip Manolić neće se nimalo svidjeti navijačima FK Željezničar
https://glasistine.com/blizak-titov-sar ... jeznicara/
Ja volim FK Tuzla City
TUZLA IS RED
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Tako je majstorewobly92 je napisao/la:TUZLA IS RED

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Cestitke Slobodi na pobjedi.Vise sretno nego spretno.
Posjeta odlicna.Simpazizeri Slobode prevladavali.
Utakmica imala odlican tempo,prvih 25 minuta je pritisak ucinio svoje da se nismo mogli sastaviti s loptom.Ostatak tekme bare-bare,borbeno,cvrsto i jako prljavo
Sve u svemu trebao je ovom gradu jedan ovakav derbi.
Sto se tice Slobode,Fukare se rasirile po sjeveru,da nisu ni pola sjevera nebi bilo puno.
Nalic-Crnogorac..gospoda u svakom smislu
Baraban
Ivetic cigan
Sto se tice nas i nase igre,prvih 25 minuta nikakva..pritisak ih pojeo.
Ostatak tekme dobar tempo,borbeno,al prilicno bezidejno..
Previse nabijanja i bunarenja na napadace.
Od igraca izdvojio bi Nukica,mali je masina u svakom smislu.
Stojcev prolazno..
Comor-ovo strana prilicno puhala..Fejzic ocajan na ispucavanjima,..vezni red moze dobiti prolaznu ocjenu al nista specijalno.
Zadnja linija sasvim dobra.
Poturalic je igrac manje definitivno.Onoliko nezainteresovanosti i kurco bolje ne pamtim kad sam zadnji put vidio. Vise je puta popravio frizuru nego sto je potrcao..Trom,nezainteresovan..Mahmutovi premalo da bi ga ocjenio..al nista narocito..
Generalno mislim da su nam ova dva sidrasa bezveze na platnom spisku i ja bi im se zahvalio od srca i na polusezoni trazio napadaca kako treba.
Zasto Crnkic nije bio u rosteru,mislim da bi napravili puno vise prema naprijed-
Slobodi jos jednom cestitke i do sledece tekme je pred nama prepucavanje
Utakmica imala odlican tempo,prvih 25 minuta je pritisak ucinio svoje da se nismo mogli sastaviti s loptom.Ostatak tekme bare-bare,borbeno,cvrsto i jako prljavo

Sto se tice Slobode,Fukare se rasirile po sjeveru,da nisu ni pola sjevera nebi bilo puno.
Nalic-Crnogorac..gospoda u svakom smislu

Baraban

Stojcev prolazno..
Comor-ovo strana prilicno puhala..Fejzic ocajan na ispucavanjima,..vezni red moze dobiti prolaznu ocjenu al nista specijalno.
Poturalic je igrac manje definitivno.Onoliko nezainteresovanosti i kurco bolje ne pamtim kad sam zadnji put vidio. Vise je puta popravio frizuru nego sto je potrcao..Trom,nezainteresovan..Mahmutovi premalo da bi ga ocjenio..al nista narocito..
Generalno mislim da su nam ova dva sidrasa bezveze na platnom spisku i ja bi im se zahvalio od srca i na polusezoni trazio napadaca kako treba.
Zasto Crnkic nije bio u rosteru,mislim da bi napravili puno vise prema naprijed-

Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Vidović riješio gradski derbi: Sloboda vlada Tuzlom!
Trijumf crveno-crnih protiv velikog rivala
Sloboda je večeras na Tušnju pobijedila u gradskom derbiju ekipu Tuzla Cityja rezultatom 1:0.
M. Šljivak
11.08.18. 22:38

