Vasilije je napisao/la:"Moramo da se suočimo sa realnošću. Izgubili smo sa 0:2 u prvoj, pa 0:2 u drugoj utakmici. Real zasluženo ide dalje. I možemo sada da kažemo da jesmo zaslužili komplimente večeras, ali realnost je da moramo da rastemo, da promenimo mentalitet, da budemo ubeđeni da možemo i odlučni da hoćemo. Slabi smo. Nejaki na prvi znak poteškoća. Odmah prestajemo da budemo tim kakav treba da budemo. Nije baš da je Real sada igra neki veličanstven fudbal i da se protiv njega ne može. Nervira me to što smo opušteni, pa i zadovoljni posle dva poraza. Zamislite samo koliko smo nismo pali kada smo zadovoljni posle dva poraza od 0:2? Hajde da više ne pričamo bajke, inače će naš put postati još teži. Ovo nije dovoljno, moramo bolje. Momci dobro rade i kreću se u pravom smeru, ali mi treba da skačemo napred, a ne da idemo koracima beba. Imamo igrače koji to mogu, ali boli me kada vidim zadovoljstvo u svlačionici posle meča, jer znaju da će ih hvaliti zbog igre. Ne mogu sa tim da se pomirim. Glava je od fundametalnog značaja u fudbalu. Moraš da znaš da si deo kluba kakav je Roma, da ti to bude bitno kao što ti je bitno to što si deo sopstvene porodice. A večeras se ne bih iznenadio da smo posle ona dva gola primili još pet. Dešavalo mi se to ranije, a slutio sam da će se ponoviti večeras. To znači da nismo napredovali. Posle porazta treba da si ljut, da budeš svestan kakve si šanse prokockao u ovim utakmicama. Ovo su utakmice koje mogu da uđu u istoriju fudbala, da predstavljaju prečicu do globalne slave, da svima pokažu koliko možeš. I ne treba da se kaješ ako si izgubio, ali treba ako nisi ostavio poslednju kap znoja na terenu. Moramo to da shvatimo ili ćemo da nastavimo da se samopovređujemo."
Spaletti poslije utakmice
Psiha je bitna stvar u fudbalu,ali nema roma samo taj problem, veci je problem nedostatak kvaliteta, kvalitetni napadaci su oni koji sami sebi stvaraju prilike i ne masaju cesto, roma veceras igrala s tri napadaca, dzeko, ogroman pad kvaliteta je dozivio, dosta je tromiji,dosta vise promasuje,sadasnji dzeko je nekvalitetan spic,nekad je bio kvalitet,sad je realno gledajuci u zestojo krizi. Salah nikad nije ni bio kvalitet,tek decko koji obecava ali koji osim brzine nije uspio najvaznije kvalitete jednog napadaca,pogotovo mu fali ona smirenost i lucidnost da zna kako zavuci gol,ili asistirati. Saravi takodje odron kvaliteta,cupa se iz krize,nema kvaliteta jednostavno za klasnog napadaca,ostalo sve na dobrom potencijalu
Veceras je napad kostao romu,al sta ocekivati od napada u kojem su trojica napadaca od kojih su sva trojica tu u romi zavrsila kao otpad drugih klubova,i tu su da traze neku formu,nije to jbg sve do psihe, dje god da ova trojica igraju bili bi ovakvi ili bi bili zalijepljeni za klupu, nije to stvar romine psihe,nego do toga sto su pokusali od tudjeg skarta praviti neki ozbiljni tim
Ima tu jos razloga,keita recimo u barci kad je bio jos tad je oslabio i ostario,maicon takodje davno ostario,zukan prosjecan igrac itd..
Treba biti realan jbg., nema roma ekipu ni blizu kakve je znala imati i kad ih je bas znao kostati mentalitet, vi navijaci gledate to naravno drugim ocima, zelite da klub se vrati na neki nivo, i ja to zelim romi, al jednostavno,nema tu kvaliteta, napadaci masaju,odbrana ostavlja rupe,fizicki ekipa pada jer nema taj kvalitet ni u trcanju,dosta je tu limitiranosti
Spaleti je unio poboljsanje,al za neke uspjehe potrebno je tu jos dosta kvaliteta
Real je takodje pokazao ono o cemu sam pricao da je smijesno njih gurati u neke favorite, odavno losiji nisu bili, roma im je u dvije utakmice napravila desetak stopostotnih prilika,malo trce,plastika neka je ovaj real, roma da je imala samo jednog spacnog napadaca u ove dvije utakmice, ne neku superklasu nego obicnog nekog dobrog napadaca kojem nije problem dati gol,tipa bacca, grizman,aduriz i sl, vjerujem da bi dali realu u dvomecu tri gola minimum i izbacili bi ih,molim boga da barca izvuce real u cetvrtfinalu da ih razbucamo do koske