Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Lillard
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la Lillard » 15 maj 2013, 20:31

andro234 je napisao/la:Falcau su izgleda pare vaznike od nekpg većeg uspjeha sa klubom
Monolog je napisao/la:http://www.tportal.hr/sport/nogomet/261 ... onacu.html
Nije ba do žene, nemojte odmah tako. :D
;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 16 maj 2013, 00:41

jebote, covjek- roba! :shock: :(
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 maj 2013, 00:58

slika
Najbolji strijelci Cupa ove sezone:
.1 Diego Costa (Atlético de Madrid) 7
.2 Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 6  .
.3 Álvaro Negredo (Sevilla) 6
David Villa (Barcelona) 5
Lionel Messi (Barcelona) 4  . Karim Benzema 4

Statistika i zanimljvosti sudionika ovog finala:

Real Madrid slavio je samo u jednom od cetiri finala odigranih protiv Atletica i to je bio jedini susret koji se nije igrao na Bernabeu u (74/75) kada je na penale uzeo trofej.

Atletico Madrid je slavio u sva tri finala koje je igrao na Santiago Bernabeu protiv svojih sutrasnjih suparnika uz gol razliku od 8 v 5 . Dva od ta tri usreta odigrana su pocetkom 60-tih - Atleti ih je tukao dva puta zaredom, a ti Cupovi dobijaju jos vise na znacaju ako znamo da je to doba kada je Real dominirao u Cupu Sampiona predvodjen Gentom,Di Stefanom,Puskasom itd.
slika
Sastav Atletica iz tog perioda :Atlético de Madrid: Madinabeytia; Rivilla, Griffa, Calleja; Ramiro, Callejo; Jones, Adelardo, Mendonça, Peiró y Collar .

Mendoca, Enrique Collar , ili Adelardo i dan danas imaju Bogovski status u klubu i kada se pravi naj sastav svih vremena Atletica bez tih imena ne moze se smisliti tim .

Dalje:
Atletico je uvijek zabio bar jedan gol kada je igrao finala na Bernabeu .

Nakon posljednjeg finala između ovih dviju momcadi, Real Madrid je odigrao jos cetiri finala, imao je polovican uspjeh posto je osvojio samo dva Cupa.

Atletico ce ovom finalu traziti svoj jubliarni 10. Copa del Rey . Atletico je izgubio svoja posljednje tri finala 1999 od Espaynola te godinu dana kasnije od Valencie, da bi svoje posljednje finale izgubio prije tri godine kada je na Campo Nou izgubio od Sevillle u vjerovatno najboljem ambijentu ikad igranom kada su finala Cupa Kralja u pitanju . To je znaci da je Atletico 17 godina bez ovog trofeja koje mu, gledano kroz historiju, uvijek ide dobro. Atleti kao sto znamo je 14 godina bez pobjede u sluzbenim protiv svojih sutrasnjih suparnika, ali Cup je i finale sasvim druga prica,a posljednji put kada su igrali ova dva tima u finalu Cupa scenarij je bio isti kao i sada. Finale se igralo na Bernabeu ,u sampionatu Atletico je zavrsio kao treci,dok je Real bio poziciju vise ,dakle drugi, a znamo kako je ta prica zavrsila. 8-)

Kljucno za Atletico ce svakako biti da zaustavi Ronalda, koji je zabio sest golova u ovom takmicenju, ukupno 54 u svim takmicenjima. U zadnje vrijeme posebno je inspirisan kada igra protiv Atletica,a pogotov se tu misli na njegove slobodnjake. Precijenjen je do bola kada su u pitanju slobodni udarci,ali nekako uvijek zabije Curtonu. Pa makar da opuca sa 100 metrara. U ove dvije godine smijem se zakleti da je dao ukupno 3 gola iz slobodnjaka,a dva od ta tri gola su Atleticu . :? Nadam se da colo nece postaviti neku previse defanzivnu taktiku jer nam ona bar protiv Reala nista nije donijela u onoj prvenstvenoj tekmi na Bernabeu . Kada imas najboljeg strijelca turnira Diega Costu,te Falcaa koji ce traziti svoj prvi gol Bernabeu u istom stilu kao nekada Atleticov mit Paolo Futre prije 21 godinu.

Za razliku od onoga sto se dogodilo u ligaskoj utakmicu prije koju sedmicu, u ovoj utakmici Real ce sigurno imati mnogo veci posjed lopte. Sto je logicno. Nije isto igrati s Khedirom- Pepe - Kaka na sredini terena ili sa Alonso - Modric - Ozil. Simeone opcenito radije voli prepustiti inicijativu protivniku ,jer Atleti se ''osjeca '' najugodnije kada igra na kontra napade.To je kljuc za Atletico. Colo ce morati naci nacina da razbija vezni red Reala,i da pokusa da sprijeci sto vise lopti koje idu na Ronalda . Za takvo nesto (u stvari jedino to i znaju :roll: ) Gabi,Mario i Tiago (eventualno RG) su idealni . S tim da je Tiago mnogo tehnicki potkovaniji igrac od svih njih,stoga se nadam da ce zaigrati Thiago,jer nije sve u destrukciji igre,treba znati i iznijeti loptu ,dati neki pas,to jedino od njih zna Thiago. Koke bi trebao zaigrati na poziciji koja mu najvise odgovara,a to je centralni vezni. On ima tu viziju igre,odlican pregled igre i tehniku,stoga guranje njega na bocne pozicije ''gusi'',i kada igra na krilu ,njegove duge lopte ne dolaze do izrazaja.