Historijski prvi gradski derbi tuzlanskih ekipa odigran je večeras na Tušnju
Uvodne minute meča pripale su Slobodi. Crveno-crni su krenuli ofanzivnije, ali pravu šansu nisu uspjeli da stvore pred golom Tuzla Cityja koji je bio jako defanzivan u prvom poluvremenu.
Imala je Sloboda u prvih 45 minuta dobre pokušaje preko Barabana i Vidovića (dva puta). Sa druge strane rezervista Murga je pokušao dalekometnim udarcem, ali loše prvo poluvrijeme na Tušnju nije donijelo golove (0:0).
Nastavak meča ponovo donosi bolju igru Slobode. Tim Zlatana Nalića je stvarao šanse, a u 63. minuti su došli i do vodstva. Baraban je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio je za Antonija Vidovića koji pogađa za vodstvo od 0:1.
Nije Tuzla City napravila previše ni nakon vodećeg gola Slobode. Stariji tuzlanski tim je od 74. minute igrao i sa igračem manje nakon što je isključen Perica Ivetić i Sloboda se morala do kraja braniti.
Bacio je Slobodan Starčević sve karte u napad. Dobili su šansu Poturalić i Mahmutović, ali uzaludno je bilo sve jer je Sloboda zatvorila sve prilaze golu. Ostalo je do kraja 1:0 i Sloboda je stigla do prvog trijumfa ove sezone.
Premijer liga BiH, 4. kolo:
Gradski stadion. Tušanj Gledalaca 8000.
Igrano pod svjetlošću reflektora.
ŽUTI KARTONI:STJEPANOVIĆ(3),ŠOMOR,POTURALIĆ(TUZLA CITY)
................:IVETIĆ,ČIVIĆ,BEGANOVIĆ,VIDOVIĆ,HUSEJNOVIĆ.CRVENI KARTON :IVETIĆ(2. ŽUTI)
TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Stojčev, Kojić, Čomor, Stjepanović(Murga), Šećerović, Vukmirović(Poturalić), Nukić(Mahmutović).
SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš(Salihović), Baraban, Smajić(Salihović), Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić(Čivić), Ignjatović.
Tuzla City - Soboda 1:0 (Vidović 63')
,,,GOL SLOBODE
KLIKNI- https://bih.ba/257843-tuzla-city-fk-slo ... ovic,,,GOL SLOBODE
https://sportsport.ba/fudbal/vidovic-ri ... lom/286404
https://www.nfsbih.ba/stats/match/63530 ... oda-tuzla/
Trijumf crveno-crnih protiv velikog rivala
Sloboda je večeras na Tušnju pobijedila u gradskom derbiju ekipu Tuzla Cityja rezultatom 1:0.
M. Šljivak
11.08.18. 22:38

Historijski prvi gradski derbi tuzlanskih ekipa odigran je večeras na Tušnju
Uvodne minute meča pripale su Slobodi. Crveno-crni su krenuli ofanzivnije, ali pravu šansu nisu uspjeli da stvore pred golom Tuzla Cityja koji je bio jako defanzivan u prvom poluvremenu.
Imala je Sloboda u prvih 45 minuta dobre pokušaje preko Barabana i Vidovića (dva puta). Sa druge strane rezervista Murga je pokušao dalekometnim udarcem, ali loše prvo poluvrijeme na Tušnju nije donijelo golove (0:0).
Nastavak meča ponovo donosi bolju igru Slobode. Tim Zlatana Nalića je stvarao šanse, a u 63. minuti su došli i do vodstva. Baraban je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio je za Antonija Vidovića koji pogađa za vodstvo od 0:1.
Nije Tuzla City napravila previše ni nakon vodećeg gola Slobode. Stariji tuzlanski tim je od 74. minute igrao i sa igračem manje nakon što je isključen Perica Ivetić i Sloboda se morala do kraja braniti.
Bacio je Slobodan Starčević sve karte u napad. Dobili su šansu Poturalić i Mahmutović, ali uzaludno je bilo sve jer je Sloboda zatvorila sve prilaze golu. Ostalo je do kraja 1:0 i Sloboda je stigla do prvog trijumfa ove sezone.
Premijer liga BiH, 4. kolo:
Gradski stadion. Tušanj Gledalaca 8000.
Igrano pod svjetlošću reflektora.
ŽUTI KARTONI:STJEPANOVIĆ(3),ŠOMOR,POTURALIĆ(TUZLA CITY)
................:IVETIĆ,ČIVIĆ,BEGANOVIĆ,VIDOVIĆ,HUSEJNOVIĆ.CRVENI KARTON :IVETIĆ(2. ŽUTI)
TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Stojčev, Kojić, Čomor, Stjepanović(Murga), Šećerović, Vukmirović(Poturalić), Nukić(Mahmutović).
SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš(Salihović), Baraban, Smajić(Salihović), Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić(Čivić), Ignjatović.
Tuzla City - Soboda 1:0 (Vidović 63')
,,,GOL SLOBODE
KLIKNI- https://bih.ba/257843-tuzla-city-fk-slo ... ovic,,,GOL SLOBODE
https://sportsport.ba/fudbal/vidovic-ri ... lom/286404
https://www.nfsbih.ba/stats/match/63530 ... oda-tuzla/
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 avg 2018, 14:30, ukupno mijenjano 14 puta.
Ja volim FK Tuzla City
- prisonbreak
- Kontakt:
Niste se vi cijelu utakmicu sastali, a ne samo prvih 25 minuta.BosanacGorstak je napisao/la:Cestitke Slobodi na pobjedi.Vise sretno nego spretno.
Utakmica imala odlican tempo,prvih 25 minuta je pritisak ucinio svoje da se nismo mogli sastaviti s loptom.Ostatak tekme bare-bare,borbeno,cvrsto i jako prljavoSve u svemu trebao je ovom gradu jedan ovakav derbi.
Nalic-Crnogorac..gospoda u svakom smislu![]()
BarabanIvetic cigan
![]()
Stojcev prolazno..
Tanko, pretanko, utukla vas Sloboda.
Slobodin presing vas 'iskarindjao' haos.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Poslije 25 je bar bilo gledljivo do 25 katastrofaprisonbreak je napisao/la: Niste se vi cijelu utakmicu sastali, a ne samo prvih 25 minuta.
Slobodin presing vas 'iskarindjao' haos.

