Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

samoradnik
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la samoradnik » 14 nov 2012, 23:07

Bravo Filipe Đuričiću,bravo Filipe Đorđeviću.... E moj Mihajloviću pola godine ti trubimo o momku iz druge francuske a ti šansu daješ idiotu Lekiću i srpskom Ibrahimoviću :( :( :( E tugo golema, da je mali Đuričić igrao na poziciji na kojoj je večeras igrao da je bilo još par stvari kako treba bili bi lideri grupe,ali...... Ništa ova pobjeda suštinski ne znači,osim eto da se godina završi sa pobjedom.... Srbiji treba bolji selektor ili gospodin Jovanović Ivan ili neko drugi,ali naravno to ćemo dočekati posle neuspjeha na narednom EP,jer do tada ova ponosna glavešina Siniše će ostati.....

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 14 nov 2012, 23:17

Reprezentacija Srbije spustila je zavesu na kalendarsku 2012. godinu trijumfom nad selekcijom Čilea u Sent Galenu. "Orlovi" pokazali jednu od najboljih partija pod vođstvom Siniše Mihajlovića pa je trijumf od 3:1 bio apsolutno zaslužen.Prvo poluvreme počelo je apsolutnom dominacijom reprezentacije Srbije. Već od samog starta "Orlovi" su pokazali da imaju više želje da dođu do prednosti ali su prvi udarci koje su uputili Kolarov i Šćepović otišli preko prečke gola Čilea.

Već u 14. minutu meča Srbija je stvorila prvu priliku iz kategorije stopostotnih ali je Filip Đuričić zakazao u odsudnom trenutku pa je na asistenciju Lazara Markovića samo dodao loptu golmanu Pintu.

Ipak, nakon petnaest minuta igre bilo je jasno da je Srbija bliža vođstvu o čemu svedoči i Šćepovićeva prilika koja je usledila neposredno nakon promašaja Filipa Đuričića.

Organizovana igra "Orlova" dala je rezultat u 22. minutu meča kada je sjajnu akciju Đuričića i Sulejmanija u gol pretvorio Lazar Marković. Sulejmani je sjajno ušao u kazneni prostor protivnika po desnoj strani a onda je nesebično poslao loptu na drugu stativu gde je Lazar Marković u duelu sa defanzivcem Čilea bio bolji i zatresao mrežu za vođstvo Srbije od 1:0.

To je za napadača Partizana bio prvenac u dresu reprezentacije na šestoj utakmici koju je upisao za nacionalni tim.

Odmah nakon postignutog gola Srbija je spustila tempo i prepustila inicijativu Čileu a nominalni domaćini večerašnjeg meča u Sent Galenu nisu konkretnije zapretili Željku Brkiću.

Dva puta je tukao Vidal i jednom Fernandes ali su ti pokušaji završili daleko od gola našeg čuvara mreže. Najbolje prilike za izjednačenje Čileanci su stvorili u 45., odnosno u 46. minutu prvog poluvremena ali je do kraja prvog dela igre ostalo 1:0 za Srbiju.

Već na startu drugog poluvremena Siniša Mihajlović napravio je trostruku izmenu. Teren su napustili Ivanović, Kolarov i Šćepović a zamenili su ih Rukavina, Lomić i Filip Đorđević.

Već u prvom kontaktu sa loptom debitant Filip Đorđević imao je priliku da savlada golmana Čilea ali je ovaj u poslednjem trenutku skrenuo loptu i sačuvao mrežu.

Ipak, nekoliko trenutaka kasnije to mu nije pošlo za rukom. Petrović je uposlio Filipa Đuričića koji je izbegao ofsajd zamku a onda je asistirao Đorđeviću koji je bio u trku ali je bez problema u maniru vrhunskih napadača sproveo loptu u mrežu i doneo prednost Srbiji od 2:0.

Usledilo je svesno prepuštanje inicijative protivniku, kao posle vodećeg gola ali ni ovoga puta Čile nije materijalizovao veći posed lopte.

Na isteku sat vremena igre Luka Milivojević je sjajnim startom oduzeo loptu fudbalerima Čilea a onda je Filip Đorđević krenuo u kontru i nesebično uzvratio asistenciju Filipu Đuričiću koji i pored intervencije golmana Čilea uspeva da zatrese mrežu i donese ubedljivu prednost Srbiji od 3:0.

Siniša Mihajlović odlučio je da nakon 60. minuta izvrši još dve izmene pa je na teren poslao Radovanovića i Tadića.

Bez problema je Srbija tokom drugog dela meča čuvala svoju prednost a kako se primicao kraj fudbaleri Čilea bili su sve nervozniji i pravili sve više grubih prekršaja.

Nemoć je najviše zabolela Artura Vidala, fudbalera Juventusa, koji je u 80. minutu sa dve noge startovao na kapitena Srbije, Radosava Petrovića, sa željom da ga povredi. Epilog tog sramnog poteza bio je crveni karton za Vidala a Petrović je bez posledica nastavio meč.