Kako odigrati protiv Reala ?
Po meni Atleti treba igrati visoki presing i odbranu. Colo bi trebao shvatiti da je ova igra taktike potrebna kako bi se sprijecilo da igraci kao sto su Alonso, Ozil Modric osjecaju ugodno s loptom u svojoj domeni. Ako ima das prostora,oni ce znati to iskoristiti ,ti igraci znaju da nadju prazan prostor i izmisle neku loptu za Benzemu ili Ronalda, ali ako im das minimalno prostora ,sanse da ti nadju neku pukotinu u odbrani je nesto manja. Kao sto napisah gore,ako ose previse povucemo ,nemam sanse. Gabi i Mario i ako dodju do lopte nista nece napraviti s njom . Dakle,visoki presing, u bilo koje vrijeme, kada budu dominirali terenom , Atleti mora da suzi prostor i da pokusa pritisnuti protivnika na svakom metru njega. Tako su igrali igraci koji su dobili to zadnje finale. http://www.youtube.com/watch?v=_JkYJJP1bCU Nista Real nije mogao. Cim bi dobili loptu,odmah bi neki ludjak iz Atletica bio uz njega,odmah ide start ali u granici normalnog. Kako su samo odigrali i borili se :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: gledao sam komplet ovu tekmu ,daj Boze da sutra ponove slicnu igru Falcao i drustvo.
slika
En madrid solo un color Rojiblanco de Corazon!
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 16 maj 2013, 01:15

Dobar uvod, svaka cast.

Vidim i vi se nadate "Centenariazu" koji nam se desio 2002. :D
I nije ba. Apolon je u ove dvije godine zabio 7 golova iz slobodnjaka (+ reprezentacija).

Istina. Strah me je da bas sad ne prekinete ovu trinaestogodisnju agoniju, ali mislim da se ne bi trebao bas previse nadati. Realno.

Bit ce Madrid u crvenobijelom. Izuzev Cibelesa, on ce biti samo u bijelom :mrgreen:

I na jednu uplacenu marku na Atleti, dobit ces 6,50. Drmni tu cvaju jeebemu majku :D
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 16 maj 2013, 12:50

Ova ekipa nije u stanju da dobije derby i to je valjda jasno,odjseku im se noge i onda ih onaj sminker siliuje,nisu ih uspjeli dobiti ni kad su igrali u sarenom sastavu i dosli ko kurbani na klanje a ne sad kada i oni spasavaju sezonu i krenuce svim silama po taj kup.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 maj 2013, 16:46

Portillo,nema kod mene ni zrno nade kada je u pitanju sutrasnji mec. Napisao sam ranije da se dvoumim da l' da gledam tekmu iz razloga sto me strah da ce dozivjeti neku katastrofu . Opet nekako ova finala Atletico igra dosta dobro u zadnje vrijeme,i kada malo bolje poznajes historiju ovog kluba ,znas da je klub u stanju da odigra najgore kada se to najmanje ocekuje,isto tako i najbolje kada se to uopste ne ocekuje . :? 8-)
soe je napisao/la:Ova ekipa nije u stanju da dobije derby i to je valjda jasno,odjseku im se noge i onda ih onaj sminker siliuje,nisu ih uspjeli dobiti ni kad su igrali u sarenom sastavu i dosli ko kurbani na klanje a ne sad kada i oni spasavaju sezonu i krenuce svim silama po taj kup.