Vise su zeljeli pobjedu i nekako su stigli do nje.Mislim da vecina ljudi grijesi jer je mislila da ce Tuzla pregazit Slobodu..mislim ko je to mislio veze nema o fudbalu.Ljudi su fakticki igrali na svom terenu pred svojom publikom iako smo mi bili "domacini"

Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
- prisonbreak
- Kontakt:
Sve stoji, al vi se nikako niste pokazali u ova cetri kola, pogotovo veceras, imate solidne igrace, puno bolje od Slobode realno, al imate neki problem.BosanacGorstak je napisao/la:Poslije 25 je bar bilo gledljivo do 25 katastrofaprisonbreak je napisao/la: Niste se vi cijelu utakmicu sastali, a ne samo prvih 25 minuta.
Slobodin presing vas 'iskarindjao' haos.![]()
Vise su zeljeli pobjedu i nekako su stigli do nje.Mislim da vecina ljudi grijesi jer je mislila da ce Tuzla pregazit Slobodu..mislim ko je to mislio veze nema o fudbalu.Ljudi su fakticki igrali na svom terenu pred svojom publikom iako smo mi bili "domacini"
Mozda je i do Starcevica, previse defanzivno igra.
Uglavnom veceras vas je Sloboda dobila takticki.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Definitivno su ljudi vise zeljeli pobjedu.Mislim da je trenutni trener Slobode Nalic kljucni covjek pobjede.prisonbreak je napisao/la: Sve stoji, al vi se nikako niste pokazali u ova cetri kola, pogotovo veceras, imate solidne igrace, puno bolje od Slobode realno, al imate neki problem.
Mozda je i do Starcevica, previse defanzivno igra.
Uglavnom veceras vas je Sloboda dobila takticki.
Nisam bas siguran da ce se i ostali prosetat Tusnjem.
Sto se tice nas,za prva cetri kola jest potanko ali ja licno od pocetka govorim da bi sredina tabele bila odlicna za prvu sezonu,cilj je izboriti opstanak.Imat cemo zimski rok pred sobom da jos popunimo igracki kadar a usput nekim i da se zahvalimo. Sve u svemu nisam pretjerano nezadovoljan ni unatoc porazu,Starcevic ce imati jos sigurno dosta tekmi da popravi utisak pa cemo vidjeti.Drma se evo Husrefu stolica kod Sarajeva,vec se saradjivao s Azmirom pa ko zna.Feda Dudic isto tako,al njega ce kaparisat Zrinjski siguran sam

Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Nalić: Divovska bitka mojih ratnika!
U Slobodi prezadovoljni
U 4. kolu Premijer lige BiH na Tušnju su večeras snage odmjerili Tuzla City i Sloboda. Sloboda je na kraju slavila sa minimalnih 1:0, a junak pobjede izabranika Zlatana Nalića bio je Antonio Vidović.
S. Mlaćo
11.08.18. 22:45

TUŠANJ KONAČNO PUN.
Trener Tuzla Cityja i pored poraza nije puno nezadovoljan.
"Čestitam Slobodi. Pokazali su veću želju, to je odluučilo. Vraćena je vjera da Tuzla ima kvalitetan fudbal i vjerujem da će ove dvije ekipe igrati sve kvalitetnije i kvalitetnije. Želimo što prije da prebrodimo ovaj poraz i već u Gabeli dođemo do pozitivnog rezultata", kazao je trener ovog tima Slobodan Starčević.
U Slobodi osmijeh i sreća nakon pobjede u gradskom derbiju.
"Bila je ovo divovska bitka mojih ratnika. Moji momci su zaslužili ovu pobjedu. Želim da se slegnu utisci pa ću onda razmišljati o narednoj utakmici", kazao je šef struke Slobode Zlatan Nalić.
U Slobodi prezadovoljni
U 4. kolu Premijer lige BiH na Tušnju su večeras snage odmjerili Tuzla City i Sloboda. Sloboda je na kraju slavila sa minimalnih 1:0, a junak pobjede izabranika Zlatana Nalića bio je Antonio Vidović.
S. Mlaćo
11.08.18. 22:45

