Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
To je što je za ovu 2012... nadam se da će nam 2013 ako ništa drugo donijeti više razloga za zadovoljstvo,što se mene lično tiče, treba nam novi selektor,treba nam autoritet u ekipi i apsolutno drugačija medijska postavka prema reprezentaciji,ali isto tako i "požrtvovanje" svih nas u cilju da shvatimo da trenutni neuspjesi su posljedica više stvari!Reprezentacija Srbije spustila je zavesu na kalendarsku 2012. godinu trijumfom nad selekcijom Čilea u Sent Galenu. "Orlovi" pokazali jednu od najboljih partija pod vođstvom Siniše Mihajlovića pa je trijumf od 3:1 bio apsolutno zaslužen.Prvo poluvreme počelo je apsolutnom dominacijom reprezentacije Srbije. Već od samog starta "Orlovi" su pokazali da imaju više želje da dođu do prednosti ali su prvi udarci koje su uputili Kolarov i Šćepović otišli preko prečke gola Čilea.
Već u 14. minutu meča Srbija je stvorila prvu priliku iz kategorije stopostotnih ali je Filip Đuričić zakazao u odsudnom trenutku pa je na asistenciju Lazara Markovića samo dodao loptu golmanu Pintu.
Ipak, nakon petnaest minuta igre bilo je jasno da je Srbija bliža vođstvu o čemu svedoči i Šćepovićeva prilika koja je usledila neposredno nakon promašaja Filipa Đuričića.
Organizovana igra "Orlova" dala je rezultat u 22. minutu meča kada je sjajnu akciju Đuričića i Sulejmanija u gol pretvorio Lazar Marković. Sulejmani je sjajno ušao u kazneni prostor protivnika po desnoj strani a onda je nesebično poslao loptu na drugu stativu gde je Lazar Marković u duelu sa defanzivcem Čilea bio bolji i zatresao mrežu za vođstvo Srbije od 1:0.
To je za napadača Partizana bio prvenac u dresu reprezentacije na šestoj utakmici koju je upisao za nacionalni tim.
Odmah nakon postignutog gola Srbija je spustila tempo i prepustila inicijativu Čileu a nominalni domaćini večerašnjeg meča u Sent Galenu nisu konkretnije zapretili Željku Brkiću.
Dva puta je tukao Vidal i jednom Fernandes ali su ti pokušaji završili daleko od gola našeg čuvara mreže. Najbolje prilike za izjednačenje Čileanci su stvorili u 45., odnosno u 46. minutu prvog poluvremena ali je do kraja prvog dela igre ostalo 1:0 za Srbiju.
Već na startu drugog poluvremena Siniša Mihajlović napravio je trostruku izmenu. Teren su napustili Ivanović, Kolarov i Šćepović a zamenili su ih Rukavina, Lomić i Filip Đorđević.
Već u prvom kontaktu sa loptom debitant Filip Đorđević imao je priliku da savlada golmana Čilea ali je ovaj u poslednjem trenutku skrenuo loptu i sačuvao mrežu.
Ipak, nekoliko trenutaka kasnije to mu nije pošlo za rukom. Petrović je uposlio Filipa Đuričića koji je izbegao ofsajd zamku a onda je asistirao Đorđeviću koji je bio u trku ali je bez problema u maniru vrhunskih napadača sproveo loptu u mrežu i doneo prednost Srbiji od 2:0.
Usledilo je svesno prepuštanje inicijative protivniku, kao posle vodećeg gola ali ni ovoga puta Čile nije materijalizovao veći posed lopte.
Na isteku sat vremena igre Luka Milivojević je sjajnim startom oduzeo loptu fudbalerima Čilea a onda je Filip Đorđević krenuo u kontru i nesebično uzvratio asistenciju Filipu Đuričiću koji i pored intervencije golmana Čilea uspeva da zatrese mrežu i donese ubedljivu prednost Srbiji od 3:0.
Siniša Mihajlović odlučio je da nakon 60. minuta izvrši još dve izmene pa je na teren poslao Radovanovića i Tadića.
Bez problema je Srbija tokom drugog dela meča čuvala svoju prednost a kako se primicao kraj fudbaleri Čilea bili su sve nervozniji i pravili sve više grubih prekršaja.
