Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
- PitarBordo
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pa nisu Fazlija buraz.PitarBordo je napisao/la:Vala da bi Jocu i Ikande spojiti i poslati ih na Mars... Al' kakvi su hadalji oni bi nebo promašili pri lansiranju.Jaozinho22 je napisao/la:Pukla vas je euforija kao i nas u vezi Ibre što je normalno jer ne dolaze takvi igrači svaki dan u ligu ali i sami znate da dok se ne dokaze na terenu nije pojačanje. I Ikande je bio u Milanu trenirao s Ronom i ostalim zvijezdama pa se pokaza, kao promasaj, više ispade Bekic pojačanje nego on.... Isto kos nas Joco, došao kao provjeren igrač lige a veće pojačanje Hodzurda bi... Svi živimo za dan kad će sarajevski klubovi dovoditi najbolje mlade igrače iz drzave... Za početak nek to bude federacija ako nistaPa ćemo malo doletit i do ovih što nam žele sve najgore
- PitarBordo
- Kontakt:
Fazlija je Stormtrooper.Pappy je napisao/la:Pa nisu Fazlija buraz.PitarBordo je napisao/la:Vala da bi Jocu i Ikande spojiti i poslati ih na Mars... Al' kakvi su hadalji oni bi nebo promašili pri lansiranju.Jaozinho22 je napisao/la:Pukla vas je euforija kao i nas u vezi Ibre što je normalno jer ne dolaze takvi igrači svaki dan u ligu ali i sami znate da dok se ne dokaze na terenu nije pojačanje. I Ikande je bio u Milanu trenirao s Ronom i ostalim zvijezdama pa se pokaza, kao promasaj, više ispade Bekic pojačanje nego on.... Isto kos nas Joco, došao kao provjeren igrač lige a veće pojačanje Hodzurda bi... Svi živimo za dan kad će sarajevski klubovi dovoditi najbolje mlade igrače iz drzave... Za početak nek to bude federacija ako nistaPa ćemo malo doletit i do ovih što nam žele sve najgore

Samo Saraj'vo.
- Jaozinho22
- Kontakt:
Fazlija je Stormtrooper.PitarBordo je napisao/la:Pa nisu Fazlija buraz.Pappy je napisao/la:Vala da bi Jocu i Ikande spojiti i poslati ih na Mars... Al' kakvi su hadalji oni bi nebo promašili pri lansiranju.PitarBordo je napisao/la:
[/quote]Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Bog zna ko je to skautir'o. Isto ko kad mene pita stara: "jel mi valja sto sam se osisala?", a ja satro 'iskautiram' kosu i kazem: "ma strasna je, vrh", a veze nemam ni u sta gledam, ni o cemu se radi.Jaozinho22 je napisao/la:Ma čudno mi znam da ste spominjali da je mjesecima skautiran bio na probi, istu prosao.....ugl hvala na normalnom odgovoru druze.Bolanos je napisao/la: Ikande je varalica kakva se odavno nije pojavila u BIH a i sire, rezultat je propagande i lazi koje su nam servirane. On je dobar fudbaler jedino za one poznavaoce fudbala koji kontaju crn je- ma mora da je bolji od ovih sto nisu crni, za sve ostale koji imaju gram mozga u glavi prvi sinonim za njega bi trebalo biti ime ljepse polovine nase novopridoslice iz Mijanmara- Cezara.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Pappy je napisao/la:Pa nisu Fazlija buraz.PitarBordo je napisao/la:Vala da bi Jocu i Ikande spojiti i poslati ih na Mars... Al' kakvi su hadalji oni bi nebo promašili pri lansiranju.Jaozinho22 je napisao/la:Pukla vas je euforija kao i nas u vezi Ibre što je normalno jer ne dolaze takvi igrači svaki dan u ligu ali i sami znate da dok se ne dokaze na terenu nije pojačanje. I Ikande je bio u Milanu trenirao s Ronom i ostalim zvijezdama pa se pokaza, kao promasaj, više ispade Bekic pojačanje nego on.... Isto kos nas Joco, došao kao provjeren igrač lige a veće pojačanje Hodzurda bi... Svi živimo za dan kad će sarajevski klubovi dovoditi najbolje mlade igrače iz drzave... Za početak nek to bude federacija ako nistaPa ćemo malo doletit i do ovih što nam žele sve najgore