TUŠANJ KONAČNO PUN.
Trener Tuzla Cityja i pored poraza nije puno nezadovoljan.
"Čestitam Slobodi. Pokazali su veću želju, to je odluučilo. Vraćena je vjera da Tuzla ima kvalitetan fudbal i vjerujem da će ove dvije ekipe igrati sve kvalitetnije i kvalitetnije. Želimo što prije da prebrodimo ovaj poraz i već u Gabeli dođemo do pozitivnog rezultata", kazao je trener ovog tima Slobodan Starčević.
U Slobodi osmijeh i sreća nakon pobjede u gradskom derbiju.
"Bila je ovo divovska bitka mojih ratnika. Moji momci su zaslužili ovu pobjedu. Želim da se slegnu utisci pa ću onda razmišljati o narednoj utakmici", kazao je šef struke Slobode Zlatan Nalić.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 dec 2018, 21:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City
REZULTATI 4.KOLA pL
11.08. FK Tuzla C. - FK Sloboda 0 : 1
11.08. FK Sarajevo - NK GOŠK 1 : 1
11.08. FK Krupa - FK Mladost DK 2 : 2
11.08. FK Krupa - FK Mladost DK 2 : 2
Ja volim FK Tuzla City
REZULTATI 4.KOLA P.L.

FK TUZLA CITY ,stoje slijeva: Kostić,Fejzić,Šećerović,Kojić,Čomor i Nukić
...................čuče s lijeva:Efendić,Stjepanović,Vukmirović,Stojčev i Mitrović.
11.08.2018 TuzlaCity - Sloboda 0:1

...................Nukić je izašao sam pred golmana Slobode ali nije znao poslati loptu u mrežu.
11.08. FK Krupa - FK Mladost 2 : 2
12.08. FKZvijezda 09 - FK Željezničar 1 : 3
12.08. NK Čelik - NK Zrinjski 1 : 0
12.08 NK Široki - FK Radnik 0 : 0
Tabela
1. FK Željezničar............... 4... 3... 0... 1... 9
2. NK Široki Brijeg ............ 4... 2... 2... 0... 8
3. FK Sarajevo.................. 4... 2... 1... 1... 7
4. FK Krupa...................... 4... 1... 3... 0... 6
7. FK Radnik Bijeljina ......... 4... 1... 3... 0... 6
5. HŠK Zrinjski ................. 4... 2... 0... 2... 6
6. NK Čelik...................... 4... 2... 0... 2... 6
8. FK Sloboda................... 4... 1... 1... 2... 4
9. FK Tuzla City................ 4... 1... 1... 2... 4
10. FK Zvijezda - 09........... 4... 0... 3... 1... 3
11. NK GOŠK.................... 4... 0... 2... 2... 2
12. FK Mladost ................. 4... 0... 2... 2... 2
PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO 15.08.-srijeda
HŠK Zrinjski - FK Zvijezda - 09
FK Željezničar - FK Sarajevo
NK GOŠK - FK Tuzla City
FK Radnik - NK Čelik
FK Sloboda - FK Krupa
FK Mladost - NK Široki

FK TUZLA CITY ,stoje slijeva: Kostić,Fejzić,Šećerović,Kojić,Čomor i Nukić
...................čuče s lijeva:Efendić,Stjepanović,Vukmirović,Stojčev i Mitrović.
11.08.2018 TuzlaCity - Sloboda 0:1

...................Nukić je izašao sam pred golmana Slobode ali nije znao poslati loptu u mrežu.
11.08. FK Krupa - FK Mladost 2 : 2
12.08. FKZvijezda 09 - FK Željezničar 1 : 3
12.08. NK Čelik - NK Zrinjski 1 : 0
12.08 NK Široki - FK Radnik 0 : 0
Tabela
1. FK Željezničar............... 4... 3... 0... 1... 9
2. NK Široki Brijeg ............ 4... 2... 2... 0... 8
3. FK Sarajevo.................. 4... 2... 1... 1... 7
4. FK Krupa...................... 4... 1... 3... 0... 6
7. FK Radnik Bijeljina ......... 4... 1... 3... 0... 6
5. HŠK Zrinjski ................. 4... 2... 0... 2... 6
6. NK Čelik...................... 4... 2... 0... 2... 6
8. FK Sloboda................... 4... 1... 1... 2... 4
9. FK Tuzla City................ 4... 1... 1... 2... 4
10. FK Zvijezda - 09........... 4... 0... 3... 1... 3
11. NK GOŠK.................... 4... 0... 2... 2... 2
12. FK Mladost ................. 4... 0... 2... 2... 2
PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO 15.08.-srijeda
HŠK Zrinjski - FK Zvijezda - 09
FK Željezničar - FK Sarajevo
NK GOŠK - FK Tuzla City
FK Radnik - NK Čelik
FK Sloboda - FK Krupa
FK Mladost - NK Široki
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 dec 2018, 21:25, ukupno mijenjano 42 puta.
Ja volim FK Tuzla City
-
- Kontakt:
Sta ti volis
sramota po svim nivoima

Trenutno korisnika/ca: IstokZapad i 13 gostiju.