Vujasinovic bi bio korektno pojacanje da je novi Amerikanac na nivou Davisa, a ovako je nedovoljno dobar. Ok, imat ce on 5 asistencija uvijek, ali to ima svaki play koji provede 30 minuta na parketu. Kad imas covjeka koji je u odbrani igrac manje (fizicki i atletski maksimalno hendikepiran), a u napadu ce zabiti svaki treci sut za tri - i to iskljucivo kad je sam, onda to i nije bas neko pojacanje. Imas utisak da momak na ulazu ne moze ni s cunjevima izaci kao pobjednik, a i za otvoren sut se tesko izbori jer je spor i podebeo. Nego, gledam sinoc Durmu i kontam u sebi 'evo ovo je nivo dovoljan za aba lige', ali onda dodjose oni silni promasaji s linije penala...Ethel je napisao/la: ↑02 feb 2022, 16:58Mislio sam da su nesto naucili sa Amerikancima kad su doveli prosle sezone Stronga i ove Davisa, ali izgleda da su to bili samo izuzetci, opet su poceli dovoditi ove sto dobiju otkaz u Gruziji prije pocetka sezone ili otkaz na Kosovu. Dobar je Vujasinovic kao organizator igre, nije ni doveden kao scorer, to bi trebao biti ovaj Dupree kao zamjena za Davisa a on je kvaliteta A1 lige ako i to. Tako da Vujasinovic po meni ok odradjedju za sad ono sto se ocekuje, problem je sto je ovaj Dupree uzasna zamjena za Davisa.

Sto se tice Sparsa, kad nisu iskoristili trojicu strasnih kosarkasa za aba2 nivo (Gegic, Orelik i Kamenjas), tesko da ce i sad moci nesto napraviti. Gega i Kameni hladno dominiraju aba1 ligom, a i ovaj Litvanac haman pa razvaljuje u eurocupu. Tad su im falila samo 2-3 igraca za rotacije, a sad gomilaju roster prilicno navikanim kosarkasima sumnjivog kvaliteta.