Čile je u 88. minutu uspeo da dođe do počasnog gola posle prekida koji je izveo Fernandes a strelac je bio debitant Enrikes za konačnih 3:1 za Srbiju.

Na taj način, Srbija je pobedom spustila zavesu na ne baš uspešnu kalendarsku 2012. godinu ali trijumf nad Čileom svakako može da raduje pred nastavak kvalifikacija za SP i gostovanje reprezentaciji Hrvatske u Zagrebu.
To je što je za ovu 2012... nadam se da će nam 2013 ako ništa drugo donijeti više razloga za zadovoljstvo,što se mene lično tiče, treba nam novi selektor,treba nam autoritet u ekipi i apsolutno drugačija medijska postavka prema reprezentaciji,ali isto tako i "požrtvovanje" svih nas u cilju da shvatimo da trenutni neuspjesi su posljedica više stvari!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 nov 2012, 00:52

samoradnik je napisao/la:Bravo Filipe Đuričiću,bravo Filipe Đorđeviću.... E moj Mihajloviću pola godine ti trubimo o momku iz druge francuske a ti šansu daješ idiotu Lekiću i srpskom Ibrahimoviću :( :( :( E tugo golema, da je mali Đuričić igrao na poziciji na kojoj je večeras igrao da je bilo još par stvari kako treba bili bi lideri grupe,ali...... Ništa ova pobjeda suštinski ne znači,osim eto da se godina završi sa pobjedom.... Srbiji treba bolji selektor ili gospodin Jovanović Ivan ili neko drugi,ali naravno to ćemo dočekati posle neuspjeha na narednom EP,jer do tada ova ponosna glavešina Siniše će ostati.....
Ja mislim da će Miha na sledećoj sve na staro... Drago mi je zbog Lazara, raduje me i i igra Mikija, još da probamo Đurđića, pa da vidimo... Đorđević kakav debi!!!!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 nov 2012, 12:45

Devil je napisao/la:Djordjevic za 20 minuta vise nego za celi reprezentativni staz od U16 pa na ovamo. ;) :roll:
:lol: :lol:
na kojeg li ti đorđevića misliš? nenada ili slavoljuba?
ne bih reko da misliš na ovog što je sinoć igrao, jer je taj od sinoć za mladu repku u 14 utakmica dao 8 golova. ;)
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 nov 2012, 13:45

alan_kardec je napisao/la:
Devil je napisao/la:Djordjevic za 20 minuta vise nego za celi reprezentativni staz od U16 pa na ovamo. ;) :roll:
na kojeg li ti đorđevića misliš? nenada ili slavoljuba?
ne bih reko da misliš na ovog što je sinoć igrao, jer je taj od sinoć za mladu repku u 14 utakmica dao 8 golova. ;)
Ja mislim da on govori o Marku Scepovicu..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 15 nov 2012, 15:23

Nije nikakvo mjerilo pobjeda protiv Čilea koji je u lošoj formi sa pet uzastopnih poraza i čiji je trener sinoć podnio ostavku. Ništa se nije promjenilo, Mihajloviću odlazi!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 15 nov 2012, 15:28

Mene povrh svega nešto drugo obradovalo, to je onaj Radovanović,vidi se koliko mu znači igranje za srpsku reprezentaciju,imao sam osećaj da bi pojeo Vidala da je mogao u nekoliko situacija,da nam je bogdo više tih srčanih verovatno bi i ostali dobili veću motivaciju.... Pobedi se u zube ne gleda imajući sve u vidu,ali se nadam da će neke stvari u 2013oj doći na svoje mesto...
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 15 nov 2012, 17:45

da će neke stvari u 2013oj doći na svoje mesto...
Sve Vam je Mihajlović izglede ubio, možete u 2013 uigravati se za naredni ciklus, Euro2016.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 15 nov 2012, 19:36

Ništa me u ovoj pobjedi nije obradovalo. Ovakvim nebitnim pobjedama samo se produžavati agonija (čitaj Mihina era).
YNWA!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 15 nov 2012, 22:55

England je napisao/la:
da će neke stvari u 2013oj doći na svoje mesto...
Sve Vam je Mihajlović izglede ubio, možete u 2013 uigravati se za naredni ciklus, Euro2016.
Praktično da,teoretski i ne baš... Jedna pobeda protiv Hrvata itekako menja sve,dve nas praktično vode u Brazil....ali..
Nisam ja nikakav ludak da verujem da Srbija može nakon ovog katastrofalnog stanja u samom FSS,ali i katastrofalne taktike selektora možemo i učiniti išta osim predviđenog,dakle zaobilaženja još jednog takmičenja... Takođe 2012. je bila jedna od najgorih godina ako ne i najgora od 1992 godine kada je uspeh - rezultat u pitanju...tako da ta moja želja je sasvim realna.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 16 nov 2012, 14:27

HOPLIT je napisao/la:Ništa me u ovoj pobjedi nije obradovalo. Ovakvim nebitnim pobjedama samo se produžavati agonija (čitaj Mihina era).
Pa i sam Tole i Miha su rekli da je glavni cilj Euro 2016 :(... pazi tog licemjerstva... a još kvalifikacije za SP u Brazilu nisu ni počele..... žalosno.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 nov 2012, 21:13

Glavni im cilj Euro 2016, a Miha izjavio da odlazi ako se ne plasiramo na SP 2014! :mrgreen: Ko tu sad koga... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 17 nov 2012, 12:32

Čelnici Čelsija bacili oko na igrača Fiorentine Adema Ljajića, prenose italijanski mediji.