Nemoć je najviše zabolela Artura Vidala, fudbalera Juventusa, koji je u 80. minutu sa dve noge startovao na kapitena Srbije, Radosava Petrovića, sa željom da ga povredi. Epilog tog sramnog poteza bio je crveni karton za Vidala a Petrović je bez posledica nastavio meč.
Čile je u 88. minutu uspeo da dođe do počasnog gola posle prekida koji je izveo Fernandes a strelac je bio debitant Enrikes za konačnih 3:1 za Srbiju.
Na taj način, Srbija je pobedom spustila zavesu na ne baš uspešnu kalendarsku 2012. godinu ali trijumf nad Čileom svakako može da raduje pred nastavak kvalifikacija za SP i gostovanje reprezentaciji Hrvatske u Zagrebu.
Ja mislim da će Miha na sledećoj sve na staro... Drago mi je zbog Lazara, raduje me i i igra Mikija, još da probamo Đurđića, pa da vidimo... Đorđević kakav debi!!!!samoradnik je napisao/la:Bravo Filipe Đuričiću,bravo Filipe Đorđeviću.... E moj Mihajloviću pola godine ti trubimo o momku iz druge francuske a ti šansu daješ idiotu Lekiću i srpskom Ibrahimoviću![]()
![]()
E tugo golema, da je mali Đuričić igrao na poziciji na kojoj je večeras igrao da je bilo još par stvari kako treba bili bi lideri grupe,ali...... Ništa ova pobjeda suštinski ne znači,osim eto da se godina završi sa pobjedom.... Srbiji treba bolji selektor ili gospodin Jovanović Ivan ili neko drugi,ali naravno to ćemo dočekati posle neuspjeha na narednom EP,jer do tada ova ponosna glavešina Siniše će ostati.....
Devil je napisao/la:Djordjevic za 20 minuta vise nego za celi reprezentativni staz od U16 pa na ovamo.![]()
![]()
Ja mislim da on govori o Marku Scepovicu..alan_kardec je napisao/la:Devil je napisao/la:Djordjevic za 20 minuta vise nego za celi reprezentativni staz od U16 pa na ovamo.![]()
![]()
![]()
![]()
na kojeg li ti đorđevića misliš? nenada ili slavoljuba?
ne bih reko da misliš na ovog što je sinoć igrao, jer je taj od sinoć za mladu repku u 14 utakmica dao 8 golova.
Sve Vam je Mihajlović izglede ubio, možete u 2013 uigravati se za naredni ciklus, Euro2016.da će neke stvari u 2013oj doći na svoje mesto...
Praktično da,teoretski i ne baš... Jedna pobeda protiv Hrvata itekako menja sve,dve nas praktično vode u Brazil....ali..England je napisao/la:Sve Vam je Mihajlović izglede ubio, možete u 2013 uigravati se za naredni ciklus, Euro2016.da će neke stvari u 2013oj doći na svoje mesto...
Pa i sam Tole i Miha su rekli da je glavni cilj Euro 2016HOPLIT je napisao/la:Ništa me u ovoj pobjedi nije obradovalo. Ovakvim nebitnim pobjedama samo se produžavati agonija (čitaj Mihina era).
kao prvo štimac je sve demantirao tako da se ovo nece dogoditi.pisao je i rekao da ce izvesti udarac na prvoj sljedecoj utakmici (naravno ako on ito zele) a to je prijateljska u veljaci.dijalog je napisao/la:štimac najavljuje da će gotovina izvesti počasni udarac na utakmici hrvatska-srbija
šta kaže siniša???
šta je u našim postovima šovinističko?samoradnik je napisao/la:uredno su prijavljeni postovi dialoga i aztera... šovinizmu nije mjesto na ovoj temi.... manite nas vaših ličnih kompleksa...
Što se reprezentacije tiče, ovaj period bi u svakom normalnom fudbalskom savezu značio da se jasno neke stvari pogledaju,međutim ne i kod nas... Umjesto da se analizira sve ono što nije valjalo i napravi kakva takva strategija,to niko ne samo da nema u planu već se polako kuju planovi ko će to na izboru sportiste godine predstavljati srpski fudbal....![]()
I naravno kako nas više ništa ne može čuditi sve će ovo proći i ovaj rezultatski fiasko kao da ga i nije bilo,sve će biti po starom a to što će reprezentacija i pored ogromnog individualnog kvaliteta propustiti veliko takmičenje,koga briga....
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.