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
- Jaozinho22
- Kontakt:
Ma i ja više mislim da je to bilo na principu FOOTBALL MANAGERAuNbx je napisao/la:Bog zna ko je to skautir'o. Isto ko kad mene pita stara: "jel mi valja sto sam se osisala?", a ja satro 'iskautiram' kosu i kazem: "ma strasna je, vrh", a veze nemam ni u sta gledam, ni o cemu se radi.Jaozinho22 je napisao/la:Ma čudno mi znam da ste spominjali da je mjesecima skautiran bio na probi, istu prosao.....ugl hvala na normalnom odgovoru druze.Bolanos je napisao/la: Ikande je varalica kakva se odavno nije pojavila u BIH a i sire, rezultat je propagande i lazi koje su nam servirane. On je dobar fudbaler jedino za one poznavaoce fudbala koji kontaju crn je- ma mora da je bolji od ovih sto nisu crni, za sve ostale koji imaju gram mozga u glavi prvi sinonim za njega bi trebalo biti ime ljepse polovine nase novopridoslice iz Mijanmara- Cezara.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Sto je najtuznije frajer fakat zna lopte, ali glava je da Bog sacuva.Jaozinho22 je napisao/la:Ma i ja više mislim da je to bilo na principu FOOTBALL MANAGERAuNbx je napisao/la:[quote="Jaozinho22"
Bog zna ko je to skautir'o. Isto ko kad mene pita stara: "jel mi valja sto sam se osisala?", a ja satro 'iskautiram' kosu i kazem: "ma strasna je, vrh", a veze nemam ni u sta gledam, ni o cemu se radi.Dođe ti agent ponudi ti igrača,dovedeš ga na probu bude TOP i ti ga uzmeš...e kasnije...
![]()
Da je dobar u glavu, kunem ti se da bi bio u nasoj ligi sto je Ibra u Francuskoj.
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !
A yebiga buraz, ko te pita sta bi ti bio da si dobar u glavu, da si ovo ili ono... Ovdje kad bi uspjevali svi momci koji znaju lopte igrat predobro, bili bismo jedna od liga petice.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- Jaozinho22
- Kontakt:
Što je još tužnije od tog Livaja nije znao ni lopte igrat 
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Društvo sa foruma me pokvarilo, a fino mi je mama govorila da pazim s kim se druzimBolanos je napisao/la:@ajzea puk'o sviju mi.![]()
![]()
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
PL BiH među najneefikasnijim ligama: Manje golova samo na Kosovu
Da nije kosovske Raiffeisen Superlige sa prosjekom od 2,13 gola po utakmici, elitni razred bh. fudbala bio bi ubjedljivo na posljednjem mjestu.
Mečevima 18. kola između Širokog Brijega i Sarajeva, odnosno Željezničara i Viteza, spuštena je zavjesa na jesenji dio sezone BH Telecom Premijer lige BiH.
Prvi dio sezone najjačeg domaćeg takmičenja obilježila je tuzlanska Sloboda, koja će prezimiti kao lider, dok su najpozitivnija iznenađenja Radnik iz Bijeljine i novajlija Mladost.
Najveće razočarenje sezone na čijem će kraju Premijer ligu napustiti šest timova svakako je Velež. Rođeni su u 18 mečeva osvojili svega osam bodova i jednom nogom su već u Prvoj ligi FBiH.