Imas pravo. Medjutim, znaju oni da su njihovi navijaci j'beno razocarani sezonom jer su imali velike planove,prije svega u LP gdje su ocekivali decimu . Eh, sada kao navodno ce spasiti sezonu osvajanjem Cupa,ali da se ne lazemo,Cup nikako im ne moze spasiti sezonu, mogu oni lazno da se pretvaraju da ce to biti neki veliki uspjeh za njih . Njima jedino domaca liga ili Liga Prvaka moze spasiti sezonu . Mislim da je neka sansa za Atletico ta sto ce imati vecu zelju za osvajanjem trofeja,losa atmofera unutar svlacionice,tu je to proklestvo i ono najvaznije ,pola stadiona obojenog u Atleticove boje. Kada zagrmi Me voy a Manzanares,ima da lete po terenu 8-) .
andro234 je napisao/la:Falcau su izgleda pare vaznike od nekpg većeg uspjeha sa klubom
Malo sam razmisljao o ovome,imao neke rasprave s nekim ljudima privatno ,i svi smo se slozili da su ovi novi tajkuni malo poremetili neke stvari . Subasic ,golman Monaca je jucer rekao da je Falcao 90% u Monacu ... Danas je izasla vijest da ce poslije finala Cupa biti to i zvanicno objelodanjeno . Ukratko, mene licno boli neka stvar hoce li u Monako, London ili Mancheste , vazna stvar je da ostavi klubu 60 miliona .  Naravno, ipak ne mogu a da se ne pitam sta ce u ekipi koja u ovom trenutku nije nista. Stoga se dolazi do zakljucka : Jesu li igraci izgubili svoje sportske ambicije za novac? Imas Diega prosle godine, sada j Falcao, također je primjer Hulk ... Ja razumijem Eto'a, koji je osvojio sve,otisao u poznim godinama da zgrabi sto moze i da ostatak zivota prakticno **** iz bulje brise s parama. Ali kada to urade fudbaleri koji prakticno jos rastu kao igraci :? :roll: ... Jasno da je taj fenomen dolazi od "novih" Bogatasa u nogometu. Prije su igraci isli u klub koji ce im omuguciti naslove i sportski prestiz (ili mozda jedino ja tako mislim, mozda sam u krivu, a neka netko da primjer da se dokaze drugacije).  Mozda i Monaco ima dobar projekat,svakako da je potreban dobar projekt i prije svega vrijeme. Samo primjeri su Anzhi, Zenit ili, ili Malagu, pa i City, koji se ofira u Europi ima tri.cetiri godine. Falcao to vrijeme nema :!:

Inace,Ja nahvali Toulalana u nedavnoj raspravi na nekoj drugoj temi, i dalje tvrdim da je medju top 10 naj def veznih . A danas Cadena Cope objavila vijest a je Toulalan presao u Atletico . Za sada nema nista zvanicno,ali bilo ljepo da je istina. To znaci da Tiago ide na ljeto .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 16 maj 2013, 23:32

http://www1.skysports.com/football/news ... co-rumours" onclick="window.open(this.href);return false;

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 maj 2013, 11:22

Haj ti sad znaj kome vjerovati ? Neka ide bilo gdje samo ne u Trampase i Farcu .

slika
11 Gladijatora koji ce uzeti Cup 8-) . Samo da na kraju ne bude 11 gladijajatora :lol:

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 17 maj 2013, 12:15

Ocekivan sastav,tu odmah vidis da je sredina najtanja i tu ce Real napraviti veliku prednost kao i uvjek,ne znam kako razmisljaju u klubu ali Benat bi trebo biti prioritet ovog prelaznog roka.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 17 maj 2013, 12:39

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/falcao ... 78194.aspx
evo što Falcao kaže o Monacu, meni se čini da se njega najmanje pita oko tog tranfera za kojeg i on govori da nije istina.
I nadam se večras hrabroj igri i borbi do zadnje minute, samo se ne trebaju prepast, pogotovo Gabi koji je protiv Barce bio nevidljiv. Sve je moguće, bilo bi fino da Atletico osvoji trofej na Bernambeu. :)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 maj 2013, 20:28

Sretno večeras,red je da pobjedite.
Keep walking.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 maj 2013, 20:30

Falcaov tip utakmica. Ocekujem het trick.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 17 maj 2013, 21:52

To bi bilo to :( .

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 maj 2013, 22:06

Costa!!!
Falcao dar-mar na sredini terena.
Keep walking.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 maj 2013, 22:06

Oj Falcaa sta im uradi. :lol:
Diego nek zabije jos 1, Falcao 2 i dosta. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 17 maj 2013, 22:07

soe je napisao/la:To bi bilo to :( .
:mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 17 maj 2013, 22:07

Falcao nije s ove planete. Nevjerovatna asistencija.
pi.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 17 maj 2013, 22:09

Zabiju go i odsjeku im se noge,vec vidjeno.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 17 maj 2013, 22:20

soe je napisao/la:Zabiju go i odsjeku im se noge,vec vidjeno.
Miševi iskompleksirani, ukratko receno.
Kad ce igrati, ako sad nece u finalu Kupa :?

Gabi nije baš bistar igrac, precijenjuje svoje mogucnosti i kvalitete....u ovako jakoj utakmici on predugo zadržava loptu kod sebe, misli da je kvalitetan i da je može zadržati- a nije :!: (to može možda Xavi, ali Gabi bi trebao znati da ne smije i nema kad stati, zagraditi, razmišljati, jer ne zna....samo kontre i polukontre pravi Realu iz svojih grešaka) ...plus što griješi u pasovima, na to sve.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 17 maj 2013, 22:27

Pa bas danas govorim da je sredina najveci problem ove ekipe a Gabi je veliki dio tog problema covjek nije dorastao da igra u ekipi koja ima velike ambicije a on jos kapiten :evil: .

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.