Prema pisanju portala Calciomerato Roberto di Mateo želi da dovede u svoje redove srpskog fudbalera Adema Ljajića.

Ljajić igra odlično ove sezone i očigledno je da njegove partije nisu prošle nezapaženo.

Čelsi se okrenuo Ljajiću nakon što im je propao pokušaj da dovedu crnogorskog fudbalera i Ljajićevog saigrača Stevana Jovetića.

Ljajić je već bio blizu prelaska na Ostrvo kada je za njega 2010. godine bio zainteresovan Mančester Junajted.

Adem trenutno nije u srpskoj reprezentaciji zbog neslaganja sa selektorom Sinišom Mihajlovićem.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 nov 2012, 18:17

štimac najavljuje da će gotovina izvesti počasni udarac na utakmici hrvatska-srbija
šta kaže siniša???

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 nov 2012, 18:59

štimac je jedno veliko đubre, provokator i šovinista. toliko o njemu.
što se tiče siniše, on je rekao ono što je jedino, kao razuman čovjek mogao reći, a to su prethodno rekli i ljudi iz fss.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 19 nov 2012, 19:23

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da ekipa neće igrati utakmicu protiv Hrvatske u martu slijedeće godine, ako početni udarac budu izveli oslobođeni haški generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

ne zna se ko je gori - štimac ili mihajlović. mislim općenito, globalno. naravno, u ovom slučaju štimac je daleko veće đubre. ipak, zar je mihajlović morao nasjedati na te provokacije i ponašat se ko tetkica, izvlačeći dodatne provokacije iz rukava?

"Ako se to desi, mi nećemo igrati utakmicu. To je jedini način da nas oni pobjede". ---> misleći na to ako izvedu taj početni udarac

sramotna komunikacija i prepucavanja

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 19 nov 2012, 19:38

uredno su prijavljeni postovi dialoga i aztera... šovinizmu nije mjesto na ovoj temi.... manite nas vaših ličnih kompleksa...

Što se reprezentacije tiče, ovaj period bi u svakom normalnom fudbalskom savezu značio da se jasno neke stvari pogledaju,međutim ne i kod nas... Umjesto da se analizira sve ono što nije valjalo i napravi kakva takva strategija,to niko ne samo da nema u planu već se polako kuju planovi ko će to na izboru sportiste godine predstavljati srpski fudbal.... :(

I naravno kako nas više ništa ne može čuditi sve će ovo proći i ovaj rezultatski fiasko kao da ga i nije bilo,sve će biti po starom a to što će reprezentacija i pored ogromnog individualnog kvaliteta propustiti veliko takmičenje,koga briga....

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 19 nov 2012, 19:43

dijalog je napisao/la:štimac najavljuje da će gotovina izvesti počasni udarac na utakmici hrvatska-srbija
šta kaže siniša???
kao prvo štimac je sve demantirao tako da se ovo nece dogoditi.pisao je i rekao da ce izvesti udarac na prvoj sljedecoj utakmici (naravno ako on ito zele) a to je prijateljska u veljaci.

to sto novinari uvijek zele samo prepucavanja je druga stvar.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 19 nov 2012, 19:51

samoradnik je napisao/la:uredno su prijavljeni postovi dialoga i aztera... šovinizmu nije mjesto na ovoj temi.... manite nas vaših ličnih kompleksa...

Što se reprezentacije tiče, ovaj period bi u svakom normalnom fudbalskom savezu značio da se jasno neke stvari pogledaju,međutim ne i kod nas... Umjesto da se analizira sve ono što nije valjalo i napravi kakva takva strategija,to niko ne samo da nema u planu već se polako kuju planovi ko će to na izboru sportiste godine predstavljati srpski fudbal.... :(

I naravno kako nas više ništa ne može čuditi sve će ovo proći i ovaj rezultatski fiasko kao da ga i nije bilo,sve će biti po starom a to što će reprezentacija i pored ogromnog individualnog kvaliteta propustiti veliko takmičenje,koga briga....
šta je u našim postovima šovinističko?

prestani glumit glasnogovornika/portparola/mirotvorca/pametnjakovića, svako ima pravo na mišljenje da li je neka osoba đubre. ako kažem da su stiven i bastian đubrad, onda sve ok, ali ako su nikola i ante đubrad, onda su to kompleksi i šovinizam. :lol:

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 nov 2012, 21:02

ako nisi skontao ja sam pitao samo šta na sve kaže siniša jer je on deklarisani četnik, a on i štimac ko mačka i miš.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.