Fudbaleri mostarskog kluba su i najneučinkovitiji. U jesenjem dijelu sezone postigli su svega osam pogodaka. Ovaj statistički pogodak i nije iznenađujući. Naime, igrači u BH Telecom Premijer ligi postigli su 330 golova na 144 utakmice što je u prosjeku 2,29 po meču. Kada se sagleda prosječan broj golova po utakmici na ligama sa prostora bivše Jugoslavije naše elitno takmičenje ne može se pohvaliti svojom efikasnošću. Da nije kosovske Raiffeisen Superlige sa prosjekom od 2,13 gola po utakmici, Premijer liga BiH bila bi ubjedljivo najneefikasnije takmičenje u regionu.
Poređenja radi na Kosovu je odigrano 17 kola, a u 102 postignuto je 218 pogodaka. Posljednjeplasirani na svom kontu ima 14 bodova, dok je ekipa Kosova Vushtrri s 10 golova najneefikasniji tim lige. Odbrana devetoplasirane Lirije najslabija je u takmičenju koje broji 12 klubova, a do sada je primila 24 gola.
Velež je postigao osam pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone, dok je odbrana Drine ubjedljivo najlošija u ligi. Mreža Zvorničana zatresla se 44 puta u 18 odigranih kola.
Utjeha Mostarcima može biti sastav crnogorskog Mornara. Sastav iz Bara osvojio je svega sedam bodova, a primio je 36 pogodaka.
Najefikasnija liga u regionu bivše države je makedonska Prva MFL. Najjači fudbalski rang Makedonije broji deset timova koji su odigrali 18 kola, a na ukupno 90 susreta postignuto je 239 pogodaka ili 2,65 po utakmici. Posljednjeplasirani skopski Metalurg zabio je 14 golova, osvojio 13 bodova, a ekipa Carev Dvor u konkurenciji je naše Drine – primili su 43 gola.
U Prvoj ligi Slovenije odigrana su 22 kola, slovenski timovi blizu su makedonskog prosjeka. Na 110 mečeva u Deželi palo je 288 golova, u prosjeku 2,61 po utakmici. Fenjeraš u Sloveniji je Krško, ali na svom kontu ima 19 osvojenih bodova.
Lige petice priča su za sebe. Naravno, nijedna od njih nema slabiji prosjek po broju postignutih golova na utakmici, ali i u ovim ligama postoje timovi koji su osvojili manji broj bodova od posljednjeplasiranog tima Premijer lige BiH.
Na klupi Veleža u ovoj sezoni sjedilo je pet trenera, što je pravi raritet u svijetu fudbala, a Mostarci su osvojili samo osam bodova uz jednu pobjedu, pet remija i čak 12 poraza.
TABELA:
Zemlja_____________Utakmice_________Golovi_____________Prosjek
Makedonija____________90_____________239________________2,65
Slovenija_____________110_____________288________________2,61
Crna Gora____________102_____________256________________2,50
Hrvatska_____________100_____________244________________2,44
Srbija________________168_____________396________________2,35
BiH__________________144_____________330________________2,29
Kosovo_______________102_____________218________________2,13
Da nije kosovske Raiffeisen Superlige sa prosjekom od 2,13 gola po utakmici, elitni razred bh. fudbala bio bi ubjedljivo na posljednjem mjestu.
Mečevima 18. kola između Širokog Brijega i Sarajeva, odnosno Željezničara i Viteza, spuštena je zavjesa na jesenji dio sezone BH Telecom Premijer lige BiH.
Prvi dio sezone najjačeg domaćeg takmičenja obilježila je tuzlanska Sloboda, koja će prezimiti kao lider, dok su najpozitivnija iznenađenja Radnik iz Bijeljine i novajlija Mladost.
Najveće razočarenje sezone na čijem će kraju Premijer ligu napustiti šest timova svakako je Velež. Rođeni su u 18 mečeva osvojili svega osam bodova i jednom nogom su već u Prvoj ligi FBiH.
Fudbaleri mostarskog kluba su i najneučinkovitiji. U jesenjem dijelu sezone postigli su svega osam pogodaka. Ovaj statistički pogodak i nije iznenađujući. Naime, igrači u BH Telecom Premijer ligi postigli su 330 golova na 144 utakmice što je u prosjeku 2,29 po meču. Kada se sagleda prosječan broj golova po utakmici na ligama sa prostora bivše Jugoslavije naše elitno takmičenje ne može se pohvaliti svojom efikasnošću. Da nije kosovske Raiffeisen Superlige sa prosjekom od 2,13 gola po utakmici, Premijer liga BiH bila bi ubjedljivo najneefikasnije takmičenje u regionu.
Poređenja radi na Kosovu je odigrano 17 kola, a u 102 postignuto je 218 pogodaka. Posljednjeplasirani na svom kontu ima 14 bodova, dok je ekipa Kosova Vushtrri s 10 golova najneefikasniji tim lige. Odbrana devetoplasirane Lirije najslabija je u takmičenju koje broji 12 klubova, a do sada je primila 24 gola.
Velež je postigao osam pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone, dok je odbrana Drine ubjedljivo najlošija u ligi. Mreža Zvorničana zatresla se 44 puta u 18 odigranih kola.
Utjeha Mostarcima može biti sastav crnogorskog Mornara. Sastav iz Bara osvojio je svega sedam bodova, a primio je 36 pogodaka.
Najefikasnija liga u regionu bivše države je makedonska Prva MFL. Najjači fudbalski rang Makedonije broji deset timova koji su odigrali 18 kola, a na ukupno 90 susreta postignuto je 239 pogodaka ili 2,65 po utakmici. Posljednjeplasirani skopski Metalurg zabio je 14 golova, osvojio 13 bodova, a ekipa Carev Dvor u konkurenciji je naše Drine – primili su 43 gola.
U Prvoj ligi Slovenije odigrana su 22 kola, slovenski timovi blizu su makedonskog prosjeka. Na 110 mečeva u Deželi palo je 288 golova, u prosjeku 2,61 po utakmici. Fenjeraš u Sloveniji je Krško, ali na svom kontu ima 19 osvojenih bodova.
Lige petice priča su za sebe. Naravno, nijedna od njih nema slabiji prosjek po broju postignutih golova na utakmici, ali i u ovim ligama postoje timovi koji su osvojili manji broj bodova od posljednjeplasiranog tima Premijer lige BiH.
Na klupi Veleža u ovoj sezoni sjedilo je pet trenera, što je pravi raritet u svijetu fudbala, a Mostarci su osvojili samo osam bodova uz jednu pobjedu, pet remija i čak 12 poraza.
TABELA:
Zemlja_____________Utakmice_________Golovi_____________Prosjek
Makedonija____________90_____________239________________2,65
Slovenija_____________110_____________288________________2,61
Crna Gora____________102_____________256________________2,50
Hrvatska_____________100_____________244________________2,44
Srbija________________168_____________396________________2,35
BiH__________________144_____________330________________2,29
Kosovo_______________102_____________218________________2,13
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Bili bismo još gori da nema doajena s Koševa i njihove gol-razlike, t. j. datih golova. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Dobro je i to na kraju...Nakon 9. kola prosjek golova je bio 2,04, bili bi zakucani na svjetskom dnu 
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
pa sad... ja konto razlika sad neka velika... u sustini sve je tu bare bare... na proljece veoma lako mozemo biti najefikasniji pa ce biti druga prica... svi smo jednako losi nazalost...
ipak smo malo bolji nego prosle sezone... tada smo imali prosjek od 2,23 golova po utakmici
ipak smo malo bolji nego prosle sezone... tada smo imali prosjek od 2,23 golova po utakmici
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Igraju se kvalitetne odbrane. 
Na gol manjePappy je napisao/la:Igraju se kvalitetne odbrane.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Vise je pripomogla DrinaHigh je napisao/la:Bili bismo još gori da nema doajena s Koševa i njihove gol-razlike, t. j. datih golova.
Poglupa statistika moram vam priznati
Isto kao da je drugim prosjek 5 golova po utakmica a nama skromna 2 gola. To "pola" gola gore-dole ne znači ništa
Isto kao da je drugim prosjek 5 golova po utakmica a nama skromna 2 gola. To "pola" gola gore-dole ne znači ništa
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.